Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Τα παράπλευρα κέρδη του «ερυθρόλευκου» Θρύλου

Τα παράπλευρα κέρδη του «ερυθρόλευκου» Θρύλου
Σάββατο, 26 Οκτωβρίου 2024 - 15:17

*** Εν ολίγοις ... για τα πανηγύρια ... ***

*** Αυτό δεν μπορεί να είναι περιγραφή. Μάλλον ... «παπαριγραφή» πρέπει να λέγεται : «Φεύγει στον κενό χώρο ο Πελίστρι κι είναι πολύ γρήγοροοοος και 0-2 η Τσέλσι» ***

*** Είπε : «Μπορεί να παίξουμε με Τσέλσι τελικό» !!! ( Αλόνσο )

· Νόμιζα ότι στη ζωή μου έχω δεί όλα τα είδη προπονητών. Ομολογώ όμως ότι ... προπονητή «αμέα» πρώτη φορά βλέπω ***

*** Τραγική ειρωνεία ; Κανένα ... τεταρτάκι έκανε ο φίλος μου ο Γιώργος να ... συνειδητοποιήσει ότι ο Ελ Αραμπί ... δεν μετείχε στον αγώνα και προφανώς δεν έβαλε κα το γκολ ! Και πού είναι η τραγική ειρωνεία ; Ότι λίγες ώρες πριν ο ... πραγματικός Ελ Αραμπί έπαιζε με τον ΑΠΟΕΛ στη Λευκωσία κατά του ... Μπόρατς Μπάνια Λούκα και έχανε τα ... άχαστα ! Με αποτέλεσμα η ομάδα του να χάσει με 0-1 ! ***

*** Αδιόρθωτοι και αμετανόητοι είναι, ρε παιδιά. Εψαξαν, έψαξαν και το βρήκαν το ... τι φταίει για την τεσσάρα : Φταίνε οι παίκτες πού ... διαλέγουν παιχνίδια, λένε. Ότι δηλαδή έπαιζαν με την Τσέλση αλλά το μυαλό τους ήταν στον ... Αρη, πού αντιμετωπίζουν την Κυριακή !

*** Αλλά για ποιο ... 1 – 4 μιλάμε ; Μαγική εικόνα είναι αυτό το αποτέλεσμα. Ο Μαρέσκα μετά το 0-4 έβγαλε τους τέσσερις καλύτερους παίκτες του. Τον Ενκουνκού, τον Νέτο, τον Γκονζάλες και τον Κουκουρέγια και έβαλε στη θέση τους κάτι παιδιά από την Κ.19 για να τους προφυλάξει !

*** Βλέπετε την Κυριακή έχει αγώνα με πραγματικά δύσκολο αντίπαλο, την Νιούκαστλ !

*** Άλλο να παίζεις με τους Ανθρακώρυχους και άλλο με τους ... «Μπογιατζήδες»

*** Ετσι και συνέχιζαν να παίζουν οι βασικοί, ούτε με οκτάρα δεν γλίτωνε ο βάζελος

*** Πάντως ο Αλόνσο μέχρι στιγμής τα έχει καταφέρει μια χαρά. Αφού πρόλαβε την ... παρέλαση, ούτε του παπά μην το πεί ! ***

*** Και τώρα, η ομάδα της καρυδιάς μας, ο Panathinaikos, βρίσκεται στην θέση 29 επί συνόλου 36 ομάδων. Το οποίον σημαίνει ότι διεκδικεί θέση στην οκτάδα ( των ουραγών, εννοείται ) ***

ΤΑ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟΥ ΘΡΥΛΟΥ :

ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΤΗΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΒΟΥΛΩΣΕ ΣΤΟΜΑΤΑ

Ο ΠΑΝΑΞΙΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΕΤΣΟΣ

ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΣΤΟΠΕΡ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ... ΑΚΡΑ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΣΙΓΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΑΡΕΣ» ΠΟΥ «ΔΕΝ ΤΟΝ ΗΘΕΛΑΝ»

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΝΕΟ ΣΤΡΑΒΟΠΑΤΗΜΑ Γ ΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΑΠΟΔΩΣΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ

ΚΟΚΑΛΩΣΑΝ ΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΑΓΟΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΓΕΙΑ ΤΟΥ ΖΕΛΣΟΝ

*** Εχω στήσει αυτί και προσπαθώ να ακούσω. Αλλά δεν ακούω τίποτα ! Τι έγινε ρε «Ολυμπιακάρες», δεν έχετε να πείτε τίποτα για τον Ρέτσο ; Ναι, καλά ακούσατε. Για τον Παναγιώτη τον Ρέτσο ομιλώ, τον ΑΞΙΟ ΑΡΧΗΓΟ του Ολυμπιακού. Και τον ένα εκ των τριών ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΤΟΠΕΡ της Ευρώπης.

