Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Μαθήματα... οικονομίας από τον επενδυταρά Αλαφούζο

Μαθήματα... οικονομίας από τον επενδυταρά Αλαφούζο
Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2015 - 21:38

«Τι δουλειά κάνεις ;», τον ρώτησε. «Βοηθάω τον αδελφό μου».
«Κι αυτός τι δουλειά κάνει;», «Βοηθάει τον πατέρα».
«Κι ο πατέρας σας τι δουλειά κάνει;». «Ψάχνει να βρει δουλειά»!
Θυμήθηκα αυτό το χαριτωμένο, διαβάζοντας -τι άλλο;- τις εξελίξεις στον Παναθηναϊκό του Αλαφούζου. Του Παναθηναϊκού της υγείας, της ευμάρειας και της… ανάπτυξης. Του Παναθηναϊκού των ευκαιριών, του Παναθηναϊκού της εγγυημένης καριέρας και της σίγουρης επαγγελματικής αποκατάστασης.
Εδώ και μήνες πασχίζει ο Πόα του Αλαφούζου να λύσει το συμβόλαιο εκείνου του περίεργου, του Νταβίντ «Klani» Μέντες. Και ομολογουμένως, δεν ήταν και εύκολη διαδικασία. Το συμβόλαιο ήταν γερό, ο Μέντες είχε σωστούς και έμπειρους εκπροσώπους, επόμενο ήταν να μην… «κάθεται να τον πιει» !
Ολα δηλαδή οδηγούσαν σε αδιέξοδο και εκεί θα κατέληγε η ιστορία αν δεν δούλευε το πολύστροφο θυμικό της διοίκησης. «Δεν θέλει να φύγει και να γλιτώσουμε τα λεφτά της αποζημίωσής του, ή έστω ολίγα εξ αυτών ; ΟΚ., θα τον κάνουμε… βοηθό προπονητή! Ούτως ή άλλως, μεγάλος σε ηλικία είναι, τελειώνει την αγωνιστική του καριέρα όπου να ΄ναι, γιατί να μην του δώσουμε την ευκαιρία να ανοίξει μία νέα σελίδα στην επαγγελματική του σταδιοδρομία, με το… αζημίωτο φυσικά για μας και να τον κάνουμε και να μας… αγαπήσει από πάνω;».
Ο… κύβος ερρίφθη λοιπόν και ο «Klani» Μέντες ανέλαβε καθήκοντα βοηθού του… «πρώτου» προπονητή Αναστασίου. Που ασφαλώς σημαίνει ότι θέμα ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ!

«Βοηθός σκάτερ» μαζί με Ρότσα, Εκι και Σίλβα!

Παράλληλα, αξιώσεις αποζημίωσης φαίνεται να έχει εγείρει κάποια στιγμή και ο μέχρι πρότινος βοηθός του Αναστασίου (αν βεβαίως δεχτούμε, χάριν της ροής της συζήτησης, ότι ένας τιτανομέγιστος προπονητής σαν τον Αναστασίου… χρειάζεται και βοηθό!) Γιάννης Βονόρτας, ο οποίος περιπεσών σε προσωπικές «αμαρτίες», αιφνιδιαστικά απομακρύνθηκε.

Εχω την αίσθηση βεβαίως ότι το ποσόν αποζημίωσης του Βονόρτα δεν θα πρέπει να είχε καμία σχέση με το μέγεθος του αντίστοιχου ποσού για τον Μέντες, αλλά αυτό δεν λέει τίποτα. Στον Παναθηναϊκό του Αλαφούζου, ως φαίνεται, αποτελεί θέμα αρχής η μη καταβολή αποζημιώσεως. Το έχουν σε κακό δηλαδή να δίνουν λεφτά σε αυτούς που διώχνουν, ακόμα κι αν πρόκειται για ολίγα ευρουδάκια. Διότι σε αυτές τις περιπτώσεις, το θέμα δεν είναι μόνο να μη βγάζεις λεφτά απ’ την τσέπη σου, αλλά και να μη δίνεται το κακό παράδειγμα.

