Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Χαμένη πήγε η διήμερη παράταση που ζήτησε η παραδιοίκηση

Χαμένη πήγε η διήμερη παράταση που ζήτησε η παραδιοίκηση
Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2024 - 15:40

*** Αυτή είναι η ακριβής κατάσταση στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, αρέσει – δεν αρέσει σε κάποιους ***

*** Στον Παναθηναϊκό πάντως αντιμετωπίζουν την κατάσταση με μεγάλη αισιοδοξία. Μετά το όχι του Μαουρίτσιο Σάρρι, περιμένουν το ναι από τη Μαρίνα Σάττι ***

*** Ο Κάρυ τι θα ψηφίσει στις εκλογές της Επο ; Θα μείνει πιστός στον περσινό του σύμμαχο, ή θα κοιτάξει για νέες συμμαχίες ; **

ΔΕΝ ΕΠΙΑΣΕ Η «ΜΠΙΝΕΛΙΚΙΩΣΗ» ΣΤΟΥΣ «ΑΛΛΑΞΟΠΙΣΤΗΣΑΝΤΕΣ»

ΧΑΜΕΝΗ ΠΗΓΕ Η ΔΙΗΜΕΡΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΕ Η ΠΑΡΑΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΝΑΨΑΝ ΟΙ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΟΥ ΜΠΙΝΕΛΙΚΩΤΗ, ΑΛΛΑ ...

ΣΤΟ ΒΡΟΝΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ

*** Σήμερα λοιπόν λήγει η προθεσμία για την κατάθεση υποψηφιοτήτων για την εκλογή νέας διοικήσεως στην Επο. Τα πως και τα γιατί της παράτασης δύο ημερών, από την αρχικά δηλωθείσα προθεσμία, τα αναλύσαμε χθες. Υπάρχει όμως και μία άλλη εκδοχή, κάπως ... «συνωμοτική» θα έλεγα, το οποίον όμως δεν εμποδίζει από το να είναι αληθινή !

*** Λέγεται λοιπόν ότι η διήμερη παράταση δόθηκε προκειμένου να υπάρξει η σχετική ... «μπινελικίωση» από το συγκεκριμένο κέντρο παραδιοίκησης του συστήματος. Και πιο συγκεκριμένα, από το ίδιο εξωθεσμικό πρόσωπο πού έχει σαν ... χόμπι, από το 2013 και μετά, το από τηλεφώνου «μπινελίκωμα».

*** Και όντως, δεν υπάρχει διοίκηση όλα αυτά τα χρόνια στην Ομοσπονδία, πού να μην υπέστη αυτή την ανορθόδοξη και διόλου ... ευγενική «παρότρυνση» για τη λήψη αποφάσεων πού θα ευνοούσαν την ομάδα του συγκεκριμένου πανίσχυρου «εξωθεσμικού» ! Από την κλήση ποδοσφαιριστών στις Εθνικές ομάδες, έως την γενικότερη πολιτική της Ομοσπονδίας, όλα – μα όλα ! – περνούσαν από την κρίση και τελική απόφασή του ! Και όποιος τολμούσε να την αμφισβητήσει, το όνομά του γράφονταν στον ... μαυροπίνακα, με αποτέλεσμα να μην τολμάει καν να σηκώσει το τηλέφωνό του !

*** Φυσικά, τις τελευταίες ημέρες η κρίση του τηλε-μπινελικώματος βρέθηκε σε έξαρση. Πολλοί ... «αλλαξοπιστήσαντες» πρόεδροι Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων «τα άκουσαν» χοντρά, άλλοι κρύβονταν και δεν σήκωναν τα τηλέφωνά τους, άλλοι έκαναν ότι ... δεν ακούνε γιατί «πέφτει η γραμμή» κ.λ.π. Το θέμα είναι ότι το οξύτατο «μπινελίκωμα» αυτή τη φορά δεν έφερε τα ποθούμενα αποτελέσματα για τον «μπινελικωτή». Και αυτό, σε τελική ανάλυση, σήμαινε ότι όλα πλέον είχαν τελειώσει και η κατάσταση δεν ήταν αναστρέψιμη.

