Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΤΟ ΕΦΙΚΤΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΠΟΝΤΕΝΣΕ:«ΗΡΘΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΩ ΤΙΤΛΟΥΣ»

ΤΟ ΕΦΙΚΤΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΠΟΝΤΕΝΣΕ:«ΗΡΘΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΩ ΤΙΤΛΟΥΣ»
Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018 - 16:32

*** Απ' όλη τη φιλολογία πού αναπτύχθηκε για τον Παπαπέτρου, μια απορία μου έχει μείνει :

Γιατί τον έβαλαν να παίξει στα πλέι οφ με τον βάζελο;

Πάλι κορόιδα πιάστηκαν;

*** Είναι πλέον γεγονός εξακριβωμένο : Οι σακούλες που θα μοιράζει ο «κοντός» Ποντένσε θα είναι βιοδιασπώμενες και θα χρεώνονται 0,04 λεπτά η μία!

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΑΒΑΘΙΩΤΗΣ

«Να κερδίσω τίτλους με τον Ολυμπιακό», ζήτησε ο Ντανιέλ Ποντένσε στις πρώτες του δηλώσεις μετά την υπογραφή του συμβολαίου του. Δεν ζήτησε κάτι το ανέφικτο, ούτε καν δύσκολο. Αντίθετα, ζήτησε το εφικτό, το λογικό, το βέβαιο.

Έρχομαι στη θέση του νεαρού ποδοσφαιριστή. Πρώτη του, είναι. Ευρωπαϊκή πρώτη. Στα 22 του χρόνια, δεν έχει παίξει εκτός Πορτογαλίας. Και τώρα, αλλάζει ΧΩΡΑ, βασικά, εκτός από ομάδα. Μακριά απ' το σπίτι του, μακριά από τη γειτονιά του, μακριά από τον τρόπο ζωής πού είχε συνηθίσει.

Ο Ποντένσε έζησε έντονα το τελευταίο χρονικό διάστημα. Η αλλαγή στην καριέρα του ήταν περιπετειώδης. Αγχώδης, αγωνιώδης, θα έλεγα, χωρίς να υπερβάλω. Σκεφτείτε πόσα του έτυχαν, μετά από εκείνο το μοιραίο απόγευμα του περασμένου Μαΐου πού σημάδεψε την ψυχή του, την καριέρα του, ολόκληρη της ζωή του.

Ο Ποντένσε βίωσε το σοκ της άδικης επίθεσης οπαδών εναντίον ποδοσφαιριστών, μετά τον αγώνα πρωταθλήματος Μαρίτιμο - Σπόρτινγκ 2-1. Δεν έπαιζε σ' εκείνο τον αγώνα, αλλά ήταν παρών, στην προπόνηση, όταν γύρω στους πενήντα κουκουλοφόροι οπαδοί την διέκοψαν και άρχισαν να χτυπούν με μανία όποιον έβλεπαν μπροστά τους.

Την άλλη μέρα κιόλας, ο Ποντένσε -όπως και άλλοι συμπαίκτες του – επισκέφθηκε τον δικηγόρο του. Η προσφυγή του -βεβαίως- έγινε δεκτή και η Σπόρτινγκ έγινε παρελθόν γι' αυτόν. Όμως, το σοκ, δεν ήταν εύκολο να ξεπεραστεί.

Όλα αυτά τώρα, στο οικογενειακό, ασφαλές και πολιτισμένο περιβάλλον του Ολυμπιακού, δεν αποτελούν παρά ένα άσχημο, ένα εφιαλτικό παρελθόν. Κανείς όμως, εκτός από τον ίδιο, δεν μπορεί να ξέρει πόσο βαθιά είναι τα σημάδια πού άφησαν στον ψυχισμό του.

Δεν ήταν δυνατόν να περιμένω από αυτό το παιδί, πού ξέρει να μαγεύει μέσα στο γήπεδο, αλλά σίγουρα δεν έχει αυτή τη στιγμή την αντικειμενική δυνατότητα να πει κάτι περισσότερο από αυτό το σίγουρο, το θέσφατο, το λογικό, το εφικτό πού τον ακούσαμε να λέει: «Ήρθα για να κερδίσω τίτλους με τον Ολυμπιακό».

