Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Πόρνη και... τσατσά μαζί γίνεται η μπάλα απέναντι στον Ολυμπιακό!

Πόρνη και... τσατσά μαζί γίνεται η μπάλα απέναντι στον Ολυμπιακό!
Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2018 - 16:16

*** Το γράφω από τώρα για να το ξεκαθαρίσω. Αν βάλουμε σε μία ζυγαριά «ενδιαφέροντος» τον αγώνα με τη Μίλαν και αυτόν με την Αεκούλα, η ζυγαριά κλείνει υπέρ του δεύτερου.

Σε κάθε περίπτωση το ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ όλων των άλλων.

*** Ο φετινός Ολυμπιακός, δεν έχει αλλάξει μόνον σε ό,τι αφορά τους ποδοσφαιριστές και την ομάδα.

Έχει αλλάξει και στη συμπεριφορά του κόσμου. Ανέκαθεν ο ερυθρόλευκος λαός αγαπούσε με πάθος την ομάδα του. Φέτος όμως το πάθος έχει μετατραπεί σε ΛΑΤΡΕΙΑ. Δεν είναι σύνηθες, ούτε εύκολο, να χειροκροτεί ένα ολόκληρο γήπεδο την ομάδα του και τους ποδοσφαιριστές της έναν προς ένα, όταν προηγούμενα έχουν χάσει σε ένα ντέρμπι, μέσα στο γήπεδό τους.

Λατρεία ο κόσμος, άρα και οι ποδοσφαιριστές περισσότερες υποχρεώσεις απέναντί του.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ Ο ΒΟΣΝΙΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΙΠΕ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ: «Η ΜΠΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥΤΑΝΑ ΟΛΚΗΣ»!

«Πόρνη μπάλα» ήταν ο τίτλος του χθεσινού φύλλου της εφημερίδας μας (σ.σ.: του Κόκκινου Πρωταθλητή). Και αυτό ακριβώς συνέβη στο Ολυμπιακός – Πάοκ στο Καραϊσκάκη. Η πόρνη μπάλα έκανε τις... πουτανιές της πάλι και ο Ολυμπιακός έχασε δικό του παιχνίδι, ένα παιχνίδι πού ΑΝ η μπάλα... ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΡΝΗ, θα το κέρδιζε με εξευτελιστικό για τον αντίπαλό του σκορ.

Θα το δούμε το παιχνίδι παρακάτω, αλλά θα πρέπει να σταθούμε λιγάκι, για λόγους... αποκατάστασης της ιστορικής αλήθειας, στη φράση «η μπάλα είναι πουτάνα», πού αποδόθηκε στον Ίβιτσα Όσιμ.

Όντως, ο Όσιμ ήταν ο πρώτος πού συνδύασε, επισήμως, τα τερτίπια μιας πόρνης, με το ποδόσφαιρο. Μέχρι τότε βεβαίως, η φράση «πουτάνα μπάλα», κυκλοφορούσε από στόμα σε στόμα σε όλα τα γήπεδα. Κοινή ήταν η έκφραση μεταξύ των φιλάθλων – οπαδών όλων των αποχρώσεων και πολυχρησιμοποιημένη.

Ο Όσιμ λοιπόν δεν διεκδικεί την πατρότητα, αλλά την «επισημοποίηση», τρόπον τινά της έκφρασης. Ελάχιστοι όμως θυμούνται ποιά ήταν η ακριβής φράση του Όσιμ, εκείνη την ημέρα, στις 5 Σεπτεμβρίου του 1993, δηλαδή πριν από ακριβώς 25 χρόνια! Ο ίδιος την απεκάλυψε πολλά χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα τον Απρίλιο του 2014, σε συνέντευξη πού έδωσε στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», όταν ρωτήθηκε: «Η μπάλα εξακολουθεί να είναι πόρνη;»

Και ο Όσιμ απάντησε: "Δύσκολα μπορεί να προσθέσει κανείς κάτι. Η πόρνη είναι και παραμένει πόρνη. Θεραπεία δεν υπάρχει. Καμιά φορά σου δημιουργείται η ψευδαίσθηση ότι υπάρχει ελπίδα όμως αυτή εντέλει σε «πουλάει». Γι' αυτό το λόγο θα πρέπει πάντοτε να βρίσκεσαι σε ετοιμότητα. Εδώ θα ήθελα να προσθέσω ότι όταν ξεστόμισα την παραπάνω φράση εμείς είχαμε ωφεληθεί στο τελευταίο παιχνίδι από τα τερτίπια της μπάλας. Επίσης θα ήθελα να τονίσω ότι η φράση που εγώ χρησιμοποίησα ήταν «η μπάλα είναι πουτάνα ολκής» αλλά ο Δημήτρης Παναγιωτάκης το μετέφρασε ως «η μπάλα είναι πόρνη», γιατί όπως μου εξήγησε το θεώρησε λίγο τραβηγμένο. Εγώ πάντως επιμένω ότι μόνο μια «πουτάνα ολκής» μπορεί να κάνει τέτοια τερτίπια".

Ο Όσιμ λοιπόν είχε πεί ακριβώς, ότι «η μπάλα είναι πουτάνα ολκής»! Όχι... απλή πουτάνα, δηλαδή.

Σημασία όμως έχει και ΠΟΤΕ το είπε αυτό ο Βόσνιος τεχνικός. Δεν το είπε μετά από κάποιο αγώνα στον οποίο η ομάδα του είχε χάσει, ή έστω είχε έρθει ισόπαλη, αλλά μετά από αγώνα τον οποίο ο Παναθηναϊκός... είχε κερδίσει ! Θύμα της, ο Ηρακλής πού έχασε με 3-2 ένα παιχνίδι στο οποίο ήταν «παρασάγγας» ανώτερος! Ο Ηρακλής είχε προηγηθεί με 2-0 με δύο γκολ του Μπετσάνοβιτς από το πρώτο ημίχρονο. Ο Φραντζέσκος μείωσε μετά το 75' και ο Σαραβάκος ισοφάρισε λίγα λεπτά πριν τη λήξη με τον... προσφιλή του τρόπο, εκτελώντας πέναλτι πού κέρδισε ο ίδιος. Το τελικό 3-2 έκανε ο Μαυρίδης με γκολ... μετά τη λήξη του αγώνα. Πολύ μετά τη λήξη, την οποία δεν... εννοούσε να σφυρίξει ο διαιτητής.

Ο Όσιμ λοιπόν είπε αυτή τη φράση μετά από κερδισμένο παιχνίδι και λόγω των πολλών ευκαιριών πού είχε χάσει η ομάδα του, η οποία τελικά κέρδισε με τον τρόπο πού προαναφέραμε.

Και ερχόμαστε στα δικά μας. Στα τωρινά, τα Κυριακάτικα. Ο Ολυμπιακός έχασε. Και για να χάσει τον αγώνα, προηγήθηκε μια ατέλειωτη σειρά χαμένων ευκαιριών. Ευκαιρίες, αποκρούσεις, αστοχίες, γκαντεμιές, όλα τα είδαμε προχθές στο Καραϊσκάκη. Γκολ δεν είδαμε μόνο. Η μάλλον, είδαμε ένα γκολ... ανάποδο, από λάθος παίκτη σε λάθος ομάδα. Ε, ΝΑ λοιπόν γιατί η μπάλα ΕΙΝΑΙ ΠΟΥΤΑΝΑ ΟΛΚΗΣ, όπως ακριβώς το είπε πριν από 25 χρόνια ο Όσιμ.

Σιχαμένα, αλλά άκακα μαυρόασπρα ζουζουνάκια οι παίκτες του πάοκ στο Καραϊσκάκη

Η ΣΩΣΤΗ ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ:«ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ Η ΜΠΑΛΑ ΝΑ ΜΠΕΙ, ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ»

Πάμε παρακάτω. Επομένως, θα ρωτήσει κάποιος, φταίει μόνον η μπάλα ; Κανένας άλλος ; Δεν φταίνε ο προπονητής, οι παίκτες, η διαιτησία;

Η απάντηση πού εγώ δίνω, είναι ότι ΝΑΙ, μόνον η μπάλα φταίει και δη, η ΠΟΥΤΑΝΙΑ της μπάλας. Φταίει αυτό πού ο ΘΥΜΟΣΟΦΟΣ ΛΑΟΣ ΜΑΣ το έχει λανσάρει από τότε πού εμφανίστηκε στη χώρα μας το ποδόσφαιρο : «Όταν ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ η μπάλα να μπει μέσα, ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ».

Και επαναλαμβάνω. Αυτό δεν το είπε ο Όσιμ, ο Έλληνας φίλαθλος το έχει πει.

