Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

To MEGA για την κατάκτηση του Super Cup! (video)

To MEGA για την κατάκτηση του Super Cup! (video)
Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2024 - 15:31

Το Super Cup Ελλάδας στο χάντμπολ των ανδρών, κατέκτησε ο Ολυμπιακός, φτάνοντας τους 315 τίτλους, στα πέντε βασικά ομαδικά αθλήματα. Στο διεθνές τουρνουά μπάσκετ της Κρήτης, ο Ολυμπιακός επικράτησε 78-66 της Βίρτους Μπολόνια.

Η σεζόν στο χάντμπολ ξεκινά βαμμένη στα ερυθρόλευκα. Ο Ολυμπιακός κατάκτησε το Super Cup, νικώντας στον τελικό που έγινε στην Ηλιούπολη τον ΠΑΟΚ με 32-25.

Όπως το 2022 και πέρυσι, οι «ερυθρόλευκοι» κερδίζουν τον πρώτο τίτλο της χρονιάς για τρίτη συνεχόμενη φορά και φτάνουν τους 10 από συστάσεως του τμήματος. Πρόσθεσαν δε ένα ακόμα τρόπαιο σε όσα έχει κατακτήσει ο σύλλογος και ανέρχονται πλέον αισίως σε 315 λίγο πριν συμπληρωθούν τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του.

Αυτό είναι το πρώτο καλάθι του Εβάν Φουρνιέ με τη φανέλα του Ολυμπιακού μπροστά σε κόσμο. Δεν πέτυχε πολλά στα αποκαλυπτήριά του στο τουρνουά της Κρήτης, τελείωσε με 5 πόντους τον αγώνα με τη Βίρτους Μπολόνια. Έβαλε όμως κι αυτός το χεράκι του, ώστε ο Ολυμπιακός να νικήσει με 78-66.

Την πιο πολλή δουλειά βέβαια, έκαναν οι Πίτερς και Βεζένκοφ με 16 και 15 πόντους αντίστοιχα, δείχνοντας ότι μια χαρά μπορούν να παίξουν καλά και οι δύο μαζί στη θέση 4. Ουσιαστικός ο Ράιτ κάλυψε καλά το κενό των Φαλ, Μιλουτίνοφ στο 5 με 12 πόντους, 7 ριμπάουντ, σταθερά καλή και η άμυνα, που έκανε τη διαφορά στο δεύτερο μέρος, οπότε οι ερυθρόλευκοι ανέτρεψαν το προβάδισμα της Βίρτους, που είχε φτάσει και το +12, και πήραν τα ηνία στα χέρια τους. Με αποτέλεσμα να προκριθούν στον αποψινό τελικό με τη Φενερμπαχτσέ.

Σε μια σπουδαία κίνηση προχώρησε η ομάδα βόλεϊ του Παναθηναϊκού τιμώντας σε φιλικό αγώνα με τα Βριλήσσια τη μνήμη της εμβληματικής αρχηγού της, Ρούξι Ντουμιτρέσκου. Η φανέλα με το 9 αποσύρθηκε, ο γιος της Φίλιππος και η οικογένειά της τιμήθηκαν από το σύλλογο, ενώ οι φίλοι της ομάδας, που βρέθηκαν στο «Παύλος Γιαννακόπουλος» την χειροκρότησαν για μία τελευταία φορά.

Η Ντουμιτρέσκου έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Μάρτιο σε ηλικία μόλις 47 ετών.

Διαβάστε επίσης