Θα του έλεγα, αν είχα τη δυνατότητα, ότι με τον Ολυμπιακό δεν θα κερδίσει ΜΟΝΟ τίτλους. Αυτό, είναι το πιο ΕΥΚΟΛΟ. Με τον Ολυμπιακό θα κερδίσει πολλά περισσότερα, όπως την προσωπική και οικογενειακή ΓΑΛΗΝΗ, την ΚΑΤΑΞΙΩΣΗ, την ΔΙΕΘΝΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ, την ΔΟΞΑ και τέλος, το πιο ΔΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ίσως απ' όλα τα άλλα : Την ΑΓΑΠΗ ή ακόμα και την ΛΑΤΡΕΙΑ ενός ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟΥ, ενός ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΥ, ενός απίστευτα ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥ κόσμου : Του κόσμου του Ολυμπιακού !

ΜΕΛΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΟΛΙΣΤΑΣ ΣΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ Ο ΠΟΝΤΕΝΣΕ

Ο Ντανιέλ Ποντένσε δεν είναι τυποποιημένη περίπτωση ποδοσφαιριστή, ικανού μόνο γιά τυποποιημένους ρόλους μέσα στο γήπεδο. Δεν είναι απλά ένας πολύ σπουδαίος εξτρέμ, ή ένας καλός πασαδόρος, με ιδιαίτερη ικανότητα στις ασίστ. Είναι ΚΑΙ ΑΥΤΑ, αλλά κυρίως, είναι ο ποδοσφαιριστής πού θα ΞΕΣΗΚΩΣΕΙ την εξέδρα, αυτός πού θα ΑΝΑΓΚΑΣΕΙ τον κόσμο να τον ΘΑΥΜΑΖΕΙ. Δεν είναι ένα απλό μέλος της ορχήστρας. Είναι ένας ΣΟΛΙΣΤΑΣ, απ' αυτούς πού βασικός τους ρόλος είναι να ΚΛΕΒΟΥΝ την παράσταση.

Οι ενέργειές του προέρχονται από τα αντανακλαστικά του, το ταλέντο του και την σωματοδομή του. Δεν ακολουθεί κάποιους συγκεκριμένους κανόνες, αλλά έχει την ικανότητα να ΦΤΙΑΧΝΕΙ κανόνες και να τους χρησιμοποιεί, για να βγάλει την ποιότητά του.

Η σεμνότητα και ίσως, κάποια επιφυλακτικότητα πού «έβγαλε» με τις πρώτες του δηλώσεις, εμένα με προϊδεάζουν για μία σχέση πάθους και λατρείας με ΤΟΝ Θρύλο για τη συνέχεια. Όπως συνέβη με τον Τζιοβάνι, με τον Καρεμπέ, με τον Ντάρκο, , με τον Τσόρι, με τον Αριέλ, με ΤΟΣΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΑΡΤΙΣΤΕΣ της μπάλας, πού ήρθαν, έπαιξαν και ΔΕΘΗΚΑΝ με τον Ολυμπιακό. Αυτούς πού, ακόμα και μετά την λήξη της καριέρας τους, αισθάνονται ακόμη ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ.

Ακόμη λοιπόν ο Ποντένσε δεν έχει συνειδητοποιήσει ΠΟΥ ήρθε, ΣΕ ΠΟΙΑ ομάδα θα συνεχίσει την καριέρα του, ΣΕ ΠΟΙΟ περιβάλλον θα αγωνίζεται από δω και πέρα.

Και βέβαια, ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ να είσαι ποδοσφαιριστής του ΘΡΥΛΟΥ και ΙΝΔΑΛΜΑ για τον ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΦΙΛΑΘΛΟ ΛΑΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

Δεν θ' αργήσει όμως, είμαι σίγουρος γι' αυτό.

ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΟΙ ... ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΑΣ ΝΑΙ, ΠΑΝΤΑ «ΟΛΑ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ», ΑΛΛΑ ... ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΜΕ !

Το έχω παρατηρήσει. Από σαφή εξαίρεση του κανόνα, κοντεύουν να γίνουν ... ο ίδιος ο κανόνας !

