Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Δεν γίνεται να αλλάξει τώρα ο προπονητής

Δεν γίνεται να αλλάξει τώρα ο προπονητής
Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου 2023 - 16:20

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΒΡΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΠΟΧΑΣ : ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ;

Η ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑ ΕΠΙΠΛΕΕΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ.

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΠΑΝΤΑ Η ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ

ΑΔΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ :

ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΠΟΣΟ «ΦΤΑΙΕΙ» Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΣΑΡΕΣΤΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ;

*** Αρχή της στήλης, από την αρχή της δημιουργίας της, εδώ και ΤΡΙΑΝΤΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ : Να ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ και να ΜΗΝ ΠΕΡΙΦΡΟΝΕΙ τις απόψεις του. Ειδικότερα δε, τις απόψεις πού κάνει τον κόπο να επικοινωνεί στην στήλη μας.

*** Βεβαίως, στον περιορισμένο χώρο πού φιλοξενούνται τα «Πολλά ... εν ολίγοις» στην εφημερίδα μας, δεν είναι δυνατόν να αναδημοσιεύονται πολλά από τα μηνύματα και τις αναρτήσεις των φίλων - αναγνωστών, πού πράγματι κάτι έχουν να πού, πού πράγματι αξίζει τον κόπο να αναδημοσιευτούν.

*** Αναγκάζομαι λοιπόν σε προσεκτικό έλεγχο και αυστηρά κριτήρια επιλογής, προκειμένου να κρατώ πάντα το ενδιαφέρον των φίλων για τα κείμενα της στήλης. Αυτή τη φορά λοιπόν, λόγω του καταπληκτικού γεγονότος της πρόσφατης ήττας μέσα στο Καραϊσκάκη, επέλεξα την επιστολή ενός φίλου αναγνώστη, του κ. Dimitris Ntourmas, που συν τοις άλλοις, μου δίνει και την ευκαιρία περαιτέρω σχολιασμού. Ιδού λοιπόν :

*** «Εδώ και πολλά χρόνια διαβάζω τις απόψεις σας, έτσι όπως τις εκφράζετε είτε μέσω των εφημερίδων είτε των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίες χαρακτηρίζονται από την ανιδιοτελή σας αγάπη για τον Ολυμπιακό. Τα τελευταία χρόνια είναι πολύ εύστοχες οι παρατηρήσεις σας για όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

*** Η γνώμη μου είναι ότι η αντίδραση του επίσημου Ολυμπιακού αλλά και των φιλάθλων του για όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο και γενικότερα στον ελληνικό αθλητισμό είναι νωθρή. Η διοίκηση του Ολυμπιακού είναι έξω από όλα τα κέντρα αποφάσεων, οι αντίπαλοί μας αλωνίζουν στο παρασκήνιο και αποκτούν οφέλη τόσο αγωνιστικά όσο και εξωαγωνιστικά (τους χαρίζουν γήπεδα, φοροδιαφεύγουν, απειλούν ένωσεις, χρηματίζουν κτλ).

*** Η αντίδραση των οργανωμένων φιλάθλων είναι μόνο μέσω ανακοινώσεων χωρίς να λαμβάνουν καμία σημαντική πρωτοβουλία. Οι βουλευτές του Πειραιά, αλλά και οι πολιτικοί που υποστηρίζουν τον Ολυμπιακό, δείχνουν αδιάφοροι. Και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου ότι η ήττα στο Καραϊσκάκη δεν μπορεί να περάσει χωρίς καμία συνέπεια για κανέναν.

*** Νομίζω ότι είναι η στιγμή που πρέπει να παρθούν πρωτοβουλίες τόσο για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας ( προπονητής που να μπορεί να υποστηρίζει στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και να μπορεί να εξελίξει τους ποδοσφαιριστές του ) να σταματήσουν οι 15 - 20 μεταγραφές κάθε χρόνο, να σταματήσει η πώληση των παικτών που είναι ικανοί να φτιάξουν ένα κορμό στον Ολυμπιακό, και να υπάρξει πίεση προς την κυβέρνηση (στην Ελλάδα τα νήματα και στον αθλητισμό κινούνται από την Πολιτεία) από τη διοίκηση και τους φιλάθλους».

