Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Aτσάλινος και μεσοεπιθετικά ο Θρύλος των 100 χρόνων!

Aτσάλινος και μεσοεπιθετικά ο Θρύλος των 100 χρόνων!
Πέμπτη, 1 Αυγούστου 2024 - 16:05

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΠΑΝΤΑ ΟΡΤΑ, ΠΟΝΤΕΝΣΕ ΚΑΙ ... ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΠΛΗΞΗ

ΑΤΣΑΛΙΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕΣΟΕΠΙΘΕΤΙΚΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΤΩΝ 100 ΧΡΟΝΩΝ

ΕΣΣΕ, ΟΡΤΑ ΚΑΙ ΤΣΙΚΙΝΙΟ : ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΥΠΟΜΟΝΕΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΗΣ

Η ΤΡΙΑΔΑ ΤΩΝ ΠΕΡΣΙΝΩΝ ΑΘΛΩΝ

ΜΠΑΚΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΜΟΥΖΑΚΙΤΗΣ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΠΑΝ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΑΜΕΝΙΤΣ ΚΑΙ ΓΚΑΡΘΙΑ

*** Αναφερόμενος στη γραμμή του κέντρου, για τον Ολυμπιακό, η σκέψη μου τρέχει στην τριάδα πού τέλειωσε με εκπληκτικό τρόπο την περσινή περίοδο. Τους Εσσε, Ορτα και Τσικίνιο, με την προσθήκη, στα πιο κρίσιμα ματς, του Ιμπόρα. Ηταν μία εκπληκτική σε πληρότητα γραμμή. Κατασκευής Μεντιλίμπαρ, η οποία αν μη τι άλλο, μας έχει κάνει να την θυμόμαστε και να την αναπολούμε.

*** Απ' αυτή την τετράδα, σήμερα υπάρχει ενεργά στην ομάδα, προετοιμάζεται και αγωνίζεται μόνο ο Τσικίνιο. Ο Εσσε, πρωταγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες με τη φανέλα της πατρίδας του. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει το πότε ακριβώς, αλλά και το πώς, σε τι κατάσταση δηλαδή θα επιστρέψει. Ο Ορτα δεν έχει ακόμη επιστρέψει από την Μπράγκα, η οποία τον είχε δανείσει στον Ολυμπιακό, Όλα τα σημάδια δείχνουν ότι αργά ή γρήγορα θα είναι και πάλι κοντά μας. Σήμερα πού μιλάμε όμως, δεν είναι.

*** Η διοίκηση βεβαίως τα είχε προβλέψει όλα αυτά και φρόντισε εγκαίρως να μη δημιουργηθεί πρόβλημα. Οι δύο πρώτες της μεταγραφές, ήταν ο Στάμενιτς και ο Ντάννυ Γκαρθία. Και οι δύο για την «λαβωμένη» γραμμή του κέντρου. Ηταν όμως αδύνατον να προβλεφθεί το ιατρικό θέμα. Οι θλάσεις, είναι σαν τους σεισμούς. Δεν προβλέπονται.

*** Και οι δύο λοιπόν, ακόμα δεν έχουν προετοιμαστεί. Που σημαίνει ότι η ένταξή τους αγωνιστικά στην ομάδα, δεν είναι δυνατόν να στανταριστεί. Και πού σημαίνει ότι στα τέσσερα μέχρι σήμερα φιλικά, το κενό καλύφθηκε είτε από νεαρούς πρωταθλητές Ευρώπης (Μουζακίτης, Μπακούλας ) είτε από έξτρα αμυντικούς ( Ντόη, Μπιανκόν ). Και πιστεύω ότι η γραμμή του κέντρου, έστω και πειραματικά, καλύφθηκε με εξαιρετικό τρόπο.

*** Εχω κατ' επανάληψη γράψει ότι οι Μπακούλας και Μουζακίτης είναι ΠΑΝΕΤΟΙΜΟΙ για την στελέχωση της πρώτης ομάδας. Με ηλικιακά και μόνο κριτήρια, θεωρώ ότι ο Μπακούλας προηγείται για λίγο του στρατηγικού υπερταλέντου Μουζακίτη, πού είναι πληρέστερος σε προσόντα. Αυτά όμως τα ξέρουν καλύτερα ο Μεντιλίμπαρ με το τεχνικό του τιμ.

