Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Ο ΤΕΒΕΚΕΛΗΣ, Ο ΒΟΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ … ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΝΕΑΣ ΚΑΡΒΑΛΗΣ

Ο ΤΕΒΕΚΕΛΗΣ, Ο ΒΟΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ … ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΝΕΑΣ ΚΑΡΒΑΛΗΣ
Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018 - 15:49
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΑΒΑΘΙΩΤΗΣ
*** Παρών στη συνάντηση Τσίπρα – Δημητράκη, ήταν και ο Μελισσαν… έεεε… συγνώμη, ο Φλαμπουράρης.
ΓΛΑΦΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΝΗΜΗΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΗΡΩΪΚΗ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ, ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΡΩΗΝ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ
Αααα ! Μανάτσα λα μιζέρια, πού λέει κάποιος φίλος από την Ιταλία. Να είσαι καλά ρε Μάλαμα. Να είσαι καλά ρε Σωτήρη. Να είστε όλοι σας καλά πού με κάνατε να γυρίσω πίσω στο χρόνο, να θυμηθώ μερικές από τις πολύ ευχάριστες στιγμές της δημοσιογραφικής μου καριέρας.
Τι ωραία χρόνια. Τι ωραίες πλάκες. Τι απίστευτες – γιά το σήμερα – καταστάσεις πού ζήσαμε, ορισμένοι πολύ τυχεροί από μας, στον πολύπαθο αυτό χώρο.
Οπου οι μύθοι συναντιώνται με τις αναμνήσεις. Οπου η πραγματικότητα συναντιέται με τους θρύλους. Οπου οι μνήμες στροβιλίζουν ακούραστες σε ένα αέναο χορό, με τις φήμες και τις μυθοπλασίες.
Τι μου θύμισαν λοιπόν τα δύο αυτά «ιερά τέρατα» της ελληνικής διαιτησίας, με τις τωρινές τους κόντρες.
Μου θύμισαν πολλά παλιά, αλλά και μου έδειξαν πολλά καινούργια. Πιστεύω αρκετά ενδιαφέροντα, ειδικά τα παλιά, εκείνα των αξέχαστων και ένδοξων ημερών των σκαπανέων της ελληνικής διαιτησίας επαγγελματικού ποδοσφαίρου.
Θα ξεκινήσω με τους περίφημους και … πολυσυζητημένους τότε, «κουραμπιέδες Νέας Κάρβαλης».
Τι είναι οι «κουραμπιέδες Νέας Κάρβαλης» ; Για να τους προσαρμόσω στα σημερινά, ας πούμε ότι πρόκειται γιά τους προγόνους των … «τριγώνων Πανοράματος».
Η Νέα Κάρβαλη είναι μία κωμόπολη της Καβάλας, γνωστή γιά τους υπέροχους κουραμπιέδες της, πού θεωρούνται ( μακριά από μένα οι … διαβητικοί πειρασμοί ) οι καλύτεροι παγκοσμίως. Και πως συνδέονται οι Κουραμπιέδες της Νέας Κάρβαλης με τον Σωτήρη τον Βοργιά και τον Μάλαμα Τεβεκέλη;
Τους συνδέει μια παλιά διαιτητική ιστορία, από τις αρχές της δεκαετίας του ’90, όταν και οι δύο συνέπεσαν ( γιά ένα πολύ μικρό διάστημα ) στην ενεργό δράση. Πιο παλιός ο Βοργιάς, νεότερος ο Μάλαμας, αλλά υποδεέστερος του Σωτήρη διαιτητικά, και λόγω παλαιότητας, αλλά βασικά, επειδή ο Σωτήρης Βοργιάς ήταν αρκετά χρόνια διεθνής. Ο Μάλαμας Τεβεκέλης δεν έγινε ποτέ.
