Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

ΧΡΗΣΙΜΑ (;) ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΑΛ – ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

ΧΡΗΣΙΜΑ (;) ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΑΛ – ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
Τρίτη, 29 Μαΐου 2018 - 17:38

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΑΒΑΘΙΩΤΗΣ

*** Δανεικούς από τον Πάοκ θέλει ο Παναθηναϊκός.

Λογικό. Τώρα πού έπεσαν Πλατανιάς και Κασιόπη, δεν πρέπει να βρεθούν κάποιοι άλλοι να πάρουν τις θέσεις τους ;

*** Μήνυμα συμπαράστασης στον Κάριους από τον Κοστάντζο : «Τουλάχιστον απέδειξε ότι ... ΔΕΝ ΤΑ ΠΙΑΝΕΙ» !

ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΡΔΟΜΜΕΜΕΔΕΣ ΥΠΕΡΒΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΣΚΑΜΜΕΝΑ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΘΡΑΣΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ : «ΑΝΟΗΤΟΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΤΟΝ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ» !

ΥΜΝΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ... «ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΑΣ» ΤΗΛΕΠΕΡΙΓΡΑΦΕΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΣΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ

Δεν ασχολούμαι συχνά με άρθρα άλλων ... λειτουργών του τύπου, ακόμα και αν είναι υποτιμητικά γιά τη νοημοσύνη του απλού φιλάθλου. Δεν με ενοχλεί, αντίθετα βλέπω με κατανόηση τα εκθειαστικά σχόλια και τις αποθεωτικές αναλύσεις διακεκριμένων δημοσιογράφων, για τις πράξεις και τις φράσεις των παραγόντων πού τους χρησιμοποιούν γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο.

Όμως, όταν το θράσος και η ιταμότητα κάποιων εγκωμίων και ευχολογίων ξεφεύγουν από τα όρια και αγγίζουν τον Ολυμπιακό, δεν είναι δυνατόν να μένω απαθής. Προχθές, ο γνωστός δημοσιογράφος, σχολιογράφος, κατά καιρούς υμνητής της ποδοσφαιρικής αξίας αμέτρητων μετριοτήτων και βασικά τηλεπεριγραφέας Αλέξης Σπυρόπουλος, στην προσπάθειά του να καλλωπίσει και να εξαγιάσει την απόφαση του Μελισσανίδη να προσλάβει τον Ουζουνίδη, αντί του Χιμένεθ, δεν δίστασε να ΘΙΞΕΙ τον Ολυμπιακό. Χαρακτηρίζοντάς τον, ούτε λίγο, ούτε πολύ ... ανόητο ! Ακριβώς όπως το διαβάζετε. Ότι δηλαδή ο Ολυμπιακός έκανε ... ανοησία, πού δεν προσέλαβε τον Ουζουνίδη, ο οποίος εξ αιτίας της; ανοησίας αυτής του Ολυμπιακού, πήγε στην Αεκ !

Ας δούμε λοιπόν τι λέει ο Αλέξης Σπυρόπουλος και ποια είναι η πραγματικότητα : «Την ανοησία να μην τον προσλάβει, την έκανε πρόπερσι ο Ολυμπιακός. Και απόδειξη της ανοησίας, το εν συνεχεία «χρονικό των προπονητών» του Ολυμπιακού στη διετία 2016 – 18, καμιά δεκαριά. Ο Πάοκ με τον Λουτσέσκου, η Αεκ με τον Ουζουνίδη, ο Παναθηναϊκός εάν συμφωνήσουν με τον Δώνη, ξέρουν πως αυτό το κεντρικό θέμα, ο προπονητής, είναι λυμένο. Πιθανόν και ο Ολυμπιακός με τον Πέντρο Μάρτινς να το έχει, το δικό του θέμα, λυμένο. Αλλ' ο Ολυμπιακός δεν το ξέρει. Το εύχεται».

Ετσι τεκμηριώνει την άποψή του περί ανοησίας του Ολυμπιακού ο Αλέξης. Ας δούμε τώρα πως τεκμηριώνω εγώ την δική μου άποψη, ότι ο Σπυρόπουλος γράφει σκόπιμες και υποβολιμαίες παπαριές.

