Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Γιατί παραγκωνίζονται οι «ερυθρόλευκοι» για να παίζει η «Εθνική παρέα»

Γιατί παραγκωνίζονται οι «ερυθρόλευκοι» για να παίζει η «Εθνική παρέα»
Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2024 - 15:53

*** Τα ΜΜΕ και οι δημοσιογράφοι πού σήμερα πανηγυρίζουν και θεοποιούν τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς για δύο νίκες επί αντιπάλων πού ... πάντα χάνουν από την Εθνική μας, είναι ΟΙ ΙΔΙΟΙ δημοσιογράφοι των ίδιων ΜΜΕ της «εξυγίανσης» πού πανηγύριζαν και θεοποιούσαν τον ... Τζόν Φαρτ Τσίπς και τον Πογέτ, όταν κέρδιζαν και αυτοί τους ... ίδιους αντιπάλους !

  • Μερικά πράγματα σ' αυτή την Επο δεν αλλάζουν ποτέ ***

*** Για πού τον ετοιμάζουν αυτό τον Ζαφείρη ; Φαίνεται καλός παίκτης, το ΠΟΣΟ ΚΑΛΟΣ δεν ξέρουμε ακόμη ***

*** Είναι, ας πούμε, σαν να κάναμε Εθνική μία μικτή Λαμίας, Λεβαδειακού, Παναιτωλικού, Βόλου και Πανσερραϊκού. Κάτι ανάλογο ***

*** Μόνο ο Κέλεχερ, τερματοφύλακας της Λίβερπουλ, παίζει σε μεγάλη ομάδα της Πρέμιερ, τη Λίβερπουλ, όπου είναι αναπληρωματικός του Αλισον. Ακόμα δεν έχει κάνει συμμετοχή ***

ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΓΚΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ Η «ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΡΕΑ»

ΜΕ ΔΕΚΑΤΡΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΟΥ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΑΛΛΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΑΣΣΟΥΣ ΤΟΥ

ΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ ΤΩΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΑΞΙΑΣ ΞΕΝΩΝ ΤΟΥ, ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΠΟΛΛΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΥ ΙΒΑΝ !

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΚ ΤΟΥ «ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ» ΠΑΙΖΟΥΝ ΒΑΣΙΚΟΙ ΡΟΤΑ, ΜΑΝΤΑΛΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ !

*** Μου γράφει ο καλός φίλος από τα πολύ παλιά και διακεκριμένος ΟΠΑΔΟΣ της ΑΕΚ κ. Γιάννης Σουρτζής, την άποψή του για το θέμα της μη ύπαρξης ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού στην Εθνική του Γιοβάνοβιτς : «Μανώλη εκτός του τερματοφύλακα πού δεν αλλάζεις και εύκολα στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού δεν παίζει κανένας Έλληνας και ο Μασούρας είναι τραυματισμένος ποιος να παίξει»

*** Ωραίο το θέμα για συζήτηση και ευχαρίστως θα προσπαθήσω να αναλύσω τη δική μου εκδοχή, για τον πολύ παλιό μου φίλο. * (Ανοίγω παρένθεση. Στην δημοσιογραφική μου καριέρα, είμαι υπερήφανος διότι ΑΠΕΚΤΗΣΑ ΦΙΛΟΥΣ και πέρα από τη σφαίρα της ομάδας πού λατρεύω από ηλικίας 8 ετών. Φίλους από ΟΟΟΛΕΣ τις αντίπαλες ομάδες, πού εκτιμώ και σέβομαι απεριόριστα.

*** Μπορώ να αναφέρω, από τους πιο γνωστούς, τον κ. Γιάννη Σουρτζή και τον κ. Νίκο Στράτο από την ΑΕΚ, τον ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ Θανάση Γιαννακόπουλο από τον Παναθηναϊκό, πού «τον έκλαψα» σαν να είχα χάσει δικό μου άνθρωπο και πολλούς άλλους με πραγματική προσφορά στο ποδόσφαιρο, εντιμότητα και ήθος. Κλείνει η παρένθεση και πάμε παρακάτω )

*** Λοιπόν, κ. Γιάννη, ο Ολυμπιακός, η ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ομάδα, έχει αυτή τη στιγμή δηλώσει στην ευρωπαϊκή του λίστα ΕΙΚΟΣΙ ΤΡΕΙΣ ποδοσφαιριστές. Εξ αυτών, οι ΔΕΚΑΤΡΕΙΣ είναι Ελληνες και νομίζω ότι δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ονόματα, είναι πανεύκολο να τα βρεί όποιος θέλει.

