Ντουντούκα
Θρύλε, Θεέ μου, Ολυμπιακέ μου!

Ο «πόλεμος» των Βάσκων είχε νικητή!

Ο «πόλεμος» των Βάσκων είχε νικητή!
Σάββατο, 11 Μαΐου 2024 - 17:37

*** Εντάξει, καταλαβαίνω γιατί οι φαρμακωμένοι τη βγάλανε με Μαρίνα Σάττι. ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΤΥΧΕΡΟΙ, είμαστε ΠΑΝΕΥΤΥΧΕΙΣ με την ΜΑΡΙΝΑ ΤΣΑΛΗ, την ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ ***

*** Το μήνυμα της προχθεσινής ΑΤΕΛΕΙΩΤΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ, αφορά τους αντιπάλους και είναι σαφέστατο : Θα πρέπει να ζήσουν ΔΥΟ ΖΩΕΣ για να προλάβουν να βιώσουν αυτά πού ζήσαμε με τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΑΣ, μέσα σε ΔΥΟ ΝΥΧΤΕΣ ! ***

*** Στον Ολυμπιακό προχθές έπαιξαν ΠΕΝΤΕ Ελληνες. Οι Τζολάκης, Ρέτσος, Φορτούνης, Μασούρας και Αποστολόπουλος. Στην Αστον Βίλλα, μόνο ΔΥΟ Εγγλέζοι. Ο Κόνσα και ο Γουότκινς. Κάτι λέει αυτό ***

*** Και όταν ο Εμερι έκανε με χέρια του στον Ιμπόρα το προσβλητικό ... «άντε για νάνι τώρα», ο Ισπανός δεν μάσησε. Η απάντησή του, ήταν πραγματικός χείμαρρος ! Μόνο πού αυτά που έλεγε στον πρώην προπονητή του δεν δημοσιεύονται ***

ΑΡΧΙΣΕ Η ΠΙΕΣΗ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΑΡΔΟΜΕΣΩΝ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΗΣ ΕΔΡΑΣ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ !

*** Όπως ακριβώς τα λέγαμε. Δεν πρόλαβαν να περάσουν 24 ώρες από την πρόκριση του Ολυμπιακού στον τελικό και στα ΑΡΔοΜέσα της ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ άρχισαν τα άρθρα πού προετοιμάζουν το έδαφος για απόφαση ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ο τελικός στην ΟΠαπαρίνα.

*** Και αυτό, με την μέθοδο της ΠΙΕΣΗΣ προς την κυβέρνηση και την αστυνομία με την προβολή του κινδύνου δημιουργίας επεισοδίων. Να λοιπόν μία άριστη ευκαιρία για ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ότι διαθέτουν ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΒΟΥΛΗΣΗ και δεν είναι διατεθειμένες να ΑΓΟΝΤΑΙ και να ΦΕΡΟΝΤΑΙ σύμφωνα με τις διαθέσεις του κάθε νταραβεριτζή – δυνάστη του ελληνικού ποδοσφαίρου ***

ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΕΠΟ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗ !

Ο ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΔΕΝ ΜΑΣΗΣΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ :

«ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ,

ΜΕ ΠΟΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ

ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΩΣ ΕΔΩ» !!!

ΟΙ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΡΥΛΙΚΟ ΣΑΒΒΑ

*** Πενήντα τέσσερα χρόνια στη δημοσιογραφία, έχω ακούσει και διαβάσει χιλιάδες δηλώσεις, εκατοντάδων ανθρώπων. Πάντα, με κρύο αίμα. Με το ψυχρό βλέμμα του δημοσιογράφου πού δεν πρέπει να παρασύρεται από ερεθίσματα της στιγμής, αν θέλει να κάνει καλά τη δουλειά του. Ομολογώ όμως, ότι αυτή τη φορά, δεν άντεξα. Υπέκυψα στο αίσθημα συγκίνησης πού με πλημμύρισε. Έλιωσα.

