Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μονόδρομος να σταματήσουν τα σκάνδαλα

Μονόδρομος να σταματήσουν τα σκάνδαλα
Πέμπτη, 13 Απριλίου 2023 - 12:35
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Εκεί που με τον Μπαλτάκο πρόεδρο στην ΕΠΟ και με τον Μπένετ επικεφαλής της ΚΕΔ νομίζουμε ότι τα έχουμε δει όλα, τελικά διαπιστώνουμε ότι δεν έχουμε δει τίποτα. Τόσο η ομοσπονδία όσο και το κορυφαίο όργανο της διαιτησίας έχουν μπει σε δίνη διασυρμού άνευ προηγουμένου, με το διεθνές ρεζιλίκι και τη γελοιοποίηση να σπάνε τα κοντέρ, όμως να μην παραιτείται κανείς.

Το ποδόσφαιρο αντί να κάνει βήματα προς τα εμπρός, κάνει βήματα προς τα πίσω. Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι «πνίγεται στον βούρκο», όλα πάνε πιο χαμηλά, όλα πάνε πιο κάτω και από τον πάτο. Αν κάποιος τα έλεγε όλα αυτά, πριν γίνουν, το σίγουρο είναι ότι θα τον έπαιρναν για τρελό, όμως η πραγματικότητα είναι αυτή που προκαλεί αηδία στους φιλάθλους.

Πλέον, δεν μπορούμε ούτε να γράψουμε τι άλλο θα δούμε ακόμα, επειδή, ειδικά, τις τελευταίες μέρες τα έχουμε δει όλα! Οσα γίνονται (είναι πολλά και δεν κρύβονται) προκαλούν σάλο και έρχονται να εκθέσουν τους αρμόδιους που δεν είναι και τόσο αρμόδιοι αλλά ποδοσφαιρικοί παράγοντες οι οποίοι αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων για τα πόστα που κατέχουν. Προσοχή, αναφερόμαστε σε όσα έχουν γίνει τις τελευταίες μέρες, επειδή αν η αναφορά μας ξεκινούσε από την αρχή της ποδοσφαιρικής χρονιάς θα χρειαζόμασταν ολόκληρο βιβλίο για να καταγράψουμε τα γεγονότα.

Δεν χρειάζεται να πάμε μακριά, αρκούν τα τελευταία παραδείγματα:

-Η γελοιοποίηση με τη μεζούρα του Μανούχου (Αργολίδας) καθώς απορρίφθηκε η ένσταση της ΑΕΚ και έγινε ο αγώνας της με τον Ατρόμητο. Όμως, η ΑΕΚ δεν έπαιξε πριν από τον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακού και πήγε νωρίς.

-Είναι νωπό ακόμη το διεθνές ρεζιλίκι με τον Πολωνό διαιτητή Ρατσκόφσκι, τους συμπατριώτες του βοηθούς και VAR που νόμιμα είχαν οριστεί στο παιχνίδι ΑΕΚ-Αρης 3-1. Από τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας προκύπτει η «πραξικοπηματική» αντικατάστασή τους από τον Διαμαντόπουλο (Αρκαδίας) και τους υπόλοιπους Ελληνες. Σε όλα αυτά προσθέστε και την αποκάλυψη του MEGA ότι ο Ρατσκόφσκι υποβλήθηκε σε αλκοτέστ και βρέθηκε απόλυτα καθαρός. Επίσης, ο Πολωνός διεθνής διαιτητής αρνείται τα πάντα.

-«Ο Μπένετ αντικατέστησε τους Πολωνούς διαιτητές λόγω της μεγάλης πίεσης των ΜΜΕ», δήλωσε ο Πολωνός αρχιδιαιτητής Τόμας Μικούλσκι, εκθέτοντας τον Αγγλο.

-Μπάχαλο ακόμη και με την έδρα του τελικού κυπέλλου αφού τον όρισαν στην Κύπρο χωρίς να ρωτήσουν την αστυνομία. Ηρθε και το... χαστούκι από τη Μεγαλόνησο καθώς η αστυνομία δεν έδωσε άδεια, με αποτέλεσμα να ξεφτιλιστούν η ΕΠΟ και ο Μπαλτάκος.

-Άλλη μια απόδειξη ότι τον τελικό Κυπέλλου ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, που θα έπρεπε να είναι γιορτή επειδή είναι και... σύμμαχοι της «εξυγίανσης» δεν τον θέλει ούτε ο Μπέος καθώς ο Δήμαρχος Βόλου απάντησε αρνητικά στη διεξαγωγή του στο Πανθεσσαλικό Στάδιο επειδή οι επαγγελματίες της περιοχής φοβούνται μην ισοπεδώσουν την πόλη όπως το 2017.

Πού αλλού γίνονται αυτά; Ολα αυτά δεν είναι και λίγα. Όλα αυτά δείχνουν ότι η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο.

Αν το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν αλλάξει, τότε θα βουλιάξει στον βόθρο και δεν θα έρχονται καλοί ξένοι διαιτητές και ξένοι ποδοσφαιριστές. Η αρχή πρέπει να γίνει από την ΕΠΟ που έχει αποδείξει ότι είναι ανίκανοι και ακατάλληλοι.

Μια αρχή θα είναι οι αρμόδιοι, Κυβέρνηση, FIFA, UEFA να τελειώσουν τα «συνεργεία» και τη «συμμορία» που λυμαίνεται το χώρο του ποδοσφαίρου. «Υπάρχει σχέδιο εξυγίανσης από ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ και εκεί πρέπει να πάμε» δήλωσε (MEGA, 12/4) ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Τι περιμένουν, καθώς όπως παραδέχθηκε είναι «αδιανόητο να μη μπορούμε να έχουμε καλούς, σοβαρούς ξένους διαιτητές»;

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης