Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Γιατί προτίμησε Ολιβέιρα από Ουνάχι ο Μεντιλίμπαρ!

Γιατί προτίμησε Ολιβέιρα από Ουνάχι ο Μεντιλίμπαρ!
Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2024 - 12:54

*** Ερωτώ γιατί δεν ξέρω. Εκείνες τις απαντήσεις πού περίμενε η Αεκ από την ΚΕΔ για κάποια ερωτήματα πού είχε κάνει την περασμένη εβδομάδα, τις πήρε εγγράφως ; Η της τις έδωσαν ... «επί του πεδίου» την Κυριακή στη Λειβαδιά ; ***

*** Εκλεισε για λίγες μέρες το γήπεδο τα Λειβαδιάς, διότι – όπως ειπώθηκε αρμοδίως – «ο χλοοτάπητας μολύνθηκε από σκουλίκι» ! Και λέω, ρε παιδιά, πότε έπαιξε εκεί ο Αρης και δεν το πήρα χαμπάρι ; ***

*** Πάντως εγώ επιμένω ότι πρέπει επειγόντως να γυρίσει ο Σαλιαρέλης ! Δεν πάει άλλο αυτή η κατάντια **

ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ ΟΛΙΒΕΪΡΑ ΑΠΟ ΟΥΝΑΧΙ Ο ΜΕΝΤΙΛΙΜΠΑΡ !

ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΩΘΗΣΑΝ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΤΟΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΟ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ : ΤΟ «ΟΧΙ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΤΑ !

«ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ» !

ΟΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΜΑΚΡΙΝΕΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ ΚΥΡΙΟ ΠΡΟΣΟΝ ΠΟΥ ΕΚΤΙΜΗΣΕ Ο ΜΕΝΤΙΛΙΜΠΑΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΤΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗ

*** Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως όταν βρέθηκε προ του διλλήματος «Ουνάχι ή Ολιβέϊρα», ο Μεντιλίμπαρ ήταν κατηγορηματικός : «Σέρτζιο Ολιβέϊρα» ! Τα πως και τα γιατί και τα διότι, τα γνωρίζει μόνον ο ίδιος ο «μάγος» προπονητής. Πιθανότατα ο Πορτογάλος να βρίσκεται πιο κοντά στους σχεδιασμούς του, να ταιριάζει περισσότερο στα στάνταρ του Μέντι, απ' όσο ο Μαροκινός.

*** Το θέμα είναι ότι επελέγη ο Ολιβέϊρα και ο Ουνάχι κατέληξε στον Παναθηναϊκό. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι αν ο Μέντι επέλεγε Ουνάχι, στον Παναθηναϊκό θα πήγαινε ο Ολιβέϊρα. Δηλαδή, τελικά οι δύο παίκτες θα κατέληγαν στους δύο αιώνιους ούτως ή άλλως. Το ποιος και πού εξαρτιόταν από την επιλογή Μεντιλίμπαρ.

*** Αυτά είναι λίγο – πολύ γνωστά στην πιάτσα, αλλά δεν πολυκυκλοφόρησαν. Όπως επίσης είναι γνωστό και το τι συνέβη με την υπόθεση Ορτα, τον οποίο έχασε τελικά ο Ολυμπιακός και – από ένα σαρδόνιο σκέρτσο της μπάλας – θα τον βρεί μπροστά του στον αγώνα εναντίον της Μπράγκα για το Γιουρόπα, στο Καραϊσκάκη.

*** Ιδού λοιπόν, πάντα εν ολίγοις, πως και γιατί χάλασε η απόκτηση του Ορτα. Η αλήθεια λοιπόν είναι πως δύο φορές η υπόθεση έφτασε μιάν ανάσα πριν από την τελική συμφωνία. Την πρώτη φορά, χάλασε από ένα ΚΑΠΡΙΤΣΙΟ, μια ξαφνική απαίτηση της Μπράγκα, πού ο Ολυμπιακός αρνήθηκε να ικανοποιήσει.