Γιατί είμαι τόσο απόλυτος ; Μα, αγαπητοί φίλοι, πως είναι δυνατόν να καταλογίσουμε ευθύνες σε κάποιον εκ των ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ του αγώνα, κάποιον ή κάποιους εξ αυτών πού ΕΛΑΜΨΑΝ στον αγωνιστικό χώρο με την απόδοσή τους, αυτών πού ΙΣΟΠΕΔΩΣΑΝ κυριολεκτικά τον αντίπαλό τους, αυτών πού έπαιξαν όπως η γάτα το ποντίκι την ομάδα της ΕΠΟ και της κυβέρνησης των συριζανελητών;

Πώς να πούμε δηλαδή ότι φταίνε οι παίκτες του Ολυμπιακού, όταν είχαν κάνει τους αντιπάλους τους να μοιάζουν σιχαμένα μεν, αλλά άκακα και ανήμπορα ζουζουνάκια σε ένα κήπο αφιλόξενο πού τους τρόμαζε και μόνο πού τον έβλεπαν;

Πώς να πούμε ότι φταίνε οι παίκτες όταν οι αντίπαλοί τους δεν κατάφερναν να αλλάξουν δεύτερη πάσα από τον τρομακτικό βρόγχο πού τους είχαν κλείσει; Πως μπορούμε να πούμε ότι έφταιγε ο προπονητής, όταν πάνω στη μεγάλη σκακιέρα του γηπέδου διέλυσε στην κυριολεξία κάθε «σύστημα», κάθε «στρατηγική», κάθε αγωνιστική ... «έμπνευση» του αντιπάλου πάγκου;

Το ξεκαθαρίζω λοιπόν, μια και καλή. Ο Ολυμπιακός έχασε ένα παιχνίδι από ομάδα ΑΠΕΙΡΩΣ ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΤΟΥ και αφού προηγουμένως την είχε πατήσει και την είχε λιώσει.

Ναι λοιπόν, ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ στο ποδόσφαιρο. Διότι η μπάλα ΗΤΑΝ και ΕΙΝΑΙ ΠΟΥΤΑΝΑ ΟΛΚΗΣ!

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ: Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΜΑΔΑΡΑ, Ο ΠΑΟΚ... ΜΠΑΛΑΦΑΡΑ!

Πως κρίνουμε τον Χασάν πού είναι απείρως προτιμότερος από τον ανύπαρκτο Πρίγιοβιτς ;

Τα αγωνιστικά συμπεράσματα από το ντέρμπι, μπορούν να συγκεντρωθούν σε μία συγκριτική φράση : Ο Ολυμπιακός έχει ομαδάρα, ενώ ο Πάοκ έχει ... μπαλαφάρα ! Και αν οι αξιότιμοι κύριοι εκ Ρωσίας απορούν για την λάξη, τους πληροφορώ ότι είναι λέξη αμιγώς ΘΕΑΤΡΙΚΗ και εννοεί την θεατρική παράσταση πού παρουσιάζεται με θαυμαστικά και επαίνους πριν ανέβει, αλλά όταν ανέβει προκαλεί το γέλιο και τα γιούχα από την προχειρότητα και την τιποτένια της αξία.

Μου είπαν ότι ο Πάοκ «πάει φουλ για τον τίτλο». Εμένα δεν μου έδωσε καμία τέτοια εικόνα. Είδα μια ομάδα αποτελούμενη από μετριότητες έως ασημαντότητες. Αν εξαιρέσει κανείς τον Μπίσεσβαρ πού έχει κάποια ποιότητα και τον Κρέσπο πού είναι γρήγορος και σταθερός στόπερ, δεν είδα κανένα άλλο παίκτη πού να ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ, έστω, σε ποιότητα τους ΥΠΕΡΑΣΟΥΣ του Ολυμπιακού. Και μην ακούσω περί Πέλκα, Λημνιού και άλλων «ταλέντων» πού ο Ρώσος έχει αρχίσει να μετράει τις ... δεκαπενταριές εκατομμυρίων πού θα κερδίσει από την πώλησή τους.

Ο Πέλκας – όπως έχω ξαναγράψει – είναι τρίχες κατσαρές (σαν ποδοσφαιριστής), ο δε Λημνιός, δεν έχει ούτε τη μισή αξία του Μάριου Βρουσάϊ, πού κοσμεί τον πάγκο του Ολυμπιακού.

Εδώ όμως θα κάνω και μία ειδική μνεία για τον πολυδιαφημισμένο Πρίγιοβιτς, πού προχθές εξουδετερώθηκε πλήρως, σε κάθε σημείο του γηπέδου, από τον ΠΛΗΘΩΡΙΚΟ ΣΤΟΠΕΡ του Ολυμπιακού, τον Τυνήσιο Μεριά.

Μα, αν ο Χασάν συγκεντρώνει από προχθές πυρά απαξίας, λόγω των μεγάλων ευκαιριών πού έχασε, τι θα έπρεπε να γίνει με τον Πρίγιοβιτς, πού δεν κατάφερε ούτε μία φορά να γίνει επικίνδυνος για τον Ανδρέα Γιαννιώτη; Τουλάχιστον ο Χασάν (εμένα ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ με την ΓΕΝΙΚΗ του εικόνα) και δημιούργησε ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ και πίεσε, και έκανε πολλές τελικές. Το ότι δεν μπήκε η μπάλα, είναι περισσότερο, όπως είπαμε, πρόβλημα της ... μπάλας. Και αν με ρωτούσαν, ποιος απ' τους δυο, θα απαντούσα ΧΩΡΙΣ μεγάλη ΣΚΕΨΗ: Χασάν!

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΝΣ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕ ΟΜΑΔΑΡΑ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ, ΑΛΛΑ... ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΦΤΙΑΞΙΜΟ ΜΕΓΑΛΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ... ΣΙΣΕ!

Στηρίζω τον δουλευταρά και ικανότατο προπονητή Μάρτινς, ως εκεί πού δεν παίρνει. Ο άνθρωπος πήρε πριν από ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ περίπου δυο ντουζίνες παίκτες πού δεν είχαν παίξει ΠΟΤΕ ΜΑΖΙ και τους έκανε ομάδα. Και τι ομάδα, ΟΜΑΔΑΡΑ. Τους έκανε ομάδα πού ΑΡΕΣΕΙ στον κόσμο, πού ΠΑΙΖΕΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΘΕΑΜΑΤΙΚΟ και ΕΛΚΥΣΤΙΚΟ για τον κάθε φίλο του ποδοσφαίρου.

Όμως, η κριτική γίνεται πάντα ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΥΡΤΗΣ, διότι αν δεν γίνει πρώτα η ... γιορτή, δεν μπορεί κανείς να την κρίνει.

Μπορώ λοιπόν να κάνω μερικές ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ παρατηρήσεις, σχετικά με το προχθεσινό ντέρμπι, χωρίς φυσικά να πιστεύω ότι με αυτές τις επιλογές το αποτέλεσμα θα ήταν σίγουρα διαφορετικό. Μπορεί ναι, μπορεί και όχι, κανείς δεν ξέρει. Από δύο ημέρες όμως ΠΡΙΝ το ντέρμπι και βασιζόμενος σε αυτά πού είδα στον αγώνα με τον Λεβαδειακό, ΕΓΡΑΨΑ ΕΔΩ ΠΕΡΑ ότι από τον ΣΙΣΕ πρέπει να ξεκινάει η σύνθεση της άμυνας του Ολυμπιακού. Δεν υπάρχει αμυντικός με τα προσόντα του Παπέ Αμπού Σισέ στη χώρα μας και ΔΥΣΚΟΛΑ μπορεί να βρεθεί στην Ευρώπη.

Ναι, βεβαίως, συμφωνώ ότι ( λόγω ηλικίας βασικά ) έχει και κάποια μειονεκτήματα, όπως για παράδειγμα κάποια ανωριμότητα, πού υπό προϋποθέσεις μπορεί και να φτάσει σε επίπεδα ανευθυνότητας.

