Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Τώρα… ΜΟΝΟ Ευρώπη: «Τελικός» με Μπασκόνια!

Τώρα… ΜΟΝΟ Ευρώπη: «Τελικός» με Μπασκόνια!
Τρίτη, 9 Ιανουαρίου 2018 - 10:31

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Ο Ολυμπιακός απώλεσε το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας, οριστικά και αμετάκλητα, για τους τελικούς του πρωταθλήματος στην Α1. Όχι με τον ΠΑΟΚ. Με την ΑΕΚ και στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού στη Ρόδο με τον Κολοσσό. Στο παιχνίδι της Πυλαίας απλά πέρασε την αλυσίδα και σφράγισε το λουκέτο.

Τι δείχνει η επόμενη μέρα στον Πειραιά; Ποιο το «αύριο» στον Ολυμπιακό αναφορικά με το πρωτάθλημα; Εν πρώτοις να ξεκαθαρίσουμε πως δεν επήλθε καμία καταστροφή, δεν έχασε κανέναν τίτλο. Όπως δεν κατέκτησε κάποιον στο 12-4 στην Ευρωλίγκα έτσι και τώρα στο πρωτάθλημα με το 8-3. Συν του ότι σε έναν μήνα περίπου, θα παίξει τον πρώτο τίτλο της χρονιάς. Το Κύπελλο με την ΑΕΚ.

Όπως ακριβώς είπε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος «ο Ολυμπιακός μπορεί να κερδίσει παντού» και για να μη το αναλύσουμε παραπάνω και γίνουμε κουραστικοί, σημασία έχει πως θα είναι τότε που θα κρίνονται οι τίτλοι. Θέλεις τον τίτλο; Παίζεις οπουδήποτε με τον οποιονδήποτε, κερδίζεις και τον παίρνεις. Τον παράγοντα διαιτησία μην τον βάλουμε στο παιχνίδι, γιατί ξέρετε πολύ καλά πως και πλεονέκτημα να είχε, δεν θα βλέπαμε καμία μα καμία διαφορά…

Πάμε παρακάτω…

Ο Ολυμπιακός στην Πυλαία ενόχλησε σε κάποια πράγματα όχι γιατί δεν αντιμετώπισε το παιχνίδι ως τελικό, αλλά γιατί επέτρεψε κάποια πράγματα στον αντίπαλό του, που για Ολυμπιακό είναι ανήκουστα.

Μα να του βάλει 29 πόντους ο ΠΑΟΚ σε 10 λεπτά;

Μα να του πάρει 12 επιθετικά ο ΠΑΟΚ;

Να σκοράρει στο χαμηλό ποστ συνέχεια και να μην το κόβουν;

Να πιστεύει πως θα ζήσει (και θα πεθάνει) με το τρίποντό του;

Να μην υπάρχει η παραμικρή κίνηση στις «παγίδες» του αντιπάλου;

Η κούραση έπαιξε τον ρόλο της συν του ότι δεν είδαν το παιχνίδι σαν «ντέρμπι». Οκ, ας το δεχτούμε κι αυτό. Ξέρουν ότι παλεύουν πλέον μόνο για το σήμα, την προσπάθειά τους, τον ρυθμό τους και δεν κυνηγάνε φαντάσματα. Κίνητρο δεν υπάρχει σε αυτά τα παιχνίδια.

Το πιο φρόνιμο λοιπόν είναι πλέον να τα δώσουν όλα στην Ευρωλίγκα και να πάνε σε μία διαφορετική αντιμετώπιση στα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Ανοίγοντας το ροτέισον, παίζοντας ο Τολιόπουλος αρκετά, ο Μπόγρης, ο Γουίλτζερ που συνεχώς ανεβαίνει κι αυτός. Να γίνει μία άλλη διαχείριση στα βασικά στελέχη. Ας πάνε σε μία διαφορετική φιλοσοφία.

Μεταξύ μας, ακόμα και άλλη ήττα να έρθει και δύο που λέει ο λόγος, πέραν της όποιας στεναχώριας γιατί μιλάμε για Ολυμπιακό και… όχι Κολοπετινίτσα, δεν θα έχουν χάσει το παραμικρό. Δεν πρόκειται να τους αλλοιώσει κάτι από τη στιγμή πλέον που το πρωτάθλημα θα αποκτήσει ξανά κίνητρα και αίγλη από τα πλέι οφ και ύστερα.

Χίλιες φορές λοιπόν να «σκοτώνονται» στην Ευρωλίγκα όπως κάνουν ήδη παρά στο πρωτάθλημα όταν ένα ματς δεν πηγαίνει καλά, όταν τους έχουν πετύχει σε τέτοια κατάσταση και κινδυνεύουν κι από πάνω να τους βρουν κι άλλα δεινά…

Ο «τελικός» είναι τώρα με την Μπασκόνια. Έχουν τρεις ημέρες μπροστά τους για προετοιμασία. Αυτό προέχει τώρα. Να βγάλουν αντίδραση και να τα δώσουν όλα στη Βιτόρια για το 13-4. Να συνεχίσουν νικηφόρα στην Ευρωλίγκα και να το πάνε εκεί που θέλουν. Πρώτα πλέον η Ευρώπη…

Διαβάστε επίσης

Τρία χρόνια χωρίς τον Ρόι (vid)

Τρία χρόνια χωρίς τον Ρόι (vid)

Συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από το θάνατο του σπουδαίου Αμερικανού, ο οποίος έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία του συλλόγου και αγαπήθηκε από τους ΓΑΥΡΟΥΣ.

Για το… χατ-τρικ με την Μπασκόνια! (vids)

Για το… χατ-τρικ με την Μπασκόνια! (vids)

Στον Ολυμπιακό αντιμετωπίζουν ως «τελικό» το παιχνίδι της Παρασκευής στη Βιτόρια- Πάνε για το 3ος τους συνεχόμενο διπλό και την 7η σερί νίκη τους επί των Βάσκων.