Τελικά, λοιπόν, ο Βονόρτας δεν απολύθηκε (ακόμα). Παραμένει για να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ομάδα… «από άλλο πόστο»! Ποιο πόστο θα είναι αυτό; Θα δούμε. Ισως να διοριστεί βοηθός του… Ρότσα, που κι αυτός περιμένει να του δοθεί ένα πόστο, πέραν του τετριμμένου πόστου του… «σκάτερ στην Αργεντινή» ! Οπου, βεβαίως, θα πρέπει να θυμηθούμε ότι και άλλοι παίκτες που περίμεναν κανένα … ευρουδάκι από παλιά χρέη, όπως π.χ. ο… Εκι Γκονζάλες (!) ή ο Σίλβα (!) κ.ά. προκειμένου να δεχτούν τον απόλυτα ΤΑΠΕΙΝΩΤΙΚΟ για την αξία και τη φήμη τους συμβιβασμό των… «εκατό δόσεων» του Αλαφούζου, «δέχτηκαν» να … αναλάβουν και αυτοί «σκάτερς» του Παναθηναϊκού στις πατρίδες τους ! Από ’κει και πέρα, αγνοούνται και ο… προτάσεις τους για την ενίσχυση του Πόα, αλλά και οι… καταβολές των δόσεων από τη διοίκηση της πρώην ομάδας τους!

Επενδυταράς στον… ύπνο του
Ετσι συμβαίνει λοιπόν φίλοι μου στον Παναθηναϊκό του ΕΠΕΝΔΥΤΑΡΑ (στον ύπνο του) Αλαφούζου και γι’ αυτό ξεκίνησα με το ανεκδοτάκι που διαβάσατε. Ο ένας ασχολείται με το να βοηθάει τον άλλο, που βοηθάει έναν άλλο, που…ψάχνει για δουλειά!

Εδώ λοιπόν φίλοι μου, έχουμε να κάνουμε με την εκδήλωση μιας … νοσηρής άποψης για την… υγεία στο ελληνικό ποδόσφαιρο! ΠΑΕ η οποία δεν έχει (;) ή τσιγκουνεύεται να πληρώσει τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών της ή ακόμα και τις πενιχρές αποζημιώσεις των στελεχών της ομάδας της, να προσπαθεί ετσιθελικά και εκβιαστικά, πολλές φορές, να αντιπαραβληθεί με άλλη ΠΑΕ με την οποία τη χωρίζει ΧΑΩΔΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΗ σε όλους τους τομείς ! Με μόνα «όπλα» της, την επικοινωνιακή της δυνατότητα λόγω της πληθώρας των ΜΜΕ που ελέγχει, αλλά και τη μοχθηρή και μισαλλόδοξη εφευρετικότητα στον τομέα του επηρεασμού του οπαδικού της κοινού!

Και επειδή εμένα μου αρέσει πάντα να γράφω την ΑΛΗΘΕΙΑ, όπως την αισθάνομαι και μου υπαγορεύουν η ΕΜΠΕΙΡΙΑ και η διαίσθησή μου, θα πρέπει να ξεκαθαρίσω πως ΔΙΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ότι ο Παναθηναϊκός ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ στο τοπικό ντέρμπι της Κυριακής!

Σ’ αυτό το συμπέρασμα με οδηγούν ορισμένα γεγονότα και καταστάσεις που ίσως για κάποιους να περνούν απαρατήρητες, για κάποιους άλλους όμως, όχι.

Βρόντησαν την «ξερή» και έπαθαν κάκωση!

