Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Τα… ξωτικά δεν θα μας χαλάσουν το Χριστουγεννιάτικο κλίμα!

Τα… ξωτικά δεν θα μας χαλάσουν το Χριστουγεννιάτικο κλίμα!
Κυριακή, 23 Δεκεμβρίου 2018 - 18:27
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Πλησιάζει η Άγια Ημέρα των Χριστουγέννων και κανείς δεν θα μας χαλάσει τη διάθεση. Όσο κι αν προσπαθήσει, αλλά ακόμα ό,τι κι αν κάνει! Είναι γιορτινό το κλίμα, η ομάδα βγάζει υγεία, παίζει εκπληκτικό μπάσκετ και στην τελική, αυτό είναι που μετράει πάνω από όλα.

Αλλά... εδώ και περίπου μιάμιση ώρα που έχει τελειώσει το ματς του Ολυμπιακού με το Περιστέρι στο ΣΕΦ, αυτό που αναζητώ είναι μια λέξη. Αυτή τη μόνη λέξη, για να περιγράψω τη συμπεριφορά του Μάνου, του Ψαριανού και του Ν. Τζιοπάνου στο ματς για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος, την προπαραμονή των Χριστουγέννων! Αλλά δεν μπορώ να την βρω. Ξέρετε γιατί; Δεν φτάνει μια λέξη για να περιγράψει ακριβώς την κατάσταση!

Εάν αυτοί οι κύριοι απόψε νιώθουν περήφανοι για τη διαιτησία τους, τότε δεν υπάρχει λόγος για περαιτέρω κουβέντα. Εδώ άνοιξε το κεφάλι του Στρέλνιεκς από τον αγκώνα του Σίρκο μερικά δευτερόλεπτα μετά το τζάμπολ. Ούτε ο Μάνος, ως πρώτος διαιτητής, ούτε οι άλλοι δύο είδαν κάτι! Και τώρα για πείτε μας και οι τρεις.

Πώς στον… κόρακα έτρεξε αίμα από το κεφάλι του; Πώς στον… κόρακα τραυματίστηκε; Πώς στον… κόρακα έπαθε θλαστικό τραύμα και χρειάστηκε να του γίνουν πέντε ράμματα; Πώς στον… κόρακα συνέβησαν όλα αυτά και εσείς -είστε και τρεις πανάθεμά σας- δεν είδατε πώς υπήρχε φάουλ; Είναι να γελάει κανείς με δαύτους!

Πώς δεν είδατε τα φάουλ πάνω στον Μιλουτίνοφ, αλλά σε εκείνον με το παραμικρό καταλογίζετε φάουλ. Και μετά απορεί κανείς γιατί ο Σέρβος είχε την «έκρηξή» του! Όταν δεν τον σέβονται οι διαιτητές στο ελληνικό πρωτάθλημα, όταν επιτρέπουν να «τρώει» τόσο ξύλο και στο φινάλε του δίνουν φάουλ σε μια φάση που υπάρχει κι από εκείνον και από τον Σκορδίλη επαφή με τα χέρια, τι θα κάνει;

Δεν θα αντιδράσει; Όσο κι αν είναι προετοιμασμένος για όλα αυτά, κάποια στιγμή δεν αντέχει. Χάνει την ψυχραιμία του. Τι να του πεις; Έχει άδικο βρε αδερφέ! Συγκρατήσου! Πώς να γίνεται αυτό... Και δέχθηκε μια ακόμα τεχνική ποινή στο ελληνικό πρωτάθλημα. Μπράβο σας, τα καταφέρατε!

Το αποκορύφωμα της ανικανότητάς τους είναι η φάση με την άμυνα του Λεντέι στον Μπέντιλ, στο δεύτερο δεκάλεπτο. Έφυγε η μπάλα από τα χέρια του παίκτη του Περιστερίου, χτύπησε στην πλαϊνή μεριά του ταμπλό και πέρασε εκτός τελικής γραμμής. Κι αυτοί οι «φωστήρες», αυτοί οι ανίκανοι με τη σφυρίχτρα στο χέρι, την έδωσαν αρχικά την μπάλα στο Περιστέρι! Έγινε κι αυτό... Μετά κατάλαβαν την... πατάτα τους και την έδωσαν στον Ολυμπιακό!

Εάν δεν βλέπετε ούτε αυτά που είναι εξόφθαλμα, τότε καλύτερα να πάτε από μόνοι σας και να παραιτηθείτε από το χώρο της διαιτησίας λόγω ανικανότητας. Εάν είδατε τη φάση και την εκτιμήσατε λάθος, θα πρέπει να ντρέπεστε! Κι αυτό είναι πολύ χειρότερο.

Το θέμα είναι πώς ο Ολυμπιακός έπαιξε ωραίο μπάσκετ. Κι αυτό αποτυπώθηκε στο ταμπλό. Από το -19 (19-38) όπου είχαν συμβεί τόσο και τόσα και η ομάδα ήταν οκνηρή, σε Χριστουγεννιάτικη... ραστώνη, με εκπληκτικό σερί 33-12, προσπέρασε με 52-50 και τελικά νίκησε με +23, για το τελικό 92-69 και επί μέρους σκορ 50-21 στο δεύτερο ημίχρονο.

Απλά το μεσημέρι της Κυριακής, την ώρα που όλα ήταν σε εορταστικό κλίμα, αυτοί εμφανίστηκαν σαν… ξωτικά για να το χαλάσουν. Εάν νομίζουν πώς βοηθούν έτσι το μπάσκετ, να τους διαβεβαιώσουμε για το αντίθετο. Το καταστρέφουν… Ίσως κι αυτό να έχουν ως στόχο. Ίσως να τους αρέσει. Πολύ περισσότερο, δε, να μας εκνευρίζουν απίστευτα με τις... υποδείξεις τους! Αλλά τελικά δεν τους πέρασε.

Υ.Γ. Όπως αναφέρει και η λαϊκή ρήση… Η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια. Όταν πρώτα υπάρχει μια παράβαση και μετά μια άλλη, η λογική λέει πώς δίνεις αυτήν που προηγήθηκε. Όχι αυτή που «είδες»! Εκτός κι αν βλέπεις μόνο τη δεύτερη, ενώ την πρώτη την... χάνεις!

Διαβάστε επίσης

Όταν είσαι Θρύλος, γράφεις μόνο «χρυσές» σελίδες στην ιστορία!

Όταν είσαι Θρύλος, γράφεις μόνο «χρυσές» σελίδες στην ιστορία!

Ο Παύλος Σαχτούρης γράφει για το μεγαλειώδες 2018 του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού. Την απογείωση του μεγαλύτερου πολυαθλητικού συλλόγου παγκοσμίως. Εγγυητής των τεράστιων επιτυχιών ο Βαγγέλης Μαρινάκης, καταλυτικός ο ρόλος του Μιχάλη Κουντούρη.

We love this team!

We love this team!

Ο Παύλος Σαχτούρης αναρωτιέται… τι θα μπορούσε να κάνει αυτή η ομάδα, εάν δεν είχε ρίξει… λευκή πετσέτα;