Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το παραποδόσφαιρο, το βόδι και η ουρά

Το παραποδόσφαιρο, το βόδι και η ουρά
Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023 - 16:33
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Μετά το ματς του Ολυμπιακού στο Βόλο ο Μίτσελ Γκονζάλεθ δήλωσε ότι η ομάδα του είναι κουρασμένη σωματικά αλλά και πνευματικά. Το δεύτερο το τόνισε πολύ και προσωπικά καταλαβαίνω απόλυτα αυτό που λέει. Ο Ολυμπιακός άρχισε να ηρεμεί κάπως μετά το 1-3 στη Νέα Φιλαδέλφεια για την τελευταία αγωνιστική της Super League. Από το περασμένο καλοκαίρι και τον σοκαριστικό αποκλεισμό στα προκριματικά του UEFA Champions League με βαριά ήττα στο Γ.Καραϊσκάκης από τη Μακάμπι Χάιφα, η σεζόν των ερυθρόλευκων μοιάζει με τρενάκι του... τρόμου. Πάνω που νομίζεις ότι ισιώνει το «πράγμα», αρχίζει η απότομη κατηφόρα και αισθάνεσαι ότι θα σκοτωθείς.

Τώρα λοιπόν ο Μίτσελ βλέπει αυτές τις μέρες ως τη μεγάλη ευκαιρία να ξεκουραστούν οι παίκτες του και σωματικά αλλά κυρίως πνευματικά. Μοιάζει απολύτως βέβαιο ότι μετά τη διακοπή λόγω των εθνικών ομάδων, όταν οι ομάδες επιστρέψουν στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις, θα χρειαστεί και ένα έξτρα στοιχείο για να αναδειχθεί κάποιος πρωταθλητής. Κι αυτό το έξτρα στοιχείο είναι η ψυχική δύναμη. Τα πράγματα θα... αγριέψουν (κι άλλο...) και εκείνος που θα έχει όλο το πακέτο θα... επιβιώσει. Ο Ολυμπιακός για παράδειγμα, που κυνηγιέται ασύστολα φέτος από τη διαιτησία, αν θέλει να είναι πρωταθλητής θα πρέπει να είναι αποτελεσματικός στην επίθεση και αλάνθαστος στην άμυνα και παράλληλα οι παίκτες του και ο προπονητής του να αποδειχθούν σκληρά καρύδια. Σκληρά καρύδια για να αντέξουν στα δεδομένα χτυπήματα... κάτω από τη ζώνη. Σκληρά καρύδια για να καταφέρουν να παραμείνουν προσηλωμένοι στο ποδόσφαιρο ακόμα κι όταν όλα τριγύρω τους θα τους επιβεβαιώνουν ότι μιλάμε για παραποδόσφαιρο. Δεν είναι εύκολο, καθόλου εύκολο γιατί οι ερυθρόλευκοι κουβαλάνε και μια ολόκληρη σεζόν στην πλάτη. Όμως πρέπει ν' αντέξουν, έφαγαν το... βόδι, έμεινε η ουρά.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

ΥΓ: Ποιός ξέρει, μπορεί αύριο, μεθαύριο ή τη Δευτέρα ο Μπένετ θα θυμηθεί και κάτι άλλο τρομακτικό που του συνέβη όταν ήταν παιδί και πήγαινε στο δημοτικό. Όλως τυχαίως (...) «μάθαμε» τώρα ότι απειλήθηκε από κάποιον μετά το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός του α' γύρου. Κι αυτές τις απειλές φέρεται να τις δέχθηκε από (προφανώς) άγνωστο γιατί αλλιώς φαντάζομαι θα τον κατονόμαζε όταν ο αρχιδιαιτητές επέστρεψε στην πατρίδα του. Προφανώς ΔΕΝ πρέπει να απειλείται κανείς ποτέ και πουθενά. Αλλά προσωπικά, να μου επιτρέψετε, όλο αυτό που «διέρρευσε» ΤΩΡΑ μου φαίνεται επικοινωνιακή πολιτική, τίποτα περισσότερο ή λιγότερο. Και το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι σε τέτοια φάση που το τελευταίο που έχει σημασία είναι η επικοινωνία. Σοβαρές δράσεις έχει ανάγκη για να σταματήσει η καχυποψία που γιγαντώνεται εξαιτίας αυτών των ανεπαρκών διαιτητών που φέρνει το παρεάκι ΕΠΟ/ΚΕΔ στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης