Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Η πολυϊδιοκτησία σε πρώτο πλάνο...

Η πολυϊδιοκτησία σε πρώτο πλάνο...
Παρασκευή, 1 Μαΐου 2020 - 22:05
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Για να μην ξεχνιόμαστε, επειδή κάποιοι προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν με ανύπαρκτες υποθέσεις. Το μεγάλο πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι η τελεσίδικη καταδίκη του ΠΑΟΚ για την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας με την Ξάνθη και ότι καθυστερεί να κοπεί ο... ομφάλιος λώρος με την ομάδα της Θράκης. Οι ποδοσφαιρικοί κανονισμοί προβλέπουν τον τρόπο, που είναι ο υποβιβασμός, όμως η Κυβέρνηση έκανε «ρουσφέτι» στην ομάδα της Θεσσαλονίκης με την αλλαγή των ποινών σε απλή αφαίρεση βαθμών. Αρα, χάθηκε η μπάλα..

Πάντως, η καταδίκη του ΠΑΟΚ συγκεντρώνει τα βλέμματα, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η FIFA και η UEFA έχουν σε πρώτο πλάνο την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ-Ξάνθης, κάτω από τη... στέγη του Ιβάν Σαββίδη. Ως γνωστόν το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται υπό την εποπτεία τους, τους ενδιαφέρει και η λειτουργία της αθλητικής δικαιοσύνης, παράλληλα με την τήρηση των κανονισμών. Αρα, FIFA και UEFA παρακολουθούν όσα γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο, άρα και τον διασυρμό του ΠΑΟΚ λόγω της τελεσίδικης καταδίκης του.

Φυσικά, η υπόθεση αναμένεται να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις, μόλις φτάσει στο CAS. Ηδη ο Ολυμπιακός κατέθεσε προσφυγή, ενώ ο ΠΑΟΚ την... μεταφράζει! Άλλωστε, υπάρχει και διεθνές νομικό ενδιαφέρον επειδή για τις ποινές εφαρμόστηκε μια τροπολογία-έκτρωμα, που ψηφίστηκε μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου και δεν εφαρμόστηκαν οι κανονισμοί του ποδοσφαίρου, οι οποίοι προβλέπουν υποβιβασμό των ΠΑΟΚ, Ξάνθης και σκληρές ποινές για τους Σαββίδη, Πανόπουλο, Συγγελίδη, Πιαλόγλου κτλ...

Το συμπέρασμα που προκύπτει από όλα είναι ότι ο ΠΑΟΚ, μετά το «ντου» του Σαββίδη με το όπλο δημιούργησε και το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών στο ελληνικό ποδόσφαιρο, την πολυϊδιοκτησία.

Διαβάστε επίσης

Ο Ολυμπιακός «σέρνει» τον ΠΑΟΚ στο CAS

Ο Ολυμπιακός «σέρνει» τον ΠΑΟΚ στο CAS

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν το πάνω χέρι επειδή ο ΠΑΟΚ καταδικάστηκε τελεσίδικα για πολυϊδιοκτησία, ενώ ζητούν την εφαρμογή κανονισμών (=υποβιβασμός), καθώς βάση αυτών εκδικάζει. Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας...