Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Τι πρέπει να έχει μια μεταγραφή

Τι πρέπει να έχει μια μεταγραφή
Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2022 - 13:17
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Ας αρχίσω σήμερα με τον γνωστό για μένα σημαντικό -μεταγραφικό- κανόνα. Ως μεταγραφές λογίζονται εκείνες που ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΙ από μία ομάδα, εν προκειμένω τον Ολυμπιακό αφού αυτή είναι η ενασχόλησή μας. Από εκεί και έπειτα βεβαίως, μπορούμε να κάνουμε κι εμείς κουβέντα πάνω σε θέματα επικαιρότητας ΧΩΡΙΣ να τα θεωρούμε δεδομένα ή απόλυτα ότι θα συμβούν. Κάνω τον πρόλογο, εξηγούμαι δηλαδή, για να μην παρεξηγούμαι.

Και τώρα που ειπώθηκε το... σύνθημα, πάμε στο... παρασύνθημα. Ο Ολυμπιακός δείχνει να μη μένει αδιάφορος για την περίπτωση του Ντανιέλ Μαντσίνι. Αν, λέω αν, αποκτηθεί, ο χρόνος θα δείξει και θα απαντήσει με ασφάλεια αν ο Αργεντινός αποτελεί αυτό που ο Ολυμπιακός χρειαζόταν. Σ' αυτή τη φάση το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να βάλουμε κάτω μερικά δεδομένα. Π.χ. ο Μαντσίνι γνωρίζει πια πολύ καλά την ελληνική πραγματικότητα παίζοντας από το 2019 στον Άρη. Επίσης ο Μαντσίνι είναι σε καλή ηλικία, 26 ετών είναι και η λογική λέει πως έχει ακόμα φιλοδοξία και... φλόγα μέσα του. Τρίτο και εξίσου σημαντικό, ο Μαντσίνι έχει ως χαρακτηριστικό κάτι που λείπει ως ένα βαθμό (ως τώρα τουλάχιστον) από τον Ολυμπιακό. Σουτάρει πολύ εκτός περιοχής. Είναι ο πρώτος παίκτης της Super League ως τώρα στον τομέα ενώ ο Ολυμπιακός γενικά είναι 6ος στην εν λόγω κατηγορία.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη ένα σημαντικό ζητούμενο σε μια μεταγραφή είναι ο παίκτης που πας να πάρεις να έχει χαρακτηριστικά που δεν υπάρχουν στο ρόστερ που διαθέτεις ήδη. Να μπορεί δηλαδή να σου δώσει κάτι διαφορετικό απ' αυτά που δίνουν οι υπάρχοντες. Στον αντίποδα, για να είναι ισορροπημένο ένα ρόστερ, πρέπει να απομακρύνεις ποδοσφαιριστές που προσφέρουν «άχρηστα» πράγματα στο παιχνίδι ή προσφέρουν σε κακή ποιότητα τα σημαντικά. Γι' αυτό, όπως σημειώναμε χθες, είναι πάρα πολύ σημαντικό ο Ολυμπιακός να αδειάσει το ρόστερ του από παίκτες που λειτουργούν περισσότερο ως βαρίδια του ταμείου και αγωνιστικά προβλήματα παρά ως λύσεις για οτιδήποτε.

ΥΓ: Ήταν πολύ σημαντική η χθεσινή νίκη της ομάδας μπάσκετ και δε χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός για να το αντιληφθεί. Παρότι οι Γερμανοί δεν έχουν κάνει καλό ξεκίνημα στη σεζόν μοιάζει βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα ανέβουν και θα αρχίσουν να παίρνουν περισσότερες νίκες και να κάνουν... ζημιές. Γι' αυτό είναι θετικό που ο Ολυμπιακός έβγαλε νωρίς αυτή την υποχρέωση στο Μόναχο και την έβγαλε νικηφόρα. Στο... βάθος, μάλλον, θα υποστούν ουκ ολίγες ομάδες ήττες στη συγκεκριμένη έδρα.

ΥΓ2: Πέρα από τη δεδομένη ανάγκη για σωματική ξεκούραση, η ομάδα ποδοσφαίρου έχουν την ίδια μεγάλη ανάγκη για πνευματική ανάπαυση. Δεν είναι λίγα όσα έχουν συμβεί από την αρχή της σεζόν. Επίσης δεν είναι λίγα που έχουν «τραβήξει» μέλη του ρόστερ που ήταν παρόντα και πέρυσι και πρόπερσι και παλιότερα και τράβηξαν κουπί.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης

Ποιος είπε ότι διακόπηκε η μπάλα;

Ποιος είπε ότι διακόπηκε η μπάλα;

Αρχίζει το Μουντιάλ, λέει, και έχουν διακοπεί τα πάντα σε συλλογικό επίπεδο. Αλήθεια; Ποιος το λέει αυτό; Αναλύει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Το χειροκρότημα που χρωστάς

Το χειροκρότημα που χρωστάς

Δεν ξέρω και δεν μπορώ να ξέρω με σιγουριά τι θα γίνει με όλους τους υποψήφιους προς αποχώρηση ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Γράφει στο σημερινό του άρθρο, ο Σπύρος Γρομητσάρης.