ΜΕ ΤΗ ΣΤΑΜΠΑ ΤΟΥ «ΚΑΘΗΓΗΤΗ»

Η ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΓΚΑΓΚΑΤΣΗ Jr.

*** Αυτά επιβεβαίωσε, με τον δικό του τρόπο και ένας από τους «γερόλυκους» της ιστορίας του επαγγελματικού μας ποδοσφαίρου. Ο Βίκτωρ Μητρόπουλος, σε δηλώσεις του πού διάβασα στο to10.gr. O «καθηγητής» όπως τον λέγαμε από παλιά, είπε για τις εκλογές της Επο δυό μέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας:

*** «Είτε υπάρχει είτε δεν υπάρχει δεύτερος υποψήφιος, η εκλογή του Μάκη Γκαγκάτση είναι τελειωμένη. Οι πιο πρόχειροι υπολογισμοί είναι 48 ψήφους ο Βορράς και 26 ο Νότος, κάτι το οποίο αναμένεται να αυξηθεί και υπέρ του Βορρά, άρα το έργο έχει τελειώσει. Από εκεί και πέρα θα εκλεγεί προκειμένου να δείξει τι πρεσβεύει και τι μπορεί να κάνει.

*** «Η αλήθεια είναι πικρή γιατί τα τελευταία 30 χρόνια όλες οι εκλογές της ΕΠΟ χειραγωγούνται. Πάντα οι ισχυροί, από εποχή Βαρδινογιάννη το 1975 και μετά, επιβάλουν τα δικά τους θέλω. Το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει πάντα είναι η καχυποψία που υπάρχει , και δικαίως υπάρχει, γιατί κάποιοι μένουν ατιμώρητοι όταν κάνουν εγκλήματα.

*** Είναι κρίμα γιατί βλέπουμε το καλύτερο σπορ που μας συγκλόνισε φέτος, έχουμε γήπεδα που φτιάχνονται και φτιάχνονται , όπως η ΟΠΑΠ Αρένα που είναι ένα από τα καλύτερα γήπεδα της Ευρώπης. Εγώ έχω ασκήσει μεγάλη κριτική στον Μάκη Γκαγκάτση και στον ΠΑΟΚ, αλλά αυτή τη στιγμή ανοίγει ένας δρόμος. Ας δείξει τι πρεσβεύει και την αξία του»

ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΒΙΚΤΩΡΑ :

ΜΙΣΟΣ ΑΙΩΝΑΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΚΡΑΤΙΑΣ

*** Φυσικά ο Βίτο έχει απόλυτο δίκιο. Η εκλογή του Γκαγκάτση είναι ( και ήταν εδώ και μερικούς ... μήνες ) τελειωμένη υπόθεση. Ημισή πιάτσα το ήξερε και το πίστευε. Η άλλη μισή το ήξερε μεν, αλλά πίστευε ότι μέχρι τις εκλογές τα δύο συνεταιράκια θα είχαν μιλήσει, θα είχαν συνεννοηθεί, θα τα είχαν βρεί και η ... «εξυγίανση» θα συνέχιζε το ... θεάρεστον έργο της.

*** Για ένα πράγμα από την δήλωση του Βίκτωρα Μητρόπουλου έχω να εκφράσω κάποιες ενστάσεις. Για την παρατήρησή του πως «η αλήθεια είναι πικρή γιατί τα τελευταία 30 χρόνια όλες οι εκλογές της ΕΠΟ χειραγωγούνται. Πάντα οι ισχυροί, από εποχή Βαρδινογιάννη το 1975 και μετά, επιβάλουν τα δικά τους θέλω»

