Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Είτε -6β, είτε +16β...

Είτε -6β, είτε +16β...
Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2023 - 14:21
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Η ΑΕΚ άφησε τη μεζούρα στα αποδυτήρια και αφού έπαιξε με σχεδόν ένα μήνα καθυστέρηση στο Περιστέρι, και ευνοήθηκε από το ότι πια ο Ατρόμητος δεν είχε βαθμολογικό κίνητρο καθώς ήταν ήδη μαθηματικά εκτός πλέι οφ, κέρδισε 1-0 τον Ατρόμητο και πήγε στο +6β. από τον Ολυμπιακό ελάχιστες μέρες πριν το ντέρμπι μεταξύ των δύο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η νίκη της, όπως μπορεί να καταλάβει κανείς, δεν αφήνει περιθώρια στον Ολυμπιακό για κάτι άλλο πλην της νίκης την Κυριακή στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ακόμα και η ισοπαλία πια δεν ευνοεί τους πρωταθλητές.

Όμως, αν το καλοσκεφτεί κανείς, δηλαδή αν έχανε η ΑΕΚ στο Περιστέρι ο Ολυμπιακός θα πήγαινε στη Νέα Φιλαδέλφεια για την ισοπαλία ή ακόμα και να χάσει; Την απάντηση την ξέρουμε. Όχι στο -6β. που είναι τώρα, ακόμα και στο +6β. να ήταν ο Ολυμπιακός όφειλε να πάει εκεί για να κερδίσει και μόνο. Αυτός είναι ο διαχρονικός μοναδικός του στόχος στα ματς. Στα ματς με την ΑΕΚ, τον Παναθηναϊκό, τον ΠΑΟΚ, τον Άρη ακόμα και τον Λεβαδειακό, τον ΟΦΗ αλλά και με τις... Κουκουβάουνες.

Ο Ολυμπιακός δε χρειάζεται να βρίσκεται με την... πλάτη στον τοίχο βαθμολογικά, όπως είναι τώρα, για να θέσει ως μοναδικό στο στόχο τη νίκη σ' ένα ντέρμπι. Ο Ολυμπιακός έχει ως στόχο τη νίκη στα ντέρμπι με οποιαδήποτε εικόνα στη βαθμολογία. Και με -6β. και με +6β. και με +106β. που λέει ο λόγος. Αυτό έλειπε δηλαδή, να έχει μειωμένο κίνητρο και μειωμένη επιθυμία σε οποιοδήποτε ντέρμπι.

Θέλω να πιστεύω ότι οι μέρες που μεσολαβούν έως το ματς της Κυριακής θα δώσουν την ευκαιρία σε παίκτες και προπονητή να ξεκαθαρίσουν τα πάντα μέσα τους. Να αντιληφθούν τι παίζεται την Κυριακή. Να καταλάβουν ότι δεν υπάρχει άλλο περιθώριο αν θέλουν τον τίτλο. Την Κυριακή ο Ολυμπιακός πρέπει να παίξει με τη λογική του ματς δίχως αύριο για να έχει... αύριο στο πρωτάθλημα. Η νίκη και μόνο θα του δώσει το... αύριο εν όψει των πλέι οφ. Και πάλι δύσκολη θα είναι η ανατροπή, ακόμα κι αν κερδίσει αφού κυνηγάει και τον Παναθηναϊκό, όχι μόνο την ΑΕΚ, αλλά σε 10 αγώνες που όλοι όσοι είναι ψηλά στη βαθμολογία θα παίξουν μεταξύ τους από δύο φορές, υπάρχει το βαθμολογικό περιθώριο για να έρθουν τα πάνω-κάτω.

ΥΓ: Κι επειδή εξακολουθούν να συμβαίνουν διάφορα άσχημα γύρω μας αλλά και στους εαυτούς μας, να θυμόμαστε ότι το πιο σημαντικό είναι η υγεία και να μας προσέχουμε. Και να μη χρειάζεται να μας... χτυπήσει κάτι την πόρτα για να κάνουμε εξετάσεις και να πάμε σε γιατρό. Η κουλτούρα της πρόληψης είναι από τις πλέον πολύτιμες και χρήσιμες κουλτούρες που πρέπει να έχουμε όλοι.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης

Μεγάλος δικαιωμένος με εννέα γράμματα

Μεγάλος δικαιωμένος με εννέα γράμματα

«Σαν ομάδα, όπως βρισκόμαστε σήμερα εδώ, πρέπει να συνεχίσουμε με νίκες έως το τέλος, να πανηγυρίσουμε τον τίτλο. προσωπικά το πιστεύω, μπορείτε», είχε πει ο Μαρινάκης. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.