Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Εθνική Ελπίδων: Μια πονεμένη ιστορία

Εθνική Ελπίδων: Μια πονεμένη ιστορία
Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2024 - 17:13

*** Μνήμη ελέφαντα πρέπει να έχουν αυτοί στο Παρίσι. Θυμήθηκαν μέχρι και τι τους κλέψανε το 1996 ! ***

*** Εντάξει ρε παιδί μου, είχε κι' αυτός μια κακή μέρα. Ηταν ανάγκη να τον αφήσουν οι διαιτητές να χάσει ; ***

*** Εδώ που τα λέμε, όταν έχεις μάθει στο glass floor, δυσκολεύεσαι να παίζεις στο παρκέ. Μην είμαστε και παράλογοι ***

*** Απ' ό,τι φάνηκε, τελικά ο πιο χρήσιμος για τον Παναθηναϊκό, ήταν ο Καρύδας ! ***

*** Και μην ξεχνάμε, ότι η Παρί έπαιζε χωρίς τον Εμπαπέ ***

*** Χέρι – πέναλτυ έκανε ο Ινγκασον στον αγώνα Ισλανδίας – Τουρκίας 2-4, πού ο διαιτητής το έδωσε αμέσως χωρίς να επακολουθήσουν μουρμούρες, γκρίνιες, διαμαρτυρίες. Και λέω, φίλοι μου, να έκανε αυτό το χέρι σε ντέρμπι με αντίπαλο τον Ολυμπιακό και ο διαιτητής να έδινε το πέναλτυ, ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ! Ακόμα φωνές θα είχαμε, μέχρι και επερωτήσεις στη Βουλή ! Εκεί όμως, δεν μετράνε αυτά. Απαξ και έγινε πέναλτυ, είναι γεγονός τετελεσμένο, πού αποδέχονται άπαντες ***

*** ΕΙΠΕ : "Ο τελικός του Conference League στο γήπεδο της ΑΕΚ ήταν ένα εκπληκτικό event, ήταν αγνό ποδόσφαιρο. Ποιος μπορεί να ξεχάσει την ιστορική νίκη του Ολυμπιακού; Ήταν η πρώτη κατάκτηση ευρωπαϊκού τίτλο από ένα ελληνικό κλαμπ. Ο Ολυμπιακός, μάλιστα, κατέκτησε δύο τίτλους πέρυσι, αφού ήταν πρωταθλητής Ευρώπης και στους νέους. Και αυτό έχει μεγάλο αντίκτυπο στο ελληνικό ποδόσφαιρο" ( Αλεξάντερ Τσέφεριν, πρόεδρος ΟΥΕΦΑ ) ***

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΠΙΔΩΝ : ΜΙΑ ΠΟΝΕΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Η ΛΑΘΟΣ ΤΑΚΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΤΟΝ ΑΔΟΞΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΟΜΙΛΟ

Η ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΚΑΙ ΑΝΕΞΗΓΗΤΗ «ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ» ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΚΑΛΟΥΣΕ ΠΑΙΚΤΕΣ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΕΣ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ !

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕ ΜΟΝΟ ΕΝΑΝ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟ : ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΗ ΤΖΟΛΑΚΗ !

*** Δύο παίκτες του Ολυμπιακού, δύο πρωταθλητές Ευρώπης με την ομάδα Κ.21 των ερυθρολεύκων, ήταν οι σκόρερς των δύο πανέμορφων τερμάτων της Εθνικής Ελπίδων στον πρόσφατο αγώνα της στην Κροατία, η οποία γνώρισε την ήττα με 3-2 και μαζί την πιθανότατη πρόκριση στα τελικά του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος Εθνών Κ.21

*** Η περίεργα και ανεξήγητα καθυστερημένη συμμετοχή σ' αυτή την ομάδα, ποδοσφαιριστών με πρόσφατη εμπειρία κατάκτησης ευρωπαϊκού τίτλου, «χρεώνεται» στον προηγούμενο προπονητή της Νίκο Παπαδόπουλο, πού από τα Χανιά και μετά από ένα ακόμα αποτυχημένο πέρασμα από την Ανδρών, εργάζεται σήμερα στον Λεβαδειακό.

