Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Άστατος ο καιρός την Δευτέρα (video)

Άστατος ο καιρός την Δευτέρα (video)
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2024 - 17:10

Η νέα βδομάδα θα ξεκινήσει με μια φθινοπωρινή κακοκαιρία, με βροχές και καταιγίδες από τα δυτικά, που σταδιακά θα επηρεάσουν και την υπόλοιπη χώρα.

Τη Δευτέρα προβλέπονται μέχρι το μεσημέρι αραιές νεφώσεις στα ηπειρωτικά, πιο πυκνές στα δυτικά, όπου θα σημειώνονται τοπικές βροχές από το πρωί. Το μεσημέρι η συννεφιά θα πυκνώσει σε όλη την χώρα και παράλληλα οι βροχές στα δυτικά θα δυναμώσουν, το βράδυ θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου, και στις παράκτιες περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.

Τα φαινόμενα αργά το βράδυ θα έχουν την τάση να επεκταθούν ανατολικότερα.

Μετά από ένα παρατεταμένο διάστημα υψηλών θερμοκρασιών, επιστρέφουμε στις κανονικές για την εποχή τιμές. Θα φτάσει το θερμόμετρο τους 30 στα βόρεια, 32-33 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και κοντά στους 30-32 οι μέγιστες τιμές στο Αιγαίο.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν σε εντάσεις μέχρι 5-6 μποφόρ. Στο Ιόνιο νότιοι και στο Αιγαίο βοριάδες.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις από το πρωί, οι οποίες από το μεσημέρι θα είναι παροδικά αυξημένες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22-32 βαθμούς και οι άνεμοι βόρειοι 2-4 μποφόρ, από το βράδυ νότιοι.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αυξημένη συννεφιά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22-29 βαθμούς και οι άνεμοι νοτιοανατολικοί 4-5 μποφόρ.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Την Τρίτη, οι βροχές από τη δυτική Ελλάδα θα επηρεάσουν και τις υπόλοιπες περιοχές της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το βράδυ που ο καιρός θα βελτιωθεί στα ηπειρωτικά, ισχυρές καταιγίδες θα περάσουν και θα εκδηλώνονται πλέον στο Αιγαίο, μέχρι τις πρωινές ώρες της Τετάρτης.

Στους 28-29 η θερμοκρασία στα δυτικά και βόρεια, 32 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, έως 33 στην Κρήτη, με νότιο άνεμο μέχρι 5-6 μποφόρ.

Την Τετάρτη στη Θράκη, στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και στις Κυκλάδες το πρωί περιμένουμε ισχυρές καταιγίδες, με βελτίωση από το απόγευμα. Και στην υπόλοιπη χώρα θα σημειώνονται τοπικές βροχές, αλλά μέχρι το βράδυ θα έχουν σταματήσει, και ο καιρός θα βελτιωθεί σε όλη τη χώρα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στους 29 στα δυτικά και βόρεια και 30-32 στις υπόλοιπες περιοχές, νοτιοδυτικοί οι άνεμοι 4-5 μποφόρ.

Διαβάστε επίσης

Άστατος ο καιρός την Τρίτη (video)

Άστατος ο καιρός την Τρίτη (video)

Την Τρίτη αναμένεται άστατος καιρός, στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με ισχυρές καταιγίδες, τοπικές χαλαζοπτώσεις και πολλούς κεραυνούς.

Μπόρες & βροχές την Τετάρτη (video)

Μπόρες & βροχές την Τετάρτη (video)

Μπόρες, βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου.