Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Θαρραλέα και αντρίκια η δήλωση Μεντιλίμπαρ

Θαρραλέα και αντρίκια η δήλωση Μεντιλίμπαρ
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2024 - 16:41

** «Η νίκη έχει πολλούς πατέρες. Η ήττα κανένα» ( Γκαλεάτσο Τσιάνο, 1903 – 1944 ) ***

*** «Φοβάμαι μόνο τους Ολυμπιακάρες» Κανέναν άλλο» ( Νίκος Γουλανδρής ) ***

*** Αλήθεια, δεν είναι περίεργο πως, η διοίκηση του Αρη που ΕΙΧΕ ΛΥΣΣΑΞΕΙ και εξαπέλυε μύδρους εναντίον της ΚΕΔ μετά την αντικατάσταση του Μαρέσκα, την επομένη ΤΟ ΕΙΧΕ ΜΠΟΥΚΩΣΕΙ και δεν έβγαζε άχνα ; Λέτε να ... ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΤΙΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Πιερότο ; ***

ΘΑΡΡΑΛΕΑ ΚΑΙ ΑΝΤΡΙΚΙΑ Η ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΝΤΙΛΙΜΠΑΡ :

«ΑΥΤΗ Η ΗΤΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΟΥ» !

ΑΛΛΑ ... ΤΙ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ; Η ΖΗΜΙΑ ΕΓΙΝΕ !

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΑΝΤΑ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ, ΑΛΛΑ «ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΕΔΙΟΥ» ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ

ΜΟΙΡΑΙΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΜΟΙΡΟΣ ΕΥΘΥΝΩΝ Ο ΠΙΕΡΟΤΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΜΕΣΙΕ ΛΑΝΟΥΑ

*** Θαρραλέα και αντρίκια δήλωση έκανε ο Μεντιλίμπαρ μετά τον αγώνα στο Χαριλάου : «Αυτή η ήττα ήταν δική μου. Ό,τι έγινε ήταν δικό μου λάθος. Εγώ φταίω, που χάσαμε, δεν έκανα σωστές επιλογές στην 11άδα. Οι περισσότεροι από όσους ξεκίνησαν δεν μπόρεσαν να σταθούν στις απαιτήσεις του αγώνα. Αλλά ακόμη και όσοι μπήκαν μετά, δεν βοήθησαν».

*** Η δήλωση αυτή, σίγουρα τον τιμά, αλλά το θέμα δεν είναι ποιος έκανε λάθη, αλλά το ΤΙ ΒΓΑΙΝΕΙ με την παραδοχή των λαθών. Όταν ένας προπονητής σου λέει «εντάξει, μην την ψάχνεις, εγώ φταίω και είμαι ο μοναδικός υπεύθυνος», είναι σαν να σου λέει «το θέμα έκλεισε, ό,τι έγινε, έγινε, ας το ξεχάσουμε τώρα και πάμε γι' άλλα»

*** Ο προπονητής – ιδίως σε ομάδες του μεγέθους του Ολυμπιακού πού ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ την ήττα – είναι ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ υπεύθυνος για Ό,ΤΙ ΑΦΟΡΆ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ. Για την προετοιμασία της, για την επιλογή και χρησιμοποίηση των ποδοσφαιριστών, για την σύνθεση και την τακτική, για τις αλλαγές και ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ αφορούν την αγωνιστική της παρουσία και πορεία.

*** Επομένως, είναι και ΥΠΟΛΟΓΟΣ για τις ατυχείς εμφανίσεις, όπως βεβαίως και για τους ΘΡΙΑΜΒΟΥΣ της. Και ανάλογα με τις επιδόσεις της, κρίνεται και αξιολογείται. Προσωπικά, δεν πιστεύω ότι ο Μεντιλίμπαρ είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για την ήττα από τον Αρη. Σίγουρα έπαιξε ρόλο και μάλιστα ουσιαστικό και η διαιτησία.

