Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Όχι στην επιτροπή σου, αν δεν είναι και η ΕΠΟ μέσα»!

«Όχι στην επιτροπή σου, αν δεν είναι και η ΕΠΟ μέσα»!
Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2015 - 22:06

*** ΞΕΚΙΝΑΩ με την είδηση * Η UEFA έγραψε τον υφυπουργό Αθλητισμού της ελληνικής κυβέρνησης Σταύρο Κοντονή, εκεί πού δεν πιάνει μελάνη! * ΟΧΙ δηλαδή ότι είναι κάτι το πρωτόγνωρο, ότι δεν έχει ξαναγίνει, αλλά τώρα πού αρχίζει η νέα περίοδος και εν όψει ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ο κ. Κοντονής, παίρνει άλλες διαστάσεις, ΠΟΛΥ σημαντικές * ΓΙΑΤΙ τα γράφω αυτά και πού θέλω να καταλήξω, θα το δείτε παρακάτω, στην πορεία του άρθρου * ΠΡΟΣΞΤΕ λοιπόν τι έγινε * Ο ΚΟΝΤΟΝΗΣ ανακοίνωσε τη σύνθεση μίας Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής, δηλαδή μίας ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ από τον ίδιο Επιτροπής, πού -σύμφωνα με τα εξαγγελλόμενα- θα ασχοληθεί με την κατασκευή νέου αθλητικού νόμου * ΔΕΝ θα ασχοληθώ ΤΩΡΑ με τα πρόσωπα πού συνθέτουν αυτή την Επιτροπή, αν και με ΠΡΟΪΔΕΑΖΕΙ το γεγονός ότι περιλαμβάνει και τρείς Εισαγγελείς εν ενεργεία!

*** ΤΟ αφήνω για άλλη φορά αυτό και προχωράω * ΠΡΙΝ ανακοινώσει τα ονόματα των μελών της Επιτροπής, ο Κοντονής είχε ζητήσει, και ΕΓΓΡΑΦΩΣ μάλιστα, από την UEFA να στείλει εκπρόσωπό της να μετάσχει στο έργο της κατασκευής του νέου νόμου * ΕΙΝΑΙ και κάτι άλλο, ακόμα * ΟΤΙ ο Κοντονής ζήτησε από την UEFA ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ, ένα συγκεκριμένο εκπρόσωπο * ΤΟΝ νεαρό Έλληνα νομικό της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας κ. Ρηγόπουλο!* ΑΠΟ την UEFA το ζήτησε, και αν θέλετε να ακριβολογήσουμε (έχει σημασία) από τον ΙΔΙΟ τον Μισέλ Πλατινί! * ΘΑ μου πείτε, σιγά μην καθόταν ο Πλατινί να ασχοληθεί με τα αιτήματα του Κοντονή -και έχετε δίκιο * ΜΟΛΙΣ είδε την επιστολή Κοντονή ο πρόεδρος της UEFA γύρισε στον Ινφαντίνο και του είπε «ασχολήσου εσύ μ’ αυτή» * ΟΠΩΣ και έγινε

Κατάμουτρα η προσβολάρα του Ινφαντίνο!

*** ΑΝΤΙ του Πλατινί, απάντησε ο Ινφαντίνο με επιστολή, πού -χοντρικά- έλεγε τα εξής * ΑΝ θέλετε να μετέχει δικός μας εκπρόσωπος στην Επιτροπή σας, θα πρέπει να συντρέξουν ΔΥΟ προϋποθέσεις * Η ΜΙΑ, να μετέχει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ στην Επιτροπή σας και εκπρόσωπος της ΕΠΟ, κατόπιν επιλογής της * Η ΔΕΥΤΕΡΗ, ότι θα σας στείλουμε σαν δικό μας εκπρόσωπο, όποιον θέλουμε ΕΜΕΙΣ και όχι όποιον εσείς προτιμάτε!

