Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Άστατος ο καιρός την Τρίτη (video)

Άστατος ο καιρός την Τρίτη (video)
Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2024 - 16:25

Την Τρίτη αναμένεται άστατος καιρός, στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με ισχυρές καταιγίδες, τοπικές χαλαζοπτώσεις και πολλούς κεραυνούς.

Έντονα φαινόμενα θα σημειωθούν μέχρι το απόγευμα στα δυτικά, και συγκεκριμένα στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο.

Αναμένεται μια γρήγορα κίνηση της κακοκαιρίας ανατολικότερα, και από το μεσημέρι τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν τη Θεσσαλία και κυρίως τη Μακεδονία. Αργά το βράδυ ισχυρές καταιγίδες προβλέπονται στη Θράκη και στο βόρειο Αιγαίο. Στις υπόλοιπες περιοχές οι βροχές θα είναι μέχρι μέτριας έντασης και πιο τοπικές.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, θα κυμανθεί περίπου σε κανονικά επίπεδα. Θα φτάσει το μεσημέρι τους 26-27 στα δυτικά και βόρεια, 30 στη Θράκη και έως 31 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί και στο Αιγαίο νοτιοδυτικοί 4-6 μποφόρ. Σημαντική όμως θα είναι η ενίσχυσή τους κατά τη διάρκεια των φαινομένων.

Στην Αττική προβλέπονται αρχικά λίγες νεφώσεις, οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές μέχρι και το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22-29 βαθμούς, νότιοι οι άνεμοι 4-6 μποφόρ.

Άστατος θα είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη, με βροχές και από το μεσημέρι προβλέπεται να σημειωθούν ισχυρές καταιγίδες μέχρι το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20-27 βαθμούς και οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4-6 μποφόρ.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Την Τετάρτη, η κακοκαιρία θα επηρεάσει κυρίως τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο, μέχρι και τα Δωδεκάνησα, με ισχυρές καταιγίδες μέχρι και το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται τοπικές βροχές , με σταδιακή βελτίωση σε όλη τη χώρα από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα πλησιάσει τους 28 στα δυτικά και βόρεια, και 30-31 στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3-5, στο βόρειο Αιγαίο και 6 μποφόρ.

Την Πέμπτη τοπικές βροχές αναμένονται στο ανατολικό Αιγαίο μέχρι το μεσημέρι, και στο Ιόνιο από το μεσημέρι. Γενικά ο καιρός θα είναι αίθριος και αρκετά βελτιωμένος. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μια μικρή άνοδο, πλησιάζοντας το μεσημέρι τους 30 βαθμούς κατά μέσο όρο και έως 34 στην κεντρική Ελλάδα. Από νότιες διευθύνσεις οι άνεμοι στα πελάγη 2-4 μποφόρ.

[/

Διαβάστε επίσης

Μπόρες & βροχές την Τετάρτη (video)

Μπόρες & βροχές την Τετάρτη (video)

Μπόρες, βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Άστατος ο καιρός την Δευτέρα (video)

Άστατος ο καιρός την Δευτέρα (video)

Η νέα βδομάδα θα ξεκινήσει με μια φθινοπωρινή κακοκαιρία, με βροχές και καταιγίδες από τα δυτικά, που σταδιακά θα επηρεάσουν και την υπόλοιπη χώρα.