Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Η διπλή αστοχία που εκθέτει τον Γιοβάνοβιτς

Η διπλή αστοχία που εκθέτει τον Γιοβάνοβιτς
Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2024 - 16:00

*** Το πρωί της Κυριακής 19 Μαϊου, ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 353.000 ψυχές, ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού Σαμέτ Ακαϊντίν ανέβασε στο διαδίκτυο μία ανάρτηση - ύμνο για τον σφαγέα Κεμάλ Ατατούρκ για να... γιορτάσει την "Ημέρα Μνήμης του Ατατούρκ και Γιορτή Νεολαίας και Αθλητισμού" !

*** Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννης Αλαφούζος του ζήτησε να την αποσύρει, αλλά αυτός αρνήθηκε κατηγορηματικά με τόνο πού φανέρωνε την ενόχλησή του. Αμέσως απομακρύνθηκε άνευ ετέρας από την ομάδα και επέστρεψε στο τούρκικο ποδόσφαιρο.

*** Σήμερα, ο μπασκετικός Παναθηναϊκός του Δημήτρη Γιαννακόπουλου πανηγυρίζει για την απόκτηση και ερχομό στην Ελλάδα του σκληρού Κεμαλιστή ( με πάμπολλες αναρτήσεις σαν αυτή ) Τζεντί Οσμάν ! Αναμένεται ανάλογη αντίδραση.

*** ΥΓ : Ισως κάποιοι μιλήσουν περί ... «Αθλητισμού όπου δεν εμπλέκεται η πολιτική». Σωστό, αλλά εδώ δεν μιλάμε για «πολιτική». Για ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ μιλάμε. Για 353.000 σφαγιασθέντες ***

*** Με γκολ του Βραζιλιάνου Κλέϊτον, δανεικού από τη Βάσκο ντε Γκάμα, η Ρίο Αβέ κέρδισε την Αρούκα και σταθεροποιήθηκε στη μέση του βαθμολογικού πίνακα με 9 βαθμούς σε 4 αγώνες. Ο Μάριος Βρουσάϊ σταθερός όπως πάντα ***

*** Μετά την φαντασμαγορική εμφάνιση του Φώτη Ιωαννίδη με την Εθνική μας ομάδα, η Σπόρτινγκ επανέρχεται με νέα, υπερενισχυμένη προσφορά πού πιστεύει ότι αυτή τη φορά δεν θα μπορεί να αρνηθεί ο κ. Αλαφούζος : Πεντακόσιες εκατόν τριανταπέντε χιλιάδες συν έξτρα μπόνους τον τερματοφύλακα της Φινλανδίας Χραντέσκι, για να δίνει στον Φώτακα ασίστς ***

ΔΙΠΛΗ ΑΣΤΟΧΙΑ ΠΟΥ ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΟΝ ΓΙΟΒΑΝΟΒΙΤΣ :

1 : ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ

2 : ΚΑΛΕΣΕ ΤΟΝ ΝΤΟΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ... ΑΠΟΚΛΕΊΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ !

ΚΑΤΑ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ... ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΦΟΥΛ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΘΝΙΚΗ

Η ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ... ΑΦΕΛΗΣ ΟΣΟ Η ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ

*** Όπως ακριβώς τα είπαμε, στο περασμένο φύλλο. Η Εθνική της νέας Επο, στη νέα της έδρα, το Καραϊσκάκη, κέρδισε την εδώ και δεκαετίες πελάτισσά της Φινλανδία και πάει σήμερα να εξασφαλίσει την 2η θέση στον Όμιλό της, προκειμένου να πάρει μέρος στα πλέϊ οφ για άνοδο στην πρώτη κατηγορία του Νέϊσιονς Καπ.

*** Και ... ως εκεί ! Αυτό θα είναι το ταβάνι της. Παραπάνω δεν πρόκειται να πάει, εκτός αν ο Θεός δεν κοιμηθεί απλά, αλλά ... πέσει σε λήθαργο ! Η νίκη επί της Φινλανδίας, για παράδειγμα, της πιο ... ΑΦΕΛΟΥΣ ομάδας πού έχει ποτέ περάσει από το φαληρικό γήπεδο, ήταν χαρακτηριστικό δείγμα ... θεϊκού ύπνου !