*** ΑΥΤΗ ήταν η απάντηση της UEFA στον Έλληνα υφυπουργό και βεβαίως ο καθένας μπορεί να την κρίνει κατά το δοκούν * ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, την κρίνω προσβλητική -όχι για τον ίδιο τον Κοντονή, πού δεν με ενδιαφέρει, αλλά για την ελληνική κυβέρνηση * ΤΕΛΟΣ πάντων, ο Κοντονής δε πτοήθηκε, ούτε και έδωσε κάποια λύση στο ΠΡΟΒΛΗΜΑ, το οποίο κάνει ότι δεν καταλαβαίνει * ΤΟ πρόβλημα είναι, χωρίς ΕΠΟ, ούτε και UEFA * ΚΑΙ χωρίς ΕΠΟ και UEFA, Ο,ΤΙ και να φτιάξει η Επιτροπή του, θα είναι ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΟ

*** ΤΙ κάνει λοιπόν ο Κοντονής; * ΕΦΤΙΑΞΕ αυτή την Επιτροπή με ανθρώπους της ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ του επιλογής, δίνοντάς τους μάλιστα και χρονικό περιθώριο: * ΜΕΧΡΙ τις 31 Δεκεμβρίου του 2015 να έχουν τελειώσει * ΤΩΡΑ θα μου πείτε, τέτοιου είδους προθεσμίες μπαίνουν για να παρατείνονται * ΚΑΝΕΙΣ δεν ξέρει, κανείς δεν μπορεί να προϋπολογίσει πόσος καιρός θα χρειαστεί μία Επιτροπή διορισμένη στο Πρυτανείο του Δημοσίου (με την ευρύτερη έννοια) να ολοκληρώσει το έργο πού της ανατέθηκε * ΜΠΟΡΕΙ και… ποτέ! * ΟΥΔΕΙΣ ασχολείται, με το έργο των διαφόρων Επιτροπών, εκτός αν ΤΣΙΓΚΛΗΣΟΥΝ την ομαλή λειτουργία του τομέα με τον οποίον ασχολούνται * ΚΑΙ εν προκειμένω, τη λειτουργία του ποδοσφαίρου

Στο πεδίο σύγκρουσης με κρυφές σκέψεις

*** ΕΓΩ όμως, όλα αυτά τα βλέπω σαν νέο πεδίο ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ του Κοντονή με την ΕΠΟ και την UEFA, δηλαδή με το ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ στην ολοκληρωμένη του έννοια * ΟΙ ποδοσφαιρικές αρχές σίγουρα δεν θα δεχτούν να υιοθετήσουν ό,τι σκεφτούν ο Κοντονής και οι συνεργάτες του * ΚΑΙ όχι μόνο δεν θα υιοθετήσουν τίποτα, αλλά και θα ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ με τον μοναδικό τρόπο αντίδρασης πού στερεότυπα ακολουθούν * ΜΕ απειλή ΑΠΟΒΟΛΗΣ του ελληνικού ποδοσφαίρου, σαν αυτή πού πρόσφατα βιώσαμε και που ΑΝΑΓΚΑΣΕ τον Κοντονή να αναδιπλωθεί και να πάρει πίσω όλα τα εφευρήματα πού προσπαθούσε να επιβάλλει

*** ΕΔΩ λοιπόν, πάντα με την δική μου την οπτική, ελλοχεύει ο κίνδυνος για τον Ολυμπιακό * ΚΙΝΔΥΝΟΣ πού ο Ολυμπιακός ίσως κληθεί να αντιμετωπίσει, ΕΑΝ την δεδομένη στιγμή θα είναι ΜΟΝΟΣ του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις! * ΟΧΙ, φίλοι μου, δεν το πάω καθόλου μακριά * ΑΝ μέχρι τον Γενάρη πού μας έρχεται ο Ολυμπιακός έχει μείνει μόνος του στην Ευρώπη (και με την προϋπόθεση βεβαίως να… υπάρχει ακόμα Κοντονής στη συγκεκριμένη θέση) τότε θα του είναι ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ, έως και… ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ να κάνει την… «παλικαριά» και να πουλήσει λαϊκισμό: * «ΑΦΟΥ η ΕΠΟ και η UEFA δεν δέχονται τις διατάξεις του νόμου μου, εγώ θα τις εφαρμόσω από… μόνος μου και ας μας πετάξουν έξω από την Ευρώπη»!

