Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Υψηλές όσο πότε οι προσδοκίες!

Υψηλές όσο πότε οι προσδοκίες!
Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2024 - 15:02

*** Όπως έχω γράψει κατ' επανάληψη, το πρόβλημα της Εθνικής μπάσκετ είναι ότι έχει ΜΟΝΟΝ ΕΝΑ Γιάννη Αντετοκούνμπο. Και μ' αυτό σταματούν όλα ***

*** Συνεχίζουμε από χθες. Η σειρά των δυσμενών γεγονότων στο Παρίσι, συνεχίστηκε και αυτή ανελέητα την τρίτη ημέρα των αγώνων. Η Εθνική μπάσκετ ξανάχασε και κινδυνεύει με πρόωρο αποκλεισμό. Ο Χρήστου άγγιξε το μετάλλιο στο ύπτιο, αλλά το έχασε για δύο δέκατα του δευτερολέπτου Η Γκουντούρα αποκλείστηκε εντελώς άδικα στην ξιφασκία, όπως και τα αδέλφια Τσιτσιπά στο διπλό του τένις ( συνεχίζεται ).

*** Αυτά προς το ... παρόν και άλλο κακό να μη μας εύρει ***

ΥΨΗΛΕΣ ΟΣΟ ΠΟΤΕ ΟΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΩΝ 100 ΧΡΟΝΩΝ

ΜΕ ΠΕΝΗΝΤΑ ΕΠΤΑ ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΕΡΥΣΙ,

ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΞΗΝΤΑ ΦΕΤΟΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ !

Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΠΟΣΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

ΑΠΟΒΛΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΚΑΘΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ

ΤΡΟΜΕΡΗ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΗ Η ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΣΕ ΓΚΟΛΚΙΠΕΡΣ, ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΠΛΑΓΙΟΥΣ ΑΜΥΝΤΙΚΟΥΣ

*** Λέγαμε χθες για την πληρότητα στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Πληρότητα πού έχει εμβολιαστεί και με τις προσθήκες νεαρών ποδοσφαιριστών, βγαλμένων από τις υποδομές της ομάδας. Φυσικά, για μία ομάδα με τα οράματα και τις φιλοδοξίες των ερυθρόλευκων, πού αγγίζουν ακόμα και κάποια άλλοτε απλησίαστα όνειρα, χρειάζονται κι' άλλες ενισχύσεις.

*** Κατά την περσινή περίοδο, ο Ολυμπιακός έδωσε συνολικά 57 επίσημους αγώνες ! Αριθμό πού πολύ δύσκολα στο παρελθόν θα έχει πιάσει άλλη ελληνική ομάδα σε μία αγωνιστική περίοδο. Και συγκεκριμένα, είχε 36 αγώνες στο πρωτάθλημα, 2 για το Κύπελλο, 10 για το Γιουρόπα Λιγκ και 9 για το Κόνφερενς Λιγκ, το οποίο βεβαίως και κατέκτησε.

*** Κανείς φυσικά δεν μπορεί από τώρα να προβλέψει αν και την νέα αγωνιστική περίοδο ο Ολυμπιακός θα καταφέρει να πιάσει τον ίδιο αριθμό αγώνων, λιγότερους ή και περισσότερους. Όπως και να έχει όμως, ένας αριθμός μίνιμουμ πενήντα πέντε και μάξιμουμ εξήντα αγώνες, είναι μέσα στις δυνατότητές του. Και όταν μία ομάδα αντιμετωπίζει αυτή την πρόκληση, είναι βέβαιο ότι η πληρότητά της θα πρέπει να υπερβαίνει τα μέχρι τώρα προηγούμενα.

*** Ολες οι ως τώρα κινήσεις ισχυροποίησης της ομάδας από την διοίκηση Βαγγέλη Μαρινάκη, δείχνουν ακριβώς αυτό τον στόχο : Τον εμπλουτισμό της ομάδας ποσοτικά αλλά και ποιοτικά, με παίκτες όχι απλά «από το πάνω», αλλά από το ... «παραπάνω ράφι» !

*** Το να κάνει κάποιος «απολογισμό» των μεταγραφών του Ολυμπιακού την παρούσα χρονική στιγμή, δεν είναι απλά λανθασμένο. Είναι ανόητο. Η μεταγραφική περίοδος λήγει αρχές Σεπτεμβρίου και μέχρι τότε κανείς δεν μπορεί να πεί ότι τελείωσαν οι μεταγραφές, διότι απλά κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον, για τίποτα.

