Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

«Οπλο» και δύναμη της Εθνικής η έδρα στο «Γ. Καραϊσκάκης»

«Οπλο» και δύναμη της Εθνικής η έδρα στο «Γ. Καραϊσκάκης»
Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου 2024 - 16:47

*** Στο μεταξύ, αναμένεται με ενδιαφέρον η ευρωπαϊκή λίστα της Αεκ. Καθυστέρησε λίγο γιατί έπεσε σε τράφικ στη Δεκελείας, αλλά έρχεται. Οπου να 'ναι στρίβει απ' τη γωνία ***

*** Η Αεκ δήλωσε τραυματία τον Μπιγκουντί, πού έτσι δεν θα πάει να παίξει με την Εθνική του ομάδα, το Καμερούν. Ο Μπιγκουντί, λέγεται ότι έχει κακώσεις ... στο μηρό και στο χέρι ! Εκεί δηλαδή πού είπε ο Λανουά ότι τον βρήκε η μπάλα πριν πάει στο χέρι του στη φάση του πέναλτυ. Ηταν πολύ δυνατό το σουτ στον μηρό και ακόμα πονάει ***

*** Αρνηση εισέπραξε η Αεκ από τον Κορέα, άρνηση και από τον Φοφανά. Ναι, αλλά μην ξεχνάμε ότι ... δύο αρνήσεις κάνουν μία κατάφαση ! ***

*** Μονάχος, σε περίοπτη θέση στην εξέδρα της Λειβαδιάς καθόταν ο Μάριος. Για να τους βλέπει και να τον βλέπουν ***

*** Θλιβερή η περίπτωσή του. Τη μια μέρα σχολιάζει τι είπε ο Φουρνιέ, την άλλη μέρα τι γίνεται με τον Πρίντεζη, κάθε μέρα, απ' το πρωϊ ως το βράδυ με τον Ολυμπιακό ασχολείται. Με τους παίκτες του, με τον προπονητή του, με τους ιδιοκτήτες του ! Πού και πού, ασχολείται και με τη δικιά του ομάδα, αλλά πάντα ... παρεμπιπτόντως ! Πάντα στην κουβέντα για τον Ολυμπιακό ! Από τον οποίο, ουδείς ασχολείται μαζί του. Κρίμα, νέος άνθρωπος !!! ***

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ :

ΣΗΜΕΡΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ

ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗ 2Η ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ

ΟΠΛΟ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ Η ΕΔΡΑ ΣΤΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ

ΝΕΑ ΚΟΛΠΑ ΜΕ ΤΗ ... «ΝΕΑ ΕΘΝΙΚΗ»

ΤΗΣ ... ΠΑΛΙΑΣ ΠΑΡΕΑΣ !

*** Σήμερα λοιπόν, η «Νέα Εθνική» - όπως λέμε Νέα Ζωή, ή Νέα Χαλκηδώνα, κάτι τέτοιο – κάνει «Νέα Αρχή». «Πάλης ξεκίνημα, Νέοι Αγώνες», πού έλεγε κάποτε ο Αλέξανδρος Παναγούλης. Όλα νέα φαντάζουν τώρα, πριν τον αγώνα της Εθνικής με την Φινλανδία για τον Νέϊσιονς Καπ. Στην πραγματικότητα, τα «νέα» με την έννοια του καινούργιου πράγματα, είναι ελάχιστα.

*** Νέο είναι το γήπεδο – έδρα, το Καραϊσκάκη, Νέος είναι ο προπονητής, νέοι και οι παράγοντες της Επο πού ασχολούνται με τις Εθνικές ομάδες. Μέχρις εκεί τα νέα πράγματα. Από δω και πέρα, αρχίζουν τα παλιά. Οι «παλιατζούρες», θα έλεγα.

*** Ο νέος προπονητής της Εθνικής ομάδας, ο Ιβάν ο Μικρός ( για να τον ξεχωρίζουμε από τον άλλο Ιβάν, τον Τρομερό του Ροστόφ ), επέλεξε τους παίκτες πού θα χρησιμοποιήσει στον πρώτο του αγώνα. Οπου στην ουσία ... δεν υπάρχει ουδέν παλαιότερο.