*** Όπως σας το γράφω και το διαβάζετε. Και δεν το γράφω για πρώτη φορά αυτό ! Το έχω ξαναγράψει και ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Το είχα γράψει όποτε εσείς, οι ... παντοποδοσφαιρογνώστες αμφισβητούσατε τον Ρέτσο συστηματικά και επίμονα. Οποτε στραβοπατούσε ο Ολυμπιακός, ο Ρέτσος ήταν αυτός πού «πλήρωνε τη νύφη» ! «Τι περιμένουμε, με τον Ρέτσο στην άμυνα, να πάμε καλύτερα ;» Και συνήθως προσθέτατε κατ΄ επιλογήν ένα ακόμα, δίπλα στον Ρέτσο. Συνήθως τον Αντρέα Ντόη, πού σας φαινόταν πιο βολικός.

*** Τον είδατε λοιπόν τον Ρέτσο προχθές στη Σουηδία ; Μη μου πείτε τίποτα, διότι δεν έχετε τίποτα να πείτε ΤΩΡΑ. Ισως ξαναμιλήσετε ... στο μέλλον, όταν θα γίνει πάλι κανένα στραβοπάτημα. Διότι, βλέπετε, στο άθλημα πού λέγεται ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, δεν υπάρχει ομάδα πού πάντα να κερδίζει, συνεχώς. Μπορεί να κερδίζει για ένα μακρύ ή κοντό διάστημα, όμως μοιραία έρχεται κάποτε και το στραβοπάτημα. Δεν είναι κανόνας αυτός, Είναι νόμος, απαράβατος

*** Όταν και όποτε λοιπόν θα έχουμε κάποιο δυσάρεστο αποτέλεσμα, τότε, θα βγείτε από τα καβούκια σας και θα εξωτερικεύσετε τα απωθημένα σας σαν γνήσιοι βαζελόγαβροι : «Τι περιμένατε δηλαδή με σέντερ μπακ τον Ρέτσο. Οσο δεν ξηλώνεται ο Μαρινάκης να φέρει στην ομάδα ένα στόπερ αξίας, μην περιμένουμε προκοπή». Και διάφορα τέτοια

*** Για να έρθουμε τώρα στα ... σουηδέζικα : Ο Ρέτσος δεν ήταν απλά διακριθείς. Ηταν ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ ! Ηταν ο αμυντικός ογκόλιθος, πού έβγαινε ΠΑΝΤΑ ΠΡΩΤΟΣ στις διεκδικήσεις, πού κατέβαζε τη μπάλα με άνεση κορυφαίου μέσου, πού δεν έχανε κεφαλιά, πού έβρισκε πάντα λύσεις. Που δεν άφησε κανένα σοβαρό κίνδυνο μπροστά από την εστία του Τζολάκη, πού ... που ... που !

*** Ναι, συμφωνώ κι' εμένα με ... χάζεψε η ζογκλερική τεχνική του ΑΣΥΓΚΡΙΤΟΥ Ζέλσον, το ασίγαστο πάθος του, οι απίστευτες πρωτοβουλίες του. Παρακολουθούσα τον Ζέλσον με ιερή κατάνυξη, μέχρι πού κάποια στιγμή συνειδητοποίησα ότι οι ... σιαγώνες μου ήταν ανοιχτές όση ώρα ο σπουδαίος Πορτογάλος μάγευε το γήπεδο με την επίδειξη της ποιότητάς του.