*** Και επειδή σύμπτωση τακτικά επαναλαμβανόμενη ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ σύμπτωση και τέτοιους Πιερότους διαιτητές ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ μας και στη συνέχεια, θα πρέπει να ενσκήψουμε με προσοχή και επιμονή, όσο πιο δυναμικά και αποτελεσματικά μπορούμε στο ΜΕΓΑ και ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ πρόβλημα ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και ΟΧΙ του Μεντιλίμπαρ, βεβαίως

*** Ας θυμηθούμε λοιπόν τι έγινε με τον Πιερότο πού μας κουβάλησε ο μεσιέ Λανουά εξ Ιταλίας. Όταν, μετά τη λήξη του αγώνα, ο Κώστας Καραπαπάς συνοδευόμενος από άνθρωπο του Αρη τον επισκέφθηκε στα αποδυτήρια και εξέφρασε τα παράπονα του Ολυμπιακού για τη φάση του δεύτερου γκολ του Αρη, πού προήλθε από ανύπαρκτο φάουλ – «χέρι» του Ντόη, ο Πιερότο παραδέχτηκε ωμά και κυνικά : «Εκανα λάθος» !

*** Εδώ είναι λοιπόν πού ισχύει η παλαιά, σοφή ρήση : «Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται» ! Τι να το κάνω εγώ, τι να το κάνει ο Ολυμπιακός ότι ο διαιτητής ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ και ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ το λάθος του ; Βγαίνει κάτι ; Τους χάσαμε τους βαθμούς, ή όχι ; Με ένα γκολ στο 3΄και άλλο ένα τρία λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου, οι πιθανότητες ανατροπής λιγοστεύουν και η ομάδα καταδικάζεται

*** Ο Παϊρέτο όμως είχε μία ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΚΑΚΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ, με λάθη ΠΑΝΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, πού δεν επικεντρώνονται στη φάση του δεύτερου γκολ. Σε κάθε «επαφή» των ερυθρόλευκων, έδινε φάουλ σε βάρος τους. Σε κάθε ΠΕΤΣΟΚΟΜΜΑ των παικτών του Αρη, έκανε τον Κινέζο. Και μιλάμε για ΧΟΝΤΡΑ λάθη, μερικά εκ των οποίων αναμφισβήτητα ΑΝΤΙΑΘΛΗΤΙΚΑ. Εν ολίγοις, σφύριζε ΣΑΝ ΝΑ ΗΤΑΝ ΜΙΛΗΜΕΝΟΣ !

ΖΑΜΠΑΛΑΣ : ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΠ' ΤΟΝ ... «ΚΩΤΣΟΒΟΛΟ»

*** Πάμε τώρα και στο φαινόμενο Ζαμπαλά. Ο Ολυμπιακός υποστηρίζει ότι οι γραμμές στο var κατά την εξέταση της φάσης στο 2ο γκολ, δεν μπήκαν σωστά από τον κ. Ζαμπαλά, που ήταν ο υπεύθυνος. Με την ευκαιρία και για την πληρέστερη πληροφόρηση του αναγνωστικού κοινού, ο κ. Ζαμπαλάς, διαιτητής από τα Γιάννινα, ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος μεγάλου υπερκαταστήματος ( προϊστάμενος στον «Κωτσόβολο»)

*** Παραιτήθηκε όμως – όπως λένε οι φίλαθλοι στην πρωτεύουσα της Ηπείρου – όταν «κάποιος τον έβαλε στον πίνακα, με την υπόσχεση ότι θα τον κάνει διεθνή» !

*** Αυτό, κατά την ταπεινή μου άποψη, εξηγεί αρκετά πράγματα. Ο κ. Ζαμπαλάς ήταν φαβορί για να κοπεί, αμέσως μετά τις εκλογές της Επο. Τελικά όμως, κατάφερε να τη σκαπουλάρει ...

*** Επανέρχομαι στην γενναία παραδοχή του Μεντιλίμπαρ, πως ό,τι έγινε ήταν δικό του λάθος. Συμφωνώ, στο βαθμό πού προανέφερα και να μου επιτρέψει να συγκεκριμενοποιήσω το βασικό και κεφαλαιώδες λάθος του. Αυτό πού ΑΛΛΑΞΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ενός αγώνα ο οποίος σε κανένα προγνωστικό δε δίνονταν στον αντίπαλο του Ολυμπιακού.