*** Το ποδόσφαιρο, φίλοι μου, είναι ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ ΣΠΟΡ. Το πιο απλό, ίσως, μετά την ρίψη χαπαχούπας επί σταθερού μπάστακα ! Οποιος στείλει τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα περισσότερες φορές, κερδίζει. Παίζει καλύτερα η μία ομάδα, αλλά δεν μπορεί να βάλει γκολ ; Η μοίρα της γράφει χασούρα ! Δεν παίζει καλά η άλλη, αλλά καταφέρνει και σκοράρει ; Εχει κερδίσει, μπορεί όχι τις εντυπώσεις, αλλά τους βαθμούς της νίκης.

*** Φυσικά, από μένα δεν πρόκειται να ακούσετε επαίνους και διθυραμβικά άσματα για τους μπαλαδόρους της Εθνικής του ... Γιοβάνοβιτς ( ναι, τώρα η Εθνική ΜΑΣ έγινε «του Γιοβάνοβιτς» ! Θου Κύριε ! Επειδή ... κέρδισε τη Φινλανδία μέσα στο Καραϊσκάκη. Την καλύτερη και πιο δυνατή ΕΔΡΑ των Βαλκανίων !

*** Εγώ λοιπόν θα σταθώ σε κάποια από τα πράγματα πού με παραξένεψαν, για να το πω κομψά. Η και μου φάνηκαν πολύ περίεργα. Όπως για παράδειγμα η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ από κάθε άποψη ΑΠΟΥΣΙΑ ΠΑΙΚΤΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ από τη σύνθεση πού αντιμετώπισε την Ιρλανδία ( ΕΪΡΕ, για να ακριβολογούμε )

*** Μάλιστα, κύριοι. Από την ομάδα που ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ κατακτώντας για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ, δεν υπήρχε ούτε ένας παίκτης στην σύνθεση της Εθνικής ΕΛΛΑΔΑΣ. Γεγονός πού μπορεί να χαρακτηριστεί τουλάχιστον οξύμωρο.

*** Στην αποστολή της Εθνικής, συμπεριλαμβάνονταν μόνο ο Κωνσταντής Τζολάκης, ως ένας εκ των τριών τερματοφυλάκων. Βασικός ήταν ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος, ο οποίος στην ομάδα του «παίζει» σε θέση «παγκοεξέδρας» ( περίοδος 2023 – 2024 : Μία συμμετοχή στη Μπένφικα, πέντε συμμετοχές στη Νόττιγχαμ. Περίοδος 2024 – 2025 : Καμία έως τώρα συμμετοχή στη Νιούκαστλ ). Φυσικά, ο Τζολάκης, πιο φορμαρισμένος Ελληνας τερματοφύλακας αυτή την εποχή, έφαγε πάγκο.

*** Ο πάγκος της Εθνικής ομάδας αποτελείτο από τους Σιώπη, Παυλίδη, Ζαφείρη, Κωνσταντέλια, Βαγιαννίδη ( έπαιξαν ως αλλαγές ), Τζολάκη, Δουβίκα, Γαλανόπουλο, Τζόλη, Χατζηδιάκο, Μανδά, Γιαννούλη.

*** Ο αμυντικός του Ολυμπιακού Αντρέα Ντόη, δεν ήταν καν στον πάγκο. Δεν γνωρίζω τον λόγο. Ισως και να ήταν ο μόνος πού κόπηκε. Δεν γνωρίζω γιατί. Εκείνο πού γνωρίζω και θυμάμαι, είναι ότι μετά τον τραυματισμό του Παναγιώτη Ρέτσου, ο Ντόη ( πού ως γνωστόν έχει επιλέξει την Εθνική Ελλάδος αντί της Αλβανίας ) κλήθηκε επειγόντως από τον Γιοβάνοβιτς για να τον αναπληρώσει.