*** Και τι μου θυμίζει ; – μακάβριο, ίσως, αλλά πόσο ταιριαστό – την περίπτωση ... λαμογιοϊδιοκτήτη Λούνα Πάρκ πού αγόραζε σαν παλιοσίδερα καθίσματα από τα παλιά συγκρουόμενα, τα έβαφε και τα τοποθετούσε στα νέα παιχνίδια τάχατες για καινούργια !

*** Αρκεί να υποτονθορύσω ότι κλήθηκε η παλιά, γνωστή παρέα ατόφια και ... πιτσιλωτή. Ξέρετε, αυτή πού μας έχει χαρίσει εθνικούς θριάμβους. Πέτρος Μάνταλος μπροστάρης και γύρω – γύρω Μπακασέτας, Σιώπης, Ρότα κλ.π. Μόνο ο Τζαβέλας λείπει και αυτός λόγω ανυπέρβλητου κωλύματος : Εχει εγκαταλείψει την ενεργό δράση και παραμένει στον ενεργό τσαμπουκά στους διαιτητές, με τα χρώματα του Πόα.

*** Λόγω της πρεμιέρας θα καταθέσω τα προγνωστικά μου για τώρα και για τη συνέχεια. Σήμερα λοιπόν η Εθνική θα κερδίσει. Και θα κερδίσει διότι δεν γίνεται να μην κερδίσει μία ομάδα της δυναμικότητας της Φινλανδίας, μέσα στην έδρα μας, στο Καραϊσκάκη. Η Εθνική λοιπόν θα ξεκινήσει με νίκη, όπως και η Αγγλία μέσα στο Δουβλίνο, στον άλλο αγώνα του Ομίλου.

*** Στην τελική βαθμολογία, η Ελλάδα θα είναι 2η και θα παίξει πλέϊ οφ, μετά την Αγγλία πού θα προκριθεί στην παραπάνω κατηγορία, διότι μην ξεχνάμε ότι μετέχουμε σε όμιλο της 2ης κατηγορίας. Φυσικά, η κριτική θα γίνει μετά τον αγώνα, αλλά σε γενικές γραμμές ΤΙΠΟΤΑ δεν θα αποδειχθεί με τη νίκη μας επί της αδύναμης Φινλανδίας, ούτε και θα αποτελεί κριτήριο για να αρχίσουμε να ... «εκθειάζουμε» τον Ιβάν, πού ξέρουμε απ' έξω και ανακατωτά, από τις προηγούμενες προπονητικές θητείες του στη χώρα μας.

ΓΙΑΤΙ Η Π.Ο. ΓΑΛΛΙΑΣ ΑΠΕΛΥΣΕ ΤΟΝ ΛΑΝΟΥΑ

Η ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΛΙΛΛ

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΠΗΡΡΕΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΟ ΜΟΝΠΕΛΙΕ – ΛΙΛΛ 0-0 ΠΡΙΝ ΑΠΟ 7 ΜΗΝΕΣ

ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΠΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

*** Μια φορά κι' ένα καιρό, ο μεσιέ Στεφάν Λανουά ήταν επιφανής διαιτητής. Δεν λέω καλός ή κακός διαιτητής, διότι δεν είχε τύχει να τον παρακολουθήσω. Επιφανής λέγεται αυτός πού βρίσκεται στην επιφάνεια, ασχέτως αν, καλός ή κακός. Ο Λανουά λοιπόν, ως διαιτητής ήταν επιφανής στο γαλλικό ποδόσφαιρο.

*** Όταν σταμάτησε ( ή τον σταμάτησαν ) από εν ενεργεία, έγινε διαιτητοπαράγοντας. Και σ' αυτό τον τομέα, ήταν επιφανέστερος. Από τον Γενάρη του 1923, επιλέχθηκε από την Γαλλική Π.Ο. ως αρχιδιαιτητής στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Σπουδαία θέση, πού αν την εκμεταλλευτεί κανείς έξυπνα, λύνει μια και καλή κάθε πρόβλημά του.

