Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

«Μεγάλη ομάδα» ο ΠΑΟΚ, «Για κλάματα» ο Ολυμπιακός!

«Μεγάλη ομάδα» ο ΠΑΟΚ, «Για κλάματα» ο Ολυμπιακός!
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2024 - 17:30

*** Τελικά πάντως θα πρέπει να το παραδεχτούμε. Η μοναδική «από τους μεγάλους» πού δεν έχει γνωρίσει φέτος την ήττα σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, είναι η Αεκάρα ! VENGA, VENGA ... VAMOS!!! ***

ΣΤΟ 1-4 ΕΠΑΙΖΑΝ «ΟΛΟΙ» !

*** Για όσους ξεχνούν ή δεν θέλουν να θυμούνται. Πριν από ΕΠΤΑ ΜΗΝΕΣ και συγκεκριμένα στις 7 Μαρτίου 2024, ο Ολυμπιακός του Μεντιλίμπαρ γνώριζε οδυνηρή ήττα στο Φάληρο από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ με 1-4.

*** Στον αγώνα εκείνο, πού ο Ολυμπιακός είχε κυριολεκτικά ΔΙΑΣΥΡΘΕΙ, έπαιξαν βασικοί ο Κώστας Φορτούνης, ο Αντρέ Ορτα και ο Ντανιέλ Ποντένσε. Ακόμα, αγωνίστηκαν ο Γιώργος Μασούρας πού αντικατέστησε τον Τσικίνιο στο 67΄και ο Γιόβετιτς πού μπήκε στη θέση του Φορτούνη στο 78'

*** Ο Ποντένσε αντικαταστάθηκε από τον Καρβάλιο στο 78' και ο Ορτα από τον Ιμπόρα στο 84' Να τα θυμόμαστε κι' αυτά, έτσι ; ***

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΠΑΟΚ ΕΧΑΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ

ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΔΥΟ ΓΚΟΛ ΔΙΑΦΟΡΑ

ΟΜΩΣ Η «ΑΝΑΓΝΩΣΗ» ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ :

«ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ» Ο ΠΑΟΚ, «ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ» Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ !

ΤΕΡΑΣΤΙΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΦΙΛΑΘΛΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥΣ

Ο ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΟΣΟ ΜΙΚΡΗ ΚΑΙ ΑΝΩΔΥΝΗ ΚΙ' ΑΝ ΕΙΝΑΙ

*** Διαβάζουμε : «Ο Ολυμπιακός έχασε 2-0 στη Λιόν με καλύτερο παίκτη τον Τζολάκη. Ο ΠΑΟΚ έχασε 3-1 στην Πόλη από την Γαλατά με καλύτερο παίκτη του Κοτάρσκι.

*** Ο ΠΑΟΚ έχασε δίκαια, αλλά αξίζει το χειροκρότημα. Ο Ολυμπιακός έχασε κι αυτός δίκαια, αλλά δεν αξίζει κανένα χειροκρότημα. Έχει πρόβλημα παντού. Στην άμυνα, στην επίθεση στο κέντρο, στον πάγκο, παντού. Και κακό προπονητή, ο Μεντιλίμπαρ έκανε λάθη, ενώ ο Λουτσέσκου παραμένει προπονηταράς.

*** Έτσι, δηλαδή και ασχοληθείς λίγο με το τι γράφουν πρωτοκλασάτα και καλά, sites, είσαι για φούντο. Ο ΠΑΟΚ έχασε γιατί η Γαλατά έχει παικταράδες. Μάλιστα. Έχει, σου λέω εγώ. Κι από ποιους αποκλείστηκαν αυτοί οι παικταράδες στο Champion League ; Από την ποδοσφαιρομάνα Γιούνγκ Μπόις την ελβετική. Οι Τούρκοι έχασαν 1-0 στην Πόλη και 3-2 εκτός.