Μετά από κάθε μεγάλη μεταγραφική επιτυχία του Ολυμπιακού – και ομιλώ βασικά για την εποχή Βαγγέλη Μαρινάκη – υπάρχει ένας μικρός αριθμός, μία σαφής μειοψηφία, πού προσπαθεί να ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΙ, να ΜΑΥΡΙΣΕΙ, να ΑΠΑΞΙΩΣΕΙ την αξία της, με όποιο τρόπο και όποιο μέσον της βγαίνει πρόχειρο. Ομιλώ λοιπόν βασικά για το Facebook, όπου ένας μικρός αριθμός αναγνωστών – φίλων ανέβασε σχόλια επιφανειακά «συγκρατημένα», αλλά στην ουσία τους ΦΑΡΜΑΚΕΡΑ, ώστε να «κόβεται» η φόρα αλλά και ο ενθουσιασμός για την απόκτηση του Ποντένσε !

Πρόκειται για -τρόπος του λέγειν- «επαγγελματίες» μουρμούρηδες, γκαντέμηδες, σπασίκλες, μιρμίριδες και γκρινιάρηδες, πού πιστεύουν ότι με το να προσπαθήσουν να βγάλουν τις αρνητικές σκέψεις τους ... «εντυπωσιάζουν», ότι ... «διακρίνονται» από τους άλλους, τους ... «κοινούς οπαδούς» πού «τα βλέπουν όλα θετικά».

Το φαινόμενο βεβαίως παρατηρείται και σε μεταγραφές άλλων ομάδων, αλλά στον Ολυμπιακό έχει πλέον μεταβληθεί σε πραγματική «πληγή». Όπως πολύ εύστοχα παρατηρεί ο φίλος Πάνος Θήτα, παίρνει η Αεκ παίκτη δ' διαλογής; «Υπομονή, όλοι στο γήπεδο κρίνονται». Τον παίρνει τσάμπα; «Μάγκας ο Μελισσανίδης».

Παίρνει ο Θρύλος παίκτης ελεύθερο; «Καβούριας ο Μαρινάκης». Παίρνει Ποντένσε ; «Είναι κοντός, τραυματίας» κ.λπ.

Κάπως έτσι. Με πιο ήπια και εύπεπτα, σχόλια όπως ... «να μη βιαζόμαστε» γιατί «όλα θα τα δούμε στο γήπεδο» και άλλα παρεμφερή. Και αναφέρουν διάφορα παραδείγματα του παρελθόντος, μεταγραφές πού έγιναν δεκτές με ενθουσιασμό, αλλά τελικά δεν ευδοκίμησαν σύμφωνα με τα προσδοκώμενα.

Ομιλούμε, όμως, για - τσουβαλοποίηση. Μα και βέβαια, στο ΓΗΠΕΔΟ ή μάλλον, στο «ΓΗΠΕΔΟ», δίνεται ΠΑΝΤΟΤΕ η απόδειξη, ΓΙΑ ΟΛΑ ! Γυναίκα παντρεύεσαι, με τις καλύτερες συνθήκες, αλλά χωρίς να ξέρεις τι θα δείξει «ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ» του έγγαμου βίου. Κυβέρνηση ψηφίζεις, με τις πιο αίσιες προσδοκίες, αλλά χωρίς να ξέρεις τι θα σου βγάλει «ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ» της πολιτικής ζωής.

Η ζωή, γενικά και σφαιρικά, είναι ένα ΓΗΠΕΔΟ, όπου ΟΛΑ μπορεί να γίνουν, να συμβούν τα πάντα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να αισθανόμαστε ΕΥΤΥΧΕΙΣ, ότι δεν πρέπει να ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΜΕ και μόνο με την ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ, γιά τις επιλογές μας. Αν το κάνουμε αυτό, το σίγουρο είναι ότι Σ' ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ θα είμαστε ΑΝΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΟΙ, θα παραμένουμε ΜΙΡΜΙΡΗΔΕΣ, ΓΚΑΝΤΕΜΗΔΕΣ, ΚΑΚΟΡΙΖΙΚΟΙ.

Αφήστε λοιπόν τον κοσμάκη να ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ, όπως ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ και όποτε γουστάρει, ρε φιλύποπτοι γκρινιάρηδες. Μην του στερείτε τις μικρές αλλά τόσο απαραίτητες στη ζωή μας, μικροαπολαύσεις και μικροϊκανοποιήσεις.

Και επιτέλους, ρε κακόμοιροι, συνειδητοποιείστε το : ΟΙ ΓΚΡΙΝΙΕΣ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ - ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ... ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ !

ΣΗΜΕΡΑ «Η ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ» ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ( ΕΠΙΔΗ ... ΚΑΙ ΤΑ ΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΑΣΜΕΝΑ )

Σήμερα, λέει, θα γίνει η συνάντηση – καταλύτης για τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο, σχετικά με το νέο πρωτάθλημα. Θα συναντηθούν πάλι ο Βασιλειάδης, με τις ΠΑΕ. Δηλαδή, ο υφυπουργός Αθλητισμού με τον πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας Μπαταγιάννη, τον νομικό της σύμβουλο ( πού ο Βασιλειάδης αποκαλεί «αξιότιμο γενικό διευθυντή ) Γκαγκάτση και μερικούς «μπροστάρηδες» ιδιοκτήτες ΠΑΕ, απ' αυτούς πού αγωνίζονται αέναα για το καλό και την προκοπή του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αν θέλετε να σας περιγράψω την ΟΥΣΙΑ του τι θα συμβεί ΚΑΙ σ' αυτή τη συνάντηση, θα απαντήσω ότι θα παιχτεί το παίγνιον πού ονομάζεται ... «ποιος κοροϊδεύει, ποιόν» !

Αυτή είναι η πραγματική αλήθεια, φίλοι μου, για το τι συμβαίνει σε αυτού του είδους τις συναντήσεις. Ο ένας κοροϊδεύει τον άλλο και ... όλοι μαζί ... ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ !

Για να αντιληφθείτε πλήρως την σοβαρότητα και το κύρος με τα οποία είναι περιβεβλημένες αυτές οι συναντήσεις, αρκεί να σας πληροφορήσω ότι χθες, έσκασε μύτη και η Βού Εθνική κατηγορία. Με μπροστάρη ... ποιόν λέτε ; Τον ... Μπέο ! Ο οποίος «τα έβαλε» με τον Βασιλειάδη, γιατί «δεν καλεί και τη Βου Εθνική στο ίδιο τραπέζι».

Είναι απολύτως εύστοχος ο παραλληλισμός του Μπέου: «Στο τραπέζι» ! Πολύ σωστά το λέει, διότι περί ΤΣΙΜΠΟΥΣΙΟΥ πρόκειται, με κύριο πιάτο το ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ και ορντέβρ τα τηλεοπτικά της κρατικής τηλεόρασης. Και εδώ πού τα λέμε, τραπέζι χωρίς Μπέο, είναι τραπέζι ... χωρίς πιάτα και μαχαιροπήρουνα.

Με τον κλασικό εκβιασμό

Αυτά είναι τα σημαντικά. Και αν θέλετε να περάσουμε σε μερικές λεπτομέρειες, καμία αντίρρηση.

Τι ζήταγε, λέει, μέχρι τώρα, ο Βασιλειάδης ; Να γίνει το επόμενο πρωτάθλημα με δώδεκα ομάδες. Ο Βασιλειάδης, λέει, το ζήτησε αυτό. Να το πιστέψω ; Φυσικά ΟΧΙ ! Ποιος Βασιλειάδης, να ασχολείται τώρα με τον αριθμό των ομάδων του πρωταθλήματος Α' Εθνικής. Αυτά, είναι για τους αγαθιάρηδες πού τα κατεβάζουν αμάσητα. Τάχατες ότι ενδιαφέρεται για την ... ποιότητα του πρωταθλήματος.

Τρίχες κατσαρές. Θυμάστε ΠΟΙΟΣ ζήτησε ΠΡΩΤΟΣ τις 12 ομάδες ; Να σας θυμίσω εγώ. Η NOVA τις έχει ζητήσει και μάλιστα ΚΑΤ' ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ. Και επειδή το μπλόκ των «επενδυτών» της κακιάς ώρας βλέπει το ενδεχόμενο όπως ο διάολος το λιβάνι, προτίμησαν να ΧΑΛΑΣΟΥΝ την κεντρική διαχείριση, παρά να το δεχτούνε. Με τον κλασικό εκβιασμό του «να μην αρχίσει το πρωτάθλημα» στην άκρια του μυαλού τους, βεβαίως. Πετυχημένη η συνταγή, αν και πολυχρησιμοποιημένη, γιατί να μην την ξαναακολουθήσουν;

ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΜΑ ... ΣΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ

Πάμε τώρα στα σημερινά. Διαβάζω ( γιατί δεν μπορώ πλέον να ασχοληθώ με το ρεπορτάζ ο ίδιος ) πως ο Βασιλειάδης, λέει, υποχώρησε και τώρα δέχεται να τους μοιράσει τα εκατομμύρια του ΚΡΑΤΟΥΣ ( μέσω ΕΡΤ ή ... ΞΕ-ΕΡΤ, δεν έχει καμία σημασία, ΚΡΑΤΙΚΑ είναι πάλι ) υποχωρώντας στην αρχική του θέση, δηλαδή δεχόμενος το πρωτάθλημα των ... δεκατεσσάρων ομάδων !

