Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Aίθριος με θυελλώδεις ανέμους ο καιρός της Κυριακής (video)

Aίθριος με θυελλώδεις ανέμους ο καιρός της Κυριακής (video)
Σάββατο, 29 Ιουνίου 2024 - 17:31

Την Κυριακή το ισχυρό μελτέμι θα κυριαρχήσει στη χώρα, σε συνδυασμό με το παρατεταμένο διάστημα υψηλών θερμοκρασιών και ξηρασίας, ανεβαίνει σημαντικά η επικινδυνότητα για εκδήλωση πυρκαγιάς.

Γενικά ο καιρός από πλευράς φαινομένων θα είναι αίθριος, με ηλιοφάνεια από το πρωί σε όλη τη χώρα. Μόνο προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις σε ορεινές περιοχές στα κεντρικά και βόρεια.

Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα, στους 35 στη βόρεια Ελλάδα το μεσημέρι, και έως 36-37 στα δυτικά, κεντρικά και νότια ηπειρωτικά. Στο Αιγαίο οι μέγιστες θα κυμανθούν κοντά στους 29-32 βαθμούς και μόνο στη νότια Κρήτη και στη Ρόδο θα πλησιάσουν τους 35.

Οι άνεμοι βόρειοι, στο Ιόνιο θα πνέουν με ένταση 3-5 μποφόρ και στο Αιγαίο θα είναι θυελλώδεις 7-8 και στα νότια της Κρήτης οι ριπές θα φτάσουν και τα 9 μποφόρ. Εξασθένηση θα πρέπει να περιμένουμε στο Αιγαίο από αργά το απόγευμα.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23-33 βαθμούς, στα ανατολικά οι μέγιστες τιμές θα είναι πιο χαμηλές έως 30, λόγω του πολύ ισχυρού βοριά που θα φτάσει τα 6-7 μποφόρ. Αργά το απόγευμα όμως προβλέπεται εξασθένηση των ανέμων.

Αίθριος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη, με λιακάδα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22-34 βαθμούς και θα φυσάει νότιος άνεμος, που δε θα ξεπεράσει τα 3-5 μποφόρ.

Η νέα βδομάδα θα χαρακτηριστεί από σκαμπανεβάσματα της θερμοκρασίας και θα ξεκινήσει με περισσότερη ζέστη και θα καταλήξει με δροσιά και κανονικές τιμές για την εποχή. Τη Δευτέρα λοιπόν, προβλέπεται αίθριος καιρός, με λίγη αραιή συννεφιά το μεσημέρι στα κεντρικά και βόρεια. Η θερμοκρασία σε άνοδο, στους 36-38 στα ηπειρωτικά και 30-33 στο Αιγαίο, έως 35 στη νότια Κρήτη. Οι άνεμοι δυτικοί έως 3-5 μποφόρ στο Ιόνιο, βοριάδες έως 6 στο Αιγαίο και μόνο στα Δωδεκάνησα θα φτάσουν τα 7 μποφόρ, αλλά μετά το απόγευμα θα εξασθενήσουν.

Την Τρίτη προβλέπεται αίθριος καιρός αρχικά, αλλά από το μεσημέρι περιμένουμε ένα πέρασμα νεφώσεων. Πιο πυκνή συννεφιά αναμένεται στα βόρεια-βορειοδυτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, όπου και θα εκδηλωθούν βροχές και μπόρες. Η ζέστη θα αρχίσει σταδιακά να γίνεται και πάλι αισθητή στις περισσότερες περιοχές, με τις μέγιστες να κυμαίνονται κοντά 37 και στα ανατολικά ηπειρωτικά 39-40 βαθμούς. Βόρειοι οι άνεμοι 5 τοπικά 6 μποφόρ, το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς.

Διαβάστε επίσης

Άστατος ο καιρός την Τρίτη (video)

Άστατος ο καιρός την Τρίτη (video)

Την Τρίτη η μέρα θα ξεκινήσει με ήλιο σε όλη τη χώρα και μόνο στην Πελοπόννησο και τα νησιά του Αιγαίου θα παραμείνει ηλιόλουστο το σκηνικό για το υπόλοιπο της ημέρας.

Ηλιοφάνεια την Παρασκευή (video)

Ηλιοφάνεια την Παρασκευή (video)

Στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας, το μεσημέρι και το απόγευμα, οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν μπόρες και καταιγίδες.