*** Για να μην τρελαθούμε τελείως, δηλαδή. Ο Ολυμπιακός δεν έχει την ρέντα την περσινή, τέλος. Κι αυτή η παπαριά ότι του λείπε η δημιουργία να τελειώνει. Τρεις κλασικές ευκαιρίες έχασε συν το ανάποδο του Κωστούλα»

*** Τα παραπάνω, γράφτηκαν στο iapopsi.gr το site του Βίκτωρα Μητρόπουλου. Ισως να τα έγραψε και ο ίδιος ο Βίκτωρας. Ίσως κάποιος δημοσιογράφος του, αλλά δεν έχει σημασία. Σημασία έχει πως είναι το πιο σημαντικό κείμενο πού γράφτηκε σχετικά με την ήττα του Ολυμπιακού στη Λυών. Μακράν το καλύτερο, δηλαδή. Όλη η αλήθεια, η στυγνή πραγματικότητα, αποτυπωμένη σε λίγες γραμμές στο διαδίκτυο

*** Ο Ολυμπιακός έχασε δίκαια. Θα μπορούσε όμως και να είχε κερδίσει. Εχασε και αυτός ευκαιρίες και μάλιστα από εκείνες πού χαρακτηρίζονται κλασικές. Η Λυών δεν έχασε τόσες και τόσο κραυγαλέες. Ο,τι της παρουσιάστηκε, το εκμεταλλεύτηκε. Και άμα διαβάσεις τα στατιστικά, θα δείς ότι ο Ολυμπιακός, παρά τα λάθη στις επιλογές – πού είναι συζητήσιμα – μπορούσε με λίγη εύνοια της τύχης να πάρει αποτέλεσμα.

*** Και για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, στο Λυών – Ολυμπιακός 2-0 η κατοχή ήταν 57 – 43, οι τελικές 4-3, και τα σουτ στην εστία 3-4. Ε, δεν μπορείς να τα πείς και «συντριπτική υπεροχή» αυτά.

*** Τι μας λέει λοιπόν το παραπάνω άρθρο ; Το πόσο διαφορετικά ( σκληρά θα ήταν η πιο σωστή λέξη ) αντιμετωπίζεται από την ποδοσφαιρόφιλη κοινή γνώμη ο Ολυμπιακός από τα ΜΜΕ. Δεν είναι παράλογο. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού είναι οι ΠΙΟ ΚΑΛΟΜΑΘΗΜΕΝΟΙ στην πάροδο των χρόνων ιστορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου.

*** Συνηθισμένοι σε ΤΙΤΛΟΥΣ και ΘΡΙΑΜΒΟΥΣ δεν μπορούν να συμβιβαστούν εύκολα, δεν μπορούν να δεχτούν την αποτυχία. Και κάτι ακόμα. ΞΕΡΟΥΝ, ότι με ένα – δύο στραβοπατήματα ο ΘΡΥΛΟΣ ΔΕΝ ΛΥΓΑΕΙ. Ότι πολύ γρήγορα, ΑΜΕΣΑ μάλλον, ο Ολυμπιακός θα βρεθεί πάλι στο υψηλότερο σημείο ΑΙΓΛΗΣ.

ΣΤΟ ΠΟΡΤΟ ΔΕΝ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΦΥΛΛΟ !

*** Και αν ο Ολυμπιακός ... «πρέπει να ντρέπεται» πού έχασε εκτός έδρας από ένα ποδοσφαιρκ΄0ο κολοσσό της Γαλλίας, ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ και η Πόρτο, πού ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ έχανε στη Νορβηγία από μία Μπόντο Γκλίμτ με 3-2 και μάλιστα με την αντίπαλό της να παίζει ΜΕ ΔΕΚΑ παίκτες ; Απίστευτο το κάζο της Πόρτο, που είναι το μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης. Απ' ό,τι μαθαίνουμε όμως, «δεν κουνιέται φύλλο», στην Πορτογαλία.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ :

ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΑ

ΓΙΑΤΙ Ο ΡΟΝΤΙΝΕΪ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΞΤΡΕΜ

ΓΙΑΤΙ Ο ΜΕΝΤΙ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΕ ΓΚΑΡΣΙΑ

ΓΙΑΤΙ Ο ΓΙΑΡΕΜΤΣΟΥΚ «ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΕΙ» ΑΚΟΜΑ

ΚΙ' ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ «ΓΙΑΤΙ» ΠΟΥ ΖΗΤΑΝΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

*** Ο Ολυμπιακός δεν ήταν κακός στη Λυών. Δεν ήταν καλύτερος από τη Λυών, αλλά δεν ήταν και κακός, σαν ομάδα. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, όταν έφαγε και τα δύο γκολ, είχε τα καλύτερά του διαστήματα.

*** Τι βγήκε από το παιχνίδι. Πρώτα τα ολίγα αρνητικά. Ο Πιρόλα δεν είναι της ίδιας κλάσης με Κάρμο, Ρέτσο και Ντόη. Καλός, ικανός, φιλότιμος και νέος σε ηλικία. Ακόμα όμως, δεν ...

