Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Χασάν vs Γουντ

Χασάν vs Γουντ
Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2018 - 10:37
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Έχουμε και λέμε. «Φουνταριστός» επιθετικός είναι ο ένας, «φουνταριστός» επιθετικός και ο άλλος. Ύψους 1.91μ. είναι ο ένας, 1.91μ. και ο άλλος. Νεοζηλανδός είναι ο ένας, Αιγύπτιος ο άλλος. Από τα 26 στα 27 χρόνια βαδίζει ο ένας, 25 στα 26 πάει ο άλλος. Σύνολο 57 γκολ και 8 ασίστ σε 132 ματς έχει ο ένας, 40 γκολ και 17 ασίστ σε 138 ο άλλος.

Στα 18 εκατ.ευρώ εκτιμάται η χρηματιστηριακή αξία του πρώτου, μόλις στα 2 εκατ. του άλλου. Περίεργο; Όχι και τόσο αν προσθέσουμε στον συλλογισμό σε ποιά χώρα αγωνίζεται ο ένας και σε ποιά, μέχρι προ μίας εβδομάδας, ο άλλος. Ο πρώτος είναι ο Κρις Γουντ της Μπέρνλι και ο δεύτερος ο Αχμέντ Χασάν του Ολυμπιακού. Σε Λέστερ, Λιντς, Ίπσουϊτς και Μπέρνλι (με χρονιές και σε Πρέμιερ και σε Τσάμπιονσιπ) ήταν αυτό το διάστημα ο Γουντ, σε Ρίο Άβε και Μπράγκα ο Χασάν.

Εννοείται πως είναι αμφότεροι διεθνείς. Από το 2009 που έκανε ντεμπούτο στην Εθνική του ο Γουντ μετράει 55 συμμετοχές και 24 γκολ ενώ ο Χασάν που άρχισε να φοράει το εθνόσημο το 2013 έχει 18 ματς και 5 γκολ αντίστοιχα.

Τί θέλουμε να πούμε; Το προφανές. Η χρηματιστηριακή αξία και το κασέ σου διαμορφώνεται σε μεγάλο βαθμό και από το περιβάλλον στο οποίο έτυχε να ζεις ή να δραστηριοποιείσαι. Το να παίζεις στην Αγγλία δε σημαίνει, απαραίτητα, ότι είσαι καλύτερος από κάποιον που παίζει στην Πορτογαλία ή ακόμα και την Ελλάδα. Μπορεί και να είσαι αλλά δε σημαίνει απαραίτητα ότι είσαι. Θέλει και τύχη, πέρα από ταλέντο και προσπάθεια, για να πάρεις πράγματα που αξίζεις. Πολλές φορές αυτή, η τύχη δηλαδή, σου δίνει και πολλά περισσότερα απ' αυτά που αξίζεις. Αμέτρητα τα παραδείγματα και για το ένα, και για το άλλο.

*Το κείμενο ΠΡΟΦΑΝΩΣ δε θέλει να πει ότι ο Γουντ δεν είναι καλός παίκτης. «Τροφή» για ποδοσφαιρική σκέψη επιχειρεί να δώσει και να υπενθυμίσει ότι τα πρόχειρα και γρήγορα συμπεράσματα συνήθως οδηγούν σε λάθος δρόμους.

Διαβάστε επίσης

Sweet 19

Sweet 19

Οι φορές που ο Τσιμίκας έγινε εξτρέμ και τα κόρνερ-γκολ. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.