Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

O καιρός τη Δεύτερα (video)

O καιρός τη Δεύτερα (video)
Κυριακή, 18 Αυγούστου 2024 - 17:05

Τη Δευτέρα το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει και μετά από ένα μεγάλο διάστημα ανομβρίας, περιμένουμε βροχές.

Θα επηρεαστούν τα νησιά στο βόρειο Ιόνιο, με βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι ισχυρές και ο καιρός στη συγκεκριμένη περιοχή θα παραμείνει άστατος μέχρι και αργά το βράδυ. Σταδιακά οι βροχές θα επηρεάσουν με μέτρια ένταση τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη Μακεδονία.

Συνεπώς, βροχερή μέρα για τα δυτικά και βόρεια της χώρας, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται νεφώσεις προς το μεσημέρι και βροχές μέχρι το απόγευμα στα ορεινά τμήματα. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται το βράδυ, πλην του Ιονίου, όπου θα παραμείνει άστατος ο καιρός μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της επόμενης ημέρας.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση το μεσημέρι στα δυτικά και βόρεια. Θα φτάσει στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία τους 29 – 32 βαθμούς και έως 34 – 37 στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο νότιοι εντάσεως 3 – 5, στο βόρειο Ιόνιο έως 6 μποφόρ. Στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες κυρίως διευθύνσεις, 3 – 5 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 – 36 βαθμούς και οι άνεμοι μεταβλητοί 2 – 4 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε νότιους.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές βροχές και στα γύρω ορεινά σποραδικές καταιγίδες, με βελτίωση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25-33 βαθμούς και οι άνεμοι νότιοι 3-5 μποφόρ.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Την Τρίτη, βροχές και καταιγίδες αναμένονται πρώτα στα δυτικά, σταδιακά θα προχωρήσουν στα βόρεια και το βράδυ θα επηρεάσουν την κεντρική Ελλάδα. Πιθανόν σε περιοχές της Μακεδονίας και της ανατολικής Θεσσαλίας μετά το απόγευμα να είναι ισχυρά το φαινόμενα. Το βράδυ, ο καιρός θα βελτιωθεί.

Η θερμοκρασία δε θα αλλάξει σημαντικά, θα κυμανθεί το μεσημέρι στους 34 στα δυτικά και βόρεια και έως 36 βαθμούς στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι γενικά ήπιοι, στα νότια όμως θα είναι δυτικοί μέχρι 5 – 6 μποφόρ.

Την Τετάρτη αναμένεται μια γενικευμένη αστάθεια στη χώρα, με βροχές το μεσημέρι και το απόγευμα στις περισσότερες περιοχές. Οι μέγιστες τιμές θα πλησιάσουν το μεσημέρι τους 33 – 34 βαθμούς. Δυτικοί και βόρειοι οι άνεμοι 3 – 5, στο νότιο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

Διαβάστε επίσης

Άστατος ο καιρός την Τετάρτη (video)

Άστατος ο καιρός την Τετάρτη (video)

Την Τετάρτη περιμένουμε να ξεκινήσει η μέρα με καταιγίδες στα βόρεια, και συγκεκριμένα στην κεντρική-ανατολική Μακεδονία και Θράκη και προς το μεσημέρι θα εξασθενήσουν.

Αίθριος ο καιρός την Πέμπτη (video)

Αίθριος ο καιρός την Πέμπτη (video)

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι και πάλι αίθριος στις περισσότερες περιοχές, με ζέστη, καθώς η θερμοκρασία θα ξεκινήσει μια ανοδική πορεία σταδιακά, σε υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Ηλιόλουστος ο καιρός το Σάββατο (video)

Ηλιόλουστος ο καιρός το Σάββατο (video)

Το Σάββατο θα είναι ακόμα μια ζεστή ημέρα, όπου το μελτέμι μέχρι το απόγευμα θα είναι αρκετά ισχυρό στο Αιγαίο, αυξάνοντας σημαντικά τον κίνδυνο πυρκαγιάς.