*** Οι επαφές και διαπραγματεύσεις συνεχίστηκαν, με την Μπράγκα να κάνει λίγο πίσω στις απαιτήσεις της, αλλά τον Ολυμπιακό «κρύο» πλέον να μεταθέτει την τελική απόφαση – όπως σε όλες τις μεταγραφές, βέβαια – στην κρίση του Μεντιλίμπαρ. Και εδώ βρίσκεται η ουσία της είδησης : Ο σοφός Μέντι, γνωρίζοντας τι είχε προηγηθεί, είπε πως «θα προτιμούσε κάτι διαφορετικό».

*** Να υποθέσουμε ότι εννοούσε κάτι σαν τον Ολιβέϊρα ; Πολύ πιθανό, διότι ο Ολιβέϊρα έχει εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον ποιοτικό Ορτα, όπως και από τον Ουνάχι. Ο Πορτογάλος είναι πολύ πιο έμπειρος, κλασικό οκτάρι πού δεν ξεφεύγει εύκολα από τις απαιτήσεις της θέσης και ΚΥΡΙΩΣ, έχει ένα προσόν σε ανεπτυγμένο βαθμό, που τον κάνει να ΥΠΕΡΤΕΡΕΙ των άλλων δύο

*** Το υπερ-προσόν του Ολιβέϊρα αντιλαμβάνεται πανεύκολα όποιος παρακολουθήσει οποιοδήποτε βιντεάκι με τα χάϊ λάϊτς του παίκτη : Είναι η ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΑΚΡΙΒΗΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΤΟΥ, από όποια αμυντική θέση και αν βρίσκεται, προς τους επιθετικούς της ομάδας του ! Οι 30ρες και 40ρες μπαλιές του βρίσκουν ακριβώς το σημείο πού σημαδεύει και από αυτές ξεκινούν πολλές επιθετικές προσπάθειες της ομάδας.

*** Αυτό, πάντα κατά την ταπεινή μου άποψη είναι το μέγα προσόν του 32χρονου Ολιβέϊρα, χωρίς βεβαίως να σημαίνει πως δεν είναι εξαιρετικά ποιοτικός και στους άλλους τομείς όπου δραστηριοποιούνται οι αμυντικοί και μποξ του μποξ μέσοι. Αριστη τεχνική, αντοχή, μαχητικότητα, εύστοχα και δυνατά σουτ, αλλά και πολύ καλές εκτελέσεις φάουλ.

*** Εν ολίγοις, πιστεύω ότι ο Σέρτζιο Ολιβέϊρα είναι μία εξαιρετική κίνηση, πού σίγουρα ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΓΑΝΤΙ με τα θέλω του Μεντιλίμπαρ. Οσον αφορά τον Ορτα (ομολογώ ότι ήταν και είναι η αδυναμία μου ) ελπίζω ότι κάποια στιγμή θα ξανανταμώσει με τον Ολυμπιακό.

*** Για δε τον Ουνάχι ( είναι εντυπωσιακός μέσος, με ταχυδύναμη, καταπληκτική ντρίμπλα, κοντρόλ και αποτελεσματικότητα ) θεωρώ ότι αποτελεί ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ για τον Παναθηναϊκό και πως η συνεργασία τους θα τελειώσει πολύ γρήγορα. Ούτως ή άλλως, δανεικός είναι και με οψιόν 11 εκατομμυρίων ! Καλά να είμαστε να τα ξαναπούμε, ίσως και πριν λήξει ο δανεισμός του

ΡΕΚΟΡ ΛΑΝΟΥΑ ! ΑΠΟ ΤΗΝ 3Η ΗΜΕΡΑ

ΕΧΑΣΕ ΚΑΘΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ Ο ΑΡΧΙΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΨΕΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ... «ΜΗΡΟ» ΤΟΥ ΜΠΙΓΚΟΥΝΤΙ !

*** Λοιπόν, επειδή εδώ πέρα δεν αφήνουμε τίποτα να πέφτει κάτω. Ο αρχιδιαιτητής μεσιέ Λανουά ΕΙΠΕ ΨΕΜΑΤΑ πως η μπάλα βρήκε στον μηρό του Μπιγκουντί, πριν βρεί στο χέρι του. Και όποιος λέει ψέματα, ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ προκειμένου να καλύψει και δικαιολογήσει κάποιον, πολύ απλά ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΗΣ !

*** Πάμε παρακάτω. Ο μεσιέ Λανουά παρακολουθεί ατάραχος τις «διαρροές» πού παρουσιάζονται από την επιτροπή του. Ο ι εκθέσεις παρατηρητών, με το πού θα φτάσουν στην έδρα της ΚΕΔ, γίνονται ... φέϊγ βολάν, κατευθυνόμενες στα γραφεία των ΑΡΔάκων, εκλεκτών της προηγούμενης κατάστασης στην Επο.

*** Το φαινόμενο – πού συν τοις άλλοις υποδηλώνει κατάσταση ΣΗΨΗΣ στην αρμόδια υπηρεσία – μπορεί να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, όπως πχ. στην νοσηρή λειτουργία της γραμματείας της Επιτροπής, όπου κάποιοι παίζουν προσωπικά παιχνίδια εξυπηρετώντας συμφέροντα ή κάνοντας προσωπικές δημόσιες σχέσεις

*** Και εδώ, εύκολα προκύπτει ένα ερώτημα για τον πρόεδρο Γκαγκάτση, πού είχε ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ ότι θα αλλάξουν όλοι και όλες στις υπηρεσίες της Ομοσπονδίας : Αλήθεια, το προσωπικό πού απασχολείται στη ΚΕΔ άλλαξε, ή ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ, όπως επί εποχής Γιαννάκη ;

*** Σύμφωνα πάντως με κάποιες φήμες πού κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες, ο Λανουά έχει ενημερωθεί εγκαίρως για τις διαρροές προς ΆΡΔακες της παλιάς κατάστασης, αλλά όχι μόνο δεν ενδιαφέρθηκε να λύσει το πρόβλημα, αλλά ... συναίνεσε κι' όλας, χωρίζοντας τους δημοσιογράφους σε ... «φιλικά» και «εχθρικά διακείμενους» !

*** Οσον αφορά την έκθεση του Μάνταλου πού βγάζει λάδι τον Πολυχρόνη παρά τα ΤΡΙΑ ΠΕΝΑΛΤΥ πού δεν έδωσε σε βάρος της Αεκ, λέγεται ότι ο ίδιος διέρρευσε την έκθεσή του όπου ήθελε. Είτε είναι έτσι, είτε δεν είναι, το ψάρι, λένε, βρομάει πάντα απ' το κεφάλι.

*** Και εν προκειμένω, το κεφάλι είναι ο Λανουά. Αν θέλει, το λύνει το πρόβλημα με πολύ απλό τρόπο. Όταν διαρρέει μία έκθεση παρατηρητή, να σβήνει απ' τον χάρτη τον παρατηρητή.

*** Στο μεταξύ, η μεγάλη μεταγραφική είδηση

ήρθε από τον Πάοκ. Η Μπένφικα, λέει, έκανε πρόταση είκοσι εκατομμυρίων για τον Κωνσταντέλια, με επιπλέον 10 % από τυχόν μεταπώληση, αλλά ο Ιβάν αρνήθηκε !

  • Αντί σχολίου, μία μικρή ερώτηση ΅Η Μπένφικα ... το ξέρει ; ***

*** Ο προπονητής του Λεβαδειακού Νίκος Παπαδόπουλος εκθειάζεται από τους ΑΡΔ της παλιάς κατάστασης, επειδή στις δηλώσεις του απέφυγε να πει το παραμικρό για τη διαιτησία ! Ότι «εγκαινιάζει ένα νέο στυλ σοβαρότητας» και διάφορα τέτοια.

*** Ξεχνάνε όμως να μας υπενθυμίσουν ότι χάρη στις αποφάσεις της παλιάς «εξυγιαντικής» διοίκησης ο Παπαδόπουλος συνεργάστηκε με την Επο και προσλήφθηκε και ως υπηρεσιακός προπονητής της Εθνικής πριν προσληφθεί ο Γιοβάνοβιτς. Περιμέναμε λοιπόν ότι θα μιλούσε ποτέ εναντίον των ευεργετών του ; ***

Διαβάστε επίσης