Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το τέλος της εξυγίανσης και πως φτάσαμε ως εκεί

Το τέλος της εξυγίανσης και πως φτάσαμε ως εκεί
Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024 - 16:45

*** Είδηση : Μετά τον Τετέ, έρχονται στον Πάο ο Τοτός και οι αδελφές Τατά ( για το γυναικείο ) ***

*** Η ATHENS Καλλιθέα δήλωσε ότι θα χρησιμοποιεί για έδρα της το γήπεδο της Λεωφόρου. Η ATHENS Καλλιθέα απείχε από την ψηφοφορία στην Επο, μαζί με τον Παναθηναϊκό.

  • Επόμενο βήμα θα είναι η αλλαγή ονόματος, Θα λέγεται πλέον ... PANATHENS Καλλιθέα ***

*** Αύριο Παρασκευή θα φτάσουν στην Επο τα ονόματα των υποψηφίων από τους οποίους θα επιλεγεί, την ερχόμενη Τρίτη, ο νέος αρχιδιαιτητής. Νομίζω ότι θα έχουμε ένα πρώτο είδος «εξετάσεων» για τον νέο πρόεδρο. Θα διατηρηθεί η μυστικότητα των ονομάτων μέχρι την Τρίτη, ή θα δούμε τους υποψήφιους στα ... «μανταλάκια» των ΑΡΔοΜέσων ; ***

*** Με ρωτούν, διαδικτυακοί φίλοι, αν αληθεύει ότι η Εθνική ομάδα θα χρησιμοποιεί ως έδρα το Καραϊσκάκη δωρεάν, τη στιγμή πού η Επο πλήρωνε στην Αεκ 250.000 ευρώ για κάθε αγώνα της !

*** Απαντώ : Ναι, ακριβώς έτσι είναι. Επρόκειτο για μία μνημειώδη προσφορά του αξεπέραστου Αρχοντα Κουροπαλάτη Δημήτρη Μελισσανίδη στο εθνικό μας ποδόσφαιρο. Και πάλι καλά να λέμε πού εισέπρατταν ... μόνο 250 χιλιάρικα. Και τα διπλάσια να ζητούσαν η Επο θα τα έδινε με περίσσια προθυμία ***

*** Είδηση για ... ολίγους : Το πρωτάθλημα στη Σαουδική Αραβία, ξεκινάει την ... 1η Νοεμβρίου ! Δλδ, σε πάνω από τρείς μήνες από τώρα !

* Ε ρε ... γλέντια !!! ***

*** Προσωπικά, πάντως, δεν είμαι σίγουρος ότι ο Τοροσίδης αποτελεί εισήγηση του Ολυμπιακού ***

*** Και ο «καλησπεράκιας» κ. Αντωνίου τα κατάφερε και τρούπωσε στη διοίκηση της Επο. Καλησπέρα σας ***

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΩΣ ΕΚΕΙ

ΜΑΚΗΣ ΓΚΑΓΚΑΤΣΗΣ ΚΑΙ ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΠΑΠΑΣ

ΟΙ «ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΕΣ» ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ :

ΜΟΝΟ ΟΙ ΔΥΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΗΞΕΡΑΝ ...

ΙΔΑΝΙΚΗ ... «ΑΠΑΤΗΜΕΝΗ» Η ΑΕΚ : ΤΟ ΕΜΑΘΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ !

*** Και τώρα πού το διοικητικό θέμα της Επο έληξε και ο νέος πρόεδρος έχει πλέον εδραιωθεί, νομίζω ότι μπορώ να αναφερθώ σε μερικά πολύ σημαντικά, αλλά σε γενικές γραμμές άγνωστα πράγματα και καταστάσεις για τα όσα προηγήθηκαν και τα οποία οδήγησαν στην ... ΕΠ-ική παλιγγενεσία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

