Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Κανδύλας: «Για τέτοια δυνατά ματς ήρθαμε στο τουρνουά, είναι αυτό που θέλαμε για την προετοιμασία»

Κανδύλας: «Για τέτοια δυνατά ματς ήρθαμε στο τουρνουά, είναι αυτό που θέλαμε για την προετοιμασία»
Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2024 - 10:19

Παρότι πραγματοποίησε εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, με γρήγορο χάντμπολ, η ομάδα χάντμπολ του Ολυμπιακού/Ομίλου Ξυνή δεν τα κατάφερε στο τρίτο -και τελευταίο- ματς του πρώτου ομίλου (τρίτο διαδοχικό, σε τρεις ημέρες) του τουρνουά της Οχρίδας «Krste Andonovski», καθώς ηττήθηκε με 28-26 από την Αλκαλόιντ, μία από τις τρεις πρώτες δυνάμεις της Βόρειας Μακεδονίας.

Κόντρα σε μία σαφώς πιο έτοιμη και πολύπειρη ευρωπαϊκή ομάδα (συμμετέχει στο EHF European League), με προπονητή έναν θρύλο του αθλήματος, τον Κύριλ Λαζάροφ, οι «ερυθρόλευκοι», στο τέταρτο φιλικό προετοιμασίας τους και τρίτο «τεστ» στο -υψηλού επιπέδου- τουρνουά της Βόρειας Μακεδονίας, αν και ήταν μπροστά στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο με πολύ καλή εμφάνιση, γνώρισαν την ήττα, αφού επηρεάστηκαν και από την αποχώρηση του Πέριτς, με μικροτραυματισμό, στο 35ο λεπτό.

Το Σάββατο (24/8, 18:45), η ομάδα του Ζέλικο Μπάμπιτς θα αντιμετωπίσει τον χαμένο του Βαρντάρ-Τσέλιε στην Οχρίδα, στον μικρό τελικό, με στόχο τη νίκη και την τρίτη θέση στο τουρνουά.

Ο αρχηγός του Θρύλου, Πέτρος Κανδύλας, δήλωσε: «Το πιο δύσκολο ματς του τουρνουά, απέναντι σε μια ομάδα που έχει και εμπειρία και ταχύτητα και παίζει ωραίο, ευρωπαϊκό χάντμπολ. Εμείς, είχαμε... δύο πρόσωπα, ένα πολύ καλό πρόσωπο στο πρώτο ημίχρονο, στο οποίο βρήκαμε λύσεις στην επίθεση της Αλκαλόιντ, ενώ παράλληλα, είχαμε πολύ καλά ποσοστά και στη δική μας επίθεση, χτυπώντας με τα πίβοτ μας. Στο δεύτερο ημίχρονο, ήρθε η κούραση, κάποιες κακές ενέργειες, ενώ τα λάθη μπροστά τα πληρώναμε με κόντρες, κάτι το οποίο σε αυτό το επίπεδο, αν συμβεί, είναι δύσκολο να κερδίσεις ένα παιχνίδι. Για τέτοια παιχνίδια ήρθαμε σε αυτό το τουρνουά, δυνατά παιχνίδια, ανταγωνιστικά και θεωρώ, ότι είναι ακριβώς αυτό που θέλαμε για αυτή την περίοδο που βρισκόμαστε».

Διαβάστε επίσης