*** Δεν ξέρω, ίσως ήταν τα χρόνια πού με έκαναν να νιώσω πιο ευάλωτος. Ισως πάλι να ήταν αποτέλεσμα των αλλεπάλληλων συγκινήσεων των τελευταίων ημερών. Το πιθανότερο όμως είναι να με λύγισε το ΔΙΚΙΟ πού έσταζε από τα λόγια του ΑΔΑΜΑΣΤΟΥ Κρητίκαρου, του ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟΥ ΗΓΕΤΗ του ερυθρόλευκου κόσμου ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ, όταν, χωρίς δισταγμό, ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ τους ΕΝΟΧΟΥΣ του ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΥ και ΑΝΑΙΤΙΟΥ ΔΙΩΓΜΟΥ πού υφίσταται η ομάδα μας.

*** Η συγκίνηση, αλλά και το ΠΑΡΑΠΟΝΟ του Βαγγέλη μας, ήταν αδύνατον αυτή τη φορά να κρυφτεί, μπροστά στις κάμερες : «Εκατομμύρια κόσμος δεν έχει καταλάβει τι έχει γίνει. Το να παίξει ο Ολυμπιακός στον τελικό κερδίζοντας ομάδες Champions League με επταπλάσια μπάτζετ και να παίζει όπως παίζει στην έδρα τους, όπως έπαιξε σήμερα, μας γεμίζει πολύ μεγάλη χαρά και αισιοδοξία.

*** Και πρέπει να αναλογιστεί κανείς από ποια χώρα ξεκινάμε, με ποια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία το κάνουμε αυτό, με ποια Κυβέρνηση και παρά τις δυσκολίες καταφέραμε το μεγάλο όνειρο» !

*** Αλήθεια, συνειδητοποιήσατε ΤΙ ΕΙΠΕ ; Μίλησε ΞΕΚΑΘΑΡΑ για τις ΕΥΘΥΝΕΣ μιάς κυβέρνησης, πού ΑΝΕΧΕΤΑΙ, φαινομενικά «αδιάφορα» αλλά στην πραγματικότητα ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ, να συντελείται η καταστροφή των ηθικών αξιών και της νομιμότητας στον χώρο του ποδοσφαίρου, από μία ΑΝΗΘΙΚΗ Ομοσπονδία.

*** Μια Ομοσπονδία ΠΑΡΑΔΟΜΕΝΗ στις ορέξεις μιάς ΑΔΙΣΤΑΚΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ. Της συμμορίας πού ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ, που ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ τη σύνθεσή της, αλλά ΟΛΟΙ όσοι έπρεπε να την αντιμετωπίσουν, καμώνονται ότι δεν βλέπουν, δεν ακούνε, δεν ξέρουν τίποτα.

*** Με πολύ λίγες λέξεις ΟΥΣΙΑΣ ο Βαγγέλης Μαρινάκης ΤΑ ΕΙΠΕ ΟΛΑ ! Και τους ΞΕΒΡΑΚΩΣΕ ΟΛΟΥΣ ! Και αμέσως μετά, ο γίγας πρόεδρος αναλώθηκε σκορπώντας συγκίνηση : ««Σήμερα αυτή η βραδιά είναι αφιερωμένη σε δύο μεγάλους Ολυμπιακούς. Στον πατέρα μου και στον Σάββα τον Θεοδωρίδη. Ο πατέρας μου με μεγάλωσε με μεγάλη αγάπη για τον Ολυμπιακό.

*** Ο Σάββας ήταν μεγάλος Ολυμπιακός, ήταν δίπλα μου, το πίστευε και είμαι σίγουρος ότι είναι πολύ χαρούμενος που τα βλέπει αυτά σήμερα. Έχουμε άλλα τέσσερα ματς μπροστά μας. Έχουμε καιρό για χαρές, έχουμε καιρό να συζητήσουμε, αλλά σήμερα ας ευχαριστηθούμε αυτή τη μεγάλη βραδιά».