*** Δεν μπορώ να κάνω σύγκριση μεταξύ των δύο. Δεν είναι εύκολο να καταλήξω στον καλύτερο. Νομίζω πάντως ότι Ζέλσον και Ρέτσος ήταν οι κορυφαίοι μεταξύ των κορυφαίων ! Δεν υπάρχουν τέτοιοι παίκτες, με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, Η τουλάχιστον, δεν βρίσκεις εύκολα στον ευρωπαϊκό χώρο.

ΤΑ 10ΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ... ΔΕΚΑ ΜΕ ΤΟΝΟ !

*** Φυσικά, η ατομική κριτική πολλές φορές ΑΔΙΚΕΙ το ΣΥΝΟΛΟ των παικτών μιάς ομάδας πού υπερέβαλλαν τους εαυτούς τους μέχρι να φτάσουν στη νίκη. Από κει κι' έπειτα, η κριτική είναι πάντα υποκειμενική και διαφέρει από φίλαθλο σε φίλαθλο. Από την άλλη όμως δεν είναι δυνατόν σε ένα σύνολο παικτών πού βαθμολογούνται όλοι με 10, να μην ξεχωρίσει κανείς και αυτούς πού βαθμολογήθηκα με ... 10 με τόνο !

*** Κάτω από το παραπάνω πρίσμα οπτικής, δεν μπορώ να μην ξεχωρίσω, για μία ακόμη φορά τον Σαντιάγκο Εσσε, πού όχι μόνο κατάπιε τα χιλιόμετρά του, αλλά και ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ στον αγωνιστικό χώρο και όλα με επιτυχία.

*** Πώς να μην ξεχωρίσω τον παίκτη – ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ του αγώνα και εννοώ τον ΚΟΣΤΙΝΙΑ, πού έβγαλε μάτια με την αμυντική του ΑΡΤΙΟΤΗΤΑ, έχοντας υπό τον πλήρη έλεγχό του ολόκληρη της δεξιά πλευρά της ομάδας ! Ναι, αυτός είναι πού μας συστήθηκε ως ο καλύτερος δεξιός μπακ του πορτογαλικού πρωταθλήματος και ΤΟ ΑΠΕΔΕΙΞΕ !

ΚΙ' ΟΜΩΣ, ΜΕ 0-1 ΑΝΤΙ ... 0-4 !

*** Γενικά : Κερδίσαμε με 0-1 ενώ έπρεπε τουλάχιστον με 0-4. Η ομάδα έπαιξε πάλι το γνωστό ποδόσφαιρο κυριαρχίας του ΣΟΦΟΥ Μεντιλίμπαρ. Ειδικά το πρώτο ημίχρονο ήταν για σεμινάριο και το δεύτερο κορύφωση επιτυχημένης στρατηγικής, όπου δώσαμε μέτρα για να βγαίνουμε μπροστά πιο εύκολα.

*** Και όλα αυτά, ενώ : Είχαμε την απίστευτη ατυχία να τραυματίζεται ο αριστερός μπακ από το 10΄ και στη συνέχεια να τραυματίζεται και ο αντικαταστάτης του ! Να έχουμε δοκάρι και ακόμη, χαμένο πέναλτυ.

*** Με τον Κωνσταντή τερματοφύλακα – λίμπερο και εγγύηση για την ασφάλεια. Με τον Κάρμο σε ρόλο αέναου κυματοθραύστη. Με τον 17χρονο Μουζακίτη, να παίζει σαν ... τριαντάχρονος με ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση μεγάλου άσσου. Με τον Τσικίνιο να μην αφήνει χιλιοστό του γηπέδου απάτητο. Με τον Ροντινέϊ να παίζει σε δύο ρόλους : Να κόβει και να οργανώνει επιθέσεις.

*** ΦΥΣΙΚΑ, και με τον μεγάλο, τον ασύγκριτο σκόρερ Ελ Κααμπί, πού βεβαίως δεν χρειάζεται πολλά λόγια. Είναι πάντα ο στυγνός, ο ανεπανάληπτος σκόρερ, πού δίνει νίκες ακόμα και όταν ... χάνει πέναλτυ !

Διαβάστε επίσης

Τι ομαδάρα είναι αυτή!

Τι ομαδάρα είναι αυτή!

Βγάζουν… μάτια και σκορπάνε ποιότητα οι νέοι «ερυθρόλευκοι μπέμπηδες 2024». Γράφει ο Μανώλης Γαβαθιώτης.