*** Κατ΄ αρχήν, θα δώσω την δική μου γνώμη, βάση των πληροφοριών πού έχω και της επισκόπησης των γεγονότων, σχετικά με την συμπόρευση Πάοκ και Ολυμπιακού. Συμπόρευση πού σε πρώτη φάση, πέτυχε το οριστικό «διαζύγιο» Πάοκ και Αεκ, καταλήγοντας σε δύο πολύ σημαντικά γεγονότα : Την ανατροπή της ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ του παρασκηνίου και την ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ του Δημήτρη Μελισσανίδη από τα ποδοσφαιρικά κοινά

*** Θα μείνω όμως στην συμπόρευση Παοκ και Ολυμπιακού, πού ΒΕΒΑΙΩΣ και ήταν η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ της προηγούμενης κατάστασης, αποκαλύπτοντας και εξιστορώντας πολύ σημαντικές και καθοριστικές εν τέλει λεπτομέρειες.

*** Η ιστορία λοιπόν ξεκίνησε εδώ και περίπου επτά μήνες και συγκεκριμένα από τον περασμένο Δεκέμβριο. Κάποιες ακριτομυθίες, συζητήσεις, σχολιασμοί μεταξύ των πρωτοκλασάτων στελεχών των δύο ΠΑΕ, του Μάκη Γκαγκάτση και του Κώστα Καραπαπά, έφερναν τις δύο ομάδες όλο και πιο κοντά.

*** Φυσικά, τίποτα δεν γινόταν χωρίς να το γνωρίζουν τα δύο αφεντικά, ο Ιβάν Σαββίδης και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, πού απ' όσα μάθαιναν, διεπίστωναν ότι υπήρχε απόλυτη σύμπνοια στις απόψεις τους σχετικά με το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου και τις φιλοδοξίες τους.

*** Ο Καραπαπάς και ο Γκαγκάτσης συνέχιζαν όλους τους επόμενους μήνες τις επαφές και την ανταλλαγή ιδεών και προτάσεων, εν γνώσει πάντα, επαναλαμβάνω των δύο προέδρων. Αυτά ήταν και ΤΑ ΜΟΝΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΑΤΟΜΑ πού ήξεραν τι ακριβώς συνέβαινε και την πορεία των συζητήσεων και επαφών.

*** Και ακριβώς αυτή η μυστικότητα, ήταν πού έφερε τα αποτελέσματα πού βλέπουμε σήμερα. Όπως λένε και οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές, σε συζητήσεις τους με άτομα εμπιστοσύνης, το σύστημα της Αεκ και φυσικά ο ίδιος ο Μελισσανίδης δεν είχαν πάρει χαμπάρι απολύτως τίποτα. Και όταν – πριν από ένα με ενάμιση μήνα αυτό – αντελήφθησαν τι ακριβώς συμβαίνει και μέχρι ποιο βαθμό είχαν φτάσει τα πράγματα, ήταν πολύ αργά να αντιδράσουν.

ΙΒΑΝ ΣΕ ΒΑΓΓΕΛΗ : «ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ» !

*** Εδώ θα πρέπει να προσθέσω ότι εκτός των συνεχών επαφών και συζητήσεων Καραπαπά – Γκαγκάτση, υπήρξαν και επαφές σε επίπεδο κορυφής, δηλαδή του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Ιβάν Σαββίδη. Επαφές στις οποίες ο αυθόρμητος ιδιοκτήτης του Πάοκ εξέφραζε τα παράπονα και την απογοήτευσή του για την συμπεριφορά του «Νότου» εναντίον της ομάδας του, αλλά και του ίδιου του Μελισσανίδη προς το πρόσωπό του

*** Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες της στήλης, ο Ιβάν Σαββίδης μιλούσε συχνά για «απατεώνες» και «απατεωνιές» και για ύπουλα χτυπήματα και μεθοδεύσεις της συμμορίας κατά του Πάοκ ! Και όλα αυτά, ομολογώντας σχεδόν πάντα το πόσο συμφωνεί με τις ιδέες, τις πράξεις και τις προτάσεις του συνομιλητή του, Βαγγέλη Μαρινάκη.