*** Παρά ταύτα, πού έλεγε και ο Αλαμάνος, μία πρώτη εκτίμηση του δυναμικού της ομάδας, βάση των μέχρι τώρα δεδομένων, δεν θα είναι περιττολογία. Δεν θα μπορούσα για παράδειγμα, να μην τονίσω την συσσωρευμένη ποιότητα στη θέση του τερματοφύλακα.

*** Την ώρα πού οι άλλοι διεκδικητές κυριολεκτικά «βράζουν στο ζουμί τους» αντιμετωπίζοντας δυσεπίλυτα προβλήματα κάτω από τα γκολπόστ, ο Ολυμπιακός μπορεί να αισθάνεται υπερπλήρης και ασφαλής. Η περσινή αποκάλυψη Κωνσταντής Τζολάκης, πού αναμφισβήτητα σήμερα είναι ο κορυφαίος Ελληνας στη θέση του, έχει δίπλα του τον πολύπειρο και ισάξιό του σε προσόντα Αλέξανδρο Πασχαλάκη.

*** Κοντά τους, πάντα έτοιμοι να αποκαταστήσουν επάξια οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί, ο Αναγνωστόπουλος, με εμπειρία στη Σούπερ Λίγκα, πού έδειξε την αξία του πέρυσι με την Κηφισιά και ο σούπερ ταλαντούχος, πανύψηλος 20χρονος Νίκος Μπότης, με επιτυχημένη θητεία στις υποδομές της Ιντερ

ΕΞΗ ΣΤΟΠΕΡ ΓΙΑ ΔΥΟ ΘΕΣΕΙΣ – ΠΕΝΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ !

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΠΑΡΤΕΝΕΡ ΤΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΡΕΤΣΟΥ ;

*** Δεν υπάρχει λοιπόν ως εδώ καμία αμφιβολία, ότι η πληρότητα στο ερυθρόλευκο τέρμα είναι εξασφαλισμένη. Φρονώ ότι και στην αμυντική γραμμή και ειδικότερα στους στόπερ, ο Ολυμπιακός ίσως είναι πληρέστερος από κάθε άλλη φορά ! Και αυτό, παρά την απώλεια του Κάρμο, πού πέρυσι με τον Παναγιώτη Ρέτσο είχαν σχηματίσει εκπληκτικό ζευγάρι στο κέντρο της άμυνας.

*** Τι έχουμε όμως φέτος ; Φυσικά, τον Ρέτσο πού όλα δείχνουν ότι δικαιωματικά, μετά την αποχώρηση του Κώστα Φορτούνη θα είναι και αρχηγός της ομάδας. Μιλάμε λοιπόν για μία θέση βασικού, η οποία διεκδικείται – όπως όλα δείχνουν – από ΠΕΝΤΕ στόπερ πρώτης γραμμής !

*** Ομιλώ για τον προικισμένο αθλητικά και ποιοτικά 21χρονο Αγγλο Νέλσον Αμπι, τον απροσπέλαστο Μπιανκόνε, τον Αντρέα Ντόϊ – πού τράβηξε πέρυσι γερό «κουπί» στο κέντρο της άμυνας με τεράστια προσφορά – τον νεοαποκτηθέντα Ιταλό Λορέντσο Πιρόλα με τα εξαιρετικά αθλητικά προσόντα.

*** Μέσα όμως σ' αυτή την περίλαμπρη παρέα αστεριών, υπάρχει και άλλο ένα αστέρι πού ξεχωρίζει. Αναφέρομαι βεβαίως στον Ισίδωρο Κουτσίδη, πού σε κάθε του συμμετοχή, όλο και περισσότερο αποδεικνύει τις τεράστιες δυνατότητές του. Και αυτό, ο προπονητής του όχι μόνο το έχει προσέξει και εκτιμήσει, αλλά το «εκμεταλλεύεται» κι' όλας, δείχνοντάς του όλο και περισσότερη εμπιστοσύνη.

ΟΙ ΡΟΝΤΙΝΕΪ ΚΑΙ ΚΟΣΤΙΝΙΑ ΠΟΥ ... ΑΛΛΗΛΟΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ !

