Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Ξεφτίλα πέρα από κάθε όριο: Οι επτά «σφαγές» του Ολυμπιακού με «όχημα» το VAR

Ξεφτίλα πέρα από κάθε όριο: Οι επτά «σφαγές» του Ολυμπιακού με «όχημα» το VAR
Τρίτη, 9 Μαΐου 2023 - 17:50
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Μεγάλες διαστάσεις παίρνει η αλλοίωση της βαθμολογίας σε βάρος του Ολυμπιακού με... όχημα το VAR. Ο Ολυμπιακός έχασε συνολικά 14 βαθμούς και αν αναλογιστούμε ότι με τις διαιτητικές σφαγές πήραν βαθμούς οι αντίπαλοί του (συγκεκριμένα οι Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Αρης) γίνεται αντιληπτό το τεράστιο μέγεθος αλλοίωσης της βαθμολογίας. Για αυτό και οι «ερυθρόλευκοι» είναι έξαλλοι με όσα γίνονται στη διαιτησία.

Θυμίζουμε τα μεγάλα λάθη με VAR που μπλόκαραν τον Ολυμπιακό:

-Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-0 (2η αγωνιστική): Στο 82' ο VAR Ευαγγέλου (Αθηνών) δεν ειδοποίησε τον Καραντώνη (Ημαθίας) για να δώσει πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού σε χέρι του Τζουκάνοβιτς και δεύτερο σε ανατροπή του Βαλμπουενά.

-Αρης-Ολυμπιακός 2-1 (5η αγωνιστική): Πριν το δεύτερο γκολ του Αρη υπήρξε επιθετικό φάουλ του Καμάτσο στον Μπα, το οποίο δεν καταλόγισε ο Ούγγρος Μπόγκναρ, ούτε ασχολήθηκε ο VAR Μπέρκε.

-Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-1 (11η αγωνιστική): Μίλησαν και οι μουγκοί! Ο Δανός Κέλετ, στο 97' «είδε» πέναλτι του Αβιλα στον Ιωαννίδη. Ο Σούνμπεργκ τον κάλεσε για ανασκόπηση, όμως ο Κέλετ επέμεινε.

-Ολυμπιακός-ΑΕΚ 0-0 (13η αγωνιστική): Στο 59' ο Σουηδός Νάιμπεργκ ακύρωσε γκολ του Χάμες για οφσάιντ στον Μασούρα. Επίσης, δεν απέβαλε τον Αμπραμπατ με δεύτερη κίτρινη στο 60'.

-Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 0-0 (24η αγωνιστική): Ένα ακόμη διαιτητικό «χειρουργείο» στο 89'. Οι Πορτογάλοι Πινέιρο (διαιτητής) και Φάμπιο Μέλο (VAR) ανακάλυψαν οφσάιντ του Ελ Αραμπί και ακύρωσαν γκολ του Βρουσάι.

-Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-3 (πλέι οφ, 3η αγωνιστική): Είδαν και οι τυφλοί. Τέτοιο «χειρουργείο» δεν ξανάγινε, το έκανε ο ελίτ Ιταλός Μάσα, με VAR τον Πιτσινίνι που ήρθε για... τουρισμό. Δεν δόθηκε πέναλτι στον Μπακαμπού (13'), δεν αποβλήθηκε ο Σιμάνσκι (38'), ανύπαρκτο το πέναλτι στην ΑΕΚ και επιθετικό φάουλ πριν το 1-3.

-ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-0 (πλέι οφ, 8η αγωνιστική): Ο AVAR Μωυσιάδης (Ηπείρου) έβαλε τη γραμμή σε λάθος χρόνο, έπρεπε ένα κλικ πιο πίσω, με αποτέλεσμα ο Μπακαμπού να βγει οφσάιντ και να ακυρωθεί το γκολ που πέτυχε.

Εχουμε και λέμε: Κατά σειρά, «έκοψαν» δυο βαθμούς με τον Αστέρα Τρίπολης (εκτός), έναν με τον Αρη (εκτός), δυο με τον Παναθηναϊκό (εκτός), δυο με την ΑΕΚ (εντός) και δυο με τον Παναθηναϊκό (εκτός). Αυτά στην κανονική περίοδο. Οσον αφορά στα πλέι οφ, αν δεν υπήρχε ο Μάσα με τα τέσσερα σημαντικά λάθη, ο Ολυμπιακός θα είχε νικήσει (άρα έχασε τρεις βαθμούς) την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη και σα να μην έφτανε αυτό ο AVAR Μωυσιάδης του στέρησε τη νίκη στο παιχνίδι των πλέι οφ στην «ΟΠΑΠ Αρένα» και συνεπώς δυο βαθμούς.

Διαβάστε επίσης

Γελάνε και οι... στρουθοκάμηλοι!

Γελάνε και οι... στρουθοκάμηλοι!

Οι Μπένετ, Μάνταλος για μια ακόμη φορά ξεπέρασαν κάθε όριο, με τον ορισμό των Φωτιά, Διαμαντόπουλου, ενώ υπάρχει συμφωνία για ελίτ ξένους διαιτητές.

Στον κόσμο του ο Τσέφεριν

Στον κόσμο του ο Τσέφεριν

Εικονική πραγματικότητα η επιστολή του προέδρου της UEFA στον Μπαλτάκο, καθώς αν κινδυνεύουν οι ξένοι διαιτητές, κινδυνεύουν και οι Ελληνες. Κατά σύμπτωση ευνοεί το σχέδιο τους να σφυρίζουν ρέφερι της Σούπερ Λίγκας στα ντέρμπι.