***Αυθόρμητος, πηγαίος φόρος τιμής στους δύο μεγάλους απόντες. Τον πατέρα του, πού τον έκανε Ολυμπιακό μεταγγίζοντάς του το τα ερυθρόλευκα γονίδια. Και τον αλησμόνητο φίλο του, τον Σάββα, πού τον είχε κοντά του, δίπλα του, από την ημέρα πού ανέλαβε την ΠΑΕ Ολυμπιακός ! Απαραίτητη η ταυτόχρονη και παράλληλη η αναφορά στους δύο, ακριβώς για να δείξει την απέραντη εκτίμησή του προς τον Σάββα Θεοδωρίδη, τοποθετώντας τον στο ίδιο επίπεδο εκτίμησης με τον πατέρα του.

*** Για μένα, ΑΥΤΟΣ ο Βαγγέλης Μαρινάκης, πού εμφανίστηκε μετά τους πρώτους αποθεωτικούς πανηγυρισμούς μπροστά στις κάμερες, ήταν ο πιο αυθεντικός, ο πιο χαρακτηριστικός, ο πιο ειλικρινής, μαχητικός και συγκινητικός Μαρινάκης πού έχω δεί. Ηταν ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ Βαγγέλης Μαρινάκης, ο ευαίσθητος ονειροπόλος των πιο μακρινών ονείρων, πού ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ...

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΒΑΣΚΩΝ ΕΙΧΕ ΝΙΚΗΤΗ :

ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΠΑΛΙ ΚΑΤΑ ΚΡΑΤΟΣ Ο ΜΕΝΤΙΛΙΜΠΑΡ ΣΤΗ ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΜΕΡΙ

*** Πολλοί είναι αυτοί πού αναφέρθηκαν και αναφέρονται στην ιδιαίτερη μονομαχία των δύο προπονητών. Του Μεντιλίμπαρ και του Εμερυ. Και σχεδόν στο σύνολό τους, δίνουν νικητή τον τεχνικό του Ολυμπιακού. Συμφωνώ κι' εγώ σ' αυτό, παρά το γεγονός ότι έχω καλή άποψη και για τον Εμερι. *** Δεν έτυχε όμως να διαβάσω κάπου την συγκεκριμένη αιτιολογία για την υπεροχή του Μεντιλίμπαρ στον συγκεκριμένο αγώνα. Ηταν δηλαδή θέμα στρατηγικής ; Ήταν θέμα σωστών επιλογών ; Ήταν θέμα διαχείρισης του αγώνα σε ζωντανό χρόνο ; Η ήταν αποτέλεσμα σωστής εκμετάλλευσης της ροής των περιστάσεων ; Η δική μου απάντηση, είναι ότι ο Μεντιλίμπαρ επικράτησε ολοκληρωτικά. Σε όλους τους παραπάνω τομείς, αλλά και στον καθένα ξεχωριστά.

*** Ειδικότερα οι δύο γραμμές άμυνας πού χρησιμοποίησε ήταν αυτές πού λειτούργησαν άψογα προκειμένου οι επιθέσεις των ταχύτατων, ευέλικτων και ποιοτικών επιθετικών της Αστον Βίλα να μην καταφέρνουν να μπαίνουν στην περιοχή των ερυθρολεύκων.

*** Η μία γραμμή, μαρκάριζε τους παίκτες της Βίλα μπροστά ακριβώς από την γραμμή της περιοχής της. Ακριβώς αυτό το επίμονο και ασταμάτητο μαρκάρισμα, δεν επέτρεπε στους βρετανούς να χτίζουν τις επιθέσεις όπως ήθελαν και τους αποσυντόνιζε.

*** Η δεύτερη γραμμή. Ήταν λίγο πίσω από τη σέντρα και πάνω της έσπαγαν όλα τα κύματα επιθέσεων. Ο Μεντιλίμπαρ είχε αφήσει την κατοχή της μπάλας ( 75 – 25 % ) στη διάθεση των αντιπάλων, αλλά δεν τους άφηνε να τη διαχειριστούν σωστά. Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος, πού οι πραγματικά επικίνδυνες φάσεις μπροστά από την εστία του σταθερότατου Τζολάκη, ήταν ελάχιστες ***

Διαβάστε επίσης