Πολυϊδιοκτησία: Ο ΠΑΟΚ «κρύβεται» και εκτίθεται όλο και πιο πολύ
Η τακτική του ΠΑΟΚ, μετά την απόφαση-καταπέλτης της ΕΕΑ για την πολυϊδιοκτησία με την Ξάνθη είναι μια. Πετάει τη μπάλα στην κερκίδα. Με την προσφυγή στο Διοικητικό Εφετείο, με την οποία ζητεί ακύρωση της απόφασης της ΕΕΑ και με άλλη προσφυγή, παράλληλα με την Ξάνθη όλα αυτά, στο Συμβούλιο της Επικρατείας για δήθεν κακή σύνθεση της ΕΕΑ, η ομάδα της Θεσσαλονίκης δίνει την εντύπωση ότι δεν θέλει να εκδικαστεί η υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας, από τον αθλητικό δικαστή της Superleague, τη Δευτέρα 17/02 και ώρα 9.30 π΄μ.. Αρα, βάζει μπουρλότο στο πρωτάθλημα, επειδή πρόκειται για υπόθεση (σ.σ. πολυϊδιοκτησία ΠΑΟΚ και Ξάνθης) που θα επηρεάσει την κορυφή και την ουρά, ενώ υπενθυμίζουμε ότι οι δυο ομάδες κινδυνεύουν με υποβιβασμό.
Πέντε λόγοι για μη αναβολή
Ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη έκαναν προσφυγή πριν δημιουργηθούν έννομα αποτελέσματα. Όμως, υπάρχουν αρκετοί λόγοι που επιτάσσουν να απορριφθεί το αίτημα αναβολής:
1) Η απόφαση της ΕΕΑ είναι δεσμευτική και παράλληλα είναι η μόνη αρμόδια να ελέγξει την πολυϊδιοκτησία. Η ΕΕΑ είναι ισχυρή, επειδή ο νόμος την... όπλισε. Η Επιτροπή στελεχώνεται από πρώην δικαστικούς, νομικούς, οικονομολόγους, μέχρι και από καθηγητές πανεπιστημίου, άρα έχουν τις γνώσεις να εξετάσουν πολυϊδιοκτησία, σε αντίθεση με τις πειθαρχικές επιτροπές. Μάλιστα, ο νόμος δίνει εξουσία στην ΕΕΑ να ζητεί στοιχεία από άλλες δημόσιες υπηρεσίες (διωκτικές αρχές, φορολογικές αρχές, ΑΔΑΕ, ΣΔΟΕ κτλ) αλλά και από ιδιωτικούς φορείς, π.χ. τις τράπεζες. Τέτοια εξουσία δεν έχει ο αθλητικός δικαστής που απλά πρέπει να επιβάλει την ποινή, επειδή δεν μπορεί να μπει στην ουσία της υπόθεσης.
2) Ναι μεν ο ΠΑΟΚ, θα υποστεί ανήκεστο βλάβη, αλλά αναστολή δεν δίδεται όταν είναι υπέρτερο το δημόσιο συμφέρον ή και όταν το τακτικό ένδικο βοήθημα, δηλαδή η αίτηση ακύρωσης, είναι προδήλως αβάσιμο.
3) Η αθλητική δικαιοσύνη δεν σχετίζεται με την τακτική. Άρα, μπορεί να εξετάσει την υπόθεση.
4) Η FIFA και η UEFA θέλει τέτοιες υποθέσεις να τελειώνουν γρήγορα.
5) Αν ισχύει ότι εκτός από το Διοικητικό Εφετείο, ο ΠΑΟΚ έχει προσφύγει και στο Συμβούλιο της Επικρατείας έχει κάνει δυο προσφυγές για την ίδια υπόθεση! Δηλαδή, ό,τι κάτσει; Τι θα πει είναι για άλλο λόγο; «Ένσταση» για την ΕΕΑ έπρεπε να κάνει όταν έγιναν οι αλλαγές ή πριν αυτή εξετάσει την υπόθεση. Αν είναι να προσφύγει και για τον κακό καιρό...
Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει επίσης και την εξής τακτική: Άλλα λέει και άλλα κάνει! Πριν βγει το σκεπτικό της δεσμευτικής, πάντα σύμφωνα με νομικούς κύκλους, απόφασης της ΕΕΑ φώναζε, επειδή καθυστερούσαν. Τώρα, που βγήκε κατέθεσε αίτημα ακύρωσης της στο Διοικητικό Εφετείο!
Αν ήταν «γονατογράφημα»
Αφού το σκεπτικό είναι «γονατογράφημα», όπως το χαρακτήρισαν, δηλαδή πρόχειρο γιατί δεν το αντικρούουν; Γιατί τόσο καιρό δεν παρουσίασαν ούτε ένα στοιχείο που να αντικρούει τις αποδείξεις, παρά διαδίδουν αερολογίες;
Η ΕΕΑ είναι επιτροπή πολλών ετών, με τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών της διορισμένα από τον ΣΥΡΙΖΑ, έχει ασχοληθεί με πολλές σοβαρές υποθέσεις, γιατί ο ΠΑΟΚ είναι ο μόνος που βρέθηκε να την αμφισβητήσει και να την πολεμά; Επειδή οι απόψεις της δεν συμφωνούν με το πάνελ της εκπομπής του Θωμαΐδη και με τα όσα γράφονται στο ομόσταυλο σάιτ της προπαγάνδας;
Η ΕΕΑ έγραψε πόρισμα 84 σελίδων για την απόφαση. Όμως, από τον ΠΑΟΚ δεν είδαμε ούτε μια... αράδα ως αντεπιχείρημα.
Οι φίλαθλοι βλέπουν και κρίνουν. Τι φοβάται ο ΠΑΟΚ;