*** ΘΑ το κάνει, κάτι τέτοιο, ο Κοντονής; * ΔΕΝ ξέρω για σας, εγώ όμως το βλέπω πολύ πιθανό * ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ την εποχή και τις συγκυρίες * ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ εκτός, ΠΑΟΚ εκτός, ΑΕΚ -βεβαίως- δεν… θέλει και τίποτ’ άλλο! * Η ΕΘΝΙΚΗ ομάδα, θα βρίσκεται σε στάδιο ανασυγκρότησης, αφού οι επίσημοι αγώνες της για το Μουντιάλ του 2018 αρχίζουν μετά από ένα χρόνο, άρα, δεν τον απασχολεί * ΜΟΝΟΝ ο Ολυμπιακός δηλαδή θα πληρώσει τη νύφη, σε περίπτωση αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων * ΚΑΙ μη μου πείτε, ότι… θα στεναχωρηθεί κιόλας γι’ αυτό!

Όσο θα υπάρχουν Πόα και Μπάουγκ…

*** ΜΕ βάση όλα αυτά πού ανέφερα ως τώρα, νομίζω ότι βασική προϋπόθεση για να ΗΣΥΧΑΣΩ σχετικά με την πιθανότητα ΖΗΜΙΑΣ στον Ολυμπιακό λόγω… Κοντονή, είναι να ΠΡΟΧΩΡΑΝΕ στις διοργανώσεις πού μετέχουν και οι άλλοι! * ΒΑΣΙΚΑ, ο Πόα και ο Μπάουγκ, βεβαίως * ΟΣΟ υπάρχουν αυτοί μέσα, ή τουλάχιστον ένας εξ αυτών, ο Κοντονής δεν πρόκειται να κουνηθεί * ΜΟΝΟΝ αν βγούνε αυτοί εκτός μάχης, αρχίζουν οι κίνδυνοι * ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ τι θα με ρωτήσετε: * «ΛΟΙΠΟΝ τι γίνεται, θέλεις να προκριθεί ο Παναθηναϊκός και να προχωρήσει στην επόμενη φάση; * ΑΥΤΟ μας λες δηλαδή;»

*** Ε ΛΟΙΠΟΝ, έχω ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ λόγους να μη θέλω τον Πόα, την ομάδα του Αλαφουζέικου στην Ευρώπη * ΚΙ’ άλλους τόσους, να μη γουστάρω να βλέπω, να αηδιάζω κάθε φορά πού την παρακολουθώ, την ομάδα της μπουγάτσας και του Ρωσοπόντιου ιδιοκτήτη * ΟΦΕΙΛΩ όμως να εξετάζω τα πράγματα από κάθε πλευρά κάθε οπτική γωνία και να προσπαθώ πάντα, να υπολογίζω τις πιθανές ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ εξελίξεις, διότι το ΙΣΤΟΡΙΚΟ των συγκεκριμένων προσώπων και καταστάσεων πού ανέφερα, είναι -αν μη τι άλλο- εξαιρετικά ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ

*** ΑΣ περάσουν λοιπόν και ο Πόα (πού δεν το βλέπω) και ο Μπάουγκ (πού παίζει άνευ αντιπάλου) στον επόμενο γύρο και… βλέπουμε * ΤΟ πολιτικό σκηνικό είναι τόσο ρευστό, πού κανείς δεν είναι σίγουρος για τίποτα * ΟΥΤΕ βεβαίως και είναι εποχές για… ψευτομαγκιές και για παιχνιδάκια ρίσκου με την UEFA και τη FIFA * ΤΟ πολύ να φτάσουν -αν φτάσουν- να παίζουν αυτοί οι δύο στην Ευρώπη μέχρι τον Δεκέμβριο * Ο ΚΟΝΤΟΝΗΣ θα υπάρχει μέχρι τον Δεκέμβριο, σ’ αυτή την καρέκλα; * ΤΟ θεωρώ μάλλον απίθανο

*** Υ. Γ.: Βεβαίως και δεν σταμάτησα να ασχολούμαι με το μπακ ράουντ της υπόθεσης των «στημένων» του 2011 και την πανηγυρική ΔΙΚΑΙΩΣΗ του Βαγγέλη Μαρινάκη * ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, ανασυγκροτώ τα τεφτέρια μου και βάζω τα γεγονότα σε μια σειρά, για να γίνονται πιο «εύπεπτα» * ΑΠΟ Δευτέρα, λοιπόν, ξαναρχίζουμε

*** Υ. Γ. 2: Η θέση του Στραβελάκη στην διεύθυνση ειδήσεων του ΜΕΓΚΑ, δόθηκε στον Μανώλη Καψή * ΛΟΓΙΚΟΤΑΤΟ: Δεν υπάρχει φελλός πού να μην επιπλέει!