*** Από αυτό το ρόστερ, ο Γιοβάνοβιτς κάλεσε στην Εθνική τρείς. Τον Τζολάκη, τον Ρέτσο και τον Μασούρα. Όταν τραυματίστηκε ο Ρέτσος, τον αντικατέστησε με έναν άλλο από τον Ολυμπιακό, τον Ντόη (πονηρός ο Σέρβος βλάχος, λένε στο χωριό μου ). Στο πρώτο παιχνίδι, αυτό με τους «ανάπηρους» ποδοσφαιρικά Φινλανδούς, δεν έπαιξε κανένας. Ο Μασούρας ( πού κατά κάποιο τρόπο είναι αρεστός και καλοδεχούμενος στην παρέα των αποδυτηρίων - Μπακασέτας, Μάνταλος, Σιώπης, Ρότα κ.α. ) τραυματίστηκε και αυτός αλλά δεν αντικαταστάθηκε

*** Τελικά, δεν έπαιξε κανένας από τον Ολυμπιακό και αυτό νομίζω συνέβη ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στην ιστορία της Εθνικής ομάδας ( δεν είμαι βεβαίως στατιστικολόγος και όποιος μπορεί να αποδείξει το αντίθετο, καλοδεχούμενος )Κάποιες «μοναχικές» φωνές μέσα στα πανηγυρίζοντα ΜΜΕ της «ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ» (ναι, της «εξυγίανσης» και ΞΕΡΩ ΚΑΛΑ τι γράφω ) φώναξαν για την ΠΡΟΣΒΟΛΗ του Γιοβάνοβιτς προς τον Αντρέα Ντόη, να τον καλέσει τη μια μέρα και την άλλη να τον ... αποκλείσει από την αποστολή )

*** Πιθανότατα αυτές οι αντιδράσεις να είχαν αποτέλεσμα στη «σκέψη» του Σέρβου ( πού έμαθε να τραγουδάει τον Εθνικό μας Υμνο για να μπορεί να καυχάται πόσο Ελληνας είναι ) ο οποίος στο δεύτερο παιχνίδι, στην Ιρλανδία, όχι μόνο είχε τον Ντόη στην αποστολή, αλλά και τον «χρησιμοποίησε» ως αλλαγή στο ... 90' του αγώνα !

ΟΤΑΝ Ο ΣΟΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΕΥΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ ΜΙΤΣΕΛ

ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΚΑΙ ΕΠΕΒΑΛΕ ΤΟΝ ΝΤΟΗ

*** Αυτή είναι, ντοκουμενταρισμένα, η συμμετοχή ποδοσφαιριστών από τον Ολυμπιακό στην Εθνική του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Πάμε τώρα στο θέμα με το «αφελές» ερώτημα πού τέθηκε : «Μα, δεν έχει άλλους Ελληνες ικανούς να παίξουν στην Εθνική ομάδα ο Ολυμπιακός»

*** Πρόκειται για συμπέρασμα ΑΒΑΣΑΝΙΣΤΟ, βάση ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗΣ κρίσης του καθενός. Αν ρωτήσουμε εκατό φιλάθλους για το ποιος πρέπει να παίζει και ποιος όχι στην Εθνική ομάδα, θα έχουμε ΕΚΑΤΟ διαφορετικές ενδεκάδες. Εξ όλων αυτών, όμως, ΜΟΝΟ ΜΙΑ είναι η γνώμη πού μετράει ουσιαστικά και πρακτικά : Η γνώμη του προπονητή και εκλέκτορα, του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

*** Ο οποίος ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΟΛΟΥΣ τους Ελληνες ποδοσφαιριστές πού πήραν μέρος και ΣΥΝΕΒΑΛΑΝ στην κατάκτηση του ευρωπαϊκού Κυπέλλου. Δεν έχει καν δεί τους παίκτες της ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΝΕΩΝ του Ολυμπιακού, της ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑΣ ΕΥΡΩΠΗΣ !