*** Ομιλώ λοιπόν συγκεκριμένα για την επιλογή του Ντάνι Γκαρσία, την οποία προσωπικά θεωρώ όχι μόνον ατυχή, αλλά και ΜΟΙΡΑΙΑ για την ομάδα. Δεν ξέρω αν αυτός ο παίκτης "δεν έχει ακόμα ρυθμό" (συνήθης δικαιολογία για τους υστερήσαντες ) ή δεν έχει τις ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ να προσφέρει στον Ολυμπιακό. Ο, τι και να συμβαίνει εκ των δύο, φέρει μεγάλη ευθύνη, ΙΣΗ με αυτή του Ορτέγκα για το ΠΡΩΤΟ ΓΚΟΛ του Αρη !

*** Να τα κάνω πενηνταράκια. Οταν ο ταχύτατος Ντιαντί ξεκίνησε την κούρσα αφήνοντας πίσω τον Ορτέγκα, ο ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ ΜΕΣΟΣ Ντάννυ Γκαρθία βρισκόταν ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΥΨΟΣ. Στο ξεκίνημα, επαναλαμβάνω. Οσο να στρίψει όμως για να γυρίσει πίσω στην άμυνα, η φάση είχε εξελιχθεί, πολύ γρήγορα για τις δικές του δυνατότητες. Και όταν ο Ντιαντί γύρισε τη μπάλα στο κέντρο της περιοχής, ο Μανού ΗΤΑΝ ΟΛΟΜΟΝΑΧΟΣ, ΜΕ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΤΟΠΕΡ, Κάρμο και Ντόϊ μπροστά του.

*** Ο Ντάνι έκανε την εμφάνισή του ΠΙΣΩ από τον Μανού, ΑΦΟΥ ΕΙΧΕ ΣΟΥΤΑΡΕΙ. Και να είστε βέβαιοι ότι άλλος αμυντικός μέσος, πιο γρήγορος, ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ ΜΑΡΚΑΡΕΙ ΤΟΝ ΟΛΟΜΟΝΑΧΟ ΜΑΝΟΥ, έστω και κάνοντάς του φάουλ, για να μην τον αφήσει να σουτάρει αφύλαχτος. Και βέβαια, δεν μπορώ να ζητήσω ευθύνες από τον ίδιο τον Ντάνι Γκαρθία, για την ΟΛΗ ΤΟΥ αγωνιστική αδυναμία. Δεν φταίει αυτός, αν ΤΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ, ΤΟΣΟ ΠΑΙΖΕΙ.

*** Αλλος φταίει. Εκείνος που τον έβαλε να παίξει και μάλιστα βασικός, ενώ ΕΙΧΕ άλλες επιλογές, πιο σίγουρες. Το πρώτο γκολ και μάλιστα στο 3' έπαιξε καθοριστικό ρόλο για τη συνέχεια του αγώνα. Όπως και το δεύτερο, λίγα λεπτά πριν κλείσει το ημίχρονο. Ένα στην αρχή, ένα στο τέλος, ό,τι ... πρέπει για να ρίξει την ψυχολογία ολόκληρης της ομάδας. Και μάλιστα, με τέτοιο διαιτητή

ΜΑΥΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΠΟΥΚΣ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΚΠΛΗΞΕΩΝ

*** Φυσικά και δεν έχει κριθεί τίποτα. Και αλλοίμονο αν υποστηρίζαμε κάτι τέτοιο, από την 5η αγωνιστική. Αν όμως συνεχιστεί αυτή η κατηφόρα, κανείς δεν θα μπορεί να εγγυηθεί για τη συνέχεια. Και η ψυχολογία σε μια ομάδα, δύσκολα αποκτάται, αλλά εύκολα πέφτει.

*** Πρέπει πάντως να σημειώσουμε τα «μη αναμενόμενα» αποτελέσματα – ή, κατά τη στοιχηματική ορολογία, «εκπλήξεις» - πού έχουν σημειωθεί στις μέχρι σήμερα πέντε αγωνιστικές.

*** Εχουμε λοιπόν, πρώτη αγωνιστική, ΠΑΟ – Αστέρας Τρίπολης 0-1. Δεύτερη, ΑΕΚ – Λαμία 1-1. Τρίτη, Καλλιθέα – ΠΑΟ 2-2. Τέταρτη, Ολυμπιακός – Παναιτωλικός 1-1 και Πέμπτη, Αρης – Ολυμπιακός 2-1 και ΑΕΚ – Καλλιθέα 0-0 !

*** Ποιος ξέρει λοιπόν, τι έχουμε να δούμε ως το τέλος και ... ο Θεός βοηθός ***

Διαβάστε επίσης