Μέρα χαράς και ευτυχίας για τους Κούληδες
Αυτήν τη φορά, ο συγχρονισμός ήταν άψογος. Με την ευκαιρία της κλήρωσης του νέου πρωταθλήματος, η διοργανώτρια Superleague δημοσίευσε και τη βαθμολογία του νέου πρωταθλήματος, στην οποία φιγουράρει στην ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ, παρακαλώ, η… ΑΕΚ! Ναι, φίλοι μου, το είδαμε και αυτό απίθανο στη χώρα πού ζούμε. Πρώτη, λέει, στη βαθμολογία του πρωταθλήματος η Κούλα! Ναι, συνέβη και αυτό!
Θα μου πείτε, ακόμα το πρωτάθλημα δεν άρχισε. Και ότι αυτή είναι μία βαθμολογία άνευ αγώνων, βασισμένη απλώς στην αλφαβητική σειρά. Ναι, εντάξει, δεν λέω, αλλά μιλάμε τώρα για λεπτομέρειες. Ελάτε λίγο στη θέση του αεκιτζή οπαδού, που βλέπει μια βαθμολογία με την ομάδα του να φιγουράρει ΠΡΩΤΗ, πάνω απ’ όλες τις άλλες. Τι δηλαδή, του συμβαίνει… συχνά αυτό; Σχεδόν μία εικοσιπενταετία έχει να ζήσει τέτοια συγκίνηση! Πιτσιρικάς στα πόδια του παππού του ήταν που το είχε ξαναντικρίσει και τώρα που έχει τριανταρίσει το ξαναβλέπει. Ας είναι και μαϊμού δηλαδή, σίγουρα σε φορτίζει συναισθηματικά. Εχω φίλο και γείτονα Αεκτζή, που κοπιάρισε τη φωτογραφία αυτής της βαθμολογίας και την αποθήκευσε στα αγαπημένα, αφού πρώτα την εκτύπωσε. Ετσι, δεν έχει κίνδυνο να χάσει αυτή τη συλλεκτικής αξίας φωτογραφία.
Να ήταν, όμως, μόνον αυτό το χαρμόσυνο; Οχι, φίλοι μου. Η χθεσινή μέρα ήταν ημέρα χαράς και αγαλλίασης για τον ένδοξο κόσμο της Κούλας. Για σκεφθείτε, είναι η μέρα που η Κούλα εμφανίστηκε πρώτη στη βαθμολογία και συγχρόνως η μέρα που αποκτήθηκε ο μεγάλος και τρανός Ούγκο Αλμέιδα (για τους φίλους του, απλά «Παλτέιδα»).
Η προϊστορία του Πορτογάλου υπερπαίκτη πραγματικά πείθει και τον πιο επιφυλακτικό για την τεράστια αξία του ως σκόρερ. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ο Παλτέιδα έπαιξε σε ΣΑΡΑΝΤΑ αγώνες με ΤΕΣΣΕΡΙΣ διαφορετικές ομάδες και πέτυχε ΕΞΙ ΓΚΟΛ!
Μιλάμε δηλαδή για σεντερφοράρα ολκής, που άφησε το στίγμα του και στις τέσσερις αυτές ομάδες. Στην Τσεζένα, την Κουμπάν, την Ανζί και το Αννόβερο. Γιορτές στήθηκαν και στις τέσσερις αυτές ομάδες την ημέρα που ο Παλτέιδα τους ανακοίνωσε ότι φεύγει. Και ξέρετε γιατί συνέβη αυτό; Πάρτε τώρα ένα στατιστικό που δεν έχετε διαβάσει πουθενά:
Στους σαράντα αυτούς αγώνες που έπαιξε τα δύο τελευταία χρόνια, μόνο σε ΔΥΟ νίκησε η ομάδα του!!!
Ναι, όπως το διαβάζετε! Δύο αγώνες νίκης, τριάντα οκτώ αγώνες γκαντεμιάς. Αυτό… είναι στατιστικό για ήρωες! Για να είμαι ειλικρινής πάντως, έτσι όπως τον είδα τον Παλτέιδα στις φωτογραφίες από την άφιξή του, μου φάνηκε ίδιος με τον Αγαμέμνονα στο Troy (ο 70χρονος Bryan Cox)! Αν έχετε πρόχειρη την ταινία, βάλτε τη να παίξει και θα δείτε τον Παλτέιδα με… χλαμύδα και πανοπλία!
Ο γκαφαδόρος «Guardian» και η γκάφα της χρονιάς!
Μου γράφει ο Michael Kourtis: «Απορία έχω. Στην απορούσα εφημ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ βρήκαν δημοσίευμα της GUARDIAN περί ΜΑΡΙΝΑΚΗ και πως αγόρασε τη Νότιγχαμ. Για τη φορολογική ενημερότητα του τίγρη πότε θα βγει ένα δημοσίευμα που να λέει πως έβαλε τις εταιρείες στο αμερικανικό χρηματιστήριο ο φοροοφειλέτης του ελληνικού δημοσίου;;;;
Για να είμαστε σωστοί πάνω απ’ όλα».