*** Θα έλεγα πως ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΝΤΟΗ έχει παρακολουθήσει τόσο στενά και επίμονα όπως πρέπει για να εκτιμήσει την αξία και την ποιότητά του, διότι είχε ελάχιστες ευκαιρίες.

*** Πριν από δύο χρόνια τέτοια εποχή, ο Ντόη ήταν ακόμη στέλεχος της ΟΜΑΔΑΣ ΝΕΩΝ του Ολυμπιακού. Κάποιος ΣΩΣΤΟΣ και ΕΥΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ προπονητής, ονόματι ΜΙΤΣΕΛ, τον ξεχώρισε και τον έβαλε κατ' ευθείαν από τα ρηχά στα βαθιά της πρώτης ομάδας. Και το παιδί, έδειξε το σπάνιο ταλέντο του.

ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΚΟΠΑΚΙΑ ΤΗΣ ΜΙΚΤΗΣ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΣΙΠΣ

*** Εγώ λοιπόν ΕΠΙΜΕΝΩ πως ένας σωστός επαγγελματίας προπονητής δεν πρέπει να αναλώνεται «παγιδευμένος» κατά μίαν έννοια σε μια παρέα πού έχει ριζώσει και «διαφεντεύει» την ομάδα. Πρέπει να ανοίγει τους ορίζοντες των επιλογών του και αυτό, απαιτεί ΠΟΛΥ ΚΟΠΟ και ΕΠΙΜΟΝΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, με παρακολούθηση και συλλογή στοιχείων από ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ, για ΟΛΟΥΣ τους Ελληνες ποδοσφαιριστές. Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ενός Ομοσπονδιακού προπονητή δεν μπορεί να εξαντλείται με την παρουσία του στα «επίσημα» των αγώνων ντέρμπι.

*** Και επειδή εδώ πέρα καταθέτω πάντα την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ μου άποψη, έχω να πω ότι σ' αυτή την ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ Εθνική ομάδα ( μόνο με τα προσκοπάκια της μικτής Ιπσουϊτς, Μπέρνλυ, Μπρέντφορντ, Πρέστον, Σάντερλαντ, Γουέστ Μπρόμγουϊτς, Λούτον και Μπρίστολ Σίτυ έπαιξε καλά για ένα ημίχρονο ) ΕΙΧΑΝ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ.

ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΙΝΕΙ

*** Ποιοι ακριβώς ; Εκείνοι πού έχουν την ΤΥΧΗ και ΑΤΥΧΙΑ συγχρόνως να μην παίζουν ΑΚΟΜΗ βασικοί στον Ολυμπιακό διότι μπροστά τους υπάρχουν τεράστιες φυσιογνωμίες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου ! Για παράδειγμα, με Ελ Κααμπί και Γιάρεμτσουκ μπροστά του πως θα παίξει ο Κωστούλας ; Με Γουϊλλιαν, Τσικίνιο, Εσε κλπ. μπροστά τους, πως θα παίξουν βασικοί ο Μπακούλας και ο Μουζακίτης ;

*** Το ερώτημα είναι ΑΝ ΤΟΥΣ ΞΕΡΕΙ ο Ιβάν, αν τους έχει μελετήσει. Κατά την ταπεινή μου πάντα άποψη, τα παιδιά αυτά είναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΠΟΛΛΩΝ εξ αυτών πού χρησιμοποιεί επίμονα στην Εθνική ομάδα ο Γιοβάνοβιτς. ΑΣ ΤΟΥΣ ΔΕΙ πρώτα, να τους κρίνει.

*** Να τους δεί μόνος και απερίσπαστος από τις «συμβουλές» των πρόθυμων «κρυφομανατζαραίων» πού «ανακαλύπτουν» ( φυσικά με το αζημίωτο ) νέα ταλέντα για να ενισχύσουν τις Εθνικές ομάδες. Και μετά, να κάνει τις επιλογές του.

Διαβάστε επίσης