Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το τεράστιο σκάνδαλο με τον ιδιωτικό... στόλο αυτοκινήτων της ΕΠΟ

Το τεράστιο σκάνδαλο με τον ιδιωτικό... στόλο αυτοκινήτων της ΕΠΟ
Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2023 - 13:54

*** Le Baltaclan, Paris ***

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΦΑΝΟΥΣ ΣΗΨΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΠΟΥ ΣΚΕΠΑΖΟΥΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΤΟΛΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΣ ΕΠΟ

ΣΕ ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ Η ΣΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΤΑ «ΧΟΡΗΓΙΚΑ» ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΓΙΩΤΑΧΙ ;

Η ΕΚΘΕΣΗ ΜΠΙΤΖΟΥΝΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ

*** Μιλάγαμε και μιλάμε μετ' επιμονής και επιτάσεως για τον ... στόλο των ΔΕΚΑ αυτοκινήτων πού κατέχει η Επο και πού – προφανώς ... δεν της φτάνουν, γιατί έχει ενοικιάσει άλλα ... δύο, με κόστος 2500 ευρώ το μήνα !

*** Αυτά αναφέρονται μεταξύ δεκάδων άλλων, στην έκθεση της Επιτροπής Ελέγχου, Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης, όπου πρόεδρος είναι η Διονυσία Μπιτζούνη. Τα δέκα αυτοκίνητα έχουν παραχωρηθεί ως ανταποδοτική χορηγία, από συγκεκριμένες εταιρείες, θέμα για το οποίο σημειώνεται στην έκθεση :

*** «Παρά το γεγονός ότι λόγω του συμψηφιστικού χαρακτήρα της σύμβασης, η ΕΠΟ δεν επιβαρύνεται με κόστος, η παροχή διαφημιστικού ανταλλάγματος χαρακτηρίζεται υπερβολική».

*** Αναφέρεται επίσης ότι «δόθηκε κατάσταση των προσώπων που κάνουν χρήση αυτών των αυτοκινήτων, χωρίς ωστόσο να υπάρχει αιτιολογικό κείμενο για τον τρόπο που επιλέχθηκαν και τις ανάγκες που καλύπτει η χρήση τους.

*** Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί η χρήση αυτοκινήτου από τον αναπληρωτή πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Παναγιώτη Δημητρίου, ο οποίος εκ της ιδιότητάς του αναπληρώνει τον Πρόεδρο της ΕΠΟ, όταν απαιτείται. Ωστόσο ο Πρόεδρος της ΕΠΟ βρίσκεται καθημερινά στα γραφεία της ΕΠΟ»

*** Μάλιστα, κύριοι. Εχω την εντύποωση ότι κάτι μυρίζει απαίσια σ' αυτή την ιστορία. Κάτι βρομάει μπόχα, βρόμα, σήψη, δυσωδία. Και δεν θα σταματήσει να βρομάει, αν δεν δοθούν στη ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ τα ΟΝΟΜΑΤΑ των ανθρώπων πού ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΙ από την Επο του Μπαλτάκου και οι ΛΟΓΟΙ για τους οποίους τους έχουν δοθεί !

*** Διότι ναι μεν η Επο συντηρείται με ίδιους πόρους και από τα έσοδά της, δεν παύει όμως να είναι ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ πού ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ και ΚΡΙΝΕΤΑΙ σε ό,τι αφορά την ΧΡΗΣΤΗ και ΗΘΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ της από το ΣΥΝΟΛΟ των ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΙΛΑΘΛΩΝ. Εν ολίγοις δηλαδή, η οικονομική της «ανεξαρτησία» ( το γράφω για την ροή της συζήτησης ) σε σύγκρουση με τα ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΙΔΕΩΔΗ και Ο,ΤΙ τέλος πάντων πρεσβεύει ο Αθλητισμός, ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ την προκλητική, ανήθικη και ύποπτη λειτουργία της

ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΠΕΣΑΛΗΔΕΣ ΜΕ ΞΕΝΑ ΛΕΦΤΑ

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, Ο ΠΑΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΠΑΕ

ΑΚΟΥΣΙΟΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

*** Και για να τα κάνουμε πενηνταράκια. Κατ' αρχήν, η οικονομική ευμάρεια της Επο ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ στην χρηματοδότηση από ΟΥΕΦΑ και ΦΙΦΑ παρά κατά ένα μικρό, πολύ μικρό μέρος της. Βασικοί, αλλά ΑΚΟΥΣΙΟΙ χρηματοδότες της είναι ΟΙ ΠΑΕ και περισσότερο ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΑΕ, δηλαδή, το ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ !

*** Από τον Ολυμπιακό ( η μερίδα του λέοντος, πού λένε ), τον Παναθηναϊκό, τον Πάοκ και την Αεκ ( ΥΠΟΘΕΤΩ, γιατί δεν είμαι και σίγουρος ότι απ' αυτή καταβάλλονται οι υποχρεώσεις ) πληρώνονται τα γκόλντεν μπόϊς, τα μισθά, οι «αποζημιώσεις» των μετακινήσεων, τα ταξίδια, τα εκτός έδρας, τα ... ντίσνεϋλαντ για τα παιδιά των κολλητών του προέδρου ( ΝΑΙ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ' ΑΥΤΑ, όπως αποδείχτηκε στο πρόσφατο βασιλικό ταξίδι στη Μάλτα, απ' όπου το Παρίσι είναι ... δυό βήματα ) και ΟΟΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ υπερέξοδα για την ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗ αγνώστου – πάντα !!! – αριθμού και ιδιότητας των προσκεκλημένων !

ΟΙ ΠΑΕ ΠΛΕΡΩΝΟΥΝ, ΟΙ ΜΠΑΛΤΑΚΛΑΝ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΥΝ !

*** Οι ΠΑΕ πλερώνουν, οι Μπαλτακλάν διασκεδάζουν. Και πάνω στην καταγραφή της χλιδής και της σπατάλης, έρχεται και η έκθεση Μπιτζούνη να προσθέσει και τον ... στόλο των αυτοκινήτων πού έχουν ΧΟΡΗΓΗΘΕΙ σε ΑΓΝΩΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ, ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΙΔΙΟΤΗΤΩΝ !

*** Οι ερωτήσεις είναι δικαιολογημένες και οι απαντήσεις απαραίτητες. Ποιος αποφασίζει σε ποιους θα δοθούν αυτοκίνητα της Ομοσπονδίας προς χρήση ; Και ποιος είναι ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ και ΑΡΜΟΔΙΟΣ ... αμαξοκράτωρ ; Ποιος δίνει τα κλειδιά δηλαδή και σε ποιους ; Υπάρχουν υπάλληλοι με τέτοιες αρμοδιότητες, ή τα κλειδιά των αυτοκινήτων είναι στα συρτάρια του Μπαλτάκου, του Φιλιππούση ( ή ... τα έχουν πάρει μισά – μισά και ο καθένας δίνει αυτοκίνητα στους δικούς του ; )

ΣΕ ΠΛΑΝΟΔΙΟΥΣ ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΞΗΜΕΡΟΒΡΑΔΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥ ΓΟΥΔΗ ;

*** Για να κάνουμε ένα μικρό ταμείο : Εκτός από τον Πογέτ πού χρησιμοποιεί ΔΥΟ, το ένα για πάρτη του και το άλλο για όποιον γουστάρει, τα υπόλοιπα ΔΕΚΑ σε ποιους έχουν δοθεί ; Να πούμε ότι το προεδρείο και το διευθυντήριο έχουν πάρει από δύο αυτοκίνητα ; Και πάλι ... ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ αρκετά. Να πούμε ότι κάποια έχουν δοθεί προς χρήση σε κάποιους ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ; Αλλοίμονο αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, διότι τότε έχουμε ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗ προσπάθεια ΠΟΔΗΓΕΤΗΣΗΣ της ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ με Ο,ΤΙ αυτό μπορεί να σημαίνει.

