Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μεγάλος δικαιωμένος με εννέα γράμματα

Μεγάλος δικαιωμένος με εννέα γράμματα
Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2023 - 14:41
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Αντί προλόγου, παραθέτω ένα απόσπασμα της ομιλίας του Βαγγέλη Μαρινάκη προς την ομάδα στο περιθώριο της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας στις 2 Φεβρουαρίου. «Σαν ομάδα, όπως βρισκόμαστε σήμερα εδώ, πρέπει να συνεχίσουμε με νίκες έως το τέλος του πρωταθλήματος και μετά στα play off να πανηγυρίσουμε τον τίτλο. προσωπικά το πιστεύω, μπορείτε.

Το δείξατε αυτό στα ματς με τις μεγάλες ομάδες του πρωταθλήματος. Πιστεύω ότι πλέον είναι στο χέρι μας να κερδίσουμε τα υπόλοιπα ματς και να κατακτήσουμε το νταμπλ. Πρωταρχικός μας στόχος είναι το πρωτάθλημα, αλλά για πολλούς και διάφορους λόγους πρέπει να κερδίσουμε ξανά και το Κύπελλο

Εγώ θεωρώ ότι με αυτό το πνεύμα συνεχίσουμε έτσι, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Είστε οι καλύτεροι παίκτες στο πρωτάθλημα κι αν παίξετε με ψυχή, με πάθος και είστε συγκεντρωμένοι, σας λέω και πάλι ότι και αυτό το πρωτάθλημα θα είναι δικό μας. Και θα είναι και δικό μας εύκολα».

Αυτά, μεταξύ άλλων, είχε πει τότε ο Βαγγέλης Μαρινάκης προς τους παίκτες και το τεχνικό τιμ. Η συγκυρία δεν ευνοούσε «μεγάλες» κουβέντες. Ελάχιστες ώρες νωρίτερα ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει δύσκολα τον ΟΦΗ με 2-1 παρά το φουλ επιθετικό ποδόσφαιρο και τις πολλές ευκαιρίες που είχε δημιουργήσει και χάσει. Όμως ο ηγέτης του Ολυμπιακού το πίστευε και ήθελε να το πει. Πως να μην το πιστεύει. Βλέπει πόσο βαθιά έχει βάλει το χέρι στην τσέπη ξανά και πόσα στοιχίζει το ρόστερ του Ολυμπιακού και προφανώς αδυνατεί να δεχθεί ότι η δική του ομάδα είναι πίσω στη βαθμολογία και κυνηγάει. Αδυνατεί να δεχθεί ότι οι... Μουκουντήδες και οι... Ιωαννίδηδες προηγούνται στον βαθμολογικό πίνακα. Δε μπορεί να χωνέψει ότι ο Ολυμπιακός των αστέρων αλλά και των μαχητών κυνηγάει από την αρχή της σεζόν και κάνει διαρκώς δώρα σε όλες τις ομάδες, μικρές ή μεγάλες που βρίσκει στο διάβα του.

Μπορώ λοιπόν να καταλάβω πόσο χαρούμενος και δικαιωμένος ήταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης χθες το βράδυ μετά το 3-1 στη Νέα Φιλαδέλφεια. Πολύ χαρούμενος και πολύ δικαιωμένος. Βεβαίως ακόμα ο Ολυμπιακός δεν έχει πετύχει τίποτα. Είναι ακόμα στην 3η θέση. Κυνηγάει ακόμα. Αυτό που συνέβη ωστόσο είναι ότι άρχισε να πιστεύει επιτέλους περισσότερο στον εαυτό του. Και έβαλε το μέγεθος των αντιπάλων του στη σωστή διάσταση. Ούτε ο Παναθηναϊκός είναι αυτό που παρουσιάστηκε, ούτε φυσικά η ΑΕΚ η υποτιθέμενη ατρόμητη και αήττητη. Τώρα λοιπόν που αποκαταστάθηκε η τάξη και η αληθινή εικόνα, πρέπει να γίνει η τελική αντεπίθεση. Τα πλέι οφ προσφέρονται για όλα, φυσικά για την ολική και ιστορική ανατροπή.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης

Είτε -6β, είτε +16β...

Είτε -6β, είτε +16β...

Αυτός είναι ο διαχρονικός μοναδικός στόχος του Ολυμπιακού στα ματς. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.