Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Καλός ο καιρός την Πέμπτη (video)

Καλός ο καιρός την Πέμπτη (video)
Τετάρτη, 7 Αυγούστου 2024 - 17:11

Την Πέμπτη το καιρικό μοτίβο με τις βροχές σε ορεινές κυρίως περιοχές θα συνεχιστεί.

Έτσι ηλιοφάνεια αναμένονται από τις πρωινές ώρες σε όλη τη χώρα, αλλά προς το μεσημέρι προβλέπονται λίγες διάσπαρτες αραιές νεφώσεις στα ηπειρωτικά, πιο πυκνές στα ορεινά τμήματα.

Βροχές και τοπικές μπόρες φαίνεται ότι θα εκδηλωθούν κατά μήκος της Πίνδου και δυτικότερα και στο εσωτερικό της Πελοποννήσου, πιθανόν και στα νοτιότερα ορεινά της Μεσσηνίας και της Λακωνίας.

Μικρής έκτασης και διάρκειας φαινόμενα και μέχρι το βράδυ ο καιρός θα είναι και πάλι αίθριος.

Η θερμοκρασία σε παρόμοια σχεδόν φυσιολογικά επίπεδα, θα φτάσει το μεσημέρι τους 33-36 στα βόρεια, έως 37 τοπικά στα δυτικά, κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και τους 34-36 στο Αιγαίο. Σχετική δροσιά αναμένεται στις Κυκλάδες και στο βόρειο κομμάτι της Κρήτης, με θερμοκρασίες το μεσημέρι κοντά στους 31-32 βαθμούς.

Από βόρειες διευθύνσεις θα πνέουν οι άνεμοι στα πελάγη..στο Ιόνιο 3-4 μποφόρ και στο Αιγαίο 4-6, τοπικά το μεσημέρι θα φτάσουν τα 7 μποφόρ.

Αίθριος αναμένεται ο καιρός στην Αττική, με αρκετή λιακάδα και λίγες αραιές νεφώσεις το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από24-37 βαθμούς και οι άνεμοι θα ενισχυθούν λίγο στα 3-5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23-34 βαθμούς, νότιοι οι άνεμοι 2-4 μποφόρ.

Ο καιρός τις επόμενες μέρες

Την Παρασκευή το σκηνικό με τις μεσημεριανές βροχές θα παραμείνει, και στα βορειοδυτικά προβλέπονται καταιγίδες. Ωστόσο στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα, θα φτάσει έως 35-37 βαθμούς.

Το μελτέμι θα παραμείνει ενισχυμένο έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο, μέχρι 5 μποφόρ οι άνεμοι στο Ιόνιο.

Το Σάββατο περιμένουμε καλό καιρό, με ήλιο και πρόσκαιρες νεφώσεις μόνο το μεσημέρι στα ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές θα κυμανθεί το μεσημέρι κοντά στους….και λίγο υψηλότερες θα είναι την Κυριακή, αλλά όχι ακραία υωηλές. Και το μελτέμι στο Αιγαίο θα πνέει μέχρι 6-7 μποφόρ, έως 3-4 μποφόρ οι άνεμοι στο Ιόνιο.

Διαβάστε επίσης

Ηλιοφάνεια το Σάββατο (video)

Ηλιοφάνεια το Σάββατο (video)

Η ζέστη σε συνδυασμό με το ισχυρό μελτέμι στο Αιγαίο, και το ξηρό κλίμα που επικρατεί, αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς τα επόμενα 24ωρα στη χώρα. Το Σάββατο προβλέπεται ηλιοφάνεια και αίθριος καιρός.

Αίθριος ο καιρός την Τετάρτη (video)

Αίθριος ο καιρός την Τετάρτη (video)

Την Τετάρτη η αστάθεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα διατηρηθεί, αλλά με εξαίρεση αυτό το μικρής διάρκειας βροχερό διάλειμμα, ο καιρός θα είναι αίθριος.