*** Πού δόθηκαν, ρε ... λεβέντες της Επο τα αυτοκίνητα ; Μήπως σε κάποιους πλανόδιους ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΕΣ της ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ πού ΞΗΜΕΡΟΒΡΑΔΙΑΖΟΝΤΑΙ στα γραφεία του Γουδή και ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ, διότι απλά ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ του μεγάλου Αρχηγού και της ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ του; Μήπως κινούνται με αυτοκίνητα της Επο ΥΠΟΠΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ από τον χώρο της ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ;

*** Μπορούν να μας πού ΠΟΙΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΕΔ και ΓΙΑΤΙ κινούνται και μεταφέρονται σούρτα – φέρτα με αυτοκίνητα της Επο ; Η κυρία Μπιτζούνη είναι ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ : «Δόθηκε κατάσταση των προσώπων που κάνουν χρήση αυτών των αυτοκινήτων, χωρίς ωστόσο να υπάρχει αιτιολογικό κείμενο για τον τρόπο που επιλέχθηκαν και τις ανάγκες που καλύπτει η χρήση τους»

*** ΤΙ ΑΛΛΟ ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ Η Αρεοπαγίτης κα Μπιτζούνη για να αντιληφθούμε το μέγεθος και την έκταση του σύννεφου ΜΠΟΧΑΣ, ΣΗΨΗΣ και ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ πού σκεπάζουν την Επο και βεβαίως μέσω αυτής ΟΛΟΚΛΗΡΟ το ελληνικό ποδόσφαιρο ; Τι άλλο, για να σας υποχρεώσει, τελικά ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΤΕ, κύριε υπουργέ Οικονόμου ; ***

Η ΝΕΑ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

*** Ενδιαφέρουσα η είδηση. Κατά την χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβούλιου και μετά από πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη, τοποθετήθηκε στην ηγεσία του Αρείου Πάγου η αρεοπαγίτης Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα και προϊσταμένη της Εισαγγελίας του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου η αντεισαγγελέας Γεωργία Αδειλίνη.

*** Η κυρία Βιργινία Σακελλαροπούλου εξακολουθεί να εκτελεί καθήκοντα «υπεραθλητικής υπερεισαγγελέως» κατά τον προσφιλή χαρακτηρισμό του Κυριάκου Θωμαϊδη ***

ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΚΑΙ ... ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ !

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΟΣΑΣΟΥΝΑ

ΑΠ' ΤΟ CAS ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ !

*** Άλλη ενδιαφέρουσα – και σαφώς επίκαιρη – είδηση από το διεθνές ποδόσφαιρο. Αντιγράφω : Δικαιώθηκε από το CAS και θα πάρει κανονικά μέρος στο Conference League η Οσασούνα!

*** Η UEFA αρχικά είχε αποφασίσει να την αποκλείσει από τις φετινές ευρωπαϊκές διοργανώσεις λόγω της εμπλοκής της σε στημένα παιχνίδια της La Liga προ δεκαετίας, ωστόσο ο ισπανικός σύλλογος προσέφυγε στο CAS και τελικά δικαιώθηκε, κάτι που σημαίνει ότι θα συμμετάσχει κανονικά στα playoffs του Conference League!

*** Η Οσασούνα κέρδισε την ευρωπαϊκή της συμμετοχή μετά την εκπληκτική πορεία της στην περασμένη σεζόν, το τέλος της οποίας την βρήκε στην 7η θέση του ισπανικού πρωταθλήματος, επιστρέφοντας στις διοργανώσεις της UEFA για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2006-07» !

*** Να λοιπόν, ότι μετά την Επιτροπή Δεοντολογίας, την Επιτροπή Εφέσεων, το Διαιτητικό Δικαστήριο και ότι άλλο εν πάση περιπτώσει μεσολαβεί, υπάρχει και το ... CAS ! Εστω και μετά από δέκα χρόνια !

*** Πιάσ' τ΄ αυγό και κούρευτο, δηλαδή ***

Διαβάστε επίσης