*** Αυτό είναι σε πολύ αδρές γραμμές, το «στόρι» της συμπόρευσης των δύο μεγαλύτερων ποδοσφαιρικών οργανισμών της χώρας. Μιάς συμπόρευσης και σύμπνοιας πάνω στις ποδοσφαιρικές αξίες πού μπορούν να συντελέσουν στην γενικότερη πρόοδο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

*** Κι' αν με ρωτήσετε αν τελικά υπάρχει κάποιας μορφής συνδιοίκηση στην Επο από Πάοκ και Ολυμπιακό, θα απαντήσω κατηγορηματικά ΟΧΙ ! Η Επο διοικείται πλέον από τον Μάκη Γκαγκάτση. Ο Ολυμπιακός, όπως όλες οι ομάδες, βλέπουν, παρακολουθούν και συναποφασίζει στο πλαίσιο των θεσμικών οργάνων. Πάντα καλοπροαίρετα και με διάθεση συνεργασίας.

*** Πέραν αυτών, ουδέν ...

ΤΟ ΜΕΓΑ ... «ΞΕΚΟΥΜΠΙΔΙΑΖΟΛ» ΣΤΟΥ ΓΟΥΔΗ !

*** Μπορεί οι συμβάσεις τους να έληξαν από τις 30 Ιουνίου, όμως από χθες αποτελούν και ουσιαστικά παρελθόν στην Επο, όλα τα πρόσωπα πού είχαν προσληφθεί ως συνεργάτες σε διάφορους τομείς από την προηγούμενη διοίκηση.

*** Μεταξύ αυτών, φυσικά τα μέλη της ΚΕΔ, αλλά και άτομα από το τμήμα επικοινωνίας, όπως οι δημοσιογράφοι Αρης Ασβεστάς και Σωτήρης Τριανταφύλλου.

*** Με την ευκαιρία, μαθαίνω ότι κάποιοι προσπαθούν να περάσουν στο τμήμα επικοινωνίας της Επο τον δημοσιογράφο Νίκο Βασιλαρά, επί σειράν ετών γραφείο Τύπου του Παναθηναϊκού. Λένε μάλιστα ότι «τον θέλει ο Γιοβάνοβιτς για να βοηθήσει επικοινωνιακά την Εθνική»

*** Δεν ξέρω αν έχουν ακριβώς έτσι τα πράγματα, αλλά αν πρόκειται για αληθινή πληροφορία, πιστεύω ότι κάθε άλλο παρά καλή αρχή είναι για ένα Ομοσπονδιακό τεχνικό να ανακατεύεται και σε θέματα πέραν των αρμοδιοτήτων του, προκειμένου να εξυπηρετεί φιλικά του πρόσωπα. Ξεπερασμένες και αποτυχημένες αυτές οι νοοτροπίες. ***

ΚΑΡΛΙΤΟΣ, Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

*** Μια χαρά τα κατάφερε ο Καρλίτος, ο πολυδιαφημισμένος πρώην σούπερ σταρ της Λαμίας με τα δέκα γκολ στο περσινό πρωτάθλημα, πού έφυγε από τη Λαμία στα μισά της περιόδου για να ακολουθήσει τον δρόμο της αρπαχτής.

*** Στο μακρινό Καζακστάν πήγε, να ... «βοηθήσει» την Αστάνα. Επαιξε μόλις τρία παιχνίδια και ούτε γκολ, ούτε ασίστ, ούτε τίποτα. Απλές παρουσίες και εγγραφές στο φύλλο αγώνα.

*** Οι πληροφορίες λένε ότι ... δεν τον σήκωσε το κλίμα στο Καζακστάν, βασικά διότι εκεί οι παράγοντες των ομάδων είναι άγριοι και απολίτιστοι. Ετσι, δεν άργησε να επιστρέψει στο Ελλάντα και να κάνει μάλιστα μία πολύ καλή μεταγραφή, στον Ατρόμητο. Τα υπόλοιπα, εντός του αγωνιστικού χώρου. ***

Διαβάστε επίσης

Αλφρέδο καλεί Χρήστο!

Αλφρέδο καλεί Χρήστο!

Για το «διαμάντι» της Ακαδημίας του Θρύλου, γράφει ο Μανώλης Γαβαθιώτης στην στήλη του «Πολλά... εν ολίγοις».