*** Με τον κ. Παπαδόπουλο στο τιμόνι της, η Ελπίδων κατέληξε τρίτη, άρα εκτός συνέχειας στον τον Ομιλό της, πίσω από την Πορτογαλία – φαβορί του Ομίλου – και την Κροατία, πού πήρε τελικά τη 2η θέση και πέρασε στη φάση των πλέϊ οφ. Μετά την Ελλάδα ακολουθούν στη βαθμολογία τα Νησιά Φερόε, η Λευκορωσία και η Ανδόρα. Ομάδες δηλαδή πού δεν θεωρούνται υπολογίσιμες ούτε καν για την μετριότατη Ελλάδα.

*** Κι' όμως, η Λευκορωσία ήταν εκείνη πού τελικά «έκανε τη ζημιά» στην Εθνική μας, αφού στις 23 Μαρτίου 2024 την κέρδισε στο Αρκαβίρι με 1-0. Ο προπονητής τότε κ. Παπαδόπουλος είχε χρησιμοποιήσει μόνον ένα ποδοσφαιριστή από τον Ολυμπιακό, τον Κωνσταντή Τζολάκη, τον οποίο είχε βασικό σε όλα τα παιχνίδια του Ομίλου.

*** Στον πάγκο, βρισκόταν ο Απόστολος Αποστολόπουλος, ο οποίος επί Παπαδόπουλου «ζέσταινε» συνεχώς τον πάγκο. Με τήν ίδια σύνθεση – και νοοτροπία - ο προπονητής αυτός, παλαιός ποδοσφαιριστής του Πάοκ και της Ξάνθης, καλούσε συνεχώς είτε νεαρούς παίκτες ομάδων της Μακεδονίας, είτε παιδιά πού αγωνίζονταν σε ξένες ομάδες και πού βεβαίως θα ήταν πιθανοί μελλοντικοί μεταγραφικοί στόχοι.

*** Μετά τον αγώνα με την Ανδόρα, ο Νίκος Παπαδόπουλος αντικαταστάθηκε από τον επίσης βορειοελλαδίτη κ. Γιάννη Τσαουσιάνη, με πλούσιο παλμαρέ ως ποδοσφαιριστής και προπονητής βασικά ομάδων Β' και Γ΄ Εθνικής. Ο πρώτος αγώνας με αυτό τον προπονητή, ήταν στα Νησιά Φερόε, όπου η Ελπίδων πήρε τη νίκη με το ευρύ 0-4.

*** Στον τελευταίο της αγώνα, πριν από δύο ημέρες στην Κροατία, η Ελπίδων ήθελε μόνο τη νίκη με την οποία θα ξεπερνούσε την αντίπαλό της και θα έπαιρνε την πρόκριση. Ο Ταουσιάνης, κάτω και από την πίεση της φίλαθλης κοινής γνώμης, αναγκάστηκε να καλέσει, εκτός του Αποστολόπουλου, τέσσερις από τους πρωταθλητές Ευρώπης. Τον Μπάμπη Κωστούλα, τον Μουζακίτη, τον Μπακούλα και τον στόπερ Ισίδωρο Κουτσίδη.

*** Ακόμη, στις κλήσεις του περιλαμβάνονταν και ο Αλέξανδρος Καλογερόπουλος, πού αγωνίζεται στον Βόλο δανεικός από τον Ολυμπιακό. Εξ αυτών, ξεκίνησαν οι Μουζακίτης, Κωστούλας και Μπακούλας, ο οποίος αντικαταστάθηκε στο 78'. *** Εκείνο πού προκαλεί κατάπληξη στους επαϊοντες, είναι η αδρανοποίηση του πανύψηλου νεαρού στόπερ του Ολυμπιακού Κουτσίδη, ο οποίος παρέμεινε στον πάγκο, παρά το γεγονός ότι η άμυνα της Εθνικής «έμπαζε» κυρίως στο κέντρο της, με αποτέλεσμα να δεχτεί τρία «εύκολα» γκολ.