*** Εδώ λοιπόν, υπάρχει μία αντίθεση πού βγάζει μάτια. Οι εκλογές της Επο δεν χειραγωγούνται «τα τελευταία τριάντα χρόνια», αλλά «από το 1975, την εποχή Βαρδινογιάννη», όπως ο ίδιος σημείωσε λίγο αργότερα. Δηλαδή από ΙΔΡΥΣΕΩΣ του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, την εποχή πού μεσουρανούσαν οι «σκαπανείς» της νέας κατάστασης, ο Αχιλλέας Καραμανλής ως υπουργός Αθλητισμού και ο Θανάσης Ρουμπής, ως νομοθέτης. Και οι δύο προσωπικότητες της εποχής, εκλεκτοί της Νέας Δημοκρατίας, αλλά οπαδοί του Παναθηναϊκού και στενοί φίλοι της οικογένειας Βαρδινογιάννη

*** Από τότε, δηλαδή εδώ και ΠΕΝΗΝΤΑ ( ... παρά ένα ) χρόνια, ήγουν, τουτέστιν, δηλαδή επί ΜΙΣΟΝ ΑΙΩΝΑ η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΚΡΑΤΕΙΤΑΙ ! Με ελάχιστα διαλλείματα αυτό, όπως επί εποχής του αλησμόνητου Αεκτζή και εκλεκτού επιστήμονα Βασίλη Χατζηγιάννη και πολύ αργότερα, επί Πασόκ, του αλησμόνητου οφθαλμίατρου Σωτήρη Αλημίση, ο οποίος ήταν μεν οπαδός της Αεκ, αλλά καπελωμένος από τον άνθρωπο των Βαρδινογιάννηδων Νίκο Ζουμπογιώργο.

Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ : ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΗΔΩΝ – ΓΕΝΕΣΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ

*** Επί παρουσίας Βαγγέλη Μαρινάκη στον Ολυμπιακό, η ... «αποβαζελοποίηση» της Επο φάνηκε να προχωράει στην ολοκλήρωσή της, όταν ανέλαβε τις τύχες της ο Παοκτζής Βασίλης Γκαγκάτσης, αργότερα ο εκλεκτός γιατρός Γιώργος Σαρρής, οπαδός του Ολυμπιακού και λίγο μετά ο Γιώργος Γκιρτζίκης. Η εμφάνιση όμως ενός νέου σμήνους αντιολυμπιακών, μελών της κυβέρνησης συριζανέλ, σήμανε το ΤΕΛΟΣ της δημοκρατικής Επο. Με τη συμμορία να βρίσκει το κατάλληλο έδαφος για να αναπτυχθεί και να κυριαρχήσει.

*** Αυτή η τελευταία περίοδος, τα χρόνια τα συμμορίας, ήταν τα χρόνια της παραβατικότητας, της διαφθοράς και της ανηθικότητας σε σημείο και βαθμό πού ποτέ άλλοτε στην ιστορία του το ελληνικό ποδόσφαιρο είχε ζήσει ***

ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ, ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ ;

*** Να το θυμηθούμε κι' αυτό – το πιο πρόσφατο. Θυμάστε τι είχε γίνει παραμονές του τελικού του Conference League με τις σουϊτες της Ο.Παπαρίνα, πού διεκδικούσε ένας επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης δύο εξ αυτών και είχε καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος της Επο ;

*** Θυμίζω ότι η Επο είχε αλλάξει κατόπιν πιέσεων την αρχική της απόφαση σχετικά με τη διάθεση των σουιτών και αποφάσισε από τις 13 σουίτες οι τέσσερις να δοθούν στον Ολυμπιακό. Ο ιδιοκτήτης δύο εξ αυτών, δεν αποδέχτηκε την απόφαση και είχε καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα, πού τελικά απορρίφθηκαν και η χρήση τους για τη βραδιά του τελικού αποδόθηκε στον Ολυμπιακό και με δικαστική απόφαση.

*** Το περίεργο είναι ότι αυτός ή αυτοί πού είχαν πάρει την αρχική απόφαση για τη διάθεση των σουϊτών αυθαίρετα, χωρίς να ρωτήσουν ή να ενημερώσουν κανένα, εξακολουθούν να παραμένουν, ανενόχλητοι, στις θέσεις τους στην Ομοσπονδία ! Για πολύ λίγο ακόμα, πάντως ***

Διαβάστε επίσης