Λέει λοιπόν ότι απόδειξη της ανοησίας να μην προσλάβει τον Ουζουνίδη ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι του 2016, είναι ότι έκτοτε προσέλαβε «καμιά δεκαριά» προπονητές. Ωραία. Και τι έκανε ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα του 2016 – 17, πού ΔΕΝ ΠΗΡΕ τον Ουζουνίδη, αλλά προτίμησε άλλη επιλογή; Πολύ απλά, ΠΗΡΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ και με ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΞΙ πόντων από τον Πάοκ και ΔΕΚΑ από τον Παναθηναϊκό, την ομάδα του Ουζουνίδη.

Ουδεμία σύγκριση με τον Μπέντο

Πάμε όμως λίγο πιο πίσω, στον Αύγουστο του 2016, όταν ο Ολυμπιακός έψαχνε γιά προπονητή και ο Ουζουνίδης ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΝ ... ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ να αναλάβει. Η επιλογή όμως του Ολυμπιακού, τότε, λεγόταν Πάολο Μπέντο. Ο Μπέντο ξεκίνησε την χρονιά και μέχρι το Μάρτιο του 2017 πού έφυγε από τον Ολυμπιακό, είχε εδραιώσει την ομάδα στην πρώτη θέση. Δεν νομίζω ότι υπάρχει Έλληνας φίλος του ποδοσφαίρου πού να συγκρίνει τον Μπέντο με τον ... Ουζουνίδη. Ουδεμία σχέση. Και το γιατί έφυγε ο Μπέντο, δεν έχει βεβαίως καμία σχέση με τον τεχνικό πού ΒΟΛΟΔΕΡΝΕ τότε στον Παναθηναϊκό και φυσικά, δεν μπορούσε να έρθει στον Ολυμπιακό γιά καμιά ... δεκαριά λόγους.

Τι έκανε όμως ο Μαρίνος Ουζουνίδης στον Παναθηναϊκό, αυτές τις δύο χρονιές πού στεκόταν μπροστά από τον πάγκο του ; ΤΡΙΤΟΣ, είπαμε, στην βαθμολογία του 2017, αλλά στα πλέϊ οφ τελείωσε ΤΕΤΑΡΤΟΣ. Με αγώνα ΤΕΛΙΚΗ ΑΠΟΘΕΩΣΗ το 0-3 από τον Πάοκ στις 29 Απριλίου.

Να πούμε ακόμη, ότι επί Ουζουνίδη ο Παναθηναϊκος ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΣΕ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Στους ΠΕΝΤΕ αγώνες πού έδωσε, είχε ΜΙΑ νίκη και ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΗΤΤΕΣ, εκ των οποίων οι δύο ήταν εντός έδρας ! Η μοναδική ομάδα πού νίκησε ήταν η Καμπάλα και αυτή στη Λεωφόρο με την ψυχή στο στόμα, 1-0. Οι άλλοι τέσσερις αγώνες της ομάδας ήταν με Θέλτα στη Λεωφόρο ο πρώτος, στις 8 Δεκεμβρίου 2016 και τελικό σκορ 0-2.

Στη συνέχεια ήρθαν οι δύο αγώνες με την Καμπάλα και εν τέλει με τη Μπιλμπάο, 2-3 εντός και 0 – 1 εκτός. Αυτή ήταν και η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του Παναθηναϊκού και θα παραμείνει τελευταία γιά ΤΟΥΛΧΙΣΤΟΝ την προσεχή ΤΡΙΕΤΙΑ. Όμως, ο Ουζουνίδης αν και ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ όλον αυτό τον καιρό, όχι μόνο «δεν φέρει ουδεμίαν ευθύνην», αλλά ... αποθεώνεται κι' όλας από τα ΖΩΑ πού διαβάζουν αυτά πού δεν πρέπει να διαβάζουν διότι τους ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ.

Τρελά γούστα για Ουζουνίδη !

Πάμε παρακάτω. Είμαι βέβαιος ότι αν ο Αλέξης Σπυρόπουλος, πού γουστάρει τρελά τον Ουζουνίδη, ερωτηθεί, θα ξέρει να απαντήσει πόσες εκτός έδρας είχε ο Παναθηναίκός φέτος με τον Ουζουνίδη στον πάγκο του. Και αν δεν θυμάται, θα του πω εγώ. ΔΥΟ νίκες σε ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ αγώνες. Μία με τη Λάρισα το Φλεβάρη και μία με τον αποδεκατισμένο Πανιώνιο προς το τέλος του πρωταθλήματος.

