ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
Ντουντούκα
Θρύλε Θεέ, χρονιά πολλά, 100 χρόνια και δεν είναι αρκετά...

Με τις κατάλληλες... πινελιές, θα είναι μια ομάδα πρωταθλήτρια

Με τις κατάλληλες... πινελιές, θα είναι μια ομάδα πρωταθλήτρια
Κυριακή, 12 Μαΐου 2019 - 22:37
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό και κομβικό καλοκαίρι είναι το φετινό για τον Ολυμπιακό. Πριν από ένα χρόνο τέτοια εποχή οι «ερυθρόλευκοι» ξεκινούσαν από την αρχή. Να φτιάξουνε πρώτα από όλα μια ομάδα από την αρχή. Μετά από 12 μήνες το αποτέλεσμα είναι θετικό. Η δημιουργία μιας καλής ομάδας δεν συνεπάγεται αυτόματα πώς θα έρθουν με το... καλημέρα τίτλοι! Η ομάδα που δημιούργησε ο Πέδρο Μαρτίνς ήθελε το χρόνο της για να βρει «χημεία» και να αποδώσει βάσει των πραγματικών δυνατοτήτων της. Σίγουρα εάν οι «ερυθρόλευκοι» φέτος ήταν λίγο πιο προσεκτικοί, θα μπορούσαν να είχαν κάνει παραπάνω πράγματα. Θα μπορούσαν να είχαν κατακτήσει τίτλους. Δεν ήρθε αυτό, πάει πέρασε.

Το στοίχημα της σεζόν ήταν ο Ολυμπιακός να ξαναγίνει ομάδα. Κι αυτό το πέτυχε. Ένα σύνολο που δημιουργήθηκε από την αρχή και κατάφερε να παίξει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Η ομάδα με την καλύτερη επίθεση, η ομάδα με τις περισσότερες ασίστ, η ομάδα με την καλύτερη διαφορά τερμάτων. Τι άλλο κρατούν οι «ερυθρόλευκοι» από τη χρονιά που τέλειωσε; Το γεγονός πώς έχουν πλέον έναν κορμό παικτών, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι σε καλή ηλικία. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό στοιχείο για το μέλλον, όχι μόνο το «παρών». Έχει μεγάλη σημασία να υπάρχει καλή... μαγιά για τη συνέχεια. Για να συνεχίσει ο Ολυμπιακός να κάνει βήματα προς τα πάνω.

Στις τάξεις των οπαδών του Ολυμπιακού υπάρχει ανησυχία. Θα γίνουν οι κατάλληλες κινήσεις; Θα ενισχυθεί η ομάδα όπως πρέπει; Θα παίξει καλύτερα από ό,τι έκανε τη σεζόν 2018-19; Θα μπορέσει να κατακτήσει τίτλους; Όλα αυτά είναι καίρια ερωτήματα και οι απαντήσεις εύκολες... Ναι σε όλα! Γιατί ο στόχος είναι ο Ολυμπιακός να επιστρέψει στη φυσική του θέση. Ο στόχος είναι να κατακτήσει ξανά πρωταθλήματα και να βρεθεί στην κορυφή.

Η τωρινή κατάσταση, δηλαδή δύο χρόνια χωρίς τίτλο είναι θέμα. Αλλά η περσινή χρονιά με τη φετινή δεν έχουν καμία απολύτως σχέση. Τη σεζόν 2017-18 ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλή ομάδα. Τη σεζόν 2018-19 ήταν μια πολύ καλή ομάδα που δημιουργήθηκε από την αρχή. Οι βάσεις μπήκαν, ο σπόρος έχει μπολιαστεί και τώρα έρχεται η ώρα να... θερίσουν οι άνθρωποι των Πειραιωτών. Χρειάζονται ακόμα μερικές προσθήκες για να γίνει η ομάδα ακόμα καλύτερη. Η λέξη όμως είναι αντιπροσωπευτική των δεδομένων και της κατάστασης. Προσθήκες όχι μια ομάδα από την αρχή.Πάνω σε αυτό τον άξονα κινούνται στην ομάδα. Να αποκτήσουν τους παίκτες που θα μπουν στο σύνολο, θα προσαρμοστούν εύκολα και θα κάνουν τη διαφορά. Ποιοτικοί ποδοσφαιριστές που θα συνεργαστούν με όσους είναι στο τωρινό ρόστερ για να δημιουργήσουν το ιδανικό αποτέλεσμα. Μια ομάδα πρωταθλήτρια. Φέτος οι λεπτομέρειες σε ορισμένα ματς ήταν καταλυτικές. Βάλτε και λίγο από... εξυγίανση και είστε μέσα. Τη νέα σεζόν, όμως, η ομάδα θα είναι πολύ πιο έτοιμη, ξεκινά από καλύτερη αφετηρία και έχει όλες τις προδιαγραφές για να κατακτήσει τίτλους, να επιστρέψει στην κορυφή εντός συνόρων.

ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Διαβάστε επίσης