*** Ο Ντάνι Γκαρσία για μία ακόμα φορά ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕ την επιλογή του. Λίγη δουλειά στα μαρκαρίσματα, λίγα κοψίματα, καμία ανάληψη πρωτοβουλίας, τίποτα το ΑΞΙΟΠΡΟΣΕΚΤΟ σε έναν αγώνα πού είχε και ΗΓΕΤΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ.

*** Ηταν η δεύτερη συνεχόμενη χρησιμοποίησή του από τον Μεντιλίμπαρ, που συνδυάστηκε με μία συνεχόμενη ήττα. Με Γκαρθία σ' αυτή τη νευραλγική θέση, ο Ολυμπιακός πάντα θα υστερεί σε δημιουργικότητα.

*** Τσικίνιο : Με δύο λόγια, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΚΑΡΙ. Φιλότιμος, εργατικός, συνεπής, ποιοτικός, αλλά ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΘΕΣΗ. Η θέση του είναι εκεί πού έπαιζε πέρυσι, στη ΘΡΥΛΙΚΗ ΤΡΙΑΔΑ ΜΕΣΩΝ Εσσε, Τσικίνιο, Ορτα.

*** Γιάρεμτσιουκ : Δεν κολλάει με το σύστημα ανάπτυξης του Ολυμπιακού. Βαρύς και αργός, δεν μπορεί να πρεσσάρει και να δημιουργεί σαν δεύτερος ( «λίγο πίσω» ) φορ. Πρόκειται για ένα μέτριο φορ περιοχής, με ικανότητες στο ψηλό παιχνίδι.

*** Πάμε τώρα στα ΘΕΤΙΚΑ, πού ήταν αρκετά και αισιόδοξα. Ο Τζολάκης έδειξε ότι ξαναβρίσκει σιγά – σιγά την ψυχραιμία και την συγκέντρωση της περασμένης περιόδου. Δεν έχει καμία ευθύνη για τα γκολ και είχε μερικές πολύ καλές επεμβάσεις.

*** Ο Ροντινέϊ είναι πολύ μεγάλος παίκτης. Και σαν πολύ μεγάλος παίκτης, μπορεί να τα καταφέρνει θαυμάσια και στην επίθεση. Όπως ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΙ γράφω, ο Ρόντι ΕΙΝΑΙ ο καλύτερος ΕΞΤΡΕΜ του Ολυμπιακού.

*** Πολύ βελτιωμένος και με αντίπαλο ένα πανάκριβο ακραίο, τον Νουαμά, ο Ορτέγκα ΑΡΕΣΕ καθώς απέφυγε τα λάθη και έδωσε αρκετές λύσεις στην άμυνα. Μεγάλο μειονέκτημα – που διορθώνεται – η ελάχιστη επιθετική του προσφορά. Δεν παίρνει πρωτοβουλίες επιθετικά, αλλά περιορίζεται στο ρόλο στηρίγματος των Βέλντε ή Γουϊλλιαν

*** Ο Παναγιώτης Ρέτσος ήταν αυτό πού λέμε «σαν να μην έλειψε μια μέρα». Θέλουν – δεν θέλουν κάποιοι, είναι ο ακρογωνιαίος λίθος στην αμυντική λειτουργία της ομάδας. Πολύ καλός και ο Κάρμο, αλλά όχι ακόμα όσο πέρυσι. Εν αναμονή.

*** Ο Σαντιάγκο Εσσε για μία ακόμη φορά καλύτερος της ομάδας, μαζί με τον Ροντινέϊ. Δεν χρειάζονται περισσότερα γι' αυτό το αργεντίνικο διαμάντι, πού ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν τον βλέπω για πολύ ακόμα κοντά μας. Τέτοιους παίκτες, πολύ δύσκολα τους κρατάς στην ομάδα.

*** Κλείνω με τον Χαράλαμπο Κωστούλα. Το παιδί αυτό μπήκε στο 60' και έδωσε στην επίθεση του Ολυμπιακού αυτό πού της έλειπε : Νιάτα, φρεσκάδα, ζωντάνια, ψυχή, ορμητικότητα. Η όποια τυχόν σύγκρισή του με Γιάρεμτσιουκ, θα είναι εξωφρενική. Από κει και πέρα, βέβαια, ο Μεντιλίμπαρ έχει τις δικές του απόψεις, τις εξηγήσεις του και τον τελευταίο λόγο

Διαβάστε επίσης