Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αλλάζει ο καιρός την Τετάρτη (video)

Αλλάζει ο καιρός την Τετάρτη (video)
Τρίτη, 2 Ιουλίου 2024 - 17:01

Την Τετάρτη προβλέπεται αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με πτώση της θερμοκρασίας και βροχές.

Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια αναμένονται νεφώσεις και τοπικές βροχές κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα, ενώ στα αντίστοιχα ορεινά τμήματα θα σημειωθούν βροχές και μπόρες. Στη βόρεια Ελλάδα τα φαινόμενα θα είναι περισσότερα, καθώς σε περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας, το μεσημέρι, θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

Μέχρι το βράδυ ο καιρός θα έχει βελτιωθεί. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας ο καιρός θα παραμείνει αίθριος.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί το μεσημέρι κοντά στους 29 – 32 στα δυτικά και βόρεια, 36 στα ανατολικά ηπειρωτικά και 30 – 32 οι μέγιστες τιμές στο Αιγαίο, 33 στη Ρόδο.

Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 – 6 μποφόρ στα πελάγη, πρόσκαιρα πιο ισχυροί έως 7 μποφόρ το μεσημέρι στα νότια τμήματα της Πελοποννήσου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 – 35 βαθμούς και οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 – 5 μποφόρ, στον Κορινθιακό έως 6 και στα ανατολικά μεταβλητοί.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα, με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά του νομού και τη Χαλκιδική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 – 32 βαθμούς και οι άνεμοι βόρειοι 4 – 6 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα.

Διαβάστε επίσης

Άστατος ο καιρός την Τρίτη (video)

Άστατος ο καιρός την Τρίτη (video)

Την Τρίτη η μέρα θα ξεκινήσει με ήλιο σε όλη τη χώρα και μόνο στην Πελοπόννησο και τα νησιά του Αιγαίου θα παραμείνει ηλιόλουστο το σκηνικό για το υπόλοιπο της ημέρας.

Ηλιοφάνεια την Παρασκευή (video)

Ηλιοφάνεια την Παρασκευή (video)

Στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας, το μεσημέρι και το απόγευμα, οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν μπόρες και καταιγίδες.