Λοιπόν, μια και το θίγεις το θέμα. Καταρχήν, μιλάμε για δημοσίευμα του «Guardian». Κες κε σε… «Guardian»;
Ας δούμε, λοιπόν, με τι έχουμε να κάνουμε. Μέγας νικητής της γκάφας της χρονιάς είναι η συγκεκριμένη αγγλική εφημερίδα, λόγω του απίστευτου «λάθους» της τον περασμένο Μάρτιο, που κυριολεκτικά την έκανε ρόμπα στα πέρατα της υφηλίου! Τι έκανε, λοιπόν, ο «Guardian»; Απλά, αφιέρωσε ολόκληρο το οπισθόφυλλό του στον συγχωρεμένο τον Γιόχαν Κρόιφ, με μία φωτογραφία που έπιανε σχεδόν τη μισή σελίδα. Εκεί ήταν και η γκάφα. Στη φωτογραφία «του Κρόιφ», δεν… ήταν ο Κρόιφ, αλλά ο… Ρομπ Ρέζενμπρικ, ένας άλλος διεθνής Ολλανδός συμπαίκτης του Κρόιφ!
Τέτοια λάθη στο εξωτερικό δεν συγχωρούνται και από εκείνη την ημέρα η αξιοπιστία της εφημερίδας υπέστη ανεπανόρθωτο πλήγμα. Τόσο, ώστε να πολλοί να τη θεωρούν μία από τις πλέον αναξιόπιστες εφημερίδες της Βρετανίας, που δεν χαίρει καμίας εκτιμήσεως από το αγγλικό αναγνωστικό κοινό.
Προχθές, λοιπόν, η ίδια εφημερίδα φιλοξένησε κάποιο ανόητο άρθρο σε βάρος του Βαγγέλη Μαρινάκη, το οποίο λίαν… προθύμως (όπως πάντα) αναδημοσίευσαν και η εφημερίδα του Μελισσανίδη που ανέφερες, και το sκατοdna και το μπλογκ του Μπλιούνα της καθημερινής και άλλα παρεμφερή ΜΜΕ. Εξ αυτών και μόνο, όλοι αντιλαμβανόμαστε την… πηγή του ρεπορτάζ, που απλά αναμάσησε τα ήδη χιλιογραμμένα κείμενα των ΑΡΔάκων του συγκροτήματος Αλαφούζου. Το υπογράφει ένας απίθανος «αθλητικός ρεπόρτερ», εντελώς άγνωστος και ανίδεος περί των ποδοσφαιρικών, ακόμα και για την πατρίδα του. Προφανώς θα είχε… καλές… «π(λ)ηγές», προερχόμενες από την… Ελλάδα, αφού σε γενικές γραμμές είναι διαπιστωμένο ότι οι γνωστοί «αρσενοκοίτες» της ελληνικής δημοσιογραφίας, κάνουν εύκολα «αλλαξο…κειμενιές» με τους Εγγλέζους συναδέλφους τους. Η μέθοδος είναι γνωστή. Γράφεις εδώ ένα κείμενο με όποια μαλακία σου έρθει στο μυαλό, δήθεν… «αποκαλυπτικό» βεβαίως, το στέλνεις στην… «καλή σου» συνεργάτιδα στη Βρετανία και εκείνη το αναδημοσιεύει για δικό της, για να δείξει κιόλας στους αναγνώστες της ότι η γκάμα των γνώσεών της είναι τόσο μεγάλη, που τάχατες… γνωρίζει απ’ έξω και ανακατωτά και το παρασκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Ετσι γίνεται συνήθως δηλαδή, γι’ αυτό και δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στα «ΒΑΛΤΑ» και ενίοτε «ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ» αρθρίδια εγγλέζικων εφημερίδων.
Και για να καταλάβεις καλύτερα γιατί πράγμα μιλάμε, να συμπληρώσω ότι πρόσφατα ο γκαφαδόρος και «κιτρινιάρης» «Guardian» προσπάθησε πάλι να απασχολήσει τη διεθνή κοινή γνώμη με μία ακόμη βλακώδη… «αποκάλυψή» του:
Εγραψε ότι το όνομα της μασκότ του Euro 2016 ήταν όνομα κλεμμένο από κάποιο… «ερωτικό βοήθημα»!
Και… γ@μώ τις… αποκαλύψεις, ε; Φυσικά, η διεθνής κοινή γνώμη την έγραψε στα… παλιά της τα παπούτσια. Ουδείς ασχολήθηκε.
(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 20/07/2016)