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΖΕΛΣΟΝ ΚΑΙ Ο ... «ΔΕΝ»

*** Αν προχωρήσουμε λίγο παραπάνω, σε μία θέση την οποία ο Βάσκος τεχνικός «υπεραγαπά» και διατηρεί σε όλα τα σχήματα, θα βρούμε δύο παίκτες. Τον Μπιέλ και τον Ζέλσον Μάρτινς. Για τον πρώτο, έχω σχηματίσει άποψη από την περσινή περίοδο. Ο παίκτης αυτός, δυστυχώς ΔΕΝ ... Απλά, ΔΕΝ ...

*** Ο Ζέλσον είναι η αποκάλυψη της περιόδου. Παίκτης υπερπλήρης σε προσόντα. Αντοχή, ταχύτητα, μαρκάρισμα, τεχνική κατάρτιση, σέντρα, σουτ, ικανότητα στο σκοράρισμα ! Όλα αυτά, μαζεμένα και συγκεντρωμένα στον ίδιο παίκτη. Νομίζω ότι είναι ΙΔΑΝΙΚΟΣ για τη θέση μπροστά από τα χαφ και πίσω από τον σέντερ φορ. Όπως και για μία θέση στα εξτρέμ, αν παραστεί ανάγκη. Με δυό λόγια, ΥΠΕΡΠΟΛΥΤΙΜΟΣ.

ΥΠΕΡΕΠΑΡΚΕΙΑ ΣΤΑ ΑΚΡΑ

*** Στις πτέρυγες υπάρχει ήδη πλουραλισμός. Που με την ενδεχόμενη επιστροφή του Ποντένσε θα μετατραπεί σε υπερεπάρκεια ! Προσθέστε στο κλάμπ των εξτρέμ, δίπλα στον κοντό, το Ζέλσον πού λέγαμε, τον πληθωρικό Βέλντε πού είναι «φτιαγμένος» για τον Ολυμπιακό, τον Γιώργο Μασούρα, πού μπορεί να προσφέρει και σ' άλλες θέσεις, μεσοεπιθετικά. Και βεβαίως, ο Αντώνης Παπακανέλλος έχει καταθέσει ήδη την ποδοσφαιρική του ταυτότητα, μαζί με αμέτρητες υποσχέσεις.

*** Για τα σέντερ φορ δεν χρειάζεται να αναλύσουμε τίποτα. Και μόνο τα ονόματα, αρκούν. Ελ Κααμπί, Γιάρεμτσιουκ και Μπάμπης Κωστούλας. Και κλείσαμε.

*** Δεν ξέρω αν πρέπει να αναμένουμε κι' άλλες προσθήκες. Θα έλεγα πάντως ότι δεν πρόκειται να ... αιφνιδιαστώ αν «αύριο – μεθαύριο» σκάσει καμία ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΝΩΝ ! Βαγγέλης Μαρινάκης είναι αυτός, μοναδικός ηγέτης με ... «εξειδίκευση» στις μεταγραφικές εκπλήξεις !

*** Τέλος πάντων, όποιος είναι να ορίσει καλώς ... να ορίσει ...

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΣ, ΗΛΙΘΙΟΙ !

*** Θεωρώ απάνθρωπο, άδικο, αδιανόητο, παράλογο και εν τέλει ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ το να «κατηγορείται» ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ως ... "υπεύθυνος της ήττας της Εθνικής ομάδας" ! Ο Γιάννης είναι ένας ΠΑΝΑΞΙΟΣ, ΠΑΝΕΝΤΙΜΟΣ και ΑΠΛΗΣΙΑΣΤΗΣ ΚΛΑΣΗΣ ΑΘΛΗΤΗΣ πού με την παρουσία του ΤΙΜΑ τη φανέλα της Εθνικής ομάδας της ΕΛΛΑΔΑΣ. Εχασε, λέει, ένα καλάθι σίγουρο στο τέλος. ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ; Λέτε να ... ήθελε να το χάσει ;

*** Σ' αυτό το άθλημα πού παίζεται με τα χέρια, το μόνο πού ισχύει για μία σίγουρη νίκη, είναι να σημαδεύει κάποιος σωστά την τρύπα του καλαθιού. Οπως ακριβώς εκείνος ο Γκιούλ, πως τον λένε, πού μπορεί να κερδίσει παιχνίδια μόνος του χωρίς καν να κουράζεται. Απλά, παίρνει τη μπάλα και σουτάρει εύστοχα.