*** Τη μια μέρα λοιπόν καλείς επειγόντως ένα παίκτη για να αναπληρώσει ένα ΒΑΣΙΚΟ πού τραυματίστηκε και την επομένη τον ... αποκλείεις από την αποστολή ; Και θέλεις, κύριε να σε ... επαινέσω κι' όλας γι' αυτή την ΑΠΡΕΠΕΙΑ ( όπως τη βλέπω εγώ δηλαδή ) Αμ' δε !

*** Φυσικά, από τους καθ' έξιν και επάγγελμα ΑΡΔοϋμνητές της Εθνικής Επο, δεν υποβλήθηκε ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ στον προπονητή της Εθνικής μας !

ΤΑ ... ΤΑΡΑΓΜΕΝΑ ΝΕΥΡΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΒΡΑ !

ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΙΟ ΦΙΝΛΑΝΔΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΚΑΦΕΣ ΤΟΥ

*** Κάπου εδώ, αξίζει να αναφερθούμε και σε κάποιες περίεργες σκέψεις και αποφάσεις του προπονητή της Φινλανδίας Μάρκο Κανέβρα, ο οποίος παράταξε την ομάδα του χωρίς κάποιον εκ των δύο βασικών επιθετικών του. Τον Τέεμου Πούκκι και τον Τζόελ Ποζάνπαλο. Αντ' αυτών, χρησιμοποιήθηκε ένας απίθανος τύπος, ονόματι Κάλλμαν, ο οποίος τελικά κατάφερε να σκοράρει, αλλά ... όχι στη σωστή εστία ! Ηταν ο παίκτης πού πέτυχε το δεύτερο γκολ της Εθνικής ... Ελλάδας !

*** Η μη χρησιμοποίηση του διεθνούς αρχισκόρερ Πούκκι προκάλεσε πολλές και δικαιολογημένες απορίες. Ο παίκτης ( Νόρουϊτς και Μινεσσόττα ) με τα πάνω από ΔΙΑΚΟΣΙΑ γκολ στην καριέρα του, δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού, καθ' ότι ήταν στον πάγκο, έτοιμος να παίξει. Αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε, άγνωστον γιατί !

ΑΣΤΟΧΙΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΑLPΗΑ

*** Είχα την ατυχία να παρακολουθήσω την μετάδοση του Ελλάδα – Φινλανδία από το ελεύθερο κανάλι του ALPHA. Ατυχείς τόσο η περιγραφή, όσο και ο σχολιασμός. Από ένα παλιό διεθνή ποδοσφαιριστή, τον Νίκο Νταμπίζα, τον οποίο είναι απορίας άξιον πως εμπιστεύτηκαν οι αρμόδιοι του καναλιού να σχολιάσει έναν επίσημο αγώνα της Εθνικής.

*** Πρός το παρόν, θα σταθώ μόνο σε μία γκάφα του, προϊόν άγνοιας φυσικά. Ο κ. Νταμπίζας αναφερόμενος στην πρώτη συμμετοχή του Ελληνα μέσου Χρήστου Ζαφείρη, είπε ότι πρόκειται για προϊόν του ... τσέχικου ποδοσφαίρου !

*** Ο Ζαφείρης όμως, πού αγωνίζεται στη Σλάβια Πράγας, είναι προϊόν του ΝΟΡΒΗΓΙΚΟΥ ποδοσφαίρου, όπου αναδείχθηκε παίζοντας αρκετά χρόνια στη Χάουγκεσουντ και σε όλες τις Εθνικές ομάδες υποδομής της χώρας αυτής.

*** Εχει ΣΑΡΑΝΤΑ συμμετοχές στις U.21 και U.16 και μάλιστα ήταν αρχηγός της U.21 Νορβηγίας στους τελικούς του Ευρο 2023. Ουδεμία σχέση ως «προϊόν» με το τσέχικο ποδόσφαιρο ***

Διαβάστε επίσης