Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Ποντένσε, ο Λάζαρος και ο Ντε Λαουρέντις

Ο Ποντένσε, ο Λάζαρος και ο Ντε Λαουρέντις
Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018 - 22:57
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Ελεύθερος. Αυτό απεφάνθη η αρμόδια επιτροπή επίλυσης διαφορών της Πορτογαλίας για τον Ντανιέλ Ποντένσε. Δικαιώθηκε ο παίκτης για την (προσ)φυγή του από τη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας και μαζί του και ο Ολυμπιακός που τον έφερε στην Ελλάδα και υπέγραψε μαζί του. Δεν ήταν ρίσκο αυτό που έκανε ο Ολυμπιακός.

Ως σοβαρή επαγγελματική ομάδα με γνώση γύρω από τους κανονισμούς ποδοσφαίρου και φυσικά μεταγραφών, καταλάβαινε πως η απόφαση για τον ποιοτικό εξτρέμ ήταν μονόδρομος. Μπορεί ο Ποντένσε ν' άφησε μια σημαντική πορτογαλική ομάδα για μια ελληνική και η δίκη να έγινε από πορτογαλικό δικαστήριο ωστόσο αυτό δεν έπαιξε κανένα ρόλο. Οι δικαστές δικάζουν με βάση τα δεδομένα και φυσικά τους κανονισμούς.

Κι ερχόμαστε τώρα και σε μια άλλη υπόθεση του Ολυμπιακού, αυτή του Λάζαρου. Παρότι δεν έχουμε εμείς οι απέξω στα χέρια μας όλα τα έγγραφα, χρησιμοποιώντας την κοινή λογική καταλαβαίνουμε πως όλο το δίκιο είναι με την ερυθρόλευκη πλευρά. Ο Ολυμπιακός υπέγραψε νόμιμο συμβόλαιο με τον Λάζαρο και το κατέθεσε. Η Λίγκα, εδώ και καιρό, μη έχοντας άλλο νόμιμο συμβόλαιο του Λάζαρου με κάποια ομάδα για τη σεζόν που έρχεται, τον έβαλε στη λίστα των ελεύθερων απ' όπου και τον ψώνισε ο Ολυμπιακός.

Η ΑΕΚ, εδώ και καιρό, «απειλεί» ότι θα καταθέσει το συμβόλαιο του Λάζαρου. Και δεν το καταθέτει. Αντ' αυτού ρίχνει... άσφαιρα στον αέρα. όλο «θα» και «θα» είναι αλλά από... τηγανίτα τίποτα. Τι πιο απλό από το να κατέθετε, αν είχε, από την πρώτη στιγμή το νόμιμο συμβόλαιο του Λάζαρου ώστε να τον... κολλήσει στον τοίχο και τον παίκτη και τον Ολυμπιακό μαζί του;

Παραδόξως πως υπάρχει κόσμος που αναρωτιέται ποιά θα είναι η απόφαση της αρμόδιας επιτροπής στην εκδίκαση της Δευτέρας. Γιατί άραγε; Τί θα μπορούσε να αποφανθεί εφόσον, όπως πια έχουμε καταλάβει όλοι, η ΑΕΚ ΔΕΝ έχει κανένα νόμιμο συμβόλαιο με τον Χριστοδουλόπουλο για τη σεζόν 2018/19; Την απάντηση την ξέρουμε όλοι μας και περιμένουμε απλά εκείνους που θα πάρουν την απόφαση να κάνουν τη δουλειά τους. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

ΥΓ1: «Πώς είπατε; Θα φέρω στην ομάδα τον Μπενζεμά και τον Ντι Μαρία; Εντελώς λάθος. Θέλω νέους παίκτες, γιατί να αγοράσω δύο γέρους; Πρέπει ν' απολογηθώ στους οπαδούς; Είναι οπαδοί, όχι προπονητές. Τους σέβομαι αλλά πρέπει να παραμείνουν ήρεμοι και να μας αφήσουν να κάνουμε τη δουλειά μας». Αυτά τα λόγια που μόλις διαβάσατε τα είπε ο ιδιοκτήτης της Νάπολι, Αουρέλιο ντε Λαουρέντις, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη. Θα... άντεχε η ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα τέτοιες δηλώσεις από έναν ιδιοκτήτη ελληνικής ομάδας; Δεν είναι μόνο ότι αποκάλεσε γέρους δύο top class 30άρηδες ποδοσφαιριστές αλλά και ότι ουσιαστικά είπε στους οπαδούς της Νάπολι «εγώ αποφασίζω, η δική σας θέση είναι μόνο στην κερκίδα και όχι υποδείξεις».

ΥΓ2: Τί άδικη που είναι η ζωή πολλές φορές. Ένας πατέρας που ήσουν βέβαιος ότι έχει τα πάντα, έθαψε το γιο του και αισθάνεσαι ότι πλέον δεν έχει τίποτα. Τα παιδιά «πρέπει» να θάβουν τους γονείς, όταν συμβαίνει το αντίθετο ο καημός είναι αγιάτρευτος. Και είναι ακριβός ίδιος με τον γονέα με τις άδειες τσέπες. Πέρα από το κόκκινο, το πράσινο το κίτρινο ή άλλο χρώμα, συμπάσχουν με την οικογένεια Κόκκαλη και σιωπούν όσοι έχουν «περιεχόμενο». Μόνο οι... τενεκέδες κάνουν θόρυβο.

Διαβάστε επίσης

Αν νομίζεις...

Αν νομίζεις...

Κείμενο... ακατάλληλο για την πλειοψηφία, εισέλθετε με δική σας ευθύνη. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Θα «κρύβει» χρόνια ο Καμαρά

Θα «κρύβει» χρόνια ο Καμαρά

Ο Αφρικανός που τιθασεύει το ένστικτο και ο Ισπανός που έχει... σύνδεση με το πλεκτό. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Το ranking δε δίνει προκρίσεις

Το ranking δε δίνει προκρίσεις

Το πάθημα του 55ου ΑΠΟΕΛ με την 328η Σούντουβα μάθημα για όλους εν όψει προκριματικών. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.