*** Υ. Γ. 3: Εντυπωσιακή επίδειξη εμπιστοσύνης και ευαρέσκειας της UEFA προς την ΕΠΟ ήταν η αποστολή συγχαρητήριας επιστολής από τον γενικό γραμματέα της Τζάνι Ινφαντίνο στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Γιώργο Γκιρτζίκη, για την διοργάνωση (και μάλιστα σε χαλεπούς καιρούς) του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Νέων στην κεντρική Ελλάδα

*** Ο ΙΝΦΑΝΤΙΝΟ επισημαίνει τους 70.000 θεατές πού παρακολούθησαν τους αγώνες, αλλά και την ποιότητα των αγώνων, σε συνδυασμό με την άρτια διοργάνωσή τους * ΚΑΙ καταλήγει με το ιδιαίτερα κολακευτικό: * «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ και σας και τους συνεργάτες σας για το γεγονός ότι διοργανώσατε ένα φανταστικό τουρνουά»!

*** ΣΙΓΟΥΡΑ λοιπόν, εδώ έχουμε να κάνουμε με μία ακόμη δικαίωση της ΕΠΟ, πού αντανακλά βεβαίως και στο πρόσωπο του προέδρου της, του Γιώργου Γκιρτζίκη * ΑΥΤΟΥ δηλαδή πού αποτελεί «περσόνα νον γκράτα» για τους «Τρείς Στούτζες», τα ΜΜΕ τους και τον… υφυπουργό τους! * ΔΕΝ πειράζει… ΞΥΔΑΚΙ!

*** Υ. Γ. 4: Οι παλιοί στον Άρη Θεσσαλονίκης, έχουν να διηγούνται ιστορίες για το λαμόγιο πού κονόμαγε χρόνια από τις σάρκες της ομάδας * ΑΚΟΜΑ και με το όνομα της… γυναίκας του!

*** Υ. Γ. 5: Πυρ και μανία, λένε οι υμνητές του, ότι είναι ο Κοντονής με την Σούπερ Λίγκα επειδή η Πειθαρχική της δικαίωσε την Κέρκυρα * ΚΑΙ (λένε ότι… ) «ετοιμάζει κυρώσεις», για την υποτίμηση της Επιτροπής του, της ΕΕΑ!

*** ΒΕΒΑΙΩΣ, αυτό τον πείραξε τον Ζακυνθινό * ΕΝΩ τα… αρ@@δια πού τους έριξε κατά πρόσωπο ο Κουροπαλάτης, δεν τον απασχολούν καθόλου * ΙΣΩΣ αυτά να τα θεωρεί και… τιμητικά!

Διαβάστε επίσης

Θα τον βάλουν στην... Μπρίζ(α)!

Θα τον βάλουν στην... Μπρίζ(α)!

Φανατισμένοι οι Βέλγοι μετά τα αίσχη της Λεωφόρου, σχολιάζει ο Μανώλης Γαβαθιώτης. Σείονται οι δρόμοι στο Μπριζ από το σύνθημα «αποκλείστε τους λαγούς»! Η μέρα της πράσινης μαρμότας έφτασε: Έρχεται βαρύς χειμώνας!

Με τον ασυναγώνιστο Κολομπαρά στο γήπεδο η Μπριζ!

Με τον ασυναγώνιστο Κολομπαρά στο γήπεδο η Μπριζ!

Ο Μανώλης Γαβαθιώτης επισημαίνει... Εορταστική φιέστα ετοιμάζουν οι Βέλγοι στον Παναθηναϊκό για τη ρεβάνς της Τετάρτης! Θα τους… αλλάξει τα φώτα στο τραγούδι ο τενόρος, μέχρι να βγάλει η φωνή τους άριες!