Εμπαιγμός και αναξιοπιστία: Ο Ολυμπιακός αποχώρησε από τη σύσκεψη για το Ντέρμπι!

Ο Ολυμπιακός αποχώρησε από τη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του επερχόμενου ντέρμπι με την ΑΕΚ στη Handball Premier, εκφράζοντας έντονη δυσαρέσκεια για τις εξελίξεις κατά τη διάρκειά της.
Η σύσκεψη διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα και αρχικά υπήρξε συμφωνία μεταξύ όλων των εμπλεκομένων, συμπεριλαμβανομένης της ΑΕΚ και της Αστυνομίας, για τη χωρητικότητα της αίθουσας "Κασιμάτης" στις 650 θέσεις αλλά και του τρόπου που θα γινόταν η καταμέτρηση ούτως ώστε να μην υπάρξουν υπεράριθμοι.
Στην αρχή της σύσκεψης, η Αστυνομία παρουσίασε ένα έγγραφο που ανέφερε ότι η επιτρεπόμενη χωρητικότητα της αίθουσας "Κασιμάτης" είναι διπλάσια, δηλαδή 1.300 θέσεις (το οποίο ωστόσο αφορούσε ολόκληρη την αίθουσα και όχι τη μισή η οποία χρησιμοποιείται για το χάντμπολ). Μετά από πολλά χρόνια, εμφανίστηκε αυτό το χαρτί πρώτη φορά, σαν από…θαύμα! Παρ' όλα αυτά, ο Ολυμπιακός, δείχνοντας καλή πίστη και μετά από διαβουλεύσεις, αποδέχθηκε τη συζήτηση και τελικά συμφωνήθηκε ο αριθμός στις 650 θέσεις, με καθορισμένο τρόπο καταμέτρησης. Γιατί, όπως όλοι γνωρίζουν, το κύριο θέμα στο συγκεκριμένο γήπεδο είναι ότι μπαίνουν πάντα και χωρίς τον απαραίτητο έλεγχο, υπεράριθμοι στην κερκίδα.
Ωστόσο αφού είχε ολοκληρωθεί η συζήτηση και είχε επέλθει συμφωνία, ο επικεφαλής της Αστυνομίας στη σύσκεψη υποστήριξε ότι όσα συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν μέχρι εκείνο το σημείο δεν αποτελούσαν δεσμευτικές συμφωνίες, αλλά απλώς προτάσεις, και πως δεν υπήρχε πρόθεση να καταγραφούν γραπτώς. Θύμισε καταστάσεις «Εδεσσαϊκού», με την περίφημη ατάκα «πρώτα είπαμε ότι συμφωνούμε, αλλά μετά είπαμε ότι δεν συμφωνήσαμε και δεν θα τα δώσουμε γραπτά», δημιουργώντας εύλογες απορίες για τη σοβαρότητα της διαδικασίας.
Ο Ολυμπιακός θεώρησε ότι η στάση αυτή συνιστά εμπαιγμό και αποφάσισε να αποχωρήσει από τη σύσκεψη, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία του για τη διαδικασία και τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το θέμα η Αστυνομία. Φαίνεται πως κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για το ποιοι θα μετρούν και θέλουν να κάνουν τα στραβά μάτια.
Γι’ αυτό και δεν θέλουν να είναι γραπτά όσα είχαν συμφωνηθεί αρχικά.