Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Άστατος ο καιρός την Τρίτη (video)

Άστατος ο καιρός την Τρίτη (video)
Δευτέρα, 1 Ιουλίου 2024 - 16:58

Την Τρίτη η μέρα θα ξεκινήσει με ήλιο σε όλη τη χώρα και μόνο στην Πελοπόννησο και τα νησιά του Αιγαίου θα παραμείνει ηλιόλουστο το σκηνικό για το υπόλοιπο της ημέρας.

Στις υπόλοιπες περιοχές, σταδιακά προς το μεσημέρι, θα αναπτυχθούν νεφώσεις οι οποίες θα είναι αυξημένες κατά τόπους και θα σημειωθούν βροχές στην Ήπειρο, τη Μακεδονία, τα ορεινά της Θεσσαλίας, τοπικά και στα ορεινά της Στερεάς Ελλάδας, βροχές που θα διαρκέσουν από το μεσημέρι μέχρι και το απόγευμα, αλλά στη Μακεδονία και κυρίως στην κεντρική και ανατολική θα συνεχιστούν μέχρι αργά το βράδυ και πιθανόν να εκδηλωθούν και ισχυρές καταιγίδες.

Η αφρικανική σκόνη επιστρέφει, επηρεάζοντας τα δυτικά και νότια τμήματα.

Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα θα κυμανθεί κοντά στους 37 – 39 βαθμούς στα ηπειρωτικά, ίσως να αγγίξει και τους 40 στη Βοιωτία και την Φθιώτιδα. Έως 34 – 36 οι μέγιστες τιμές στα νησιά.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο από δυτικοί έως νότιοι 3 – 5 μποφόρ. Στο Αιγαίο αρχικά βόρειοι 3 – 5, στα Δωδεκάνησα έως 6 μποφόρ. Μέχρι το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς και νότιους.

Στην Αττική προβλέπεται αρχικά ηλιοφάνεια, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 – 36 βαθμούς και οι άνεμοι μεταβλητοί θα στραφούν σε νότιους 2 – 4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια το πρωί αλλά γρήγορα από το μεσημέρι το σκηνικό θα αλλάξει, με αυξημένες συννεφιές στην ευρύτερη περιοχή. Το βράδυ θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες, πιθανόν να είναι ισχυρές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 – 34 βαθμούς, νότιοι οι άνεμοι 4 – 5, πρόσκαιρα και 6 μποφόρ.


Διαβάστε επίσης

Ηλιοφάνεια την Παρασκευή (video)

Ηλιοφάνεια την Παρασκευή (video)

Στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας, το μεσημέρι και το απόγευμα, οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν μπόρες και καταιγίδες.