Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Σκοπός η ανασύνταξη και το γύρισμα του διακόπτη

Σκοπός η ανασύνταξη και το γύρισμα του διακόπτη
Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου 2018 - 16:06

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΤΟΛΗΣ ΛΕΟΥΣΗΣ

Και πάλι βρισκόμαστε στην ίδια αφετηρία. Εκεί που οι «ερυθρόλευκοι» προσπαθούν να αναιρέσουν τον όρο της ομάδας που ηττάται στην Ελλάδα και ψάχνουν τον τρόπο να επανέλθουν στις επιτυχίες μέσω της Ευρωλίγκας.

Στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού υπάρχει κόπωση και παράλληλα στεναχώρια. Έχουν μάθει όμως στον Πειραιά να γυρνούν τον διακόπτη όποτε αυτό χρειάζεται. Να παραλείπουν στην άκρη τις άσχημες στιγμές και να προχωρούν μπροστά.

Σκοπός αυτήν την περίοδο είναι να επανέλθουν και πάλι οι τραυματίες. Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε με ελάχιστες λύσεις στην περιφέρειά του, την ώρα που οι Χόλις Τόμπσον όλο αυτό το διάστημα αγωνίζεται υπό την ταλαιπωρία του πυρετού, των μηδενικών προπονήσεων και ότι τα παραπάνω συνεπάγονται.

Μπορούν να μείνουν πίσω οι «ερυθρόλευκοι» και να σκέφτονται την ήττα από τον ΠΑΟΚ; Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο και πρέπει άπαντες να ορθώσουν ανάστημα και να δουν την επόμενη μέρα.

Ποια είναι αυτή; Η αναμέτρηση με την Μπασκόνια στη Βιτόρια. Πρόκειται για ένα κουραστικό ταξίδι από μονο του, σε μία έδρα που είναι αφιλόξενη για τις περισσότερες ομάδες της Ευρωλίγκας. Οι Βάσκοι προέρχονται από δύο σερί δύσκολα παιχνίδια, την ήττα στην Φενέρμπαχτσε και τη νίκη επί της Βαλένθια στη Βασκονία που ήρθε στο τέλος.

Το κακό παιχνίδι από τον ΠΑΟΚ μπορεί να αποτελέσει εύκολα το πάτημα για να γυρίσει… μπούμερανγκ η ψυχολογία των Πειραιωτών.

Οι νίκες φέρνουν ευτυχία και ηρεμία. Τα στραβά αποτελέσματα χαλούν το κλίμα σε ομάδες χωρίς βάσεις, δίνουν ώθηση σε σύνολα που διαθέτουν στεγανά και αρχές όπως ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν την τεχνογνωσία για να ξεπερνούν τις δυσκολίες. Η ανάταση ηθικού είναι το ζητούμενο, η ξεκούραση και η ανασύνταξη.

Διαβάστε επίσης

«1000αρησε» ο Σπανούλης

«1000αρησε» ο Σπανούλης

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ξεπέρασε τα 1000 εύστοχα δίποντα στο ελληνικό πρωτάθλημα και έτσι έγινε ο 12ος παίκτης που το καταφέρνει στην ιστορία της Basket League.