*** Στο δεξί άκρο της άμυνας, υπάρχει μία μεγάλη φυσιογνωμία, ο τρομερός Ροντινέϊ, για τον οποίο βεβαίως κάθε χαρακτηρισμός θα χαρακτηριζόταν περιττολογία. Δίπλα του, σε ένα απαραίτητο «μπακ γκράουντ», ο καλύτερος δεξιός οπισθοφύλακας του Πορτογαλικού πρωταθλήματος, ο οποίος έδειξε στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας μία εκπληκτική αμυντική πληρότητα, πού ίσως να ... ζηλεύει ο ασύγκριτος επιθετικά Ροντινέϊ.

*** Ετσι όπως τον έκοψα στα φιλικά, ο Κοστίνια είναι αυτό πού λέμε «σκληροτράχηλος» και αφορά τους αμυντικούς πού είναι πιστοί στο ... δόγμα «η μπάλα μπορεί να περάσει, ο αντίπαλος ποτέ» ! Παράλληλα, είναι πολύ δυνατός και γρήγορος στις πλαγιοσκοπήσεις, με ευστοχία στις σέντρες.

ΑΛΛΟΣ ΟΡΤΕΓΚΑ ΦΕΤΟΣ ΜΕ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟ ΕΤΟΙΜΟ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

*** Στην αριστερή πλευρά, ο Αργεντίνος Ορτέγκα έδειξε ότι φέτος – πολύ πιο ξεκούραστος από πέρυσι – είναι αποφασισμένος να μας κάνει να ... ξεχάσουμε τον περσινό Ορτέγκα, με συνεχείς προωθήσεις, πλαγιοκοπήσεις και εύστοχες σέντρες. Περιμένω πολλά από τον Ορτέγκα φέτος, αλλά και από τον πολύ προσεκτικό, συγκεντρωμένο και ευφυή στην αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων νέο άσσο Απόστολο Αποστολόπουλο.

*** Εν ολίγοις, αν με ρωτούσανε θα έλεγα ότι ο Ολυμπιακός δεν χρειάζεται θεαματική ενίσχυση αμυντικά, εκτός βέβαια αν παρουσιαστεί κάποια περίπτωση ευκαιρίας, στην οποία κανείς δεν θα μπορούσε να πεί όχι. Να λάβουμε υπ' όψιν πάντως, ότι υπάρχουν πολύ αξιόλογες λύσεις για τις περιπτώσεις πού θα παρουσιάζονταν προβλήματα στα άκρα της άμυνας. Τόσο ο Μπιανκόν δεξιά, όσο και ο Αμπι αριστερά, έχουν παίξει και γνωρίζουν αυτές τις θέσεις.

*** Θα συνεχίσουμε αύριο με την ανάλυση της πληρότητας στις γραμμές του Ολυμπιακού, σε κέντρο και επίθεση ...

ΤΟ «ΜΑΣΑΖ» ΣΤΗΝ ΕΦΕΣΕΩΝ

*** Αναμένεται, σήμερα – αύριο, η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της Επο για την έφεση του Αρη ; Ως γνωστόν η πρωτόδικη απόφαση είναι ποινή δύο αγωνιστικών σε όλους τους παίκτες πού έπαιξαν ή ήταν στην αποστολή του τελικού Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό.

*** Ο Αρης έκανε έφεση, η οποία εκδικάστηκε την περασμένη Πέμπτη. Φυσικά, ο Αρης δεν έχει καμία τύχη, όσο ... «μασάζ» και αν γίνεται στα μέλη της Επιτροπής. Ο κανονισμός είναι καραμπινάτος και δεν υπάρχουν παραθυράκια. Ωρα λοιπόν να τελειώνουμε με αυτές τις στρεβλώσεις, λίγο πριν ξεκινήσει τοι νέο πρωτάθλημα

*** Θυμίζω, ότι ο τελικός Κυπέλλου έγινε στις 25 Μαϊου. Εχουν δηλαδή κλείσει δύο μήνες και πάμε για τον τρίτο

*** Σύμφωνα με το πρόγραμμα και οι δύο πρώτοι αγώνες του Αρη είναι εκτός έδρας. Με τον Ατρόμητο και με τον Πανσερραϊκό ***

Διαβάστε επίσης