Τι βλέπουμε λοιπόν στα περί ΑΕΚούλας ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών; Ιδού τα, εν ολίγοις :
Πρώτον, ο προπονητής Πογέτ με το που εμφανίστηκε στην Αθήνα έπιασε αμέσως δουλειά. Με τη μία δηλαδή, ανέλαβε την Κούλα αποχωρούντος (με… ευχαρίστηση;) του Στέλιου Μανωλά! Και εδώ θα προσθέσω ότι θεωρώ τον Στέλιο Μανωλά ιδιαίτερα ευφυή άνθρωπο. Τόσο ευφυή, ώστε να ξέρει πώς και πότε πρέπει να φύγει ! Ημουνα σίγουρος ότι ο Μανωλάς ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΟΤΑΝ να βρίσκεται στον πάγκο της Κούλας την Κυριακή στη Λεωφόρο.
Δεύτερον, ο Πόα δεν μίλησε καθόλου, δεν ανέφερε ούτε λέξη για τον ορισθέντα διαιτητή κ. Μάνταλο! Τώρα, τι σημαίνει αυτό για τον… ίδιο τον κ. Μάνταλο, δεν μπορώ να γνωρίζω, αλλά για τον Παναθηναϊκό μπορεί να σημαίνει ΠΟΛΛΑ και διάφορα.

Τρίτον, τα «του αγωνιστικού τομέα» ρεπορτάζ της ΑΕΚούλας, μου προξένησαν μεγάλο ενδιαφέρον. Διαβάζω π.χ. ότι «λόγω προβλημάτων τραυματισμών» δεν είναι βέβαιη η συμμετοχή του Αραβίδη (χρειάζεται, λέει, «ένα μικρό θαύμα» για να παίξει!!! ) του Μπαρόχα και του Ντίντακ ! Μη με ρωτήσετε πού τραυματίστηκαν όλοι αυτοί. Ισως να βρόντησαν την «ξερή» πολύ δυνατά και να έπαθαν κάκωση πυγμής.

Και επειδή μου φαίνεται ολίγον τι… παλαβό, εκτός από αστείο, να δω π.χ. τον… Κρισάντους σέντερ φορ και του… Ανέστη κάτω απ’ τα δοκάρια στη Λεωφόρο εναντίον του Πόα, νομίζω ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καν «ντέρμπι», με τη συνήθη σημασία της λέξης.

Φυσικά, η ενδεχόμενη ήττα (με … λογικό σκορ, φαντάζομαι) μιας ομάδας με φρεσκοαφιχθέντα προπονητή, ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ μπορεί να ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΘΕΙ και να οδηγήσει στην κατεύθυνση συγκεκριμένης απόδοσης ευθυνών. Ετσι, για να ξέρουμε τι μας γίνεται δηλαδή.

Αυτή είναι, επαναλαμβάνω, η ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ που έχω για το παιχνίδι της Λεωφόρου, που θεωρώ «κατ’ ευφημισμόν ντέρμπι». Δηλαδή, ντέρμπι της υγείας και της… ομορφιάς του ποδοσφαίρου…

***Οι τέσσερις λόγοι για τους οποίους ΔΙΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ότι η Κούλα θα χάσει στο «κατ’ ευφημισμόν» ντέρμπι

***Μέντες βοηθός Αναστασίου, ο Βονόρτας βοηθός… Ρότσα και δεν πληρώνουμε αποζημιώσεις

*** ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ο ευαίσθητος αθλητικός εισαγγελέας άσκησε πειθαρχική δίωξη σε βάρος των τραυματιοφορέων της Λάρισας. Χωρίς καν να το απαιτήσει ο Παναθηναϊκός!!!

*** Ετοιμος για μεγάλες τομές στην ΑΕΚούλα έδειξε ότι είναι ο Πογέτ. Με το που είδε τους αρχηγούς Κορδέρο, Ανάκογλου και Πλατέλα, τους άλλαξε αμέσως.
Και έβαλε στις θέσεις τους … πιο ψηλούς !

*** Ο Πογέτ εντυπωσίασε τους παίκτες της ομάδας του, όταν τους πληροφόρησε ότι… «δεν ήρθε για να πλουτίσει». Το είχε εμπεδώσει από πιο πριν, στη συνάντησή του με τον Μελισσανίδη.

*** Από τη μηχανή του χρόνου: Και ο Μπάκας, αγώνα Παναθηναϊκού – ΑΕΚ είχε σφυρίξει

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 31/10/2015)

Διαβάστε επίσης