Τέλος πάντων, αγώνας της ημέρας ο περί ού ο λόγος, στην Καβάλα. Αντίπαλοι η τοπική ΠΑΕ και ο Αθηναϊκός. Ηταν αγώνας σε στυλ « ο θάνατός σου, η ζωή μου». Οποιος έχανε, χανόταν. Με την Καβάλα, όλοι οι βόρειοι. Με τον Αθηναϊκό του Σπύρου Καλογιάννη, όλο το δυναμικό της … ΕΠΑΕ. Δέδες, Λουκόπουλος, Βίκτωρας, Μελισσανίδης, οι πάντες όλοι, πού λένε.
Παραμονές του αγώνα, σκάει το μεγάλο σκάνδαλο της διαιτησίας : Διαιτητής σε αγώνα της Καβάλας, ορίζεται ο μη διεθνής Μάλαμας Τεβεκέλης. Με τέταρτο, τον διεθνή Σωτήρη Βοργιά !
Το γράψανε οι εφημερίδες, έγινε ένας μικρός χαμός, αλλά ό,τι έγραψε, δεν ξέγραψε. Και το μεγάλο ντέρμπι γίνεται με αυτή τη σύνθεση διαιτητών : Τεβεκέλης με τέταρτο τον Βοργιά. Η Καβάλα δικαίωσε τις προβλέψεις και κέρδισε με 2-1 και διαιτησία Μάλαμα 90-10 υπέρ της.
Με πλονζόν του πήραν το κουτί !
Τελειώνει το ντέρμπι και στα αποδυτήρια των διαιτητών εμφανίζεται ένας εκπρόσωπος της νικήτριας, πανευτυχής, κρατώντας τέσσερα μεγάλα κουτιά με τη φίρμα «Κουραμπιέδες Νέας Κάρβαλης» στο περιτύλιγμα. Αναλογούσε ένα γιά τον κάθε διαιτητή. Μόνο πού δεν ήταν όλα τα κουτιά ίδια. Το κουτί γιά τον διαιτητή, τον Μάλαμα, ήταν διαφορετικό από τα άλλα !
Και ποιος παρατήρησε αυτή τη λεπτομέρεια ; Μα, ποιος άλλος ; Ο Βοργιάς ! Ο οποίος αφήνει το κουτί πού του είχαν δώσει, πετάγεται από τη θέση του και παίρνει το κουτί του διαιτητή : «Αυτό γιατί είναι διαφορετικό; Τι έχει μέσα ;» ρωτάει και πάει να το ανοίξει. Ο εκπρόσωπος όμως δεν τον αφήνει. Με … πλονζόν του το παίρνει από τα χέρια λέγοντας : «Αυτό είναι γιά τον διαιτητή, εσείς έχετε άλλα». Ο Βοργιάς επιμένει, γελώντας ότι δεν είναι σωστό, ή όλοι το ίδιο κουτί, ή κανένα κουτί σε διαιτητή : «Καλά, ίδιοι δεν είναι οι κουραμπιέδες σε όλα τα κουτιά ; Τι ιδιαίτερο έχουν οι κουραμπιέδες του Τεβεκέλη;»
Απάντηση ο Βοργιάς δεν πήρε ποτέ και κάπου εκεί τελείωσε η ιστορία. Κανείς ποτέ δεν έμαθε … πόσους κουραμπιέδες είχε το κουτί του Μάλαμα και αν ήταν πιο φρέσκοι από τους κουραμπιέδες των άλλων.
Βοργιάς και Τεβεκέλης δεν ξαναβρεθήκανε ποτέ στο ίδιο μάτς ( άλλωστε ο Βοργιάς έφυγε λίγο αργότερα από τη διαιτησία. Και τώρα πού μου ήρθαν στη μνήμη όλα εκείνα, νομίζω ότι θα δικαιολογούνταν ο Μάλαμας να κρατάει «κακία» στο Σωτήρη. Αν δεν ήταν αυτός, ποτέ κανένας δεν θα μάθαινε την ιστορία με τους Κουραμπιέδες Νέας Κάρβαλης.
Ο ΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΩΣ «ΕΙΣΠΡΑΚΤΩΡ» ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΖΩΗ, ΑΛΛΑ ZEI O «AYTOΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ»
Βοργιάς : «Υπάρχουν και κάμερες στο NOVOTEL» !