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ :

Η ΠΙΟ ΑΞΙΑ ΙΚΑΝΗ ΚΑΙ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ

*** Αυτά λοιπόν μου γράφει ο σεβαστός αναγνώστης και παρά το ότι ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ, έκρινα ότι το θέμα του είναι πολύ ενδιαφέρον και περισσότερο «καυτό» για το ερυθρόλευκο αναγνωστικό κοινό. Θα το σχολιάσω λοιπόν εν είδη απαντήσεως στον κ. Ντουρμά, με την εκτίμησή μου προς το πρόσωπό του δεδομένη.

*** Εγώ λοιπόν, αγαπητέ φίλε, είμαι ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΟΣ ΟΠΑΔΟΣ του Ολυμπιακού σαν ομάδα, αλλά επίσης είμαι οπαδός της ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ της ομάδας και ειδικότερα του ΗΓΕΤΗ – ΠΡΟΕΔΡΟΥ Βαγγέλη Μαρινάκη και των συνεργατών του. Το γράφω αυτό διότι έχοντας ζήσει εδώ και ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ ΔΥΟ χρόνια ως ΟΠΑΔΟΣ (από ΟΚΤΩ ετών ) και ειδικότερα τα ΠΕΝΗΝΤΑ εξ αυτών ως δημοσιογράφος και συνολικά, ΠΟΤΕ, μα ΠΟΤΕ δεν έζησα τόσο ΑΞΙΑ και κυρίως τόσο ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗ και τόσο ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΗ με την ομάδα διοίκηση.

ΔΕΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ, ΔΕΝ ΔΩΡΟΔΟΚΕΙ, ΔΕΝ ΓΛΥΦΕΙ Κ@ΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΝΟΜΗΣΕΙ ΓΗΠΕΔΑ !

*** Γι' ΑΥΤΗ λοιπόν τη διοίκηση, λέτε πως «είναι νωθρή», ότι «είναι έξω από όλα τα κέντρα αποφάσεων», ότι «οι αντίπαλοί μας αλωνίζουν στο παρασκήνιο και αποκτούν οφέλη τόσο αγωνιστικά όσο και εξωαγωνιστικά (τους χαρίζουν γήπεδα, φοροδιαφεύγουν, απειλούν ενώσεις, χρηματίζουν κτλ)»

*** Ναι, απολύτως ΣΩΣΤΑ αυτά πού γράφετε, αλλά ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΔΥΝΑΤΟΝ να ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ, χρησιμοποιώντας ΟΜΟΙΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ η διοίκηση του Ολυμπιακού, η οποία : Πρώτον ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΝΤΙΜΗ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΘΙΚΗ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΗ. Η υπό τον Βαγγέλη Μαρινάκη διοίκηση του Ολυμπιακού, ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΣΕ ΑΝΟΙΚΕΙΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ προκειμένου να αποκτήσει δύναμη στο παρασκήνιο, ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΕΙ ΣΥΜΜΟΡΙΕΡΣ, προκειμένου να ελέγχει ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ.

*** Η διοίκηση του Ολυμπιακού, φίλτατε, ΔΕΝ ΓΛΥΦΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΚΩΛΟΥΣ, ΔΕΝ ΔΩΡΟΔΟΚΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΜΕΛΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ΟΥΔΕΠΟΤΕ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΑΝ ΣΚΕΨΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΠΟΚΟΜΙΣΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΩΦΕΛΗ.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΒΑΝΤΑ ΚΑΙ ΑΝΟΧΗ

ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΡΙΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗ

*** Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑ ΟΠΑΔΟΣ και ΜΕΤΑ επιχειρηματίας. Όχι μόνο ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΕΙ από την ενασχόλησή του με την ομάδα ΜΑΣ, αλλά ΞΟΔΕΥΕΙ ΑΜΥΘΗΤΑ ΠΟΣΑ για να την διατηρεί εκεί πού την ΕΧΕΙ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΗΔΗ στα δεκατρία χρόνια πού ΖΕΙ ΜΑΖΙ ΤΗΣ. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι αυτός πού ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ κάθε ανάγκη, κάθε τμήμα, κάθε εκδήλωση ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΤΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