Και βέβαια, ως τεράστιες επιτυχίες του Ελληνα τεχνικού μπορούν να λογισθούν και κάποια ΔΕΚΑ – ΜΗΔΕΝ σε τρείς αγώνες από τον Πάοκ, κάποια 3-0 από Αεκ, 2-3 από Λεβαδειακό, 1-4 από Λαμία και πάει λέγοντας.

Όλα αυτά, με ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ στον πάγκο. ΔΙΑΚΡΙΣΗ ουδεμία, αλλά βλέπετε, πάντα έφταιγαν «οι συνθήκες». Ο Ουζουνίδης ... ΠΟΤΕ ! Οι συνθήκες έφταιγαν, αλλά ο Ουζουνίδης πού ΤΙΣ ΗΞΕΡΕ, καθόταν και ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕ την απίστευτη ευτυχία να ΧΑΝΕΙ και να αποτυγχάνει σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά ο ίδιος ... και να μη φταίει και να αποθεώνεται ! Μοναδικό προνόμιο, μόνο γιά ομάδες με υπανάπτυκτο οπαδικό υπόβαθρο θα μπορούσε να συμβαίνει αυτό.

Και γιά να τα τελειώνουμε. Ο Αλέξης Σπυρόπουλος έγραψε άρθρο με σκοπιμότητα να κάνει την πάσα στο αφεντικό του, πού βγήκε την επομένη και έκανε ανάλογη δήλωση – ριμπάουντ : Ότι «η Αεκ θα παίξει μπαλάρα με τον Μαρίνο» και διάφορα τέτοια σαχλά.

Καλά έκανε, αφού έτσι την βλέπει τη δημοσιογραφία και την «υπηρετεί». Όμως δεν έκανε καθόλου καλά να πιάσει στο στόμα του τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ. Ούτε άξιος είναι, ούτε αρμόδιος να κολλάει χαρακτηρισμούς γιά τον Ολυμπιακό στην όποια ανάλυση – κριτική του.

Ασχολήσου με τις ΑΝΟΗΣΙΕΣ των ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΣΟΥ, Αλέξη ...

Υ.Γ. : Κάτι αρκετά νομίζω ενδιαφέρον, από το μακρινό παρελθόν. Κάποτε ( 1985 ) ο συγχωρεμένος ο κυρ Θόδωρος με ρώτησε τι γνώμη έχω για τον Αλέξη Σπυρόπουλο, πού τότε έγραφε στον ΦΙΛΑΘΛΟ και την Ελευθεροτυπία. Του είπα ότι έχει πολύ καλό χέρι και είναι δουλευταράς. Ο Νικολαϊδης φώναξε τον Σπυρόπουλο και αφού του είπε ... «εσύ δεν είσαι ο Αλέξης Σπυρόπουλος, αλλά ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» (!) τον προσέλαβε στο ΦΩΣ.

Δεν θυμάμαι αν ο Αλέξης Σπυρόπουλος πρόλαβε να κλείσει μήνα στο ΦΩΣ, πριν τον απολύσει ο Νικολαϊδης.

ΧΡΗΣΙΜΑ (;) ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΑΛ – ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ :

ΠΟΣΟ ΡΙΨΟΚΙΝΔΥΝΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΞΕΝΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ

Παίρνουν πάντα τις θέσεις ικανότερων στην ομάδα

Πολλά τα συμπεράσματα για όσους παρακολούθησαν τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Χρήσιμα συμπεράσματα, πού λένε και οι προπονητές. Διότι άχρηστα συμπεράσματα στο ποδόσφαιρο, δεν υπάρχουν.

Για μένα λοιπόν, το βασικότερο συμπέρασμα ήταν ότι το πιο επικίνδυνο πράγμα γιά μία ομάδα, είναι όταν προσλαμβάνει προπονητή ξένο, πού απαιτεί μεταγραφές παικτών από τη χώρα του και δη, από ομάδες στις οποίες έχει δουλέψει !