Δεν φαντάζομαι να έχετε παράπονο, έτσι; Ωραίες ιστορίες οι παλιές. Με μεγάλη δόση ρομαντισμού, ακόμα και αν αφορούν γεγονότα και πράξεις όχι και τόσο … «συμβατές» με την ποδοσφαιρική «ηθική» και τους κανόνες της.
Σήμερα, όπως πολύ καλά αντιλαμβάνεστε όσοι ασχολείστε με το ποδόσφαιρο, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Πολύ πιο ρεαλιστικά, πολύ πιο «σκληρά» θα έλεγα.
Τώρα ο Τεβεκέλης εργάζεται γιά τον Πάοκ. Ο Βοργιάς γιά κανένα, μόνο γιά την πάρτη του. Αυτό όμως δεν σημαίνει και ότι δεν ασχολείται με τα τεκταινόμενα στη διαιτησία. Αυτός βλέπετε ήταν ο χώρος πού κινούνταν, μια ολόκληρη ζωή. Και συνεχίζει να ασχολείται, ψάχνοντας στο παρασκήνιο, βασικά.
Κάπως έτσι πληροφορήθηκε και τα περί χρηματισμού παράγοντα της ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής από τον Τεβεκέλη. Ο άνθρωπος αυτός, πού σύμφωνα με την καταγγελία Βοργιά «πήρε το βαλιτσάκι με τα λεφτά», έχει φύγει από τη ζωή. Οπότε, δεν μπορεί να υποστηρίξει ή να αρνηθεί την αποδιδόμενη πράξη. Όμως, ο Βοργιάς δεν δείχνει να ανησυχεί : «Ο αυτόπτης μάρτυρας όμως ζεί ! Εκείνος πού έφερε σε επαφή Τεβεκέλη και παράγοντα. Και είναι διατεθειμένος να μαρτυρήσει». Αν, βεβαίως, τον καλέσουν ποτέ να μαρτυρήσει, προσθέτω εγώ.
Όμως δεν είναι μόνον αυτό. Όπως ισχυρίζεται ο Βοργιάς, η συνάντηση έγινε στο ξενοδοχείο του αεροδρομίου. Δύο ραντεβού μάλιστα, όχι ένα ! Πέντε αστέρων το ξενοδοχείο, παρακαλώ. Πού σημαίνει ότι, υπάρχουν κάμερες, οι οποίες γράφουν ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει. Και όταν ο Βοργιάς τα λέει αυτά, χαμογελάει με νόημα.
Ρε, λέτε το θηρίο να έχει βάλει … χέρι και στις κάμερες του ξενοδοχείου; Προσωπικά, επειδή τον ξέρω καλά, δεν θα μου έκανε εντύπωση !
«Πρώτος και καλύτερος», τότε
Πάντως για την αξία του Βοργιά ως διαιτητή, ο Τεβεκέλης είχε πάντα καλή άποψη. Και του το έλεγε σε κάθε ευκαιρία : «Είσαι ο πρώτος, είσαι ο καλύτερος, μακράν ο δεύτερος».
Τότε, όταν τον είχε τέταρτο ο Σωτήρης.
ΣΑΝ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ … ΦΕΡΕ ΜΟΥ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΣ
ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Ο ΜΑΛΑΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Σωστό κι’ αυτό πού είπε ο Τεβεκέλης χθες σχετικά με τις αποκαλύψεις του Βοργιά : «Σημασία δεν έχει τι λένε γιά σένα, αλλά ποιοι το λένε».
Ακριβώς έτσι είναι. Υπάρχει όμως και μία εξ ίσου σωστή παραλλαγή : «Σημασία δεν έχει να σου κάνουν μηνύσεις και αγωγές, αλλά το ποιος θα σου τις κάνει».
