Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Πληθωρισμός παικτών σημαίνει συχνά και πληθωρισμός...

Πληθωρισμός παικτών σημαίνει συχνά και πληθωρισμός...
Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2022 - 10:07
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Στόπερ. Εξτρέμ. Επιθετικός. Ακραία μπακ. Χαφ. Το ημερολόγιο γράφει 17 Νοέμβρη και τα μεταγραφικά, αυτή η... λατρεμένη ενασχόληση όλων, έχουν φουντώσει για τα καλά για τον Ολυμπιακό. Λογικό είναι. Οι αγώνες διακόπηκαν λόγω του Μουντιάλ που... φυτεύτηκε, για πρώτη φορά στα χρονικά, μεσούσης της σεζόν χειμώνα καιρό. Όμως, όσο σημαντικές είναι οι όποιες αφίξεις γίνουν, άλλο τόσο και περισσότερο είναι οι αποχωρήσεις. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, αυτές είναι ακόμα πιο σημαντικές στην παρούσα φάση. Γιατί ένα από τα... μυστικά των καλών ομάδων είναι τα καλά αποδυτήρια.

Όταν υπάρχει πληθωρισμός παικτών, υπάρχει πληθωρισμός δυσαρεστημένων αφού στο αρχικό σχήμα χωράνε μόνο 11 και στον πάγκο άλλοι 9 που δεν γίνεται να παίξουν όλοι. Άλλοι τόσοι και παραπάνω λοιπόν είναι οι δυσαρεστημένοι, εκείνοι που κάνουν μούτρα γιατί μένουν στην απέξω. Ο Ολυμπιακός λοιπόν πρέπει να μείνει με όσους χρειάζεται. Με τους πλέον απαραίτητους, έστω κι αν κάποιες στιγμές φανούν λίγοι αριθμητικά. Μπορεί τελικά να είναι καλύτερο να έχεις ελαφρώς λιγότερους παρά απείρως περισσότερους απ' όσους χρειάζεσαι.

Σημαντική εξάλλου είναι και η οικονομική παράμετρος. Σε καιρούς δύσκολους για όλους, δεν γίνεται ο Ολυμπιακός να πληρώνει εκατομμύρια συμβόλαια σε ανθρώπους που δεν του προσφέρουν τίποτα, μόνο τα δυσαρεστημένα μούτρα τους. Κάθε ευρώ πρέπει να αξιοποιείται σωστά για το καλό της ομάδας, όχι να σπαταλιέται δίχως το σύνολο να κερδίζει κάτι. Μπορεί να σας φανεί υπερβολική η γνώμη μου αλλά για μένα, ειλικρινά, στην παρούσα φάση είναι πιο σημαντικό ο Ολυμπιακός να ξεφορτωθεί όσους περισσεύουν και δεν τους χρειάζεται. Ύστερα μπορεί να βρει 2-3 χρήσιμους παίκτες που θα ενισχύσουν ουσιαστικά την ομάδα και δεν θα επιβαρύνουν απλά το ταμείο.

ΥΓ: Η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος, αν τη μελετήσει κανείς προσεκτικά, θα βγάλει σημαντικά και χρήσιμα συμπεράσματα για τις επόμενες μεταγραφικές περιόδους. Συμπεράσματα όπως ό,τι λάμπει δεν είναι πάντα χρυσός. Συμπεράσματα όπως μερικές φορές οι μεταγραφές-βόμβες δεν κάνουν καθόλου κρότο.

ΥΓ2: Είναι πολύ σημαντικό το αποψινό ματς για την ομάδα μπάσκετ πέρα από κάθε αμφιβολία. Θα είναι σπουδαίο να κερδίσει στο Μόναχο την πάντα δυνατή και επικίνδυνη Μπάγερν που πουλάει ακριβά το τομάρι της.

ΥΓ3: Είναι πολλά που διαβάζω δεξιά και αριστερά και αξίζουν των κατάλληλων απαντήσεων. Είναι λίγο περίεργο το τάιμινγκ ωστόσο και προέχουν άλλα πράγματα. Κάποια στιγμή θα μπουν όλα στη σειρά. Έχουν κρατηθεί... σημειώσεις για όλους και όλους και για τις συμπεριφορές τους.

Διαβάστε επίσης

Τι πρέπει να έχει μια μεταγραφή

Τι πρέπει να έχει μια μεταγραφή

Ας αρχίσω σήμερα με τον γνωστό για μένα σημαντικό -μεταγραφικό- κανόνα. Ως μεταγραφές λογίζονται εκείνες που ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΙ από μία ομάδα. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Το χειροκρότημα που χρωστάς

Το χειροκρότημα που χρωστάς

Δεν ξέρω και δεν μπορώ να ξέρω με σιγουριά τι θα γίνει με όλους τους υποψήφιους προς αποχώρηση ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Γράφει στο σημερινό του άρθρο, ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Μάγκες τους έκανε ο Ολυμπιακός

Μάγκες τους έκανε ο Ολυμπιακός

Είμαι λάτρης της στατιστικής που βοηθάει στην καλύτερη κατανόηση και ανάλυση του ποδοσφαίρου. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.