*** Από τη στιγμή πού σε μία αντιπροσωπευτική ομάδα μας περιλαμβάνονται παίκτες του Ολυμπιακού – και μάλιστα με διεθνείς περγαμηνές – η Επο είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ να δίνει μεγαλύτερη σημασία στα πρόσωπα πού αναλαμβάνουν την ευθύνη της.

*** Οι Κωστούλας, Μουζακίτης, Μπακούλας, Κουτσίδης και Αποστολόπουλος ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ποδοσφαιριστές ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΙ και ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟΙ διεθνώς, πράγμα πού από μόνο του υπαγορεύει ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ και ΛΕΠΤΕΣ κινήσεις σε ό,τι αφορά την χρησιμοποίησή τους. *** Αν «δεν κάνουν» στον κάθε κ. Παπαδόπουλο ή Ταουσιάνη για να παίζουν, ΝΑ ΜΗΝ τους ΚΑΛΕΙ καλύτερα, παρά να τους έχει στον πάγκο, σαν αλλαγές του κάθε παιδιού πού έρχεται απ' έξω και πού – πιθανότατα - «πρέπει να παίζει για να φτιάξει το προφίλ του».

*** Καθαρές κουβέντες και σταράτες, γιατί στο φινάλε μία Εθνική ομάδα, δεν είναι για να «χρησιμοποιείται» ποικιλοτρόπως, αλλά κατά βάση ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ και ΝΑ ΠΡΟΚΡΙΝΕΤΑΙ.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Η ΣΤΑ ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΜΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ;

ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ Η ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥ ΟΠΑΔΟΥ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

*** Αν και κοντεύει μήνας από τον αγώνα του Πάοκ στην Κωνσταντινούπολη με τη Γαλατά Σεράϊ, ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα γνωστό για την τύχη του οπαδού της ελληνικής ομάδας, πού έμεινε πίσω, κρατούμενος στις φυλακές της Πόλης.

*** Τρείς ήταν οι οπαδοί του Πάοκ πού είχαν αρχικά κρατηθεί, αλλά οι δύο αφέθηκαν να επιστρέψουν στην Θεσσαλονίκη. Ο ένας, έμεινε «μέσα» μέχρι να δικαστεί. Το παράπτωμά του ; Ότι πήγε και κατέβασε μια τουρκική σημαία έξω από το γήπεδο που έγινε το ματς ! Και οι Τούρκοι τον χώσανε βαθιά στο μπουντρούμι, διότι αυτοί δεν παίζουνε με τη Σημαία τους.

*** Φυσικά, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια για την τύχη του οπαδού. Από την πρώτη μέρα ξεκίνησε τις πρέπουσες διαδικασίες, με το υπουργείο του κ. Γεραπετρίτη για να ελευθερωθεί. Εκτοτε, δεν έχω διαβάσει ή ακούσει τίποτα για την περίπτωση του Παοκτζή οπαδού. Ούτε θετικό, ούτε αρνητικό. Πράγμα πού, αν μη τι άλλο, είναι αρκετά ανησυχητικό για την εξέλιξη της υπόθεσής του ***

ΑΚΟΜΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ... «Β' ΕΘΝΙΚΗ»

*** Ασχολούμενοι πάντως με την ενθουσιώδη πορεία της Εθνικής ομάδας, θα πρέπει να εμπεδώσουμε και να τονίζουμε συνεχώς ότι παίζουμε σε Ομιλο της ΔΕΥΤΕΡΗΣ κατηγορίας, από τον οποίο θα ανέβει στην πρώτη ο πρώτος του Ομίλου. Ο δεύτερος θα παίξει σε πλέι οφ για να διεκδικήσει την άνοδο.

*** Αν λοιπόν κερδίσουμε την Αγγλία στο ΟΑΚΑ στις 14 Νοεμβρίου, που είναι και το ζητούμενο, είμαστε σίγουρα πρώτοι. Αν δεν την κερδίσουμε, θα είμαστε σίγουρα δεύτεροι, με πολλές πιθανότητες να ανεβούμε στην ΠΡΩΤΗ κατηγορία ***

Διαβάστε επίσης