Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Η αδικία με Ινμπόμ αλλά προλαβαίνει να πάρει ό,τι αξίζει

Η αδικία με Ινμπόμ αλλά προλαβαίνει να πάρει ό,τι αξίζει
Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2022 - 12:36
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Χάζευα ένα αφιέρωμα στο επίσημο σάιτ της FIFA για το Μουντιάλ και εστίασα στη Νότια Κορέα. Στη μικρή λίστα των 5 παικτών που αξίζει να προσέξει κανείς από τη συγκεκριμένη εθνική υπήρχε και ο Ινμπόμ και ο Ουί Τζο. Ύστερα τσέκαρα το γνωστό σάιτ transfermarkt που τηρεί ένα άτυπο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Ο 30χρονος φορ κοστολογείται με 5 εκατ. ευρώ ενώ είχε φτάσει και στα 7 εκατ. ενώ ο 26χρονος χαφ βρίσκεται στα 3,5 εκατ. που είναι η μεγαλύτερη τιμή που είχε ως τώρα!

Για σκεφτείτε το λίγο. Πόσο άδικο αλήθεια είναι για έναν μέσο της κλάσης του Ινμπόμ να κοστολογείται τώρα με 3,5 εκατ.ευρώ και στην έως τώρα καριέρα του να είναι πάντα κάπου μεταξύ ενός και 2-2,5 εκατομμυρίων. Δεν είναι λίγα, ελάχιστα, για την κλάση του; Προφανώς ο Ινμπόμ δεν βοηθήθηκε από προηγούμενες επιλογές του. Ούτε η ομάδα του Βανκούβερ, σε τέτοια ηλικία, ήταν η καλύτερη επιλογή ούτε φυσικά η Ρουμπίν Καζάν, ειδικά σε τέτοιο τάιμινγκ. Μέσα σε λίγους μήνες στον Πειραιά ο Ινμπόμ... τσίμπησε μισό εκατομμύριο στην (κατ'εκτίμηση) χρηματιστηριακή του αξία. Θα μπορούσε, αν έρχονταν κάποια χρόνια νωρίτερα, να βρίσκεται πάνω από 10 εκατ.ευρώ τώρα. Σκεφτείτε μόνο τι συνέβη με τον (άσημο) Μαντί Καμαρά.

Στις 300 χιλ.ευρώ υπολογίζονταν η χρηματιστηριακή του αξία όταν έρχονταν στον Ολυμπιακό από την Αζαξιό. Και έχοντας την ευλογία να βρίσκεται στην σπουδαία 4ετία των ερυθρόλευκων επί Πέδρο Μαρτίνς, έφτασε μέχρι και 15 εκατ.ευρώ η χρηματιστηριακή του αξία και τώρα είναι στη Ρόμα. Και μιλάμε για παίκτη που είναι ίδια ηλικία με τον Ινμπόμ. Βεβαίως, πότε δεν είναι αργά. Ο Χουάνγκ είναι στα 26 του χρόνια, βρίσκεται στον Ολυμπιακό και συμμετέχει στο Μουντιάλ.

Το μεγαλύτερο ατού του βεβαίως είναι ότι ο ίδιος είναι σπουδαίος παίκτης. Και ως τέτοιος, αργά ή γρήγορα, έπρεπε να βρει το δρόμο του προς τη... βιτρίνα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ο Ολυμπιακός του δίνει την ευκαιρία να δείξει το ταλέντο του όπως φυσικά του τη δίνει και η εθνική του ομάδα σε μια τόσο σπουδαία διοργάνωση. Ωστόσο όταν με το καλό ο Ολυμπιακός ξαναβρεί απόλυτα το δρόμο του, ο Ινμπόμ θα κάνει τον κόσμο να παραμιλάει και θα... σφαχτούν στην ποδιά του ουκ ολίγοι.

ΥΓ: Κι επειδή είμαι βέβαιος ότι αρκετοί ήδη κακολογείτε τον Ουΐ Τζο, δεν είναι υπερβολική η κατ' εκτίμηση χρηματιστηριακή του αξία. Είναι φορ και παίζει ρόλο και η θέση, και είναι και 30 ετών, δηλαδή έχει διαγράψει σημαντική πορεία. Ότι δεν έχει καταφέρει να βρει ρυθμό και να προσφέρει στον Ολυμπιακό δε σημαίνει ότι ο παίκτης είναι για... πέταμα. Δεν θα κριθεί στα 30 του χρόνια, μην τρελαθούμε κιόλας...

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης

Ποιος είπε ότι διακόπηκε η μπάλα;

Ποιος είπε ότι διακόπηκε η μπάλα;

Αρχίζει το Μουντιάλ, λέει, και έχουν διακοπεί τα πάντα σε συλλογικό επίπεδο. Αλήθεια; Ποιος το λέει αυτό; Αναλύει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Τι πρέπει να έχει μια μεταγραφή

Τι πρέπει να έχει μια μεταγραφή

Ας αρχίσω σήμερα με τον γνωστό για μένα σημαντικό -μεταγραφικό- κανόνα. Ως μεταγραφές λογίζονται εκείνες που ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΙ από μία ομάδα. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.