Ας μετρήσουμε τους Ελληνες να δούμε τα… καβούρια!
Πέραν των αναγκών και του κενού που διαφάνηκε την περασμένη σεζόν στο «4» για τον Ολυμπιακό, του ρίσκου που παίρνεται και φέτος από τους «ερυθρόλευκους», οφείλουμε να ομολογήσουμε και να παραδεχτούμε πως σε πρώτο πλάνο ήταν και θα είναι στον Πειραιά οι Ελληνες παίκτες και δη τα νέα παιδιά που θα αποτελέσουν τους αυριανούς πρωταγωνιστές της ομάδας.
Παίρνουν δεύτερο συνεχόμενο ρίσκο τις τελευταίες ισάριθμες σεζόν στο «4» ώστε να δώσουν χώρο, χρόνο και πρωτοβουλίες σε δύο 22άρηδες πιστεύοντας έμπρακτα στις δυνατότητες των δύο αυτών παιδιών. Λάθος ή σωστό, ρίσκο ή όχι, ο γνώμονας της απόφασής τους έχει να κάνει με θεμιτούς και αγαστούς λόγους που θα αποφέρουν πλούσια αγωνιστικά κέρδη στο άμεσο μέλλον.
Πέραν της διεκδίκησης τίτλων, παράλληλα στον Πειραιά συνεχίζουν να δουλεύουν πάνω στο πλάνο και το μοντέλο που έχουν καθιερώσει τα τελευταία χρόνια έχοντας εξέλιξη, συνέπεια και συνέχεια.
Το να μιλάνε (και να γράφουν σε σάιτ σχόλια) φίλοι του Παναθηναϊκού περί καβουριών και χρήματα που δεν δίνονται, κρίνεται επιεικώς άτοπο. Γιατί αν μετρήσουν τους Ελληνες που έχουν στην ομάδα τους και πάνω απ’ όλα τους ενεργούς Ελληνες, ίσως πέσουν σε κατάθλιψη μετά το… πρωτάθλημα που κέρδισαν στις μεταγραφές.
Καλάθης ο οποίος πίεζε και μάλιστα με άσχημο τρόπο να φύγει για το ΝΒΑ. Χαραλαμπόπουλος που περιμένει το παιδί να παίξει και να καθιερωθεί σε μία συγκεκριμένη θέση. Παππάς με τις γνωστές ιδιορρυθμίες του και Μπουρούσης στα 34 του. Ο Φώτσης, όπως καταλαβαίνει κανείς, θα έχει έναν ρόλο του Τσαρτσαρής την τελευταία του σεζόν, συμβουλευτικό για τα αποδυτήρια.
Εχασαν τον Παπαγιάννη, ο Γιάνκοβιτς στον οποίο είχαν επενδυθεί πολλά πάνω του δεν ανανεώνει, ουσιαστικά δεν τον έχουν φωνάξει κρίνοντας πως δεν τον χρειάζονται (ή σιωπηρή τιμωρία;), άρα τον έχασαν κι αυτόν, και προστέθηκε ο Πατ Καλάθης στην ομάδα επειδή έχει ελληνικό διαβατήριο. Μη μου πει κανείς από τους φίλους του Παναθηναϊκού πως ακούγοντας για ελληνικό πλάνο τα τελευταία χρόνια είχαν στο μυαλό τους τον Πατ Καλάθη που έπαιζε τρία χρόνια στο Καζακστάν;
Οποιος πιστεύει, λοιπόν, ότι με τις μεταγραφές Τζέιμς που μέχρι τις 5 Αυγούστου ζουν με το άγχος αν θα βρει πρόταση στο ΝΒΑ, Σίνγκλετον που παίζει στην Κίνα και θα το πάρει σερί, Ρίβερς και Μπουρούση κατέκτησε τα πάντα από μήνα Ιούλιο, μάλλον θα προσγειωθεί ανώμαλα στην πραγματικότητα, καθώς γνωρίζουν πολύ καλά πως ο Ελληνας πονάει την ομάδα και θα δώσει το κάτι παραπάνω. Ο ξένος είναι… περαστικός και ενδεχομένως να μπορέσει να προσφέρει (αλλά ποτέ μόνος του) μία πρόσκαιρη επιτυχία. Ας κοιτάξουν τους Ελληνες που διαθέτουν και σε πόσα χρόνια (αν μείνουν και αν βγουν οι μικροί) θα πάρουν πράγματα και ας μιλήσουν ξανά περί… καβουριών για μια διοίκηση που κάθε χρόνο βάζει 12 εκατ. για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, πληρώνει κανονικότατα την εφορία της, έφερνε παίκτες τύπου Ματσιγιάουσκας και Κλέιζα και τους πήρε τον Σπανούλη και μετέπειτα τον Περπέρογλου.
Το να κρίνεται από το ρεπορτάζ ότι ο Ολυμπιακός θα χρειαζόταν μια έξτρα λύση στο «4» γιατί δεν είναι έτοιμοι οι «μικροί», είναι πολύ διαφορετικό από το «δεν βάζουν λεφτά, δεν ενισχύουν την ομάδα» για άλλους λόγους πέραν του σωστού και υγιούς: Να βγάλουν πρωταγωνιστές σε Ολυμπιακό και εθνική ομάδα τα δικά τους παιδιά στα οποία επενδύουν έμπρακτα και όχι στα λόγια.
ΥΓ.: Ο τρόπος με τον οποίο αναφέραμε ότι πίεσε ο Καλάθης να πάει στο ΝΒΑ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Sport24.gr…
«Ο μόνος τρόπος αυτόματης αποδέσμευσης είναι να έχει λαμβάνειν οφειλούμενα από την “πράσινη” ΚΑΕ πέραν του ενός μηνός και να μην εξοφληθεί εντός εβδομάδος μετά από σχετική έγγραφη ειδοποίηση του παίκτη. Ο εκπρόσωπος του Καλάθη, Dan Fegan, έστειλε προ ημερών σχετική επιστολή στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός, η οποία με τη σειρά της αναμένεται να τακτοποιήσει τις όποιες οικονομικές εκκρεμότητες “δένοντας” τον παίκτη».