Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μπαλτάκος, Φιλιππούσης «ομολογούν» τον λόγο για διοικούσα στην ΕΠΟ

Μπαλτάκος, Φιλιππούσης «ομολογούν» τον λόγο για διοικούσα στην ΕΠΟ
Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2023 - 21:36

Η κατάσταση στην ΕΠΟ δεν περιγράφεται πλέον με τη φράση «εκεί που νομίζουμε ότι τα έχουμε δει όλα, τελικά διαπιστώνουμε ότι δεν έχουμε δει τίποτα». Αυτά που γίνονται στην ομοσπονδία δεν έχουν προηγούμενο, δεν είναι απλά τα χειρότερα, είναι απαράδεκτες καταστάσεις.

Κανονικά, θα έπρεπε να έχουν οδηγήσει σε παραίτηση τους Μπαλτάκο, Φιλιππούση (εξαιτίας του πολέμου τους γίνονται όλα), όπως και της ΕΕ που όχι μόνο τους ανέχεται αλλά έχει χωριστεί σε μπλοκ του βορρά (που στηρίζεται από τον ΠΑΟΚ) και σε μπλοκ του νότου (που στηρίζεται από την ΑΕΚ). Εφόσον δεν γίνεται τίποτα από αυτά, υπάρχει σπουδαίος λόγος να παρέμβουν οι ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ για να επιβάλλουν διοικούσα επιτροπή.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Τάκης Μπαλτάκος και ο εκτελεστικός διευθυντής Ιάκωβος Φιλιππούσης κατηγορούν ο ένας τον άλλον ότι δεν εφαρμόζει το καταστατικό. Ποιές άλλες «ομολογίες» χρειάζονται η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ για να κινηθούν;

Ο καβγάς γίνεται για το κουμάντο. Ενας ακόμη λόγος που το καταστατικό γίνεται κουρέλι!

Σε προηγούμενη συνεδρίαση της ΕΕ συγκρούστηκαν μέχρι και για το ποιος πρέπει να συγκαλεί την Εκτελεστική Επιτροπή και παράλληλα να κάνει έλεγχο απαρτίας. Ο Εκτελεστικός Διευθυντής φέρεται να κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΕΠΟ ότι ούτε η τελευταία σύγκλησή της ήταν με βάση το καταστατικό. Ο δε Μπαλτάκος τον αγνόησε για τον έλεγχο απαρτίας και όταν ο Φιλιππούσης διαμαρτυρήθηκε ο πρόεδρος της ΕΠΟ απάντησε: «Νιώθω ανατριχίλα! Για αυτό είχα φαγούρα»!

Ο Φιλιππούσης θέλει να είναι πιο πάνω από τον πρόεδρο! «Δεν είμαι υπάλληλος, είμαι στέλεχος, είμαι όργανο όπως ο πρόεδρος και η Εκτελεστική Επιτροπή» λέει σε κάθε ευκαιρία.

Μέχρι που ο πρόεδρος της ΕΠΟ συγκαλεί συμβούλια από δικό του πρωτόκολλο (!), ενώ το (κανονικό) πρωτόκολλο στην ομοσπονδία είναι ένα! Ο εκτελεστικός διευθυντής, ενώ η νομική υπηρεσία της ομοσπονδίας στελεχώνεται από επτά άτομα, σύμφωνα με συζήτηση που έγινε στη συνεδρίαση της περασμένης Τρίτης προσλαμβάνει νομικούς χωρίς απόφαση της διοίκησης, όπως τον κ. Κατσαούνη που συστεγάζεται με τον επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας της ΕΠΟ, Νίκο Μπάρτζη για να κάνει έφεση στην υπόθεση Κολιολιού (επίσης χωρίς απόφαση της ΕΠΟ). Ο δε αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης προανάγγειλε ότι θα στείλει τον Φιλιππούση στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Μύλος!

Όλοι ασχολούνται με την κόντρα τους (εκτός από τους συμβούλους μέχρι και οι ΕΠΣ έχουν χωριστεί σε στρατόπεδα) και η ΕΠΟ έχει γίνει ξέφραγο αμπέλι. Κανονικά, η ΕΠΟ έπρεπε να ασχολείται με την πρόοδο του αθλήματος.

Διαβάστε επίσης