Και εδώ, αρχίζει νέος κύκλος ... κολοκυθιάς.

Ναι οι δεκατέσσερις, αλλά ... να μην υποβιβαστούν τέσσερις!

Αμ' πόσες να υποβιβαστούν ; Να υποβιβαστούν τρείς και να ανέβει μόνο μία από τη Βου.

Και γιατί να ανέβει μία από τη Βου ; Αμ' πόσες ν' ανέβουν ; Να μην ανέβει καμία και να μην υποβιβαστεί καμία !

Και ποτς γκένεν αυτό; Να, να ενσωματωθούν οι κάτω – κάτω στο γκρουπ της ... «υπό - κατηγορίας της ... Α' Εθνικής» !

Και δώσ' του οι αλχημείες και δώσ' του το δούλεμα, διαρκές και αέναο. Σε δουλειά να βρισκόμαστε, τελικά.

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ, ΟΙ ΛΟΓΟΤΙΜΗΤΕΣ ΒΡΟΝΤΟΣΑΥΡΟΙ ΚΑΙ Ο ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ

Να σας πω λοιπόν εγώ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ και τι θα αποφασίσουν οι ... λογοτιμήτες κρατήστε το να το θυμάστε. Ό,τι και να αποφασιστεί ΣΗΜΕΡΑ, ό,τι και να «ισχύσει» για το νέο πρωτάθλημα, σχετικά με το πόσες θα ανέβουν και πόσες θα κατέβουν, θα είναι ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ, αποφάσεις ΚΟΥΦΙΕΣ, χωρίς κανένα ΜΕΛΛΟΝ και χωρίς ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ να υλοποιηθούν, κάποια στιγμή.

Αποφάσεις με τα λόγια είναι. Με το στόμα, χωρίς συμβόλαια και ρήτρες και κυρίως, ΧΩΡΙΣ καμία πιθανότητα να εφαρμοστούν.

Εδώ, φίλοι μου, ΝΟΜΟΙ πού πέρασαν από τη Βουλή για να ισχύσουν, και ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΟΙΤΑΙ να ισχύσουν τελικά, γιατί θα έρθουν... ΑΛΛΟΙ ΝΟΜΟΙ, να ... αλλάξουν τους παλιούς ! Και πιστεύετε δηλαδή, υπάρχει έστω ΕΝΑΣ πού να πιστεύει πως θα δεχτούν οι ΒΡΟΝΤΟΣΑΥΡΟΙ της Λίγκας να πέσουν ομάδες τους στο τέλος του πρωταθλήματος ; Θα δεχτεί, π.χ. ο Σπανός το ενδεχόμενο να πέσει ο Ατρόμητος χωρίς να αντιδράσει; Θα δεχτεί ο Πανόπουλος ; Θα δεχτούν οι Μπακοκαϋμενάκηδες ;

Η συνέχεια είναι πού απλή και την έχουμε βιώσει πολλές φορές στο παρελθόν. Μόλις τελειώσει το πρωτάθλημα, ή και ΠΡΙΝ τελειώσει, θα αρχίσουν πάλι οι πιέσεις, οι επαφές, τα ΔΣ και οι γενικές συνελεύσεις με αντικείμενο την ... αναδιάρθρωση και ... ούτω καθ' εξής. Και πάντα θα βρίσκεται ένας περίεργος κύριος πού θα κάνει τον υφυπουργό, έτοιμος να ενδώσει, αρκεί τα προσδοκώμενα να ανταποκρίνονται στην εξυπηρέτηση διαφόρων συμφερόντων.

Πάντα, βέβαια, για το ... καλό και την προκοπή του ελληνικού ποδοσφαίρου, μην τα ξεχνάμε αυτά.

Διαβάστε επίσης