Και εξηγώ. Ο Γιούργκεν Κλόπ, πήγε στη Λίβερπουλ τέλη του 2015. Η Λίβερπουλ εκείνη την περίοδο ( τη μισή με Κλοπ στο τιμόνι ) τελείωσε 8η στο πρωτάθλημα. Τότε, ο Κλοπ ζήτησε και αποκτήθηκε ο τερματοφύλακας Λόρις Κάριους. Ο οποίος έπαιζε στη Μάϊντς, την πρώτη ομάδα του Κλοπ στη Μπουντεσλίγκα.

Συμπέρασμα. Τον ήξερε – τον πήρε, ο Κλόπ. Και έκτοτε τον χρησιμοποιεί εναλλάξ με τον Βέλγο Μινιολέ, πού από πολλούς θεωρείται καλύτερος του Κάριους.

Με έξι γκολ από τη Ρόμα

Είναι βέβαιο, ότι ο Κάριους χαίρει της εκτιμήσεως του Κλοπ, περισσότερο του Μινιολέ. Και αυτό βγαίνει από την επιμονή του Γερμανού προς τον ... Γερμανό, ακόμα και όταν αυτός είναι εκτός φόρμας. Και γιά να μην πάμε στα πιό παλιά, ας θυμηθούμε ότι ο Κάριους ήταν βασικός στα δύο ημιτελικά με τη Ρόμα, όπου έφαγε ΕΞΙ συνολικά γκολ ! Στα περισσότερα των οποίων έφερε προσωπική ευθύνη.

Νομίζω ότι η πιο λογική απόφαση γιά τον Κλοπ, θα ήταν να χρησιμοποιήσει τον ΕΜΠΕΙΡΟ Μινιολέ αντί του εμφανέστατα ΝΤΕΦΟΡΜΕ Κάριους. Αλλά βλέπετε, ήταν «δικό του παιδί».

Δεύτερος ίσον τίποτα

Και τι ακριβώς έχει κάνει ο Κλόπ στη Λίβερπουλ – με τη Λίβερπουλ, στα τρία χρόνια πού είναι προπονητής της ; Τίποτα το ... συναρπαστικό. Τέταρτη πέρυσι, τέταρτη και φέτος. Θα μου πείτε, έφτασε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Κι' εγώ θα σας πω, ότι ο ΠΡΩΤΟΣ είναι πάντα ΠΡΩΤΟΣ. Ο δεύτερος, δεν είναι τίποτα.

ΕΡΩΤΗΣΗ : ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ Η ... ΕΞΕΠΙΤΗΔΕΣ Ο ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΛ ΣΑΛΑΧ ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : ΕΞΕΠΙΤΗΔΕΣ Η ΠΡΟΘΕΣΗ – ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ Ο ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ !

Κάτι άλλο πού συζητήθηκε πολύ. Διαβάζω πολλές απόψεις σχετικά με τον τραυματισμό του Σαλάχ από τον αντιαθλητικό Ράμος. Οι γνώμες περί αυτού διϊστανται. Αλλοι λένε ότι ο Ράμος προκάλεσε επίτηδες τον τραυματισμό του, άλλοι ότι δεν υπήρχε τίποτα αντικανονικό, πού να αποδεικνύει πρόθεση τραυματισμού.

Πού βρίσκεται η αλήθεια, κατά την ταπεινή μου άποψη ; Κάπου στη μέση. Ο Ράμος είναι αμυντικός πού στηρίζει μεγάλο μέρος της προσφοράς του στο ΑΝΤΙΑΘΛΗΤΙΚΟ παίξιμο. Κάτι σαν τον Βράνιες της Αεκ και πολλών ακόμη Ελλήνων στόπερ. Ας θυμηθούμε εκείνο τον Καλιτζάκη, ή πιο πρόσφατα, τον Σωτήρη Κυργιάκο. Και τόσους άλλους.

Ο Ράμος λοιπόν ξεκινάει τον αγώνα με δύο προτεραιότητες. Η πρώτη, να πάρει τον αέρα – κοινώς να σπάσει τον τσαμπουκά – του προσωπικού του αντιπάλου, ή όποιου τέλος πάντων επιθετικού περνάει από τον τομέα ευθύνης του.