*** Και να σου πω και το άλλο, αγαπητότατε ; Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ΤΑ ΕΒΑΛΕ και ΤΑ ΒΑΖΕΙ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝ. Για κοίτα το λοιπόν πιο προσεκτικά, αυτό το τελευταίο, μήπως είναι και Η ΓΕΝΝΕΣΙΟΥΡΓΟΣ ΑΙΤΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ όσα εύστοχα αναφέρεις ; Μήπως η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΒΑΝΤΑ στους ΑΝΕΝΤΙΜΟΥΣ, τους ΑΝΗΘΙΚΟΥΣ, τους ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΥΣ «ανταγωνιστές» της ομάδας, είναι η βασική υπεύθυνη για την κατάσταση πού επικρατεί ;

*** Σ' αυτό λοιπόν το ΒΡΟΜΕΡΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ πού εύστοχα περιγράφετε, ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΕΤΕΧΕΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ του Βαγγέλη Μαρινάκη και της διοίκησής του. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ για να έχει κατακτήσει ΔΕΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ στα ΔΕΚΑΤΡΙΑ ως τώρα ΧΡΟΝΙΑ της εποχής Μαρινάκη. *** Και το ότι ΔΕΝ ΜΕΤΕΡΧΕΤΑΙ τους τρόπους και τις μεθόδους των άλλων, των ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΑΝΗΘΙΚΩΝ της ιστορίας πού λέγεται ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν είναι απόδειξη ... «νωθρότητας». Είναι απόδειξη ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑΣ και ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΟΥΣ ΑΓΑΠΗΣ για την ομάδα πού λατρεύεται από τον ΗΓΕΤΗ της.

ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, ΜΕΣΟΥΣΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ, ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΕΝ ΘΕΡΜΩ :

ΓΙΑ ΜΙΑ ΗΤΤΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΩΡΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ

*** Οσο για το θέμα του προπονητή, πού βάζετε με τόση αγνότητα προθέσεων στο τέλος της επιστολής, θα συμφωνήσω σε γενικές γραμμές και έχοντας ακόμα ψήγματα οργής και αγανάκτησης στις σκέψεις μου, για το ΤΑΠΕΙΝΩΤΙΚΟ 2-4 από την ομάδα του απεχθούς ( για μένα ) Ρουμάνου.

*** Όμως, φίλε μου, τέτοιες αποφάσεις, στον παρόντα χρόνο, δεν είναι δυνατόν να λαμβάνονται εν θερμώ. Ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή είναι ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ της βαθμολογίας ( εννοώ με τους βαθμούς πού ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ μέσα στο γήπεδο, ΑΓΝΟΩΝΤΑΣ την απόφαση Σταμολέκα ) και παράλληλα, ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ στο παιχνίδι για ΠΡΟΚΡΙΣΗ στην επόμενη φάση του Γιουρόπα !

*** Δεν διώχνεις λοιπόν έτσι, τον προπονητή, για ΜΙΑ ΗΤΤΑ, όσο ταπεινωτική, όσο αναπάντεχη, όσο αδικαιολόγητη και αν είναι αυτή. Και επειδή εγώ είμαι ... «ανοιχτό βιβλίο» στην καταγραφή των συναισθημάτων μου, εξομολογούμαι. Την ώρα πού το σκορ έγινε 0-4, αισθάνθηκα τόση οργή, πού αν είχα μπροστά μου τον Μαρτίνεθ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΑ ! Η ... απόλυση θα ήταν το λιγότερο.

*** Τώρα, όμως, πού μπορώ να σκεφτώ πιο ψύχραιμα, δεν θέλω ούτε να τη σκέπτομαι. Όχι, δεν είναι αναγκαιότητα μία τυχόν αλλαγή προπονητή ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΦΑΣΗ. Από κει και πέρα, όπως είπαμε και χθες, το ταμείο πρέπει να γίνεται πάντοτε στο τέλος ...

Διαβάστε επίσης