*** Ρε δεν πά' να σκίζονται οι άλλοι, όντας αθληταράδες και να δίνουν μάχες για να κερδίζουν τις άμυνες, τα ριμπάουντς, τους αιφνιδιασμούς, τις ασίστ και όλα εκείνα ρτα στοιχεία πού συνθέτουν ένα αθλητικό παιχνίδι. Το καλύτερο σύστημα πού πάντα κερδίζει, είναι το ... η μπάλα στον Γκιούλ και αμέσως το τρίποντο, από οποιοδήποτε σημείο.

*** Ο Αντετοκούνμπο είναι ΑΘΛΗΤΑΡΑΣ γεννημένος για το συγκεκριμένο άθλημα. Αν όχι ο καλύτερος του κόσμου, σίγουρα ένας στην τριάδα των καλύτερων. Παράλληλα είναι και ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, αποδεδειγμένα.

*** Και ξέρετε κάτι στην τελική ; Σαν ... ελληναράδες πού είμαστε, πολύ φοβούμαι ότι θα φροντίσουμε να ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΟΥΜΕ τον ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΣ και να τον κάνουμε ΝΑ ΜΑΣ ΣΙΧΑΘΕΙ και ίσως ΝΑ ΜΗ ΔΕΧΤΕΙ να ξαναπαίξει με την Εθνική ομάδα. Πως θα τον κατηγορήσουμε, αν πάρει μιά τέτοια απόφαση ;

*** Θα μου πείτε, και τι έγινε, έχουμε τον Σλούκα ! ΟΚ τότε, εντάξει. Πάω ... πάσο

«ΦΟΥ ΜΑΝΤΣΟΥ» ΚΑΙ «ΣΟΥΡΩΤΗΡΙ»

*** «Πάνω από 3.5 εκατομμύρια» λένε, θα στοιχίσει στον Αρη η απόκτηση του Φου Μαντσού από τη Βαγιαδολίδ. Θα είναι δηλαδή μία από τις ακριβότερες μεταγραφές στην ιστορία της ομάδας ... ΕΑΝ και ΟΤΑΝ κάποτε θα αποπληρωθεί

*** Ποιος Βέλντε και ποιος Γιάρεμτσουκ και Ορτα και τρίχες κατσαρές. Η μεταγραφή της περιόδου είναι ΜΙΑ, πού καλύπτει κάθε άλλη : Σουρωτήρι, κύριοι ! Απ' ευθείας από την καλύτερη βιοτεχνία του Μάντσεστερ στον Μπάοκ

*** Σουρωτήρι ιδανικό για Σπαγγέτι νο 5, νο 7 και Σπαγγετίνι παντός τύπου. Αφού να σκεφτείτε, η ... ΜΙΣΚΟ και η ΜΕΛΙΣΣΑ τσακώνονται ποια θα πρωτοδιαφημιστεί στις φανέλες της ομάδας !

*** Αυτά βεβαίως είναι καλαμπούρια. Το σοβαρό στοιχείο σχετικά με το ονοματεπώνυμο του νεαρού ποδοσφαιριστή, είναι η ΕΡΜΗΝΕΙΑ του. Ας το δούμε στα εγγλέζικα λοιπόν.

*** Γράφεται Shola Shoretire. Η πρώτη λέξη, είναι επιθετικός προσδιορισμός και σημαίνει ΜΟΝΟΣ ( μόνη, μόνο ). Το επίθετο "Shoretire", σημαίνει ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ. Από κεί κι' έπειτα, ο καθένας μπορεί να κάνει τον συνδυασμό τους ***

Διαβάστε επίσης