Όμως, όλα αυτά σκεπάζονται από τα ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ του. Και να συμπληρώσω και κάτι ακόμα ; Αν δεν παίξει στο πρωτάθλημα ο ΓΙΓΑΣ ΣΙΣΕ, πως θα μπορέσει να ξεδιπλώσει τα προσόντα του σε αγώνα ευρωπαϊκής διοργάνωσης;

ΤΟ ΚΡΑΥΓΑΛΕΟ «ΜΗΝΥΜΑ» ΤΟΥ «ΜΑΓΟΥ – ΤΣΕΠΗΣ» ΠΟΝΤΕΝΣΕ

Δεν ξέρω ποια θα πρέπει να κρατήσω τελικά : Την μέτρια απόδοση του Ποντένσε στο πρώτο ημίχρονο, ή την ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ απόδοσή του στο δεύτερο;

Ο παίκτης αυτός, φίλοι μου, είναι φτιαγμένος από ΧΡΥΣΑΦΙ. Αυτά πού έκανε στο δεύτερο ημίχρονο, όταν ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΕ στην κυριολεξία όποιον από τους αμυντικούς του Πάοκ προσπάθησε να τον ανακόψει, δεν τα βλέπουμε ούτε από παίκτες της Μπαρτσελόνα, της Ρεάλ, της Μπάγερν κ.λ.π.

Παρά ταύτα, στον ίδιο αυτό μεγάλο μαέστρο, τον ασύγκριτο ΜΑΓΟ ΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣ, είμαι υποχρεωμένος να ΧΡΕΩΣΩ τις δύο φάσεις ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ, πού προτίμησε την λύση των ξεψυχισμένων σουτ, από την ΚΡΑΥΓΑΖΟΥΣΑ της πάσας στους συμπαίκτες του πού περίμεναν αμαρκάριστοι την μπαλιά του.

Τελικό συμπέρασμα, χωρίς πολλές, άσκοπες λεπτομέρειες : Ο Ποντένσε κατά την άποψή μου ΕΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ προς πάσαν κατεύθυνση, ότι η ΘΕΣΗ ΤΟΥ είναι στη ΔΕΞΙΑ ΠΛΕΥΡΑ της επίθεσης. Εκεί πού έπαιξε στο δεύτερο ημίχρονο και ΔΙΕΛΥΣΕ την άμυνα του Πάοκ.

ΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΟΜΑΡ ΚΑΙ ΤΣΙΜΙΚΑΣ

Πέρα από τους αναμφισβήτητα κορυφαίους, Καμαρά και Ποντένσε, έχω την άποψη ότι διακρίθηκαν ιδιαίτερα και οι δύο πλάγιοι οπισθοφύλακες, ο Ομάρ και ο Τσιμίκας.

Ο πρώτος εξουδετέρωσε τον πιο «δύσκολο» επιθετικό του Πάοκ, τον Μπίσεσβαρ, κράτησε ακίνδυνο τον Βιεϊρίνια και βοήθησε και μπροστά. Ειδικά μετά το 0-1, όργωσε την πτέρυγά του έχοντας τον νου του και στα αμυντικά. Φυσικά, δεν έχει την παραμικρή ευθύνη για το αυτογκόλ. Η μπάλα πέρασε εντελώς τυχαία μέσα από ένα μπέρδεμα και ήρθε στα πόδια του αμαρκάριστου Βιεϊρίνια.

Όσο για τον Τσιμίκα, και μόνο πού εξουδετέρωσε, εκτός του Λημνιού και τον πιο επικίνδυνο παίκτη του Πάοκ Μάτος, τον φέρνει στην πρώτη σειρά των διακριθέντων. Πέρασε και αρκετές φορές στη μεγάλη περιοχή, αλλά εκεί δεν κατάφερε να δώσει τις μπαλιές πού έπρεπε. Αυτό είναι και το αδύνατο σημείο του, πού πρέπει οπωσδήποτε να διορθώσει.

Απίστευτο το λάθος του Ανδρέα Γιαννιώτη και εν συνεχεία του Βούκοβιτς, πού ολοκλήρωσε την ... επίτευξη του αυτογκόλ. Αυτό όμως δεν σημαίνει και ότι θα πρέπει να τους ρίξουμε στην πυρά. Και τα λάθη, και τα αυτογκόλ, μέσα στο ποδόσφαιρο είναι και μάλιστα, είναι και ... συχνότατα.

Να θυμηθούμε το λάθος του Πασχαλάκη, στο 1-4 με τη Μπένφικα; Τον είδαμε όμως προχθές τον Πασχαλάκη, να παίζει το παιχνίδι της ζωής του στο Καραϊσκάκη, διότι απλά κανείς δεν τον κατηγόρησε για το λάθος του. Όλα μέσα στο ποδόσφαιρο είναι και όλα πρέπει να αντιμετωπίζονται με τον σωστό τρόπο.

Διαβάστε επίσης