Και αυτό ισχύει, Μάλαμα. Αλλά με εκείνο πού δεν συμφωνώ, είναι ότι απαξίωσες να μιλήσεις απ’ ευθείας με τον Σωτήρη. «Με τον κύριο θα μιλήσουμε μόνο στα δικαστήρια», είπες.
Και ποια ακριβώς στιγμή το είπες ; Την στιγμή πού σου έκανε την ερώτηση : «Ρε Μάλαμα, στην Καλαμάτα τι πήγες και έκανες ;»
Στάσου λοιπόν ένα λεπτό. Μπορούσες να απαντήσεις, να πείς τι ακριβώς ήθελες στην Καλαμάτα και μετά να το κλείσεις, οπότε θα ήταν διαφορετικό. Όταν όμως το κλείνεις χωρίς να δώσεις απάντηση, είναι λάθος. Τι θα πεί, θα τα πούμε στο δικαστήριο. Το δικαστήριο μπορεί να γίνει σε πεντέμισι χρόνια. Θα περιμένεις δηλαδή πεντέμισι χρόνια γιά να δώσεις απάντηση σε ένα απλό ερώτημα ; Γιά σκέψου το λιγάκι, να δείς ότι έκανες λάθος.
Και μέχρι τότε δηλαδή θα εκκρεμούν αυτά πού κατήγγειλε ο Σωτήρης. Ότι πήγες στην Καλαμάτα και «τακτοποίησες το θέμα με την Ενωση. Την ΕΠΣ Μεσσηνίας. Το θέμα με τους δύο παράγοντες, όπως είπε, πού ο ένας ήταν ποδοσφαιριστής ανύπαρκτου σωματείου και ψήφισε και ο άλλος είχε ποινές και δεν μπορούσε να ψηφίσει, αλλά ψήφισε !
Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΥΡΕΑ ΚΑΙ Ο … ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ
ΠΡΩΤΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ
Είπε κι’ άλλα, όμως. Πού κατά την ταπεινή μου άποψη, έπρεπε να καθίσεις να τον ακούσεις και να δώσεις ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ! Ναι, αγαπητέ Μάλαμα, ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ χρειάζονται σ’ αυτά τα θέματα και όχι λεονταρισμοί περί δικαστηρίων. Πρώτα ΑΠΑΝΤΑΣ επί της ΟΥΣΙΑΣ και ΜΕΤΑ, δεν σε εμποδίζει κανένας να προσφύγεις στη Δικαιοσύνη.
Ετσι είναι, Μάλαμα και απορώ πως ο φίλος σου ο Γκαγκάτσης με τις μεγάλες εμπειρίες στο χώρο της Δικαιοσύνης δεν στα έχει εξηγήσει.
Εκείνο πού δεν έχω καταφέρει να εξηγήσω, πάντως, είναι τι δουλειά έχεις να συναντιέσαι με τον Μαυρέα ! Ξέρεις ποιόν Μαυρέα σου λέω, αυτόν πού έπαιξε μπάλα και στην Καλαμάτα και στον Πάοκ. Και τώρα τι κάνει ο Μαυρέας ; Φυσικά ασχολείται επαγγελματικά με την προπονητική και ερασιτεχνικά, γύρω – γύρω με τα τοπικά και τα της ΕΠΣ.
Και ξέρεις ποιος κάρφωσε ότι συναντηθήκατε ; Ο … Κωνσταντινέας και σε … απ’ ευθείας μετάδοση μάλιστα ! Θυμάσαι τι είπε ο Κωνσταντινέας ; Να στο θυμίσω εγώ : « Τι ήθελες με τον Τεβεκέλη ;» Στη «Δίκη», αυτό.
Εντάξει, μπορεί να παίζει και το άλλο. Ότι επειδή ο Μαυρέας δεν τα πάει και πολύ καλά ως προπονητής στην πανίσχυρη ομάδα «Τέλος Αγρας» Γαργαλιάνων όπου προσφέρει τις υπηρεσίες του ( με μία εντυπωσιακή ήττα 6-0 προσφάτως από τον Πάμισσο ) ίσως να σου ζήτησε βοήθεια στην παροχή τεχνογνωσίας. Τι στην ευχή, όλη την ποδοσφαιρική Ελλάδα έχεις περιηγηθεί, όλο και κάτι παραπάνω θα ξέρεις, από πάγκους ομάδων.
ΤΡΟΜΕΡΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ … «ΕΛΛΗΝΑ ΡΟΝΑΛΝΤΟ» ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΥ
«ΜΕ … ΕΚΒΙΑΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ» !
Ο γεννηθείς στη Γερμανία ποδοσφαιριστής Παναγιώτης Βλαχοδήμος ήρθε στον Ολυμπιακό το 2012 με μεταγραφή από την Ξάνθη. Και η απόκτησή του προκάλεσε ρίγη ενθουσιασμού στον ερυθρόλευκο κόσμο, αφού συνοδεύονταν και από την φήμη του «Ελληνα Ρονάλντο» ή «Ελληνα Κρόϊφ» ή κάτι τέτοιο, δεν θυμάμαι ακριβώς.
Ατυχώς, ο Βλαχοδήμος δεν δικαίωσε τη φήμη του. Με δύο γκολ σε πέντε συμμετοχές στη σύντομη θητεία του, γρήγορα απαξιώθηκε στη φίλαθλη συνείδηση, Ετσι κανείς δεν στενοχωρήθηκε όταν την επόμενη χρονιά παραχωρήθηκε στην Αουγκσμπουργκ. Και εκεί όμ ως δεν τα κατάφερε. Η αποτυχία του ήταν εκκωφαντική με αποτέλεσμα να ξαναγυρίσει στην Ελλάδα, με τα χρώματα του Πλατανιά και στη συνέχεια του Εργοτέλη. Ξανάφυγε στο εξωτερικό και έπαιξε στη Β’ Εθνική Γαλλίας με τη Νιμ, αλλά και πάλι δεν τα κατάφερε. Μία νέα ( και τελευταία ; ) ευκαιρία να παίξει σε υψηλό επίπεδο, του έδωσε ο Παναθηναϊκός, όπου αγωνίσθηκε γιά δύο περιόδους : Δεκαέξι συμμετοχές, ένδεκα γκολ.
Την τελευταία περίοδο, ξαναφόρεσε τη φανέλα της Νιμ, πάλι Β’ Εθνική Γαλλίας, όπου φαίνεται να τα κουτσοκαταφέρνει, αλλά … ως εκεί !
Αυτός λοιπόν ο Βλαχοδήμος, ένα ταλέντο πού ποτέ δεν κατάφερε να αποτινάξει τον χαρακτηρισμό του αναξιοποίητου ταλέντου, «χρησιμοποιήθηκε» από το γνωστό site του Ιβάν Ιγκνιάτεβιτς Σαμπίντι για να πεί και αυτός την … καλή του κουβεντούλα γιά τον Ολυμπιακό : «Ο Πανόπουλος μου είπε ότι αν δεν πάω στον Ολυμπιακό θα με τελειώσει!»
Τι λές μωρέ Βλαχοδήμο ! Αλήθεια, έτσι έγινε ; Δηλαδή έπρεπε να σε απειλήσουν γιά να υπογράψεις; Στον Ολυμπιακό, το … 2012 ; Και γιατί δεν το έλεγες τότε, αλλά μας έλεγες ΑΛΛΑ ;
Να σου πω λοιπόν κάτι, να το θυμάσαι. Για να γίνει κάποιος πραγματικά μεγάλος ποδοσφαιριστής, δεν χρειάζονται μόνο τα αγωνιστικά προσόντα. Πρώτα και πάνω απ’ όλα, χρειάζεται ΗΘΟΣ και ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ. Αν δεν έχεις αυτά τα δύο, η μοίρα σου θα είναι να είσαι πάντα ένα ταλεντάκι πού δεν αξιοποιήθηκε ποτέ. Και που θα περιφέρεται πάντα στους Πλατανιάδες, τους Εργοτέληδες και τη Β’ Εθνική Γαλλίας.

Διαβάστε επίσης