Η δεύτερη προτεραιότητά του είναι να τον ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ, ακόμα και προκαλώντας του τραυματισμό. Και αυτό, γιά την περίπτωση πού ο αντίπαλος είναι πολύ δύσκολος και επικίνδυνος. Νομίζω λοιπόν ότι ο Ράμος είχε ΠΡΟΘΕΣΗ να ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΕΙ τον Σαλάχ ΣΕ ΚΑΘΕ ΦΑΣΗ πού θα βρίσκονταν αντιμέτωποι και ΟΧΙ ΕΙΔΙΚΑ στη συγκεκριμένη φάση. Και αν δηλαδή δεν τραυματίζονταν σ' αυτή, ο Αιγύπτιος θα τραυματίζοντας μετά, σε άλλη φάση. Είχε μπεί στον προγραμματισμό του σκοτώστρα αντιπάλου του.

Με διαιτητή μπόσικο

Απαραίτητη προϋπόθεση γιά τους παίκτες σε στυλ Ράμος ή Βράνιες, γιά να ... ξεδιπλώσουν τις πτυχές των ... «ταλέντων» τους, είναι να έχουν ΔΙΑΙΤΗΤΗ ΜΠΟΣΙΚΟ. Να ξέρουν δηλαδή εκ των προτέρων ότι ο διαιτητής δεν πρόκειται να τους σφίξει το ζωνάρι και να τους πιέσει να παίξουν πιο ανθρώπινα.

Και όπως είδαμε, ο διαιτητής στη φάση του τραυματισμού του Σαλάχ βρισκόταν σε απόσταση ΜΙΣΟΥ ΜΕΤΡΟΥ και ΕΙΔΕ πολύ καλά την ΛΑΒΗ του Ράμος, πού χρησιμοποιείται και στην Ελληνορωμαϊκή και στην Ελευθέρα. Και βεβαίως, κράτησε την κίτρινη στο τσεπάκι του. Πως να μην τα κάνει αυτά μετά, ένας παίκτης σαν τον Ράμος ;

ΑΘΛΟΣ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟ 2-3 ΜΕ ΜΠΙΛΜΠΑΟ

Η ήττα του Παναθηναϊκού από τη Μπιλμπάο 2-3 στη Λεωφόρο, είναι πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση σε ό,τι αφορά την ικανότητα του προπονητή Ουζουνίδη στην ψύχραιμη και σωστή αντιμετώπιση των συνθηκών κρίσιμων αγώνων.

Ο Παναθηναϊκός είχε προηγηθεί με 2-0 ( Λουντ, Καμπέσας ), σκορ πού κράτησε μέχρι το 68'.

Τότε ο Αντούριθ μείωσε και τρία λεπτά αργότερα ο Ντε Μάρκος κατάφερε να ισοφαρίσει. Υστερα από τρία επίσης λεπτά, έγινε το πέναλτυ με το οποίο ο Αντούριθ έκανε την τελική ανατροπή.

Αν όχι Αεκ, πού ;

Για να δούμε κάτι. Αν ο Ουζουνίδης ΔΕΝ κατέληγε στην Αεκ, πού αλλού θα μπορούσε να πήγαινε ; Σε ποια άλλη ελληνική ομάδα, εννοώ, αφού :

Στον Ολυμπιακό δεν μπορούσε να πάει. Στον Πάοκ δεν μπορούσε να πάει, λόγω Λουτσέσκου. Στον Αστέρα Τρίπολης δεν θα μπορούσε, λόγω Βεργέτη. Στον ΠΑΣ Γιάννινα δεν θα μπορούσε, λόγω Πετράκη. Στον Ατρόμητο δεν θα μπορούσε, λόγω Κάναντυ. Στον Λεβαδειακό δεν θα μπορούσε, λόγω Ανιγκό. Τι του έμενε, λοιπόν, κανένας Απόλλωνας ( το πιο πιθανό ) ή Λαμία κ.λ.π. Το πολύ να ξαναγύριζε στον Πανιώνιο, αλλά δεν είμαι βέβαιος ότι θα τον δεχόταν ο Πανιώνιος.

Βεβαίως, πάντα υπάρχει και η λύση της Ευρώπης. Αλλά εκεί, μετράνε πολλά πράγματα για να πιάσεις. Και τα ξέρει καλά ο Μαρίνος.

Διαβάστε επίσης