*** Ο Λανουά όμως δεν μακροημέρευσε σ' αυτό το πόστο. Δεκατέσσερις μήνες μετά, τον Μάρτιο του 2024 η ίδια Γαλλική ΠΟ πού τον είχε διορίσει, τον κάλεσε σε απολογία. Και τον απέλυσε. «Ποτς γκένεν ατό ;» ρώτησε ο απορών ... «Ογκουντσότο» της Γαλλίας. Και τότε, βγήκαν όλα στη φόρα.

*** Ηταν ένας αγώνας Μονπελιέ – Λίλλ για το πρωτάθλημα, στις 28 του περασμένου Γενάρη. Με τη Λίλλ να παλεύει για την 3η θέση πού οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Θέση πού τελικά έχασε στο νήμα από την Μπρεστ. Αλλά και η Μονπελιέ, πάντα σκληρό καρύδι στην έδρα της, είχε ελπίδες για μία ευρωπαϊκή θεσούλα.

*** Και πού κολλάει ο αρχιδιαιτητής Στεφάν Λανουά ; Προσέξτε. Στο ημίχρονο και ενώ το ματς είναι 0-0, ο πρόεδρος της Λίλλ, μεσιέ Ολιβιέ Λετάν, στέλνει μήνυμα στον δικό μας και του βάζει τις φωνές : «Αυτός ο διαιτητής μας σφάζει ! Μας ακύρωσε γκολ, δεν μας έδωσε δύο πέναλτυ και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου μας απέβαλε και τον καλύτερό μας παίκτη, τον Αγιούμπ Μπουαντί με δύο κίτρινες»

*** Ο Λανουά, χωρίς πιθανότατα να έχει γνώση του αγώνα απαντάει με μήνυμα στον ιδιοκτήτη της Λίλλ : «Εχεις δίκιο ! Είναι απαράδεκτος ο διαιτητής» ! Και τι κάνει ο ιδιοκτήτης ; Παίρνει το κινητό του, μπουκάρει στα αποδυτήρια των διαιτητών και τους το δείχνει ! «Να ρε, τους λέει, ορίστε τι λέει ο αρχιδιαιτητής σας και με δικαιώνει ! Κοιτάξτε λοιπόν τι θα κάνετε στο δεύτερο γιατί θα έχετε κακά ξεμπερδέματα»

*** Όπως ήταν φυσικό, τα νέα έφτασαν στη Γαλλική ΠΟ, πού είναι ΣΟΒΑΡΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, μακριά από τις μπαγαποντιές και τα νταραβέρια παραγόντων – διαιτητών. Και αμέσως, ο μεσιέ Λανουά καλείται σε απολογία και με συνοπτικές διαδικασίες, ΑΠΟΛΥΕΤΑΙ. Διότι δεν ήταν ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟ το περιστατικό. Αποδείχτηκε, ύστερα από σοβαρό και υπεύθυνο έλεγχο πού έγινε, ότι ο μεσιέ αρχιδιαιτητής ΕΙΧΕ ΚΙ' ΑΛΛΕΣ ΕΠΑΦΕΣ και νταραβέρια με παράγοντες των ομάδων.

*** Τη συνέχεια, λίγο πολύ την ξέρουμε. Επιδέξιος στις ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ο μεσιέ Λανουά, είχε δημιουργήσει καλό «κονέ» με τον αρχιδιαιτητή της Ουέφα, τον Ροσέτι. Ο οποίος, ανταποκρινόμενος στο «απεγνωσμένο» αίτημα της ΕΠΟ, μας έστειλε πεσκέσι τον μεσιέ Λανουά.

*** Ο οποίος έσπευσε, από την 3η κι' όλας αγωνιστική να «βγάλει λάδι» το πουλέν του Πολυχρόνη, χρησιμοποιώντας ακόμα και ΨΕΥΤΙΕΣ, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα για να κάνει το άσπρο, μαύρο. Καλώς τον εδεχτήκαμε, φίλτατοι...

Διαβάστε επίσης